Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1111214161736

Komentáře

• @Ugla Mě? Tohle je oficiální verze dopisu od předsedy KSČM.
  • @Gorgloj Ser na TOPku, jdeme volit poníky =D
  • @Everett_Young Poníky? :D To jste založili novou stranu? :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. října 2013
    Thorar napsal(a):

@flanker.27 Zažil jsi toho nepatrný zlomeček, už jen ten konec kdy se to hroutilo, jakou naději nebo strach jsi asi tak mohl v 10 letech při revoluci cítit a chápat?

Troufám si říci, že velmi hodně. troufám si říci, že ještě více to mohli cítit moji rodiče a i v deseti letech, dítě, který není úplně blbý (aspoň doufám) dokáže poznat, jak moc jsou jeho nejbližší šťastní, nešťastní, jak se bojí/nebojí a tak dále a tu náladu dokáže od nich přebrat. Ohledně toho hroucení, ještě tak rok předtím se dalo mluvit o uvolňování, rozhodně ne o hroucení. Ostatně hroucení - ono co se skutečně dělo na špičkách řízení to až tak jasný nebylo, tramvaje jezdily, krámy byly tak nějak stejně plnoprázdný (ano, řada zboží nebyla, přesněji nedostatkové, s určitou dávkou trpělivosti se nakonec sehnalo ledasco, ale někdy se to líčí pomalu jak kdyby tu zuřil hladový hladomor, což je nesmysl, dokonce jsem si chodil celkem běžně kupovat pravou coca colu - ne že by mi chutnala, ale bylo to in), co bylo vidět, že se toho čímdál víc objevovalo ve filmech, v televizi (Básníci, Slunce seno...). Že by se ale někde odpočítávaly minuty, to rozhodně ne. Až tak začátek podzimu 89 se dalo skutečně tušit, že ke změnám dojde, ale co přesně, jestli to bude obdoba 60. let a další postupný uvolňování nebo prudká přeměna, to řadový občan neměl prakticky šanci tušit.

@Dreamer Ještě jednou odkazuju na to, co jsem napsal o Stannisově metru :)
  • @flanker.27
    . Až tak začátek podzimu 89 se dalo skutečně tušit, žeke změnám dojde, ale co přesně, jestli to bude obdoba 60. let a další postupný uvolňování nebo prudká přeměna, to řadový občan neměl prakticky šanci tušit.
    Vsadim se, že a ni v živých snech by ho nenapadlo jak to bude vypadat(upadat) :-k dnes.
  • o tom dostatku na nedostatku v osmdesátých letech.. nemůžu si nevzpomenout na dnešní poměry úsměvnou historku, která se stala mému otci. Ten tehdy dělal ředitele dopravy Prioru a jednou takhle v noci si to svištěl domů služebním Žigulem rychlostí extrémně nepřiměřenou. Jak to tak bývá, tak cestou potkal hlídku VB, která ho pochopitelně stopla. Příslušník, který otce legitimoval si povšiml, kde otec pracuje. Vzal si ho tedy trochu stranou a zeptal se ho, jestli by mu nemohl sehnat ledničku. Otec přikývl, že se mu ozve až přijede nová dodávka. Příslušníci zasalutovali a otec odjel s "napomenutím" domů. Za pár týdnů ony ledničky dorazily do skladu a otec onomu příslušníkovi zavolal. Ještě ten den si ji přijel vyzvednout, přičemž otci zaplatil její plnou cenu!
    "Úplatek protislužbou! Nebrat!" :-)
  • @flanker.27 nj, áno-ano, viem, všetko, súhlasím so všetkým a všetkými, ale..
    .. - ale toto ma zaujalo (čiste aj z technického a obchodnickej stránky) :

