Hra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

upraveno 6. dubna 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

Tyrion vítá hosty v Králově přístavišti. Jon Sníh je chladně přijat v Černém hradě. Dany míří do Meereenu, matky všech otrokářských měst. Arya potkává staré známé.

Read the full story here

«134567

Komentáře

• Pro vás co nejste na #gotmaraton je tu pouták na první díl čtvrté řady a připojil jsem k němu i pár dojmů z tohoto dílu, který jsem měl to privilegium vidět o chlup dřív než ostatní. A těším se na dojmy těch zombíků po maratonu :-)
  • Já už nad tímhle seriálem zlomil meč dvakrát, ale zkusím tomu dát ještě třetí šanci :)
  • upraveno 6. dubna 2014
    @alek může se zeptat kde jsi viděl ten díl v patek ?
    už to čtu tak nic :)
  • S tim Youtubem je to vazne super :) tesim se
  • Za mě velmi dobré. Neseděla mi vlastně jen ta bordelová scéna s Oberynem. Jinak má ale podle mě potenciál. Naopak již zmiňovaná úvodní a závěrečná scéna a dále např. scéna s příchodem Thennů byly dle mého perfektní. I John snad poprvé od začátku seriálu nevypadal, že se během každého rozhovoru rozbrečí. Berte to ale s rezervou. Přeci jen bylo šest ráno :) PS:
    Nevíte něco o Victarionovi a spol.? Začínám se o něj docela bát.
  • @James ..tak napr. aj u Sansy bol zvačša ten istý dojem, že už-už sa rozpláče (najma v scénach s Joffreym, a ked sa mluvilo o ňom :anxious: :king:
  • upraveno 6. dubna 2014
    @James ...PS:

Myslíš jestli se vůbec objeví v seriálu? Taky by mě zajímalo, jeho postava mi vzhledem k budoucím událostem u Meerenu přijde docela důležitá, i když celkově postavy z jejich rodu nemusím. V seriálu už bylo naznačeno, že Balon to má za pár, takže by se tam měl objevit, jestli to teda nechtějí zase výrazně změnit. Každopádně to vypadá, že ve 4. sérii se ho asi nedočkáme...
    Jinak dle kladných reakcí se už na první díl dost těším :-)
  • Miya napsal(a):

@James ...PS:

Myslíš jestli se vůbec objeví v seriálu? Taky by mě zajímalo, jeho postava mi vzhledem k budoucím událostem u Meerenu přijde docela důležitá, i když celkově postavy z jejich rodu nemusím. V seriálu už bylo naznačeno, že Balon to má za pár, takže by se tam měl objevit, jestli to teda nechtějí zase výrazně změnit. Každopádně to vypadá, že ve 4. sérii se ho asi nedočkáme...
    Jinak dle kladných reakcí se už na první díl dost těším :-)

No vždyť podle knížky se objevuje až teprve později jestli se nepletu tak až dokonce v Tanci s Draky a časově je to někdy v půlce Hostiny nebo tak nějak... někde na netu bude určitě časová osa... ale do 4 série určitě nezapadá. Řekl bych, že možná 5tá podle toho jak moc do detailu to budou dělat, ale určitě ho nevynechaj... Dokonce si myslím, že v dalších seriích se objeví Belwas :D (a bude chroupat kobylky :D) ale je to otázka co tak pozoruju tak postavy co nejsou v seriálu nejsou ani do budoucna pro knihy tak podstatné, protože Martin to má s režisérama prodiskutovaný a určitě jim, řekl koho tam musej nechat a koho tam dávat nemusej (třeba, že ho v další knize pošle pod drn jako nic)

• alek napsal(a):

Pro vás co nejste na #gotmaraton je tu pouták na první díl čtvrté řady a připojil jsem k němu i pár dojmů z tohoto dílu, který jsem měl to privilegium vidět o chlup dřív než ostatní. A těším se na dojmy těch zombíků po maratonu :-)

Jinak maraton super dostal jsem teď hroznej absťák :D chtěl bych už konečně číst Vichry zimy :D anebo aspoň vidět celou 4. řadu pač tahle bude fakt super asi nejlepší ze všech :) prostě druhá polovina Bouře mečů pro mě byla strhující a jednoznačně mě zastínila celou Rudou svatbu (to bude tim, že se odehrála někde v půlce knihy a ten závěr je prostě neskutečně rychlej a šokující víc jak ta svatba) :)

