Atlas světa ledu a ohně
Atlas světa ledu a ohně | The Lands of Ice and Fire - Ice & Fire
Dlouho očekávaný atlas světa ledu a ohně je na světě. Jedná se o kolekci dvanácti map, které se týkají děje knih Písně ledu a ohně a seriálu Hra o trůny.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jen jsem to teda zběžně prolít. Z knížky určitě udělám o Vánocích nějaký článek, která vám to přiblíží. Ale obrázky to stejně nevystihnou. Už na první omak je to pěknej kus, desky imitují kůži či co.
Atlas - no jsou to vlastně tvrdý desky, do kterých je vloženo 12 map. Prakticky bez textu, ale fakt mě překvapilo, jak je to velký a pěkný (ale třeba se jen podvědomě chlácholím, že jsem za to nedal devět stovek jen tak :-). Jen u těch map zamrzí to překládání - kdyby to pak chtěl člověk na stěnu, tak tam budou ty přehyby vidět - mohli to radši udělat v nějakém tubusovém provedení.
Už se těším, až se budu procházet uličkama Králova přístaviště! :onfire:
'Atlas' už mám doma, je to krásná věc. :) Alek má pravdu, složené mapy v deskách nejsou moc praktickým a elegantním řešením. Přemýšlím o tom, že si je trochu vyrovnám a pak sroluju do tubusu.
Jinak jsem ale spokojená, mapy pokrývají celý známý svět, každý region má zároveň svojí samostatnou mapu + 2 města (King's Landing a Braavos). Braavos je momentálně asi moje nejoblíbenější :-D
Na ukázku ještě dvě hodně nepovedené fotky:
'The Known World'
Braavos
Jaké má rozměry ta mapa světa?
Edit: a kdybyste hledali Asshai, tak je úplně vpravo dole na tom šedohnědém cípu...
V tom Braavosu jsou i názvy ulic? :-)
Co jsou zač ty krvavé fleky na dálném východě?
Peniaze sa maju minat na knihy a nie na nabytok :)
Vážne, veď oni budú zachvíľu samostatná rasa...