Ke které postavě se nejvíc hodíte?
Teď jsem si hodně zkoušel různý testíky.. a napadlo mě, že bych taky jeden mohl zkusit udělat.
Dělal jsem to čistě pro zábavu, takže tam budou nějaký nepřesnosti, protože bylo docela těžké rozdělit body, aby některá postava nevycházela častěji než jiné :-) Tak snad jsem to moc nezkazil :-D
Postavy, které můžou vyjít:
Cersei Lannister, Margaery Tyrell, Sansa Stark, Daenerys Targaryen, Asha Greyjoy, Jon Sníh, Tyrion Lannister, Loras Tyrell, Jaime Lannister, Theon Greyjoy
Vyber 7 vět, které se k tobě nejvíc hodí:
1. Často říkám lidem milosrdné lži.
2. Když chci něco prosadit, štítím se jen máločeho.
3. Jsem hodně tvrdohlavý/á a máloco si nechám rozmluvit.
4. Snažím se jednat vždy spravedlivě.
5. Rád/a si všechno plánuji dopředu.
6. Často jednám zbrkle a neuváženě.
7. V problémových situacích si nedokážu udržet chladnou hlavu.
8. Nestydím se sem tam někoho trochu využít.
9. Vystačím si s pár věrnými přáteli.
10.Rád/a mám okolo sebe hodně přátel.
11.Jsem vcelku naivní člověk.
12.Říkám věci na rovinu, neberu si servítky.
13.Často soudím člověka podle toho, jak vypadá.
14.Nejdřív člověka pořádně poznám, a až potom si na něj vytvořím názor.
15.Tolerantní a vstřícný/á - tyhle dvě vlastnosti na mě sedí.
16.Hned se urazím a potom dlouho trucuji.
17.Jsem smířlivý typ člověka.
18.Jen tak něco mě nerozhází, vydržím hodně věcí.
Výsledky:
Tak kdo vám vyšel ? :-)
Dělal jsem to čistě pro zábavu, takže tam budou nějaký nepřesnosti, protože bylo docela těžké rozdělit body, aby některá postava nevycházela častěji než jiné :-) Tak snad jsem to moc nezkazil :-D
Postavy, které můžou vyjít:
Cersei Lannister, Margaery Tyrell, Sansa Stark, Daenerys Targaryen, Asha Greyjoy, Jon Sníh, Tyrion Lannister, Loras Tyrell, Jaime Lannister, Theon Greyjoy
Vyber 7 vět, které se k tobě nejvíc hodí:
1. Často říkám lidem milosrdné lži.
2. Když chci něco prosadit, štítím se jen máločeho.
3. Jsem hodně tvrdohlavý/á a máloco si nechám rozmluvit.
4. Snažím se jednat vždy spravedlivě.
5. Rád/a si všechno plánuji dopředu.
6. Často jednám zbrkle a neuváženě.
7. V problémových situacích si nedokážu udržet chladnou hlavu.
8. Nestydím se sem tam někoho trochu využít.
9. Vystačím si s pár věrnými přáteli.
10.Rád/a mám okolo sebe hodně přátel.
11.Jsem vcelku naivní člověk.
12.Říkám věci na rovinu, neberu si servítky.
13.Často soudím člověka podle toho, jak vypadá.
14.Nejdřív člověka pořádně poznám, a až potom si na něj vytvořím názor.
15.Tolerantní a vstřícný/á - tyhle dvě vlastnosti na mě sedí.
16.Hned se urazím a potom dlouho trucuji.
17.Jsem smířlivý typ člověka.
18.Jen tak něco mě nerozhází, vydržím hodně věcí.
