7. kolo povídkové soutěže - Ice & Fire

upraveno 21. ledna 2014 v Povídky
image7. kolo povídkové soutěže - Ice & Fire

1) Dvounozí draci – téma o rodu Targaryenů, velké množství fascinujících osobností a zajímavých událostí, stačí si jen vybrat. „Najdi si svého Draka “ Inspirace zde.

Read the full story here

1356

Komentáře

• Juchů, za posunutí termínu jsem taky moc vděčná, určitě bych to nestihla :)
  • Doufam, ze zas nekdo prijde s nejakou humornou povidkou. Behem cteni minuleho kola jsem se pekne pobavila.
    Temata zni zajimave, taky uvazuju u sesmoleni neceho, ale chtelo by to napad, naladu, cas a psaci um, coz je moc podminek :D
    Btw, Skoda, ze fanousci Pisne v CR nemaji tak velkou "zakladnu", porovnamli to treba s HP (ikdyz ten uz je asi pase, aspon ja uz par let nesleduji) clovek by si rad precetl vic fanfiction nebo prohlidl nejake fanarty ci blogy ceskych fandu, zatimco by smutne a dlouze cekal na dalsi knihu.
  • :-)
    Víc srandy a míň tragédií, já jsem pro.
    @červ A já už si myslel, že se po svém slavném vítězství v této soutěži nikdy nevrátíš. ;-)
  • @heavy_head Víc srandy v Západozemí - to bych zvládla jedině tak, že některou z mrtvých postav nechám někoho dalšího děsit ve snu s homorem Freddyho Kruegera :twisted:
  • @svoa00 Nevěřím, že bys to zvládla. :twisted:
  • @heavy_head Mám možná jazyk jako břitvu a jsem občas cynické čuně, ale přiznávám, že bych to spíš ocenila, než že bych to sama uměla :D

image
  • upraveno 12. února 2014
    @heavy_head
    Spis neslavnem nez slavnem , k tomu jeste takove pseudovitezstvi :)

Edit: jo aha, taky takhle, jak to vyse pisu, tys ten svuj prispevek minil, zejo :) na tak jemnou jizlivost nejsem cvicena :D kazdopadne to tu prilis neprozivam, srdce mi pri navratu sem po onom incidentu buhvijak nekrvaci :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Nebude vadit, když se to tématu bude týkat jen okrajově? :-)
  • @Riokai Vobec nie, uz par ludi to tak osidilo a nikomu to nevadilo, radi si pocitame :)
  • Při troše dobré vůle se do témat vejde skoro všechno, tak se nehamujte. :twisted:
    Budeme rádi za všechny příspěvky.
    Tak když to vezmu kolem a kolem a ještě párkrát dokola, tak se do jednoho z témat malinko trefím. :D
  • JayJay
    upraveno 14. února 2014
    @Riokai: Správný přístup... Stačí aby v té povídce někdo někoho (něco) potkal, bylo to nečekané (a nebo naopak čekané) a je to v kapse... :o)
  • Předpokladem úspěchu je, aby v povídce vystupovaly:
    a) děti
    b) zvířátka (including dragons)
    c) Jon nebo Sansa (prostě nějaký libovolný Stark)

=D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. února 2014
    Hm, 2 ze 3, nebo spíš 1,5 ze 3 :-k
  • A předpokladem neúspěchu je experimentovat s extrémně ulítlými způsoby psaní... (ale zase se u toho coby autor bavím o poznání víc než čtenáři...) :o)
    @Jay Přesně tak, ta zábava u psaní je pak o poznání větší, než u čtení. :-D
    A já myslel, že předpoklad úspěchu je nechat umřít pár oblíbených postav :-(
  • JayJay
    upraveno 14. února 2014
    @Riokai: Zábava... nevím, asi to záleží na tom, jak moc vážně to člověk bere... třeba první kolo jsem bral hodně vážně, a naopak třetí jsem si vysloveně užíval... No a nejkratší povídku v kole šestém taky...
    A nechat umírat oblíbené postavy taky nepomáhá... :o)
    Já osobně to vážně neberu, jelikož vím, že nejsem žádný druhý Martin nebo další King a mé spisovatelské dovednosti mi ani nějak nedovolují brát to vážně. Baví mě nějak,každé psaní, ať je sebehorší, a o tom by to mělo být :-) .. a co se týče toho umírání oblíbených postav,tak se mi to taky nelíbí, ale jak jsem si všiml, Martin se v tom zjevně vyžívá. Třeba po Rudé svatbě jsem měl sto chutí knihu vyhodit z okna a Martina jsem proklínal do všech pekel :-D @Jay
  • @Riokai Martin řekl, že Rudou svatbu napsal až po tom, co dokončil všechny ostatní kapitoly v Bouři mečů, a že to byla asi ta nejtěžší věc, kterou kdy napsal. Netvrdila bych, že se v tom úplně vyžívá, spíš tolik nelpí na postavách. Karel Čapek taky o závěru Války s mloky tvrdil, že je ošklivý, ale diktovaný logikou, tudíž to nemohlo dopadnout jinak :king:
  • @Riokai: S pocity po přečtení RW se shodnem... věděl jsem, že něco takového tam má být, ale přesto je to pekelně dobře napsaný, takže jsem tak jako nevěřícně seděl a uvažoval, jestli má cenu číst dál (rozhodlo asi to, že jsem měl první čtyři knihy koupené v setu... :o) ... a trochu i vrozená zvědavost... a to, že jsem byl předem informován, že i Joffova svatba bude stát za to).
    @svoa00 To mělo být samozřejmě řečeno s nadsázkou, vím že se to Martinovi nepsalo dobře ;-) .. @Jay přesně tak. Styl jakým to je napsané a touha vědět co bylo dál převládla. Alespoň jde vidět kvalita, pokud člověka kniha donutí i přes emoční zklamání číst dále :-)
  • Už se to zase nebezpečně krátí :-D Tak co, už finišujete? Já se teda už převelice těším na čtení :-)
    Hm, byla jsem přesvědčná, že je to ještě 14 dní. A ono ne.
  • Únor je matoucí, právěže je to už jen týden :-)
  • Autoři už určitě provádí závěrečné kosmetické úpravy a vychytávají poslední jemné nuance svých již téměř hotových povídek.
    Tentokrát jsem předčil i svá očekávání a přispěju hned dvěma kousky, doufám, že milovníci poctivé brakové literatury si přijdou na své! =D
    upraveno 23. února 2014
    To mi připomnělo... :)

image
  • Dobré :-D Ale abys tím někoho neodradila od odeslání! :-)
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Kdepak kosmetické úpravy, pořád se mi to prodlužuje...
  • @Tergas Udělej to na pokračování. Jako Dreamer. :-) A to je ta první nebo to tak máš u té druhé? ;-)
    @Nevada Nepropadej panice. Vždy existuje vysoce nepravděpodobná možnost, že se naše dílo někomu z nepochopitelných příčin bude líbit. ;-)
  • @heavy_head: "Nepropadejte panice" ovšem musí být velký vlídný nápis, jinak to nefunguje :o)

Mimochodem jak stíháte? Za sebe bych nebyl proti tomu to ještě o nějaký týden posunout... ale fakt je, že včera jsem doma po dvou týdnech alespoň sestavil komp.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.