"..dokonce jsem si chodil celkem běžně kupovat pravou coca colu - ne že by mi chutnala, ale bylo to in),.."
    - a to by ma zjímalo, kdo (a jakými cestičkami, cestami, a autobahnmi ;:), ju sem pašeráčil, veksláčil, odkláňal a dovážal, a jako ..-jako to mal kryté, pozichrované, na zahraničnom obchode a import-exporte, z pohladu vtedajšieho obchod.práva (vtedy aktuálneho)
    jj, hej, taký detail - ale ilustrujúci, taký "detailný záber,výsek"..
    hm..a tiež by bolo zajímavé vedet, kdo to sem importoval (to by bolo možno najzajímavejšie) kdovie, možno to bolo niektoré (dnes mediálne velmi známe meno), nekoho z dnešného top 10 alebo top 100 cz-sk Forbesu.cz, alebo nejaký ndešný podnikatelský/mafiánksy boss,/kmotor podsvetia/biznisu..
    :twisted: :-P :anxious:
  • Coca Cola se tady dělala v licenci. Já díky otci jsem žil, řekněme, v luxusu , ale flašky dobrého pití za takové kraviny jako byly Prestige, skateboardy, šusťákovky nebo tenisové rakety byly normální. Jinak mého dědu kvůli 68 roku vyrazili ze školy, matka si kvůli tomu nemohla udělat maturitu. No a otec, když si jí chtěl vzít, tak byl taktně upozorněn na její "původ" a aby si to dobře rozmyslel. Nerozmyslel si to a odnesl to sesazením z místa šéfa dílny ČSAD na pomocného automechanika. Po čase do toho zasáhl onen "potrestaný" děda, který mu donesl přihlášku do KSČ a řekl mu ať to podepíše a nehraje si na hrdinu. Což nakonec otec udělal a měl klid.
    Jinak onen můj děd se po 68 stal nezaměstnavatelným, takže logicky mu hrozilo vězení za příživnictví. Místo dostal až dvěstěkiláků od domova, co by pomocný dělník v JZD. Když se tam chtěl nastěhovat, tak mu nebylo umožněno získat byt, do kterého by se s ním mohla nastěhovat jeho rodina, která tak musela zůstat v původním bydlišti. Domů se mohl vrátit až v osmdesátých letech, kdy se to trošku uvolnilo a na něj se pozapomnělo. Takže pak se stal topičem v divadle.
    A co tím chci říct? Ony operace Psyops nejsou výmyslem nové doby.
    Takže jo, za socíku byla jistá práce, lidi měli peníze, ale taky si za ně mohly koupit.. no a dneska je to tak nějak naopak.
  • @skelet ahso, v licenci, ovšem, to ma hnedka nenapadlo.. :-k :anxious:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. října 2013
    Dreamer napsal(a):

sederik napsal(a):

Ale i kdyby něco bylo dříve lepší, z mého pohledu to nevyváží už jen nesvobodu a zničené životy.

=D Takže my dnes žijeme slobodne a žiadne životy sa neničia?
  • @Gorgloj Ano, růžový okřídlený poník se sladkým hlasem a roztomiloučkýma očima to s námi přece nemůže myslet zle ne? ;-)
  • @Branislav_Gepeto jo, představ si, že já se cítím svobodně a ani nemám pocit, že mi vláda nebo nějaké korporace ničí život :)
    sundávám alobalovou čepici a schovávám ji pod postel, dnes jsou všechny vojenské radary, určitě obráceny ke Gepetovi :twisted:
  • zpravy.idnes.cz/nemecky-biskup-luxusu-ma-dalsi-problem-kvuli-krive-vypovedi-pr8-/zahranicni.aspx?c=A131010_193219_zahranicni_pej :twisted: ;) :king:
    njn, a ešte další taký prvok do skládačky, do mozaiky - jako si pamatám, tak ešte (najma na začiatku) ´´90" let, (ked ešte vačšina ludí nevedela moc o všetkích tíchto cirkevníkoch, knazoch, biskupstvách a kardináloch, a vobec cirkvi obecne, tak vačšinou ludí bola vnímaná, -tieto veci cirkevné-napr. ked nekdo povedal, že ide na knazský seminár,/na cirkevnú školu (strednú, aj vš.) jako teolog,/a proste na túto profesnú kariéru,/dráhu.. -- jako neco podivínskeho, nanicovatého, neporiadneho, nepresvedčivého, obskúrneho (asi jako napr. homosexualitu, alebo ..bábkoherectvo,napr., a takéto a podobné..okrajové veci a záležitosti.. tak trochu opovržlivo,odtažito,nedoverčivo, jako nejaký výstrelok, nezmysel, čudáctvo, bláznovstvo..
    ;-) :-s
    ..ted, ked sa o tom nekdo zmieni jako o svojich profesních,/študijních plánoch, do budúcna, myslím a predpokladám, že reakcia je už trochu iná - zvačša už s trochou aj takej tej, vačšej / menšej, závisti (viac-alebo menej skrývanej..)
    .. -===> už jasne vidno, (zo všetkích tíchto článkov a reportážach), že tieto prof.smery "nie sú, rozhodne nie sú, až tak úplne "marné" ´´ :-$ :-)
    (..a tobož ani nikdy neboli.. potažmo ked cirkev bola a aj je, jedna z úplne najbohatších ..subjektov, inštitúcii vo svete.. ;)
    upraveno 10. října 2013
    @Dreamer Tu sa dá aplikovať podobný príklad ako vyššie: Nebudem nikoho menovať, ale je krásne keď dobre zaistení ľudia, ktorí nemusia makať od 7:00 - možno ešte skôr - (a vstávať omnoho skôr ak treba ešte rátať cestu do ZA) do 17:30 pre žobráčsky plat a to sa celý život správajú k ostatným dobre a milo, len proste si nežili tak dobre, aby vyštudovali krásny vysokošolský titul, hodnotia túto dobu dobrou. Zaslepenosť rovnaká ako katolícka. Všetci bezdomovci sú neschopní pijani, starí ľudia majú smolu, že nedržia krok, tí, čo nemajú titul sú blbí, hejahou, som zavodou.