Výsledky:
1. 2x Sansa, 1x Daenerys
2. 2x Cersei, 1x Theon
3. 2x Theon, 1x Loras
4. 2x Jon, 1x Daenerys, 1x Asha
5. 2x Margaery, 1x Tyrion
6. 2x Jaime, 1x Loras
7. 2x Asha, 1x Tyrion
8. 2x Cersei, 1x Tyrion
9. 2x Loras, 1x Margaery
10.2x Asha, 1x Daenerys, 1x Jon
11.2x Sansa, 1x Theon
12.2x Theon, 2x Tyrion
13.2x Sansa, 1x Daenerys, 1x Cersei
14.2x Jon, 2x Jaime, 1x Daenerys
15.2x Asha, 1x Margaery
16.2x Theon, 1x Daenerys, 2x Loras
17.2x Jaime, 1x Jon
18.2x Margaery, 1x Cersei, 1x Tyrion
2. 2x Cersei, 1x Theon
3. 2x Theon, 1x Loras
4. 2x Jon, 1x Daenerys, 1x Asha
5. 2x Margaery, 1x Tyrion
6. 2x Jaime, 1x Loras
7. 2x Asha, 1x Tyrion
8. 2x Cersei, 1x Tyrion
9. 2x Loras, 1x Margaery
10.2x Asha, 1x Daenerys, 1x Jon
11.2x Sansa, 1x Theon
12.2x Theon, 2x Tyrion
13.2x Sansa, 1x Daenerys, 1x Cersei
14.2x Jon, 2x Jaime, 1x Daenerys
15.2x Asha, 1x Margaery
16.2x Theon, 1x Daenerys, 2x Loras
17.2x Jaime, 1x Jon
18.2x Margaery, 1x Cersei, 1x Tyrion
Tak kdo vám vyšel ? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nový lekár psychiatrickej liečebne sa pri zoznamovaní s pacientmi pýta:
- Vy ste sa sem ako dostali? Porozprávajte nám niečo o povahe vašich problémov.
- Začalo sa to tým, že som sa oženil. To som nikdy nemal robiť! Vzal som si totiž jednu vdovu, ktorá mala dospelú dcéru, ktorá sa stala mojou nevlastnou dcérou. Keď nás prišiel navštíviť môj otec, tak sa do dcéry zamiloval, a potom sa s ňou oženil. Teda moja nevlastná dcéra sa stala mojou nevlastnou matkou. Potom sa mojej žene narodil syn, jej malý brat, môj syn, sa stal mojím strýkom. Z toho tiež vyplýva, že moja žena, ktorá je matkou mojej nevlastnej matky je tiež mojou babičkou a ja som teda jej vnuk. Ale to nie je všetko. Preto, že mám za manželku moju nevlastnú babičku, nie som len jej manžel a vnuk, ale som aj svoj vlastný dedko...
- Už chápete prečo som tu?
Se přesvědči: http://www.csfd.cz/film/346911-predestination/komentare/
Je to podle povídky od R. A. Henleina, tuším že se jmenuje Všechny mé stíny.
Vypadá to, že si zručnej bojovník, kterému hodně moc záleží na milovaných, zejména rodině, řekla bych, že jsi lehce nebo i těžce sarkastické povahy, vieš si poradiť vo velení a ochotne podstúpiť risk nebezpečenstva v boji, floutkovské show off tendencie s príležitostnou bezhlavosťou vyvažuje introvertná rozvážnosť, indikujem silný hodnotový rebríček avšak minimum idealistických ilúzií (hádam len u tých milovaných). Žiaden mastermind, ale ani hlupák. A si ochotný urobiť aj veci, s ktorými mnohí nesúhlasia, no ty ich považuješ za potrebné a buďto se ti dostalo lekce ala useklá ruka, nebo jsi úspěšně vyrostl. V istom zmysle si obdivuhodne úprimný. Si ochotný na veciach sa dohodnúť a uzmieriť a vyhýbaš sa predčasným súdom což je teda dost v rozpore s Cerseiovským "jak vypadají". Tak snad jim jako dávaš hodně času než jseš si jistý jak vlastně vypadají. :D Inak vedel si, že v pôvodnom drafte, kedy Pieseň mala byť trilógiou a Sansa dobrovoľne s Joffom, ktorý zahynul v boji a Cat s deťmi utiekla z prepadnutého Zimohradu k Zdi a nejako sa do toho priplietli ďalšie veci ako nezanedbateľný skok v čase, mal byť milostný trojuholník Tyrion Arya Jon?
Mám do toho zahrnut i krakatičí samičku, nebo už máš mého tlachání dost? :-D
Já ti je přidám, jestli chceš. :twisted:
V čem se vidíš a v čem ne? Jsem zvědavá, jak úspěšná jsem byla.
