Hra o trůny 3×01 – Valar Dohaeris | Na HBO GO zdarma! - Ice & Fire

upraveno 1. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×01 – Valar Dohaeris - Ice & Fire

Jon je předveden před Manceho Nájezdníka, Krále za Zdí. Přeživší členové Noční hlídky ustupují na jih. V králově přístavišti Tyrion žádá svou odměnu. Malíček předkládá Sanse svou nabídku. Cersei hostí Tyrelly. A Daenerys se plaví do Zálivu otroků.

Read the full story here

24567

Komentáře

• Výborný začiatok novej série... POZOR SPOIELRY z tohto dielu: dramatický a napínavý začiatok, graficky aktualizovaná zvučka na dobitý Winterfell, Jon Snow sa snaží hrať úlohu zradcu presvedčivo pred králom beyond the wall, výborne spravení obrovia, šteklivá scéna s Bronnom ako si užíva (škoda, že ho Podrick vyrušil :D), Tyrion bojaci sa otvoriť svojej sestričke lebo si myslí, že ho prišla doraziť, prechádzka po hradbách King´s landing aby sme videli rekonštrukciu po bitke je dobrý nápad, Davos vyplavený na skalách a na pokraji života sa dočká záchrany, Robb po videní svojich mŕtvych druhov v Harrenhale nelútostne uvrhne svoju matku do žalára, trochu ostrý rozhovor Tyriona a Tywina (otec s ním jedná priamo a nelútostne ako vždy), Sansa a Shia hrajú hru kde si vymýšlajú príbehy odkial pochádzajú lodky, ktoré sledujú z prístavu (zachvílu sa z nich stanu BFF :D) a neskôr sa k nim pripojí Littlefinger s Rose a prerokúvajú možný útek z King´s Landing (velmi ma rozosmialo, že tvorcovia povýšili postavu prostitútky Rose na Littlefingerovu pravú ruku), a konečne prichádza Daenerys s drakmi, ktoré sú úchvatne spravené (táto scéna musela byť dosť drahá a podla mna ich neuvidíme znova tak skoro :D), zlomyselná (dokonalá) Melisandre obvinuje Davosa za zradu a možnú vinu prehratia bitky a Stannis ho uvrhuje do žalára, ďalej máme možnosť vidieť Margery, ktorá sa nebojí ľudu a stane sa z nej obnož "matky Terezy" keď navštivuje miestny sirotinec a povzbudzuje deti, následná spoločná večera kde sa Joffery správa veľmi vzorne (neprejavuje sa jeho temná stránka), Margery pokorne a Cersei len podpichuje a nevrlo sa zapája do rozhovoru, scéna s Unsullied men, ktorá nejde až tak do hĺby ako v knihe ale je zrejmé vidieť že Khaleesi nie je spokojná so zabíjaním nemluvniat a otroctvom (dúfam, že v dalšich dieloch bude o nich ešte viac vysvetlené a povedané)....a nakoniec som sa dočkal scény, ktorú som očakával na konci 2. série - pokus o vraždu Daenerys, myslím si že ju spravili výborne pretože to dievčatko pôsobilo na mna na začiatku milo a nasledovne velmi nepríjemne až straštidelne...

Celkovo hodnotím prvý diel za veľmi vydarený. Už sa však neviem dočkať na scény Arye či Jaimeho a Bryenne, Brana, ktorí boli v prvom dieli vynechaní...
  • Viděl jsem podruhé a baví mě ty detaily. Je to dobře zrežírovaný, některé scény jsou takřka dokonale natočené. Nejvíc mě zaujal asi Stannis - ty drobné pohledy a téměř neviditelné grimasy, když ho Davos dostane dotazem do úzkých a pak zase naopak, když je v úzkých Davos („no tak, co na to řekneš?“). Podobně Danyina reakce ve tváři, když se dozví, že stříbrná mince nepatří matce dítěte, ale vlastníkům. Anebo Tyrion, když snáší tatínka - a na konci hovoru už to odmítne poslouchat, protože ví, co přijde a odkráčí ještě, než to Tywin stačí doříct.

