Tyrion a Tywin

upraveno 7. února 2014 v Spekulace
Zamyslela som sa nad tým či je Tyrion naozaj synom Tywina a lady Joanny (t. j. Tyrionova manželka).

V diskusií Dôležité detaily (Kategória Spekulace) sa objavila zmienka o tom že Tyrion nie je tak celkom Lannister a vie (alebo tuší) to. Ďalej som si všimla že ho jeho otec neznáša a v seriáli Tyrionovi povedal že ho tesne po jeho narodení chcel utopiť.

Takže moje teórie:
1, Tyrion nie je Lannister.
Proti tomuto stojí fakt že mal Lannisterské svetlé vlasy a zelené oči (resp. jedno oko). Ďalej je tu problém s tým že bolo opísané ako sa narodil.

2, Tyrion je bastardom Tywina.
To by vysvetľovalo prečo ho vlastne Tywin nemá rád (zrejme mu pripomína neveru). taktiež je možné že ho Tywin mal s nejakou rodinnou príslušníčkou a preto je znetvorený (GRRM dáva dôraz na to, že pokrvne spriaznený rodičia majú postihnuté deti, napr. u Targaryenov). A možno aj kvôli tomuto sa Tywinovy nepáčil incest medzi Cersei a Jaimem. Ja osobne som zástancom tejto teórie. Zase je tu problém s tím že ho porodila Joanna, avšak to mohlo byť len zinscenované a Tyriona porodila iná žena. Joanne sa to možno nepozdávalo a preto ju Tywin zabil.

3, Tyrion je bastardom Joanny.
Avšak stojí proti tomu jeho Lannisterský vzhľad.

Aký je váš názor?

(ospravedlňujem sa že to píšem slovensky)
«13

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. února 2014
    a lady Joanny (t. j. Tyrionova manželka)
    Tywinova

Je poměrně známá spekulace, že Tyrion by mohl být synem Joanny a Aeryse (Šíleného krále). A že si to Tywin sice domyslel, ale nemůže to dokázat.
  • Ad bod 2) Tywin a Joanna byli bratranec a setřenice.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tywinovi sa nepáčil incest Jaime a Cersei? On o ňom vedel? Pokiaľ viem, vedela o ňom Joanna, ktorá sa postaral o to, aby sa to zredukovalo. Tywin to údajne prehliadal hoc to mal pod nosom.
  • (ospravedlňujem sa že to píšem slovensky)
    Za to se neomlouvej. :-)
  • Ale ano. Kanada se konečně omluvila za Bryana Adamse, tak už je na čase, aby se Slováci omluvili za slovenštinu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Amberjack napsal(a):

Ale ano. Kanada se konečně omluvila za Bryana Adamse

A to mají Justina Biebera... :D
  • @Krisa No co, mi jim tam začali posílat cikány, oni nám na oplátku tuhle stvůru :-)
  • @Everett_Young ou Everette víš že si psal/budeš psát sloh k maturitě? =D
  • @M1on A pěkně mě to se*e. Rozsah je 250 slov. Dvakrát už jsem měl na stejný rozsah článek v novinách a v obou případech jsem přetáhl zhruba na 700. Podle mě není možné napsat na 250 slov nějaký smysluplný sloh. Je to prostě dělané tak, aby to udělali nástavby učňáků.
  • upraveno 10. února 2014
    @Everett_Young 250 slov je na stránku ve wordu.Ručně, tak 2 stránky.
  • @M1on Cože? 250 slov je cca 20 řádků. Za použití evropského řádkování (1,15 ne to debilní americké 1,5) a standardní velikost písma 11 je 250 slov tak 1/2 stránky maximálně.
  • @Everett_Young Co já vim já ani nevim, že je nějaké evropské a americé řádkování:D
  • @M1on V USA se používá řádkování 1,5 (taková ta věc ve wordu hned velde velikosti textu co ti zvětší mezeru mezi řádky) kdežto v Evropě se používá řádkování 1,15 (menší mezery mezi řádky)
  • Mi používame 1,5 riadkovanie. Aj na bc musím mať 1,5 riadkovanie a aj okraje sú tam dosť veľké, ale tie okraje sú viac menej kvôli tomu nech sa to potom dobre číta keď sa to dá zviazať dokopy.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @JoeGyry My museli též - jak na UPa, tak na UHK. Řádkování 1,5 a okraje myslím vlevo 2,5 cm a vpravo 2 cm.
  • @Krisa Já to řádkování nenávidím, je naprosto debilní, nevím, proč bych měl v textu dělat mezery velké jako pratur.
    upraveno 10. února 2014
    @Everett_Young S tým súhlasím. Ja mám rád text v odstavci pekne husto v sebe a odstavce oddelené medzerou, lenže s tým riadkovaním to vyzerá blbo. Lenže na SOČke a podobných prácach to tak musí byť.

