Tyrion a Tywin

upraveno 7. února 2014 v Spekulace
Zamyslela som sa nad tým či je Tyrion naozaj synom Tywina a lady Joanny (t. j. Tyrionova manželka).

V diskusií Dôležité detaily (Kategória Spekulace) sa objavila zmienka o tom že Tyrion nie je tak celkom Lannister a vie (alebo tuší) to. Ďalej som si všimla že ho jeho otec neznáša a v seriáli Tyrionovi povedal že ho tesne po jeho narodení chcel utopiť.

Takže moje teórie:
1, Tyrion nie je Lannister.
Proti tomuto stojí fakt že mal Lannisterské svetlé vlasy a zelené oči (resp. jedno oko). Ďalej je tu problém s tým že bolo opísané ako sa narodil.

2, Tyrion je bastardom Tywina.
To by vysvetľovalo prečo ho vlastne Tywin nemá rád (zrejme mu pripomína neveru). taktiež je možné že ho Tywin mal s nejakou rodinnou príslušníčkou a preto je znetvorený (GRRM dáva dôraz na to, že pokrvne spriaznený rodičia majú postihnuté deti, napr. u Targaryenov). A možno aj kvôli tomuto sa Tywinovy nepáčil incest medzi Cersei a Jaimem. Ja osobne som zástancom tejto teórie. Zase je tu problém s tím že ho porodila Joanna, avšak to mohlo byť len zinscenované a Tyriona porodila iná žena. Joanne sa to možno nepozdávalo a preto ju Tywin zabil.

3, Tyrion je bastardom Joanny.
Avšak stojí proti tomu jeho Lannisterský vzhľad.

Aký je váš názor?

(ospravedlňujem sa že to píšem slovensky)
2

Komentáře

• A co jineho kone nebo psi delaji, kdyz ne primo onen cin? To si Jaime s Cersei ocuchavali zadky treba, kdyz teda napodobovali ty psy, ale pritom nedelali ten cin? ou, 9leti deti, to je jak muj bracha, i na Martina je tohle moc :D
  • No jenže tohle jsou Lannisterčata. Přesněji zlaté dvojičky.
  • Nelze si nevšimnout, že všichni si jste tady prakticky už napůl jistí, že Tyrion je Targaryen, ale já prostě nemohu souhlasit.
    Ano pár vět v příběhu našim myslím dává náznaky, ale jsem názoru, že už intriku, incest a tajemství vidíme v každé druhé neopodstatněné větě. Podle mě to je prostě trochu přehnané smyšlené z pár střípků co ani nemusí být střípky. Když si to čtete poněkolikáté zjistíte, že kdybyste za vším něco hledali vyjdou pěkný blbosti, to co se nám zdá jako náznaky jsou prostě jen nahodilé věty na 5 000 stranách, GRRM to taky musí napsat pomocí slov :-D
    teď: vždy když se nám GRRM něco snaží naznačit tak nám dá jedno silné vodítko, nakopnutí, prostě se tomu trochu věnuje a pak se jen občas objeví něco různě po pár set stránkách např.: u Jona je to okolo kapitol než popraví Eddarda (když je ve vězení) náznak je skoro v každé kapitole nebo je to aspoň zmíněné, u Sfingy je to kapitola Samova příjezdu do Starého města atd. ale u Tyriona prostě nic, jen pár vět co si armáda čtenářů našla po studování každé z 5 000 stran ságy..
    :idea:
    ale teď konečně kde beru tu jistotu: přečtěte si jednu z posledních kapitol první knihy kde Tywin posílá Tyriona do Králova přístaviště. Je to potom co je Jaime zajat, Tyrion se ptá co tak najednou, že ho Tywin přestal ignorovat a Tywin považujíc Jaimeho za ztraceného výslovně říká "Jsi můj syn." - vážně ve vážné situaci.. ;-) :-k
  • To bol pôsobivý a veľmi pravdepodobný prejav.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @_Já_ Kto je "všichni"?
  • ted v tom musim hledat kde sem napsal vsichni :-D
  • a jo hned na začátku :wall:
    no podle mě většina z nás na tomto fóru, dost lidí na to naráží i v jiných diskuzích ale promiň jestli jsem tě urazil já to myslel jako synekdochu pro výraz většina/hodně z vás
  • Aviv napsal(a):

To bol pôsobivý a veľmi pravdepodobný prejav.

Dík potěší..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @_Já_ Na začiatku.

Pokiaľ viem, tak skoro vždy, keď sa táto téma vytiahla, väčšina hneď zastala názor, že k niečomu takému by sa ani Aerys neodvážil, hoci bolo spomínané, že si vraj žiadal právo prvej noci provokatívne. Takže by som nepovedal, že tu všetci veria, že Tyrion je Targ. Neverí tomu skoro nikto :) Či?