@Aviv vypíchnu jako body co jsi zmínila a ohodnotím to dejme tomu 1-5 (1 nesouhlasí - 5 souhlasí maximálně) a ke každému se krátce vyjádřím..
zručnej bojovník - 1 - lehce nadnesené tvrzení, které v době míru nejde moc ověřovat (zaplaťpánbůh), každopádně i v hospodské rvačce jsem spíš diplomat a znesvářené strany uklidňuji dalším alkoholem
přátelé a rodina - 5 - za ty bych se rozkrájel
sarkastická povaha - 10 - bez komentáře :D
ochota riskovat - 2 - tam ses moc netrefila, nikdy jsem třeba nebyl schopný používat rafinovaně a chladnokrevně taháky, takže když už musím riskovat nese to na mě výrazný stopy nervozity a rozhodně si ten stav nijak neužívám
floutek vs. introvert - 4 - tam ses celkem trefila.. nejsem sice žádnej exhibicionista a ani na opačné straně se moc nevidím. Ve skutečnosti dokud lidi nepoznám víc, jsem spíš introvertní, ale lidi poznávám rád a když je poznám, hodnotím se jako vtipný a společenský člověk, někdy až moc (když je to v partě), tam už je to někdy i nevhodné a vrací mě to zpět k bodu "sarkastický"
Silný hodnotový žebříček - 3 - zatím tři až budu vyžadovat u sebe to co u druhých bude to těch 5 :) a přátele a blízké si člověk musí idealizovat :)
Žiaden mastermind, ale ani hlupák - 5 - není třeba dále rozebírat. ale asi i záleží na společnosti, ve které se člověk pohybuje. Mezi slepýma jednooký králem a platí to i naopak :)
Tvrdohlavost - 4 - minimálně si nechám poradit. Je zajímavé že někdy si nechám spíš poradit od cizího člověka (relativně cizího) než od blízkého. Ruku mi naštěstí nikdo neuseknul, takže se asi úplně blbě nerozhoduju, ale když už něco dojebu, tak aspoň si dokážu nést následky a aspoň nikoho neobviňuju :)
Upřímnost - 4 - vůči druhým je to docela jednoduchý, ale vůči sobě už je to horší.. to ale asi nemám jenom já :D
Bod Cersei- 3 - tam jsem to tak jednoduše neviděl. Vážně jsem schopný člověka kterého neznám odsoudit podle vzhledu, okamžitého chování. Resp. co se týká prvního dojmu tak jsem schopný v duchu toho člověka rozcupovat (nedejbože pokud má špinavé boty, tak u mě skončil :D ), ale vyvažuju to tím, že jsem schopný první dojem přehodnotit a vytvořit si "lepší" druhý dojem. Samozřejmě musím tomu člověku dát k tomu příležitost což může být docela těžké.
Ano, vím o těch trojúhelnících.. Zaplať pánbůh za to rozšíření. Vztah Jon vs. Arya je podle mě v té knížce asi to nejhezčí, co tam je. Tak ať do toho Martin už víc incestů/půlincestů nezapojuje.. Fuj ! :D
Ó super, byť Dany namiesto Margie, pozbieral by som všetky hlavy draka =D
A to mi Dany predtým vyšla na 4
No tak v té hospodě jsi rozvážnej Jon. Ten je v sebeobraně jako ďas, ale že by bitku vyhledával... Jon není typ co by byl trigger happy z toho, že muže mlátit lidi. Je to spíš o té povinnosti a ty jeho tréninky se spolužáky o pomoci pracovní skupině. Jestli je tady někdo, koho chce zmlátit, tak je to člověk co se vyžíva v šikaně a kritizuje technikality, zatímco celkovej problém, jímž se Jon trápí, odmítá vzít do úvahy. Takového člověka by Jon zmlátil moc rád a i opakovaně, dokud by od něj neměl klid. A s dárkem od Mormonta trénuje, protože si takhle dobrou zbraň od člověka, kterého si tak moc vážil, chce uctít tím, že dosáhne zručnost, jež se kvalitě meče vyrovná. Hospodskej rváč je Robert Baratheon.
Ale jo, to bylo to "narychlo". Skúsim toho bojovníka nalinkovať inak. Koniec koncov, nepodobáme sa postavám účasťou v stredovekých aktivitách, ale povahou.
Zručnosť v boji sa dá v súčasnej kultúre pretransformovať na šport, prípadne (keďže bojovať sa dá na rôznych úrovňach) rozhodné logické jednanie vo vonkajšom svete, súťaživosť, odhodlanosť, disciplínu, sústavný sebarozvoj a tréning, priebojnosť, ochotu až chuť vstúpiť do konfliktu, presadzovanie svojej vôle, rytierska/strážcovská časť zahŕňa, že ak niekto robí bordel, nebodaj tým niekomu ubližuje a ty s tým nesúhlasíš, tak mu dáš najavo, že si to neželáš (a nemusí ísť o nič fyzické). Likvidovať protivníkov môžeš organizačne, slovne a všelijako inak.
Ešte môžme vziať do úvahy Jonovo a Jaimeho bojovo založené zamestnanie a to ako sa k nemu dostali.
