Tyrion a Tywin
Zamyslela som sa nad tým či je Tyrion naozaj synom Tywina a lady Joanny (t. j. Tyrionova manželka).
V diskusií Dôležité detaily (Kategória Spekulace) sa objavila zmienka o tom že Tyrion nie je tak celkom Lannister a vie (alebo tuší) to. Ďalej som si všimla že ho jeho otec neznáša a v seriáli Tyrionovi povedal že ho tesne po jeho narodení chcel utopiť.
Takže moje teórie:
1, Tyrion nie je Lannister.
Proti tomuto stojí fakt že mal Lannisterské svetlé vlasy a zelené oči (resp. jedno oko). Ďalej je tu problém s tým že bolo opísané ako sa narodil.
2, Tyrion je bastardom Tywina.
To by vysvetľovalo prečo ho vlastne Tywin nemá rád (zrejme mu pripomína neveru). taktiež je možné že ho Tywin mal s nejakou rodinnou príslušníčkou a preto je znetvorený (GRRM dáva dôraz na to, že pokrvne spriaznený rodičia majú postihnuté deti, napr. u Targaryenov). A možno aj kvôli tomuto sa Tywinovy nepáčil incest medzi Cersei a Jaimem. Ja osobne som zástancom tejto teórie. Zase je tu problém s tím že ho porodila Joanna, avšak to mohlo byť len zinscenované a Tyriona porodila iná žena. Joanne sa to možno nepozdávalo a preto ju Tywin zabil.
3, Tyrion je bastardom Joanny.
Avšak stojí proti tomu jeho Lannisterský vzhľad.
Aký je váš názor?
(ospravedlňujem sa že to píšem slovensky)
V diskusií Dôležité detaily (Kategória Spekulace) sa objavila zmienka o tom že Tyrion nie je tak celkom Lannister a vie (alebo tuší) to. Ďalej som si všimla že ho jeho otec neznáša a v seriáli Tyrionovi povedal že ho tesne po jeho narodení chcel utopiť.
Takže moje teórie:
1, Tyrion nie je Lannister.
Proti tomuto stojí fakt že mal Lannisterské svetlé vlasy a zelené oči (resp. jedno oko). Ďalej je tu problém s tým že bolo opísané ako sa narodil.
2, Tyrion je bastardom Tywina.
To by vysvetľovalo prečo ho vlastne Tywin nemá rád (zrejme mu pripomína neveru). taktiež je možné že ho Tywin mal s nejakou rodinnou príslušníčkou a preto je znetvorený (GRRM dáva dôraz na to, že pokrvne spriaznený rodičia majú postihnuté deti, napr. u Targaryenov). A možno aj kvôli tomuto sa Tywinovy nepáčil incest medzi Cersei a Jaimem. Ja osobne som zástancom tejto teórie. Zase je tu problém s tím že ho porodila Joanna, avšak to mohlo byť len zinscenované a Tyriona porodila iná žena. Joanne sa to možno nepozdávalo a preto ju Tywin zabil.
3, Tyrion je bastardom Joanny.
Avšak stojí proti tomu jeho Lannisterský vzhľad.
Aký je váš názor?
(ospravedlňujem sa že to píšem slovensky)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tywinova
Je poměrně známá spekulace, že Tyrion by mohl být synem Joanny a Aeryse (Šíleného krále). A že si to Tywin sice domyslel, ale nemůže to dokázat.
Chápem ľavej veľkej medzere v okraji - to kvôli zošívaniu papierov do knihy. Takže to pochopím. Ale tomu riadkovaniu a jeho pointe som nikdy riadne nepochopil.
Ostatně na FFUK jsme všechny slohy na zkouškách z cizích jazyků psali na 250 slov a třeba na angličtině se za nedodržení snižovala známka.
K řádkování, celý život žiju s tím, že normostrana je 1800 úhozů a jak je tam kdo poskládá, je jeho věc :-)
Trochu se ti to plete... Tyrion je o několik let mladší než Cersei a Jaime, takže nemohl být počat o svatební noci. Navíc pochybuji, že by si něco takového Aerys dovolil... a takový skandál by se jistě neutajil. V Tanci (nebo kde) je jen řečeno, že si při obřadu ukládání novomanželů dovolil víc, než bylo obvyklé, ale to rozhodně neznamená, že Joannu znásilnil.
:-D
A Joanna nevim jestli to vĕdĕla, když umřela, byly Jaimemu a Cersei 4 roky a to se to nejspíš ještĕ tolik neprojevovalo ;-)