Atlas světa ledu a ohně

upraveno 2. listopadu 2012 v Svět ledu a ohně
imageAtlas světa ledu a ohně | The Lands of Ice and Fire - Ice & Fire

Dlouho očekávaný atlas světa ledu a ohně je na světě. Jedná se o kolekci dvanácti map, které se týkají děje knih Písně ledu a ohně a seriálu Hra o trůny.

Read the full story here

1246

Komentáře

• @alek Co atlas? Líbí? Je tam i nějakej text nebo jen mapy?
  • Já jsem se v tom, v rámci svědomité a kontinuální práce na diplomce, moc nehrabal a odevzdal jsem to Ježíškovi. Takže se to blbě popisuje :-) To bych musel rozdělat ty verze pro holky a to se mi nechce.

Jen jsem to teda zběžně prolít. Z knížky určitě udělám o Vánocích nějaký článek, která vám to přiblíží. Ale obrázky to stejně nevystihnou. Už na první omak je to pěknej kus, desky imitují kůži či co.

Atlas - no jsou to vlastně tvrdý desky, do kterých je vloženo 12 map. Prakticky bez textu, ale fakt mě překvapilo, jak je to velký a pěkný (ale třeba se jen podvědomě chlácholím, že jsem za to nedal devět stovek jen tak :-). Jen u těch map zamrzí to překládání - kdyby to pak chtěl člověk na stěnu, tak tam budou ty přehyby vidět - mohli to radši udělat v nějakém tubusovém provedení.
  • Já nakonec dostanu půlku Atlasu k svátku, ale vydupala jsem si, že si ho můžu nechat už teď (svátek mám na Štědrej den). :)
    Už se těším, až se budu procházet uličkama Králova přístaviště! :onfire:
  • sveva napsal(a):

Já nakonec dostanu půlku Atlasu k svátku, ale vydupala jsem si, že si ho můžu nechat už teď (svátek mám na Štědrej den). :)
    Už se těším, až se budu procházet uličkama Králova přístaviště! :onfire:

Jak to, že jenom půlku? :-D

• @tirionek Už i půlka z té ceny mi přijde k svátku až až...

'Atlas' už mám doma, je to krásná věc. :) Alek má pravdu, složené mapy v deskách nejsou moc praktickým a elegantním řešením. Přemýšlím o tom, že si je trochu vyrovnám a pak sroluju do tubusu.

Jinak jsem ale spokojená, mapy pokrývají celý známý svět, každý region má zároveň svojí samostatnou mapu + 2 města (King's Landing a Braavos). Braavos je momentálně asi moje nejoblíbenější :-D

Na ukázku ještě dvě hodně nepovedené fotky:
    'The Known World'
    image
    Braavos
    image
  • Závidím. :-o
    Jaké má rozměry ta mapa světa?
  • upraveno 22. listopadu 2012
    Všechny mají stejný rozměr, 90x60 cm.

Edit: a kdybyste hledali Asshai, tak je úplně vpravo dole na tom šedohnědém cípu...
  • Vypadají nádherně.
    V tom Braavosu jsou i názvy ulic? :-)
  • Ne, jen kanálů. :D A názvy míst, které se se objevily v knížkách.
  • Pěkný mapy a hezky povlečení...Snad to vydaj i u nás...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Wau!
    Co jsou zač ty krvavé fleky na dálném východě?
    Tak to mají na té mobilní aplikaci Westeros Map co předělávat :D
  • Nad tím zeleným (Yi Ti) je The Shrinking Sea, ta krvavá skvrna vpravo od toho je Bleeding Sea, úplně vpravo The Dry Deep (vypadá trochu jako Grand Canyon :) ). A mezi tím jsou Cannibal Sands =D
  • black friday v amazone!
  • @sveva Hej, chmur ma pravdu, hezky povleceni - ten isty Ikea vankusik mam prave pod hlavou :D
  • @Hildegarda Já už kupuju povlečení jedině tam :) Ještě že na té fotce není vidět postel, skříně, komoda, stůl... to byste si určitě mysleli, že jsem úchylná. :-)
  • sarven napsal(a):

black friday v amazone!

doufam, že si zítra nebudu drbat hlavu, na black friday jsem zapomněl...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Black Friday mají i v Británii? Já myslela, že je to americká záležitost.
  • @sveva Tak to sme dve :)
    Peniaze sa maju minat na knihy a nie na nabytok :)
  • BF už je i v ČR ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    A čo je Black Friday? :D
    To je takový svátek, kdy si američané připomínají svojí největší krizi v historii tím, že obchody všechno masivně zlevňují. Američtí občané se v obchodech rvou, šlapou po sobě a a podobně, jen aby se k tomu či onomu se slevou 50 až 90% dostali co nejrychleji a měli na vánoce co dát pod stromeček.
  • Montezuma3 napsal(a):

To je takový svátek, kdy si američané připomínají svojí největší krizi v historii tím, že obchody všechno masivně zlevňují. Američtí občané se v obchodech rvou, šlapou po sobě a a podobně, jen aby se k tomu či onomu se slevou 50 až 90% dostali co nejrychleji a měli na vánoce co dát pod stromeček.

"Ti Američani jsou ale blázni!" =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    alek napsal(a):

BF už je i v ČR ;)

What? To jako fakt? Vím, že jsou velké slevové akce, ale vyloženě páteční výprodej??
    @MissUtahraptor U nás se toto aplikuje také. Ale nikoli jen jeden den v roce, ale pořád a všude a ke spuštění nákupního šílenství stačí jen sleva 10% ;-)
    Montezuma3 napsal(a):

Aha, takto to budú robiť, kým pri tom fakt kohosi nezabijú (pri tom predbiehaní sa môže stať všeličo) a potom to bude naozaj Black Friday
    Aha... Takže poznáme niekoľko rás... Mimozemšťania... ľudia... a Američania...
    Vážne, veď oni budú zachvíľu samostatná rasa...
    Blízká setkání třetího druhu :-)
  • Nevada napsal(a):

alek napsal(a):

BF už je i v ČR ;)

What? To jako fakt? Vím, že jsou velké slevové akce, ale vyloženě páteční výprodej??
    alza něco měla, český Apple Store taky. Víc nevim.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.