Chápem ľavej veľkej medzere v okraji - to kvôli zošívaniu papierov do knihy. Takže to pochopím. Ale tomu riadkovaniu a jeho pointe som nikdy riadne nepochopil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Já věděl, že nezklameš Sluníčko ;-)
  • @Everett_Young Ono je někdy problém vyjádřit se k tématu stručně a duchaplně :-)
    Ostatně na FFUK jsme všechny slohy na zkouškách z cizích jazyků psali na 250 slov a třeba na angličtině se za nedodržení snižovala známka.

K řádkování, celý život žiju s tím, že normostrana je 1800 úhozů a jak je tam kdo poskládá, je jeho věc :-)
  • Myslim si, že jediná smysluplná spekulace je to právo první noci, o kterém se zmiňoval Aerys. Jen by mi Tyrion seděl víc k Raegarovi než k Aerysovi...
  • @Rickon 8-O =D

Trochu se ti to plete... Tyrion je o několik let mladší než Cersei a Jaime, takže nemohl být počat o svatební noci. Navíc pochybuji, že by si něco takového Aerys dovolil... a takový skandál by se jistě neutajil. V Tanci (nebo kde) je jen řečeno, že si při obřadu ukládání novomanželů dovolil víc, než bylo obvyklé, ale to rozhodně neznamená, že Joannu znásilnil.
  • @Nevada Omlouvám se, ten Tvůj odkaz jsem si přečetla až teď.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Tywinovi sa nepáčil incest Jaime a Cersei? On o ňom vedel? Pokiaľ viem, vedela o ňom Joanna, ktorá sa postaral o to, aby sa to zredukovalo. Tywin to údajne prehliadal hoc to mal pod nosom.

Já jsem teda vždycky mĕla pocit, že Tywin to vĕdĕl... Fakt bych se divila, kdyby ne. To by byl uplnĕ totalnĕ blbej a to teda fakt neni
    :-D
    A Joanna nevim jestli to vĕdĕla, když umřela, byly Jaimemu a Cersei 4 roky a to se to nejspíš ještĕ tolik neprojevovalo ;-)
  • @LadyTroll Jaimemu a Cersei bylo devět, pokud wiki nelže, už si to z hlavy nepamatuju. :-) A Joanna je přece přistihla přímo "při činu" (ale bylo jim maximálně devět, tak nevím, při jakém :-D) a nechala přestěhovat jejich ložnice co nejdál od sebe...
  • @sveva Zjišťovali co Jaimemu přebývá a Cersei chybí =D
  • @Everett_Young Nj, vlastně, hráli si na mistra... :-D
  • sveva napsal(a):

@LadyTroll Jaimemu a Cersei bylo devět, pokud wiki nelže, už si to z hlavy nepamatuju. :-) A Joanna je přece přistihla přímo "při činu" (ale bylo jim maximálně devět, tak nevím, při jakém :-D) a nechala přestěhovat jejich ložnice co nejdál od sebe...

Aha, tak to jsem si spletla se serialem, tam Cersei rika, ze ji byly 4, kdyz Joanna umrela. Videla jsem ho celkem nedavno a knizky uz jsem cetla pred nejakou dobou. Ale ted uz jsem si taky vzpomela ;-)
    @sveva Tuším spomínali,že experimentovali podľa príkladu koní alebo psov.
  • sveva napsal(a):

@LadyTroll Jaimemu a Cersei bylo devět, pokud wiki nelže, už si to z hlavy nepamatuju. :-) A Joanna je přece přistihla přímo "při činu" (ale bylo jim maximálně devět, tak nevím, při jakém :-D) a nechala přestěhovat jejich ložnice co nejdál od sebe...

Joanna je nepřistihla přímo při činu, pokud si to dobře pamatuju, tak, jak říká @Branislav_Gepeto, experimentovali, a u toho je chytila nějaká služka, která to pak celé vykecala Joanně. Ta pak chudáka nevinnou služku vyhodila a pak teprv jim dávala ložnice od sebe...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.