Tohle všechno mě na tom tak nějak baví nejvíc a mám z toho největší radost právě proto, že je to tak kvalitně natočený a hrajou tam výteční herci jako třeba Dillane.
  • Ještě k Jonovi, tak se mi zdá, že už zase zbytečně przní jeho linku. Co se těch žbleptů, co vybalil na Manceho týče, jeho důvody ke zběhnutí vyzněly v knize mnohem věrohodněji, tohle bylo slaboučké jak čajíček. "Chci být hrdinou, převlékám plášť a tady je můj meč. Hurá na nepřítele, jdem kosit Jiné po stovkách." :roll:
  • já jsem rád že se vrátil Barristan Selmy už jsem se bál že ho vynechají když už jsem měl obejvit na konci druhé
  • Tak podruhé mám pocit, že je to o něco lepší, než jsem myslela. Nějak jsem si to víc užila, a až na úvodní NEbitvu na Pěsti a na tak trochu WTF scénu s Robbem se mi to páčilo. Dokonce jsem nějak přišla na chuť i té Margaery, večeře s Joffreym byla hodně povedená. :D
    Jsem zvědavá, jestli ještě nějak nakousnou tu Manceho minulost, byla by škoda to vynechat.
    A ještě jedna věc - ten herec, co hraje Kraznyse se hodně povedl. Už teď je ta postava mnohem zábavnější než v knížce...
    Tyrion, když snáší tatínka - a na konci hovoru už to odmítne poslouchat, protože ví, co přijde a odkráčí ještě, než to Tywin stačí doříct.
    Toho jsem si všimla už napoprvé. Naprosto dokonale zahrané, mám chuť Dinklage obejmout a poděkovat mu za to, jak Tyriona hraje. :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    FireAndBlood napsal(a):

...graficky aktualizovaná zvučka na dobitý Winterfell...velmi ma rozosmialo, že tvorcovia povýšili postavu prostitútky Rose na Littlefingerovu pravú ruku)...zlomyselná (dokonalá) Melisandre obvinuje Davosa za zradu a možnú vinu prehratia bitky a Stannis ho uvrhuje do žalára...

1) Takže to upravili ako som očakával? A len to preleteli alebo dali aj nejaký záber ako sa rozpadá či hotový rozpadnutý? Ja som očakával, že dajú pohľad naň a potom bác a rozpadne sa.

2) Vážne dúfam, že keď už takto zdivili Malíčka tak nech to aspoň Ros hrá presvedčivo a vyklube sa z nej ešte zaujímavá herečka. Také menšie zlo.

3) Ako vážne ho Melisandra priamo obviní? :-| Divné. V knihe to bolo prirodzenejšie. Asi chceli zvýrazniť to, že Meli na začiatku vyzerala proti Davosovi.
  • Ros mi v tomto díle vůbec nevadila, právě naopak ;)
  • Dreamer napsal(a):

Ros mi v tomto díle vůbec nevadila, právě naopak ;)

no popravde ani mne :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Cersei čímdál více za tragickou postavu, grrr.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. dubna 2013
    Po pravdě, ta Ros začíná být celkem zajímavá. Malíčkova pravá ruka a tajně dělá pro Varyse.
    Missandei je fajn. Dobře vypadá a ještě lépe tlumočí :D
    Tyrellové už se pěkně vybarvují a návštěvy u večeře jsou pěkně zábavné.
    A to finále? Obi-Wan is back!
  • peeecka, už je to dlouho co jsem to četl, ale zdá se mi že většina scén byla natočena věrohodně podle knihy a s minimalnim rozdilem vůči předloze (teda v porovnání s 2. řadou), Barristanův nástup jsem si sice představoval trochu jinak, ale neméně impozantně .... no a Sansička nám už poněkud vyrostla :)
  • Pefektní díl, jestli takhle bude vypadat celá serie, tak se opravdu těším.
    Co mě však na začátku naštvalo, že ze Sama dělají uplně neschopnýho tupce. A on se přitom tak moc snažil poslat všechny havrany. Nedivil bych se, kdyby mu ani nedopřáli
    zabít Jiného

A Mance mi nepřijde špatnej (asi tu budu jedinej :-) ). Vypadá jak milejší bratranec Severuse Snapea.
  • @Branislav_Gepeto
    1.) no z Winterfellu sa valí čierny dym a je taký sivší celý jak popolom posiaty... žiadne rozpadnuté budovy alebo také....