Teraz nenarážam na teba, len odôvodňujem, čo som vyššie napísal.
  • @Everett_Young Pegase mám rád, ale nemám rád růžovou :D
  • Everett_Young napsal(a):

@Gorgloj Ano, růžový okřídlený poník se sladkým hlasem a roztomiloučkýma očima to s námi přece nemůže myslet zle ne? ;-)

:-P :-) :dance:
  • @Gorgloj Stačí na kandidátce jako upřednostňovanou osobu zaškrtnout poníka jiné barvy. Více v topiku MLP :D
  • Everett_Young napsal(a):

@Gorgloj Ano, růžový okřídlený poník se sladkým hlasem a roztomiloučkýma očima to s námi přece nemůže myslet zle ne? ;-)

..a tu by sa zišlo zacitovať neco z biblie, nejlíp tie verše o *tisírorakích podobách Satana -pokuščitela :twisted: (inak, bol by to dobrý námet na nejaký satanistický film horor :spike: :3eyed: :onfire:
  • ´´..tisícorakích, nespočetních
  • @Branislav_Gepeto tak já například makám u pásu za onen žebrácky plat od šesti do dvou na směny přes prázdniny už tři roky po sobě, na rozloučenou jsem si před nástupem do školy dala třináctihodinovou šichtu a předpokládám, že až mi přijde výplatní páska, tak se rozpláču a nebude to štěstím :D Taková žůžová brigáda funguje jako velmi dobrý odstrašující příklad, proto se během následujících let hodlám plně soustředit na získávání onoho pěkného vysokoškolského titulu, který mi snad dopomůže k lepšímu zaměstnání. No jo nechce se mi makat rukama :roll: A když jsem se tak bavila se ženskýma, co to dělají celý život, tak ani jedna si nestěžovala na zlou vládu a líne vysokoškoláky, kvůli kterým tam musí dřít, samy mnohdy přiznávají, že na učení hlavu neměly a ani se jim do toho nechtělo, teď alespoň doufají, že jejich děcka, když na to budou mít, ty krásné vysokoškolské tituly jednou vystudují.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young
    Pinkie Pie nemá křídla!!!
    upraveno 10. října 2013
    @Dreamer A mnoho ľudí za komunizmu sa tiež nesťažovalo na pomery, v akých sa žije. Že sa človek nesťažuje neznamená, že je všetko v poriadku. Psovi tiež stačí plná miska, kostička a prechádzka a vrtí chvostom.
    Viem, som zaujatý, lenže moja nainvá duša verí, že nebyť zopár sebeckých prasat v parlamente a byť investícia a inovácia, svet nemusí byť taký krutý. Nomy sme urobili to najhoršie, čo sme mohli - zvykli sme si.
  • @Krisa
    Tak si na kandidátce vybere nerůžového okřídleného poníka, když nemá rád ty růžové. A neměj prosím křídlové předsudky, i neokřídlený poník to s námi může myslet dobře
    :D
  • upraveno 10. října 2013
    tohle je tedkon na titulní straně českého youtube =D
  • @M1on hmm.. co to má naliate, co pije ? :twisted: =D
  • upraveno 10. října 2013
  • @Branislav_Gepeto já si nemyslím, že je všechno v pořádku, ale pořád do kola poslouchat v jaké strašlivé době to žijeme mě unavuje, to ti vážně přijde, že žiješ v v tak strašlivé době? A vážně věříš, že za to může jenom těch pár prasat v parlamentu? :D Nebo jak by sis to představoval, že všichni všechno všechněm dáme a budou všichni lidi mít všechno dohromady?
    @Dreamer Nie. Ale keby sa peniaze, ktoré sú zneužívané alebo sa používajú v zmysle Manitas manitatum, boli použité k inovovaniu a vylepšeniu pracovísk, mohli by sme mať efektívne pracoviská a zároveň by ľudia nemuseli otročiť. Ja si verím, že si cestu životom vydobijem, ale to, ako som bol vychovaný mi nedovolí žiť spokojne a spať pokojne kým viem, že sú ľudia zneužívaní, vysávaní a ničení. A nechcem jedného dňa umierať s tým, koľkokrát som premýšľal, čo všetko mohli ľudia v minulosti urobiť pre súčasnú budúcnosť, a teraz som jeden z tých, čo svojim deťom darujú toto. Ide o to, že akokoľvek je to naivné a hlúpe, mojej duši to nedá pokoj. Ja krivdu a pokrytectvo neznášam z celého svojho bytia a je mi zle z toho, keď sa praktizuje. Hoci na vonok sa vždy snažím smiať sa, nebudem mať pokoja. Ak je to cesta práce na celé desaťročia, ktorá prinesie ovocie až keď budem starý, ak je to cesta za použitia manipulácie, budiž.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.