Výlety, zajímavá místa

upraveno 23. září 2012 v Rozličný pokec
Jsme tu z různých koutů naší republiky, tak jsem si říkala, že bychom si mohli vyměnit tipy na výlety a zajímavá místa. Tím nemyslím "zajeďte na Karlštejn, je fakt pěknej :-)", jako spíš něco typu "u nás je skvělý rybník na koupání s písečnou plážičkou a na břehu je hospoda, kde se dobře vaří a hostinský tam má kamerunské kozy, které mohou děti krmit". Tak šup, ráda se něco dozvím.
13»

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. září 2012
    Vida, zrovna uvažuju, že se tam pudu v sobotu zrelaxovat.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. září 2012
    Montezuma3 napsal(a):

3. listopad, Fulnek, kostel sv. Josefa.
    Pokud to nemáte daleko a máte rádi slovenského hudebníka Moaka, nebo se vám líbí tahle hudba: můžete dorazit na jeho koncert. Já tam sice nebudu, ale budou tam mé letáky, plakáty a vstupenky na kterých právě pracuji. ;-)

MAOK
  • upraveno 28. září 2012
    Montezuma3: Hezký. Ty jsi grafik?
  • upraveno 28. září 2012
    Vida, zrovna uvažuju, že se tam pudu v sobotu zrelaxovat.
    Tak jestli tam potkáš dvojici malá kozatá bloncka a o půl metru vyšší blonďák s béžovým kočárkem, tak to je lady Tyna se svou dědičkou a svým zákonným lordem manželem :-)
    upraveno 28. září 2012
    Teď to bohužel vypadá, že se tam nedostanu. Nicméně pak poreferuj. Takovej můj tip (resp. jak si své rodiště procházím já): Dojedu z dejvic na Suchdol, vystoupím na zastávce Kamýcká, přejdu ulici a vydám se Sídlištní směrem na Lysolaje. Sejdu do údolí, projdu okolo samoobsluhy, dám se doprava ke škole, pak sejdu k prameni Lysolajského potoka a do Houslí. Cestou zpět se obvykle stavím v hospodě u samoobsluhy a pak sejdu údolím až k Břetislavce. Tam sednu na autobus a vydám se zpátky do Prahy...

Nicméně okolí poskytuje nesčtně variant a dá se sejít třeba do Šáreckého údolí, vyrazit na Nebušice, Horoměřice nebo do Divoké Šárky...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. září 2012
    Tyna: Ano :-)

Já mohu doporučit jen nějaké túry po Krkonoších. Ale to nevím moc vhodné pro kočárkáře.
    Každopádně moje nejoblíbenější trasa (absolvoval jsem ji už nesčetněkrát) je z Pece na Sněžku, hezky pěšky (Ona teď stejně nejezdí lanovka) přes Růžovou horu až na Sněžku a odtamtud k polské boudě. Nebo, ještě lepší jít Obřím dolem pod Sněžkou přímo k Polské boudě. Tam je třeba se neleknout, z polské strany tam proudí docela dost lidí. (Asi mají ty hory radši než my) Od Polské boudy na západ po modré, nebo červené (modrá je lepší, vede skrze rašeliniště kde pramení Bílé Labe a Úpa) na Luční Boudu. Tenhle plácek mezi Luční a Studniční horou mám velice rád. Taková Rohanská krajina. Zvláště na jaře. Dáte si česnečku, přes free wifi mrknete na icefire.cz a pak se vyrazí dále po modré do Špindlu podél Bílého Labe, a pokud zbude ještě dost síly, tak i odbočka na Čertovu strouhu je taky fajn ;-) Mno a pak už jen soutok Labe - Bílé Labe a rychle na autobus domů.
  • upraveno 3. října 2012
    Takže jsme v těch Lysolajích opravdu byli :-) Zajímavé místo. Vtipné je, že jsme vlastně vůbec nešli přímo tou roklí, ale obešli jsme ji po obvodu svrchu. Pro kočárkáře je to na hraně, ale dá se. Místy bylo teda třeba kočár přenést a místy už to bylo tak rizikové, že já vyndala dítě a můj lord manžel nesl kočár (družině služebníků jsme dali volno). Podívali jsme se i do nějaké zbořené chatičky. (Dokonce mě to místo natolik inspirovalo, že jsem přepsala jednu povídku a dějově je zasadila právě tam, což jsme si naběhla, protože mi volal pan vydavatel, kde to má - já myslela, že je uzávěrka o týden dál a normálně bych to měla hotový - takže jsem pak psala celou noc a ráno v osm mě vzbudilo dítě)