Tou dobou byla zručnost se zbraní u šlechty prestižní povinností. U nás něco co je touhle dobou uznávané a považováno za potřebné - slouží společnosti (povinnost), vyžaduje i trochu agrese ale nemusí to být rovnou dobyvatelství, známky fyzické zdatnosti (jakože nejsi Sam Tarly)/případně keen awareness of external world a rozhodnou a rychlou reakci naň, odhodlaní a vytrvalost... Víš, docela dobře by to mohl být i chirurg. :D
Zaměstnání, které si Jon vybral (na základě zidealizované představy, ale to je fuk), je v podstatě služba veřejnosti obranou před útočníky a neznámém, nese punc vznešenosti a obětavosti. Vybral si jej, protože, to bylo zaměstnání strýčka, jež obliboval a obdivoval a taky proto, že jako bastard muže s dalšími třemi dědici a nevlastní matkou, jež ho chce mít z očí, jaksi neměl co jiné se životem dělat. Tedy osoba, která chce vést zmysluplný produktivní život ve kterém rozvine svých schopností k užitku sebe a okolí, ne být na obtíž a trpěn někde i když to tam "někde" miluje, osoba jež hledá vzory v blízkém okolí.
S těmi vzory jsou si s Jaimem podobní, on byl taky totálnej fanoušek, ale rytířu bílé gardy a jisté ryby s černýma šupinama. Tedy celebrity. Ale tenhle rozdíl má co dělat asi i s tím, že žijou v rozdílnem prostředí, sever je pustatina daleko předaleko, západ rušná civilizace blízko mocenského centra.
U Jaimeho je to míň o povinnosti a víc o tom, že ho to bavilo. Ohledně boje je blíž k Robertovi, než Jon, ale má smysl i pre jiné věci. Byl talent a ten talent s radostí a sebevědomím rozvíjel. Mám dojem, že někde spomínal, jak jeho zářná kariéra začala tím, že v lese jako panoš nebo takové něco zachránil nadřízenemu život, pak tady jsou ti slavní rytíři, ke kterým vzhlížel. Ovšem jeho povinnost byla převzít Casterly Rock. Na to se vykašlal a vybral si to, co miluje - tedy rytířství a Cersei, které chtěl bít nablízku. Docela mu ta přísaha bílých plášťu pasovala do krámu, nikdo mu nemohl přikázat, ať se ožení a tak ji mohl být věrný. A to byla tak veliká otevřená rebélie vuči hodně despotickému otci, že wow. Jaime byl vlastně něco jako ten středoškolský kapitán mužstva, jež se rozhodl pro prof sport místo pokračovaní v rodinném byznysu, ať si taťka říká co chce. Myslím, že když mu napadlo, že v mládí byl to, co je Loras v době Hostiny, bylo to spot on. Arogance smíchaná s upřimnou a šíleně věrnou oddaností milovaným věcem/činnostem/lidem (myslím, že Cersei je použitelnou paralelou Renlyho). Ovšem to by ti rovnou mohl vyjít Loras a tobě vyšel Jaime, tedy současná verze, která dostala pár facek, je víc cynická, víc praktická, víc bezohledná a ochotná porušovat všeobecnou morálku, s lepším sebeovládaním, s lepším přehledem o světě. Takže aby šel nalinkovat, budeme muset rozanalizovat další aspekty jeho života. Ach jo, o tomhle se dá psát hodiny a pořád to nebude hotové...
No veď riskovanie nie je len o rafinovasti. To by si tam mal Tyriona, Cersei (ale nie v zmysle posudzovania vzhľadu) a... Er, pri akých otázkach si mal Dany? Tá totiž úskoky používa často a myslím, že rada. Ale späť k Jaimemu a Jonovi. Rafinovanými úskokmi sa nevyznačujú. Sú priamočiari ako pravítko. Tam risk nespočíva v odhalení, ale v hnaní sa do Šeptajúceho lesa v čele a vpustení Divokých za Zeď... Jaime si to užíva aspoň trochu, Jon si to neužíva, no situáciou sa prehryzie a nezrúti pri tom. Ťaháky bokom. Keď si videl, že sa niečo deje, no mal si obavy zo zásahu, ostal si stáť bokom, alebo si do toho aj tak šiel a urobil to, čo si považoval za potrebné? Čo nejaký šport, či dobrodružstvo z detstva?
Každopádně si myslím že to Martin i píše tak, aby si se v každé postavě apsoň trochu viděla. POV kapitoly k tomu slouží víc než dobře :)