Ono bolo by to zaujímavé zošpeciálnenie postavy, ale je pravda, že by to bolo také klišé. Ale možné je všetko. Máš pravdu v tom, že sa z toho vyberajú asi nesprávne interpretované náznaky, ktoré skôr značia iný dôvod Tywinovej zaujatosti voči nemu.
  • Radi o tom kecáme, mnohí to berú ako jednu z možností, ale inak panuje názor, že taťka je Tywin a toto je len pekná teória. Aspoň myslím. Ja osobne by som nebola prekvapená ani keby bol ani keby nebol, ale myslím, že Tyrion je Lannister.
  • ono je to lákavé ale nemyslím že by si Tywin něco takového nechal líbit když vylítnul jen proto, že někdo unesl Tyriona (hrdost rodu bla bla bla..) a mám pocit (nejsu si jistej ale někde sem to myslím kdysi viděl) že Joanna pak byla ve Skále, že si ju Tywin hlídal po té svatební noci při které se nic stát nemohlo protože Tyrion byl počat +- o 9 let později

ale je to lákavé já vím všechny ty metafory, Tyrion má mít až bílé vlasy, "Ty nejsi můj syn." když Tywin umírá skoro jako by mu tím ještě chtěl něco říct ?pravdu? .. avšak myslím že to poslání ke dvoru s větou "Jsi můj syn." to vše vyvrací
  • Upřímně mě by celkem vadilo kdyby byl Tyrion Targaryen. Pokazili by mi nejlepší postavu. A stejně mi to příjde nepravděpodobné. Žádný velký náznak nebyl a myslím že ani Martin by to neudělal.
  • AvivAviv
    upraveno 8. května 2014
    Povahu by mal stále rovnakú, jazyk podrezaný takisto, zmenilo by sa mu len priezvisko a mal by vzťah k drakom. Čo by jeho postavu pokazilo?
  • _Já_ napsal(a):

ono je to lákavé ale nemyslím že by si Tywin něco takového nechal líbit když vylítnul jen proto, že někdo unesl Tyriona (hrdost rodu bla bla bla..) a mám pocit (nejsu si jistej ale někde sem to myslím kdysi viděl) že Joanna pak byla ve Skále, že si ju Tywin hlídal po té svatební noci při které se nic stát nemohlo protože Tyrion byl počat +- o 9 let později

ale je to lákavé já vím všechny ty metafory, Tyrion má mít až bílé vlasy, "Ty nejsi můj syn." když Tywin umírá skoro jako by mu tím ještě chtěl něco říct ?pravdu? .. avšak myslím že to poslání ke dvoru s větou "Jsi můj syn." to vše vyvrací

Aerys si nechal zajít chuť a pak jednoho večera... Jo, vím, pravděpodobné asi jak, Petyr porážejíci Brandona Starka s mečem a pak prchajíci s Cat do západu slunce na mohutném bílem oři.
    Nezapomeň jak si přál lítat na drakovi a spálit sourozence a zakladal ohníčky. "Jsi můj syn." jaksi dělá čáru přes rozpočet.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tywin k Tyrionovi v Bouři mečů:
    „Ty se ptáš proč? Ty, který jsi zabil svou matku, abys mohl přijít na svět? Jsi znetvořený, obludný, neposlušný, nenávistný tvor plný závisti, chtíče a mdlého rozumu. Lidské zákony ti dávají právo nosit mé jméno a honosit se mými barvami, protože nemohu prokázat, že nejsi můj. Bohové, kteří mne chtěli naučit pokoře, mne odsoudili k tomu, abych se díval, jak se belháš po světě a nosíš na sobě hrdého lva, kterého měl ve znaku můj otec a jeho otec před ním. Avšak ani bohové, ani lidé mne nikdy nedonutí proměnit Casterlyovu skálu ve tvůj nevěstinec.“
    Trochu protimluv, což?
  • @Aviv vždyť já to tak myslím ... chronologicky není kde protože kdyby byl Tyrion počat o svatební noci byl by starší než Jaime a Cersei a pak už se mi to nezdá... jaks sama řekla Aerys a čekat 9 let a že by si to Tywin nechal líbit když šlo o jeho milovanou Joannu a Aerys už byl šílenej tak by se mu mohl pomstít úplně v klidu
  • AvivAviv
    upraveno 8. května 2014
    Nevada napsal(a):

Tywin k Tyrionovi v Bouři mečů:

