Pošlete to Rolandovi někdo. Za chvíli se dočkáme dalšího šíleného blogbusteru který nebude mít žádný účel ani výpovědní hodnotu ale skvěle se u něj pobavíme. (ano to byl kompliment) I když pokud by pokračoval ve svém současném trendu tak by Valyrii zachránili Francouzi. To by bylo snad horší než zničení.
Mě se to líbilo, ale připadalo mi, že to bylo tak celý napsaný jako pohádka. :-) A to není ani kompliment, ani opak komplimentu, teď mi to slovo vypadlo :D.
Niekde sa to písalo aj v Piesni, že Valyria bola možno zničená kvôli nejakému nevydarenému kúzlu, tak som si povedal: Prečo nepoužiť nejaké fakt poriadne kúzlo? :D No, zas prirovnanie k Emmerichovi. Mal som radšej napísať toho Robba a Jeyne. Aj keď to by mnohí považovali za ešte väčšiu katastrofu :)
Autore, Emmerichovy filmy stojí co do scénářů za prd, tam jsi na tom mnohem lépe, ale prostě jsi napsal nádhernou pompézní katastrofickou scénu a v nich se ten zatracenej chlap rád rochní.
Chtěli poroučet větru a dešti a jejich vláda skončila. Chtěli poroučet zemi a slunci a byli rovnou vypařeni. :-) Připomíná mi to zkázku Pompeí, kdysi jsem četla knížku. Líbí se mi vysvětlení, kde zmizeli všichni ti draci a proč zůstali jenom Targaryenům.
Velmi sa mi paci sa uvod a zaver, musim pochvalit celkovu myslienku diela :) Motivy v skaze sa trochu opakuju (napr.sviece), chce to bud trochu skratit alebo vygradovat. Opat odporucam autorovi precitat si po sebe poviedku nahlas. Velmi to pomoze. Predpokladam, ze ide o mladeho autora, ktory ma este vela casu vybrusit si svoj styl :) Chcem upozornit na par malickosti, ktorych sa je treba vyvarovat: Ustalene slovne spojenia treba pouzivat ustalene :) "Na hrane smrti" medzi ne nepatri rovnako ako "to je tu obyčajné". Umrtie prveho draka s dierami v tele je na mna trochu vela :) Volantis nie je dost daleko na to, aby nevidel na Krakatoa :)
Hildegarda, vďaka za podrobný rozbor :) S vekom máš pravdu. A musím sa priznať, že vzdialenosť Volantisu a Valyrie som vzhľadom na predpokladanú cestu Zlatého spoločenstva medzi týmito územiami(v Tanci) odhadol možno trochu prehnane(aj keď ani Martin nie je bez viny, má v tom guláš hádam ešte väčší ako ja).
Komentáře
No, zas prirovnanie k Emmerichovi. Mal som radšej napísať toho Robba a Jeyne. Aj keď to by mnohí považovali za ešte väčšiu katastrofu :)
Připomíná mi to zkázku Pompeí, kdysi jsem četla knížku.
Líbí se mi vysvětlení, kde zmizeli všichni ti draci a proč zůstali jenom Targaryenům.
Motivy v skaze sa trochu opakuju (napr.sviece), chce to bud trochu skratit alebo vygradovat.
Opat odporucam autorovi precitat si po sebe poviedku nahlas. Velmi to pomoze.
Predpokladam, ze ide o mladeho autora, ktory ma este vela casu vybrusit si svoj styl :)
Chcem upozornit na par malickosti, ktorych sa je treba vyvarovat:
Ustalene slovne spojenia treba pouzivat ustalene :) "Na hrane smrti" medzi ne nepatri rovnako ako "to je tu obyčajné".
Umrtie prveho draka s dierami v tele je na mna trochu vela :)
Volantis nie je dost daleko na to, aby nevidel na Krakatoa :)