nemohol som sa preniesť cez úvodné "šermovanie". neviem či tam majú nejakého martial arts konzultanta, alebo čo, ale zdalo sa mi trochu smiešne ako poskakovali okolo seba. škoda. ak je toto jeden z lepších dielov série (čo asi je), tak to fakt ide veľmi dole vodou :((
Opravdu. Mě ten souboj přišel mezi ty lepší v seriálu.
Nejhorší byl souboj Syria a Zlatých plášťů. To působilo chvílemi trapně. Jak strážní padali po ťuknutí holí do ocelové přilby. Nelíbil se mi ani souboj Bronna a sera Vardyse (či jak se jmenoval) atd. Zatím nejlepší byl khal Drogo (i když to nebylo ani trochu reálné:-). Celkově bych choreografii soubojů označil za velice slabou. V tomhle jsou např. Vikingové lepší, nemluvě o filmech jako Trója nebo Statečné srdce.
Vy čitatelia, musím vám zničiť nádeje. Poznám ľudí, čo pozerajú GoT a nečítali knihu a veru majú Robba radi...a Talise fandili(síce sú to dievčatá, ale o tom potom). Takže by som s emóciami ohľadom nich veru nekritizoval. Ono my to síce vidíme, ako sa správa v proovnaní s knihou, ale pre tých, čo len pozerajú seriál to nemusí byť také zlé. Možno dokonca ešte dobré. Aj ke´d, tento diel mi prišiel dosť uponáhľaný. Veľmi rýchlo sa striedali scény z tej istej línie, čo mi neprišlo veľmi dobré. Ale inak hodnotím tretiu sériu ako najlepšiu, oveľa viac ako druhú. A určite emotívnejšiu.
@flanker.27 Samozřejmě, že je vlevo nahoře! Na severovlevo zní strašně =D
A abych nebyla úplně offtopic, tak jsem konečně viděla 5. díl: Co to sakra bylo s tou Talisou? Já ji asi nesnáším, ale přišlo mi to úplně pitomý - Robb je fakt degen! Jon a Ygritte mi přišli strašně uspěchaní. Scéna ve vaně byla super - Jaime je prostě "kontroverzní" :D Jsem zvědavá na příští díl, páč zrovna poslouchám nové EP Iwana Rheona...
Tak jsem se konečně donutil zkouknout tenhle díl....No, Ygritte po nahé scéně v mém žebříčku přitažlivých postav spadla z druhého místa někam na konec mezi Dany a Sansu. Měli by ji dát najíst :-(
Cogman je king. Nebýt té podivné linky na Dračím kameni... ale to je fakt drobnost. Graduje to stejně slušně jako čísla sledovanosti. 5milionová hrancie pokořena.
Jelikož jsem se na tenhle díl dost těšila, musím teď s odstupem času říct, že mě asi spíš zklamal než potěšil. Dost jsem se těšila na scénu Jon,Ygritte a jeskyně, chtěla jsem vidět, jak si s tím tvůrci poradí, ale bylo to moc rychlé a osekané. A co udělali s Robbem a Talisou je fakt ostuda, udělali z něj blbce(ačkoliv já ho nikdy neměla moc v lásce) a z ní ještě větší ***** než byla doteď. Jenom ta scéna s Jaimem a Brienne ve vaně byla v pohodě, to jak ho držela mě fakt dojalo... No a souboj Berik x Ohař byl taky super, jak tam Arya začala ječet ,,Burn in hell" to bylo skvělý. Jinak to s Lorasem sice bylo zbytečný,ale myslím, že chtěli poukázat na to, jak ten kluk donáší Malíčkovi a ukázat, že on je vlastně ten, co to ovládá(jako bychom to nevěděli, že ;-) ) Takže celkově asi takovej normál, něco potěšilo, něco zas ne.
Zrovna som sa s tou kamarátkou rozprával o tom a Talisa jej prišla v pohode(vlastne celkovo viacerí jej fandili...tak, asi chceli romantiku, čo dodať)...ale štvalo ju, prečo Robb zoťal Karstarka. A pritom to, že zabil zajatcov tam ukázané bolo, tak ja neviem(aj keď, polovica sily, keď to povedia, tak to spraví svoje).
@Chmur, so Syriom máš pravdu, ale mne sa celkom páčil, lebo to malo švih a dobrý pohyb. príde mi strašné keĎ sa robia pomalé otočky chrbtom k súperovi, ktoré by pravdepodobne v skutočnom súboji skončili veľmi rýchlo. súhlas, že jediný skutočne dobrý súboj bol khal Drogo. to malo gule.
Souhlasím, že Syrio měl dobrý pohyb. Škoda že Zlaté pláště nebodal do oči a ohryzků jako v knize. Hned by to bylo zajímavější. Taky mohli trochu zdramatizovat duel mezi Syriem a Merynem (tady by se pár ťuknutí do helmy či náloketníků hodilo). Takhle působil Trant jako docela ostrej týpek a přitom je to jednom průměrnej šermíř. Koule měl i souboj Joraha s tím dothrackým šampionem. Škoda že to trochu neprodloužili.
Cogman bude mít ve 4. řadě dvě epizody. :) Taky se mi jeho epky líbí. V dialozích se hodně drží knížek a vždycky někam propašuje zmínky z historie Západozemí. Nečtenář se asi nechytá, ale čtenář se tetelí.
Komentáře
ak je toto jeden z lepších dielov série (čo asi je), tak to fakt ide veľmi dole vodou :((
Nejhorší byl souboj Syria a Zlatých plášťů. To působilo chvílemi trapně. Jak strážní padali po ťuknutí holí do ocelové přilby. Nelíbil se mi ani souboj Bronna a sera Vardyse (či jak se jmenoval) atd. Zatím nejlepší byl khal Drogo (i když to nebylo ani trochu reálné:-). Celkově bych choreografii soubojů označil za velice slabou. V tomhle jsou např. Vikingové lepší, nemluvě o filmech jako Trója nebo Statečné srdce.
Aj ke´d, tento diel mi prišiel dosť uponáhľaný. Veľmi rýchlo sa striedali scény z tej istej línie, čo mi neprišlo veľmi dobré. Ale inak hodnotím tretiu sériu ako najlepšiu, oveľa viac ako druhú. A určite emotívnejšiu.
A abych nebyla úplně offtopic, tak jsem konečně viděla 5. díl:
Co to sakra bylo s tou Talisou? Já ji asi nesnáším, ale přišlo mi to úplně pitomý - Robb je fakt degen!
Jon a Ygritte mi přišli strašně uspěchaní.
Scéna ve vaně byla super - Jaime je prostě "kontroverzní" :D
Jsem zvědavá na příští díl, páč zrovna poslouchám nové EP Iwana Rheona...
súhlas, že jediný skutočne dobrý súboj bol khal Drogo. to malo gule.
Koule měl i souboj Joraha s tím dothrackým šampionem. Škoda že to trochu neprodloužili.