Beru další podobné tipy na vycházky v Praze a okolí, než začne ten echtovní podzim.
  • upraveno 3. října 2012
    Ha, tak jsme viděli Tynu! Vlastně teda moc ne... :)
  • upraveno 3. října 2012
    Tyna napsal(a):

svoa00: TO JE MŮJ MANŽEL!!!!! :-) Já jsem cca o půl metru menší a NEVYPADÁM JAKO CHLAP. :-)

Hej, je to fotka hodně z dálky ;)
  • upraveno 3. října 2012
    svoa00: TO JE MŮJ MANŽEL!!!!! :-) Já jsem cca o půl metru menší a NEVYPADÁM JAKO CHLAP. :-)

On fotil mě, já jeho, ale teefon se mi vybil cca pět minut po vstupu do rokle. Lepší fotky jsou v jeho mobilu. Jen jsem chtěla dát flankerovi důkaz, že jsem tam byli :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. října 2012
    Ještě mě napadly Pastviny, je to přehrada na Orlici kousek od Žamberka. Kousek od toho je Zemská brána, kam se dá jít na pěkný výlet a po cestě byli kamenní mužíci, dokud neprošly naše děti a poněkud neupravily jejich počet (z mínus 2 jsme se nakonec dostali na plus jednoho :) ).
  • upraveno 3. října 2012
    Tyno, tak zkus výlet z Jinonic na Butovické hradiště (je to po značce) a pak dolů do Prokopáku. Ale z hradiště dolů je to trochu krpál, nevím jak s kočárem.
    upraveno 3. října 2012
    svoa00 napsal(a):

Ha, tak jsme viděli Tynu! Vlastně teda moc ne... :)

Tyna je přece na obraze v té kapličce :)

Jinak jsem rád, že se tam snad líbilo. Škoda, že jsem se nemohl objevit, bylo by to i s výkladem :)
  • Idem v oktobri s deckami do Ceskeho Krumlova. Verim, ze je tam krasne, ale mna by skor zaujimalo, co sa z ponukaneho oplati vyuzit, ked mate na krku jedno nechodiace dieta, jedno trojrocne v skorej puberte a manzela :).
    Nejake tipy na aktivity, prechadzky, podniky - vsetko vitam. Ide o predlzeny vikend.
    A takisto, kedze cesta trva 3 a pol hodimy, potrebujeme medzizastavku niekde v Rakusku. Any idea kde?
  • upraveno 10. září 2014
    Zámek je pro Vás pasé, to ty broučci nezvládnou, můžete ale s nimi projít nádvořími dozadu do zámeckého parku, tam se jim bude líbit, úplně úplně vzadu je hezký rybníček. Když pojedete až na P3 nebo kolik, tak budete i parkovat přímo u zahrady.

Myslím, že někdy v oktobru bývají vodácké závody, což může bavit manžela i děti.
    http://www.ckrumlov.info/docs/cz/atr176.xml
    V rakousku jsou hezká městečka v okolí Linze: Aschach an der Donau, Enns nebo Steyr (tam bydlim)

o tom Krumlově se zeptám tety, co je tam ještě zajímavé pro děti a napíšu, ale ne dřív jak příští týden

můžu i poradit, kde tam zadáčo parkovat
  • @Jitka To by bolo super, vrele dik ;-)
  • Pro správňácké rodinky je na náměstí muzeum tortury ;-) téměř každý víkend jsme blízko krumlova na chalupě (a dvě tetky tam bydlí), tak přes zprávu klidně napíšu kontakt atd...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.