„Ty se ptáš proč? Ty, který jsi zabil svou matku, abys mohl přijít na svět? Jsi znetvořený, obludný, neposlušný, nenávistný tvor plný závisti, chtíče a mdlého rozumu. Lidské zákony ti dávají právo nosit mé jméno a honosit se mými barvami, protože nemohu prokázat, že nejsi můj. Bohové, kteří mne chtěli naučit pokoře, mne odsoudili k tomu, abych se díval, jak se belháš po světě a nosíš na sobě hrdého lva, kterého měl ve znaku můj otec a jeho otec před ním. Avšak ani bohové, ani lidé mne nikdy nedonutí proměnit Casterlyovu skálu ve tvůj nevěstinec.“
    Trochu protimluv, což?
    Keď sa Tywin zlostí, rád je dramatický a melodramatický a odsudzujúci. Aj Jaimemu povedal, že nie je jeho syn a pritom to tak myslieť nemohol. Rovnako ako nemohol vážne myslieť ten mdlý rozum. Proste lekcia pokory pre Tyriona, ktorého Tywin pre vyššie uvedené neznáša a aby ho zadupal čo najhlbšie, oznamuje mu, že keby sa dalo, hneď by sa ho zriekol.
  • @Nevada Znamená "protože jsi můj a já nemohu tvrdit opak, (i když bych chtěl)", ne?
    Nebo "protože nejsi můj, ale nemám důkaz, abych to potvrdil"?
    Vždycky jsem v tom viděla ten první význam, ale jak teď na to koukám, jsem úplně znejistěná :-k
  • @CervenKa Teraz si to popísala omnoho stručnejšie a jasnejšie než ja. Ale stále sa prikláňam k prvej možnosti.
  • @Aviv Já věřím v Tyriona Lannistera a souhlasím i s tím, cos psala ty. Jen mě ta věta uvedla v pochyby, protože na ni zírám moc dlouho :)
    To byla jen reakce na to rozhodné tvrzení, že podle jedné věty @_Já_ usuzuje rozhodnou skutečnost.

Jaimemu i Tyrionovi Tywin řekl, že jsou jeho synové, a oběma řekl, že nejsou jeho synové.
    Jaimeho, ve kterém se hodně viděl, navíc poměrně snadno odepsal, když ten padl do zajetí. Tyrion na to myslí právě v té scéně, kde ho Tywin posílá do Králova přístaviště.
  • Prostě vztah k dětem nulový a pak se nejde divit, že sve kluky zve nesyny a toho nepovedenejšího by se najraději zbavil.
  • no dá se na to dívat mnoha způsoby a je to jedno z těch "vodítek" ale fakt přečtěte si poslední Tyrionovu kapitolu ve Hře o Trůny (jako 1. knize) a uvidíte..

V té síle okamžiku to zní fakt nepopiratelně.

"Proč?"

"Jsi můj syn."
    upraveno 8. května 2014
    My ji četli. Někteří dokonce několikrát. Stejně jako jeho poslední kapitolu v Bouři mečů, kde Tywin v ještě vážnějším okamžiku říká Tyrionovi opak.
  • Ak by Tyrion nebol Tywinov syn, znamená to že nie je vrah príbuzného a preto ho bohovia nepotrestajú :-)
  • N ale keby bol bastardom Joanny a inéhé Lannistera, ešte stále by to bola vražda príbuzného . Vysekať ho z toho môže len Aerys, alebo duch svätý.
  • Já nevím, mě to přijde plně konzistentní:
    Hra: Zazní něco v tom smyslu, že by pro něj rozpoutal válku. (Zajatec na Eyrie)
    Hra: Pošle jej jako svůj zástup na pozici Pobočníka (je to syn a je dost chytrý)
    Později: Když chce Skálu (jako nejstarší syn, který může), tak to je Tywinovi proti mysli (chce kohokoli z J, C), ale tradice mu nedávají sílu to prosadit,... proč by mu nevmetl do očí "škoda, že nemůžu dokázat, že nejsi můj"?
    Konec: Myslím, že vydědit někoho "nejsi můj syn" se v minulosti praktikovalo i za menší prohřešky proti soužití, než že se nedohodnou, kdo má právě použít toaletu...
  • Tyrion je Lannister. Všetko prežije, zdedí Csterlyovu skalu a Sansa ostane jeho ženou. Musí prežiť, aby akýkoľvek sobáš ktorý Sanse dohodne Malíček bol neplatný.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Leci On je neplatný ten svazek s Tyrionem, protože nebyl naplněn. Krom toho, platnost právního úkonu vyžaduje, aby byl učiněn svobodně, což se v případě Sansy dá s přehledem vyloučit :D
  • myslím že Tyrion teď umře na začátku vichrů ale pokud ne ta Skála je dost pravděpodobná

.. v bouři to Tywin myslí jako že se ho zříká protože ho nesnáší
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.