Povídka č. 7 /2.kolo/
Sen o lete
Prvá kapitola: Správa
Prvé slnečné lúče zafarbovali oblaky na oblohe červenou farbou. Rovnako osvetlili aj budovy v meste. Stovky veží, veľké budovy so zlatými kupolami, paláce významných ľudí, obrovské námestia vykladané mnohofarebnými kameňmi, chrámy zasvätené mnohým bohom z celého sveta, ale aj úzke uličky, obchodné stánky, malé domy natlečené blízko na seba.
Nad všetkým stála na kopci v strede...
Číst celý článek zde
Prvá kapitola: Správa
Prvé slnečné lúče zafarbovali oblaky na oblohe červenou farbou. Rovnako osvetlili aj budovy v meste. Stovky veží, veľké budovy so zlatými kupolami, paláce významných ľudí, obrovské námestia vykladané mnohofarebnými kameňmi, chrámy zasvätené mnohým bohom z celého sveta, ale aj úzke uličky, obchodné stánky, malé domy natlečené blízko na seba.
Nad všetkým stála na kopci v strede...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
No, zas prirovnanie k Emmerichovi. Mal som radšej napísať toho Robba a Jeyne. Aj keď to by mnohí považovali za ešte väčšiu katastrofu :)
Připomíná mi to zkázku Pompeí, kdysi jsem četla knížku.
Líbí se mi vysvětlení, kde zmizeli všichni ti draci a proč zůstali jenom Targaryenům.
Motivy v skaze sa trochu opakuju (napr.sviece), chce to bud trochu skratit alebo vygradovat.
Opat odporucam autorovi precitat si po sebe poviedku nahlas. Velmi to pomoze.
Predpokladam, ze ide o mladeho autora, ktory ma este vela casu vybrusit si svoj styl :)
Chcem upozornit na par malickosti, ktorych sa je treba vyvarovat:
Ustalene slovne spojenia treba pouzivat ustalene :) "Na hrane smrti" medzi ne nepatri rovnako ako "to je tu obyčajné".
Umrtie prveho draka s dierami v tele je na mna trochu vela :)
Volantis nie je dost daleko na to, aby nevidel na Krakatoa :)