Hra o trůny 3×01 – Valar Dohaeris | Na HBO GO zdarma! - Ice & Fire
Hra o trůny 3×01 – Valar Dohaeris - Ice & Fire
Jon je předveden před Manceho Nájezdníka, Krále za Zdí. Přeživší členové Noční hlídky ustupují na jih. V králově přístavišti Tyrion žádá svou odměnu. Malíček předkládá Sanse svou nabídku. Cersei hostí Tyrelly. A Daenerys se plaví do Zálivu otroků.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Celkovo hodnotím prvý diel za veľmi vydarený. Už sa však neviem dočkať na scény Arye či Jaimeho a Bryenne, Brana, ktorí boli v prvom dieli vynechaní...
Tohle všechno mě na tom tak nějak baví nejvíc a mám z toho největší radost právě proto, že je to tak kvalitně natočený a hrajou tam výteční herci jako třeba Dillane.
Jsem zvědavá, jestli ještě nějak nakousnou tu Manceho minulost, byla by škoda to vynechat.
A ještě jedna věc - ten herec, co hraje Kraznyse se hodně povedl. Už teď je ta postava mnohem zábavnější než v knížce... Toho jsem si všimla už napoprvé. Naprosto dokonale zahrané, mám chuť Dinklage obejmout a poděkovat mu za to, jak Tyriona hraje. :)
2) Vážne dúfam, že keď už takto zdivili Malíčka tak nech to aspoň Ros hrá presvedčivo a vyklube sa z nej ešte zaujímavá herečka. Také menšie zlo.
3) Ako vážne ho Melisandra priamo obviní? :-| Divné. V knihe to bolo prirodzenejšie. Asi chceli zvýrazniť to, že Meli na začiatku vyzerala proti Davosovi.
Missandei je fajn. Dobře vypadá a ještě lépe tlumočí :D
Tyrellové už se pěkně vybarvují a návštěvy u večeře jsou pěkně zábavné.
A to finále? Obi-Wan is back!
Co mě však na začátku naštvalo, že ze Sama dělají uplně neschopnýho tupce. A on se přitom tak moc snažil poslat všechny havrany. Nedivil bych se, kdyby mu ani nedopřáli
A Mance mi nepřijde špatnej (asi tu budu jedinej :-) ). Vypadá jak milejší bratranec Severuse Snapea.
1.) no z Winterfellu sa valí čierny dym a je taký sivší celý jak popolom posiaty... žiadne rozpadnuté budovy alebo také....
2.) podla mna tvorcovia potrebujú aj nejakú inú intrigujúcu postavu (aj keď ich je tam dosť ale myslím takú ktorá je pod palcom Littlefingera)a chcú sa asi vyhnúť chybe ktorú spravili v 2. sérii, že sa Littlefinger jak keby premiestnoval teleportom :D
3.) Melisandre ho vyprovokovala a povedala mu že keby nepresvedčil krála aby ju nezobral do bitky tak už mohol sedeť na tróne... a teda Davosa vyprovokovala a pokúsil sa ju zabiť... čo sa dá pokladať za zradu... moja oblúbená scéna prvého dielu :)
presne tak v knihách mi
Som naozaj zvedavá ako to spravia s útekom, keď jej Florián (bude vôbec ešte Florián, keď ho tak šikovne uviedli a hneď spratali zo scény?) je niekde pod dúhou?
Čo ma vytáčalo (nie som favoritka Margery...) bola jej Dianovská scénka s vojačikmi...(aspoň je ukázané, prečo je taká populárna)... a bolo niekde v knihe spomínané niečo s ich horúcou krvou? Prišlo mi to rozpačité, ale Gofrey v nosítku a jeho zjazdenie Cercei malo úspech. Duch a draky veľmi, veľmi dobré. Efektné upálenie nemŕtveho, obor tiež. Inak som si ale predstavovala Manceho, niečo na spôsob Bronna len krajšieho.
Podrick, Bronn a Tyrion nesklamali. Chudák Tyrion, Tywin sa opäť ukázal...
Zhrnuté a podčiarknuté- dieľ veľmi dobrý, malo to blízko k svojej knižnej predlohe. Teším sa na II. epizódu, konečne Jaime a panna z Tarthu.