• @Alek Od pondělního rána znamená odkdy, zhruba? Od půlnoci (=mám ponocovat) nebo třeba od těch tří, kdy to poběží v USA? (=nemám ponocovat)
  • @sveva já někde četl že od 7:00
  • upraveno 6. dubna 2014
    @DanielSvatoš Hmm už to vidim, jak je to zase přetížený.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Na fb:
    Na HBO GO je každý díl ještě před jeho premiérou ve vysílání Tzn. první díl bude na HBO GO hned od zítřejšího rána (od 7 hod) - prakticky ihned po americké premiéře.
  • (tak si všetci zas zakryyčíme - velebnosti už to vypuklo ! ..) amen matoušková
  • Na youtube to bude možné shlédnout celý den, nebo jenom po dobu vysílání v televizi?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Kdo si počká na 1080p web-dl, ten se dočká. Kvalita videa na youtube je i po zapnutí HD poněkud pochybná.
  • @David23 Cožo? Celý den, jako vloni ne?
  • Já jen, že kdyby to bylo už od půlnoci, tak bych se asi koukla, takhle si samozřejmě počkám do rána na HD verzi. :-)
  • M1on Já nevím, já jsem vloni stahoval :D
  • Myslím že ta první epizoda bude volně celý měsíc.
  • upraveno 7. dubna 2014
    "What the fuck's a Lommy?" :-D
    Posledních deset minut je skvělejch! Jsem zvědavá, co všechno ještě Arya a Ohařem provedou...

Zbytek nezklamal ani nijak zvlášť nenadchnul. Jaime a Brienne v KP před svatbou působí divně, nějak mi to celé nesedí, ale naštěstí se to vyřeší hned další epizodu. :-)
    Naopak z Oberyna mám zatím docela dobrý pocit. Jasně, bordel tam být nemusel, ale tu jeho hustokrutopřísnost mu zatím docela věřím.
    Docela mile mě překvapil i Kit Harrington, vystřídal snad několik výrazů. :-D Naopak Emilia je pořád na facepalm nebo nevím, asi už jsem na ní alergická...
  • ad Oberyn a Jon... že jo? to jsem rád, že to vidíš podobně, taky mě mile překvapili.

A co říkáte, na to, jak trapně vyšel Tyrion z té scény s uvítáním Martellů? Nebylo to k němu moc krutý?
  • upraveno 7. dubna 2014
    S tim Jonem fakt mate pravdu, opravdu nekolik vyrazu vystridal az jsem vcelku vyjevene cumela :D Oberyn taky neni spatnej, ale davat si ctyrku s tim blondackem bych do nej nerekla :( este ze to nevyslo. Puvodne jsem si myslela, ze tenhle Daario bude lepsi nez ten predchozi, no asi je, ale o tak nepatrnej kousek, ze je to fuk, a navic ma desne protivnej hlas, snad bude v cz dabingu lepsi. Ale dil se mi opravdu libil, po nic moc 3.serii vcelku zlepseni ;)
  • Pane bože Emilia Clarke s tým jej tupým výrazom mi už maximálne lezie na nervy, tej už nepomôže ani keď sa vyzlečie.
    Tak sa zdá že
    Hound je ok, čiže nás čaká ešte jeden boj kde sa zraní?
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    No vzhledem k tomu, že jsem se po pár dílech první řady zapřisáhl, že se již na seriál nepodívám, jsem asi křivopřísežník. Nedalo mi to a ten první díl jsem si zapnul na Youtubu. Jsem zatím v 1 minutě a 29 vteřinách a hned první scéna mě potěšila. Ta pravá atmosféra u tmavé scény podkreslena tóny Deště Kastamerů. Krása. :-) Na zbytek se samozřejmě dívat nebudu, ale tohle je fajn. :-)
  • upraveno 7. dubna 2014
    @alek Ani ne spíš to k tomu sedlo, že je úvítal ten nejméně vážený člen rodu tak se jich to dotklo. Navíc co kdysi provedli Martelum
  • @alek Jak proběhlo přivítání v knize, si nepamatuju. Čtu teď Píseň podruhé, ale jsem teprve u Hry. :-)
    Nijak zvlášť ponižující vůči Tyrionovi mi to ale nepřišlo. Myslíš to, jak ho chytil za bradičku? :-)

A hrozně moc chci věřit, že v téhle řadě si Jon/Kit napraví reputaci. Začal dobře, tak to nezakřikněme. ;-)
  • A všimli jste si, že Dreadfort (Hrůzov) vypadá v úvodních titulcích jako paličky na maso? =D
  • Bradička ani ne. Spíš to, jak se nechal slouhou Oberyna skřípnout.

Já pořád věří, že Kit není špatný herec, jen ho zabili scénáristi.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.