Souboj knižních a seriálových verzí postav
Hra pro ty, které baví neúnavné debaty o postavách v Písni (a v seriálu). Pokusím se každý den (obden, každý třetí den :)) vyhlásit jednu postavu z Písně, která se už objevila i v seriálu. Každý má právo uvést po jednom (relativním) kladu a (relativním) záporu jak u knižní, tak seriálové verze. Na konci dne se pokusím vyhlásit, která z obou verzí u nás zvítězila.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ak budes v sobotu v Lozorne, mozme dat kafco. Len treba hladat kaviaren s detskym kutikom a wifi pripojenim ;)
Seriálový Ned charakterem přesně odpovídá předloze. Scéna s Varysem ve vězení se povedla.
Jaime je v seriálu zbytečně schematický, navíc chybí ten vnitřní pohled, který činil jeho kapitoly zajímavými.
Knižní verze
Klady: její kapitoly patří k těm nejzajímavějším (hlavně ta Západozemská část)
Zápory: je u mě sprostý vrah a nemám ráda její povahu
HBO
Klady: skvělý casting a celkově chování dané postavy. Seriálovou Aryu mám raději.
Zápory: zatím nic, ale bojím se právě toho vývoje ve vraha...
Kniha:
klady - má na svůj věk kuráž
zápory - není hybatelem děje, a tak se pořád nechá někam vláčet a nikdy nedojde cíle
Seriál:
klady - lze si ji splést s chlapcem
zápory - pořád se točila kolem Tywina, takže její setkání s Jaqenem a výběr budoucích mrtvol vyzněl divě. (ale už si nepamatuji detaily té epizody, tak možná kecám)
Knižní Verze:
Klady - Nelítostná, odolná holka která si prošla snad nejhorším peklem ze všech postav a přesto jí to nezlomilo. Povahově je od začátku naprosto perfektní a je knížku od knížky lepší. Navíc dokud bude mít Jehlu tak nikdy nepřestane být Arya.
Zápory - Mohla vybrat lepší jména...
Seriálová verze:
Klady: Maisie Williams - Jednoznačně nejlepší casting z celého AGOT, má obrovský herecký talent a je to asi největší objev poslední doby. Navíc je naprosto neskutečně krásná.
Zápory: pomalejší vývoj postavy než v knize.
Knížka
klady: Je určitě odvážná, v hloubi duše hodná holka, která miluje svoji rodinu, ale nejlepší by pro ni bylo, kdyby hezky zůstala na Zimohradu, to by bylo úplně jiná postava. Má snad ráda svoji sestru.
zápory: Na začátku rozmazelený děcko, myslí si o sobě, jak je drsná, potom moc dobrá postava a ke konci zase jenom vraždící robot.
Seriál
klady: Maisie je úžasná, hrozně se mi líbí její hlas.
zápory: nic moc mě nenapadá, jen by mohla být trošku hodnější na Gendryho (já jsem vždycky tajně doufala, že se z toho vyvine nějaká lovestory).
U mě je seriálová verze rozhodně lepší.
klady : Nevadí ji prostí lidé (Gendry, Mycah atd.)narozdíl od lidí jako Cersei a snaží se spojit se svoji rodinou (v 2. knížce), cvičení se Syriem Forelem, snaží se prokázat spravedlnost (Mycah, Lehtač)
zápory : Rozhoduje o životech lidí (odříkání postav Ser Meryn, Joffrey, Cersei, Ohař), odsuzování a nenávist k ''nevinným postavám'' jako Ohař a Ilyn Payne (Oba splnili to co udělat měli i když u Ohaře to je diskutabilní), Braavos
Seriál : Klady i zápory stejně jako u knížky, jenom v seriálu ještě nedělá voloviny v Braavosu a je víc nesympatická než v knížce
Kniha
Až do Bravossu byla úžasná, pak...taková...zaseklá. Stejně jako Danny se nepohla, nikam a nijak. Ztratila ten šmrnc :/
HBO
Klad: Je hustokrutopřísná. Prostě...taková...žer slimáky!
(překlikněte rovnou na 0:30)
Zápor: je jí málo, víc scén!
Kniha
Klad: Navzdory hroznemu detstvi se z nej nestal druhy Ramsey, nebo Tywin. Ma smysl pro humor a je nejlepsi lannistersky hrac hry. Vztah k Sanse
Zapor: Vrazda zpevaka a Sae.
Serial
Klad: K zhora recenemu se pridava skvely herec
Zapor: Zcuchl se s Daenerys