2.) podla mna tvorcovia potrebujú aj nejakú inú intrigujúcu postavu (aj keď ich je tam dosť ale myslím takú ktorá je pod palcom Littlefingera)a chcú sa asi vyhnúť chybe ktorú spravili v 2. sérii, že sa Littlefinger jak keby premiestnoval teleportom :D

3.) Melisandre ho vyprovokovala a povedala mu že keby nepresvedčil krála aby ju nezobral do bitky tak už mohol sedeť na tróne... a teda Davosa vyprovokovala a pokúsil sa ju zabiť... čo sa dá pokladať za zradu... moja oblúbená scéna prvého dielu :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @FireAndBlood No jo, Melisandra to je ďábelská mrška :twisted: :onfire:
  • tywin nám trochu "scereseiovatel", asi aby bol Tyrionov vývoj priamočiarejší a dnes ešte pred pozeraním mi napadlo, že možno Šae spoja s postavou prvej Tyrionovej lásky...
    a tým pádom sa možno dočkáme trochu iného vyvrcholenia tohto trojuholníka...
  • @sarven
    Ale Tyrion přece v 1. sérii o své první mluvil, ne?
    @Kolikokoli Ano, mluvil. A kde máš u všech rohatých poníka? :-o
  • hej, hovoril. len mi napadlo, že možno spoja ich osud.
    stále mi totiž vŕta hlavou, že Šae je zalúbenejšia ako by mala byť. príde mi, že ho má naozaj rada, ukázala to viackrát. trochu mi nesedí ten switch, čo ju čaká... no uvidíme
  • @sarven
    presne tak v knihách mi
    Shae bola vždy podozrivá... vždy som si myslel, že keď je s Tyrionom tak si len odblabotá svoje vetičky jak ho miluje a aký je obor :D a neviem čo ešte... v seriáli som si ju dosť oblúbil
  • Marek napsal(a):

peeecka, už je to dlouho co jsem to četl, ale zdá se mi že většina scén byla natočena věrohodně podle knihy a s minimalnim rozdilem vůči předloze (teda v porovnání s 2. řadou), Barristanův nástup jsem si sice představoval trochu jinak, ale neméně impozantně .... no a Sansička nám už poněkud vyrostla :)

Sansička je už teraz rovnako vysoká, ak nie vyššia ako milovaný Jon Snow... Serózne, od I. prešla naozaj zmenou a tie tri roky na nej sú vidieť (keď koľko tam malo byť rozhranie? Rok od odchodu do KL?...)
    Som naozaj zvedavá ako to spravia s útekom, keď jej Florián (bude vôbec ešte Florián, keď ho tak šikovne uviedli a hneď spratali zo scény?) je niekde pod dúhou?
    Čo ma vytáčalo (nie som favoritka Margery...) bola jej Dianovská scénka s vojačikmi...(aspoň je ukázané, prečo je taká populárna)... a bolo niekde v knihe spomínané niečo s ich horúcou krvou? Prišlo mi to rozpačité, ale Gofrey v nosítku a jeho zjazdenie Cercei malo úspech. Duch a draky veľmi, veľmi dobré. Efektné upálenie nemŕtveho, obor tiež. Inak som si ale predstavovala Manceho, niečo na spôsob Bronna len krajšieho.
    Podrick, Bronn a Tyrion nesklamali. Chudák Tyrion, Tywin sa opäť ukázal...
    Zhrnuté a podčiarknuté- dieľ veľmi dobrý, malo to blízko k svojej knižnej predlohe. Teším sa na II. epizódu, konečne Jaime a panna z Tarthu.
  • První díl byl ukecanej tipu:"Vzpomínáš když, jsme byli malí a hráli na honěnou a ty jsi měl furt babu" => spousta dialogu o ničem
    @Marci pan děláš si srandu vždyť Sophie je vyšší o dobrých 10 centimetrů
  • @Everett_Young od Kitta? Je alebo minimálne, keď má topánky. Nevadí, vtipné to bolo ako postávala pri Malíčkovi, hlava pri hlave.
  • Musím se přiznat, že když Bronn sundával té holce tu bederní roušku, tak jsem čekala, že na něj vybafne "překvapení" (asi trávím na internetu příliš mnoho času :D)
    @Marci pan Ty si neviděla tu fotku kde vedle sebe stáli Sophie, Kitt a Waldau viď? Kitt měří 172cm. Sophie bych hádal tak na 180
  • Bezva díl :) Akorát se dívím ,že Duch není Jonovi po boku a nebrání ho proti strašlivé Ygritt ,která chce ukrást jeho panictví!
  • Výborná první epizoda. Naprosto fantastičtí Jon, Tyrion a Davos. Ale byla ta úvodní scéna v knize? Mám takový pocit že ne.
  • @Lord Robb nebola, úvodná scena bola bitka na Pästi Prvých Ľudí. A ak sa nemýlim v knihe Sam tie havrany poslal :/ nvm prečo z neho robia takého blbečka.
  • Havrany sice pustil, ale bez zprávy ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.