Hra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

upraveno 6. dubna 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

Tyrion vítá hosty v Králově přístavišti. Jon Sníh je chladně přijat v Černém hradě. Dany míří do Meereenu, matky všech otrokářských měst. Arya potkává staré známé.

Read the full story here

24567

Komentáře

• Důraz na některé detaily velice potěšil... Myslím, že v rámci možností tento díl dopadl velice solidně... Moc se mi líbilo, jak Arya vyškrtla Pollivera ze svého seznamu :-)

Co mě ale trochu zarazilo, že se Allister Thorne prohlásil za "lodra velitele"...
    To jsem zvědav, jak tam teď naroubují nové volby lorda velitele
    . Přiznám se, že si nepamatuju, jestli je v závěru třetí série příjezd Jona do černého hradu, ale pokud není, přijde mi to celé nějaké divně narobouvané... (lečení zranění (?), zprávy o tom, co se stalo na pěsti). Pak mě také trochu překvapilo, že v bitvě na Pěsti bojovali černí s Jinými, ale když Jon zmíní obry, tak se smějí, co si to vymýšlí... Já vím, jsem hnidopich, ale nemůžu si pomoct...
  • @baltim Říkal, že je "acting commander", to bude něco jako zástupce, ne.
    Jonův příjezd na konci 3. série byl.
    A s těmi obry... přišlo mi, že se smál jen Slynt a když viděl, že ostatním to směšné nepřišlo, tak sklapnul. :-)
  • @sveva: nojo máš recht... zkouknul jsem to jen v rychlosti v práci a měl jsem za to, že říkal lord commander.

Mimochodem kvalita videa na youtube je podle mě velmi dobrá...
  • upraveno 7. dubna 2014
    Zhlédnuto a jsem spokojen. Podle mě šla kvalita hodně nahoru. Dokonce mi poprvé nevadil Jon. Tak jak už jste tu několikrát řekli, ten kluk se lepší. Ale stejně se těším na
    dýky ve tmě
    . Překvapivě mi scéna v bordelu přišla fajn, jen bych do Oberyna neřekl, že má rád nordické chlapečky. =D
    Překvapilo mě, že se znovu objevil Dontos, myslel jsem, že ho po úvodu v druhé sérii nechají vyšumět. Ale když už se vrátil, proč se nestal Sansiným Florianem?
    Sandor je machr a výraz Aryi na konci - to je liška podšitá :twisted:
  • upraveno 7. dubna 2014
    @Maliky výraz Aryi na konci? prostě mladá holka dostala koně/poníka :-D :-D :-D

Jinak myslím, že na
    dýky ve tmě máme ještě hooooodně času. To je vlastně konec Tance, takže počítám tak ještě dvě/tři série?.... To se spíše těším na to, až Slynt ztratí hlavu :-) Ale i to podle mě v této sérii nebude.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    výraz Aryi na konci? prostě mladá holka dostala koně/poníka :D :D :D
    @Krisa Jak se tváříš, když dostaneš poníka? :-)
  • Tedy četla jsem to nedávno a nepamatuju si, že by Oberyn měl rád i chlapečky... saaakra oni ten sex musej narvat všude, ať to každýho zaujme?
    Takhle. Minulý rok jsem začala Hru o trůny sledovat. Líbila se mi - dost. Seriál skončil, tak jsem ji přečetla...a nemálo jsem se divila, o kolik více sexu a Joffreyho zlomislností je v seriálu víc :D
  • mne se to líbilo, celkem mi to připomělo první řadu když se tenkrát ještě serial moc neodkláněl od předlohy. Těch pár věcí, které udělali oproti předloze jinak mi zásadně nevadilo, ani bordelová scéna. Dário mi přišel poměrně dobrej, hláška: "Lepší nemít mozek, než nemít koule" k němu dokonale sedla, přestože pochybuju že to někdy v knize řekl ... no rozhodně by to neřekla ta jeho přiteplená verze z předchozí řady :-)
  • @baltim Jojo, to bylo tím poníkem, a taky tím, že nemusí čuchat Sandorův smrad. :-)
  • upraveno 7. dubna 2014
    @Monika myslím že se v knize říká že Oberyn souloží i s muži nebo se o alespoň říká mezi lidmi
  • @DanielSvatoš díky za info...asi mám špatnou paměť, proto mě to tak zaskočilo :D
  • @Monika mě to nezaskočila přece tvůrci museli využít takovou možnost :D
  • Nemůžu a nemůžu se přenést stále přes přítomnost Brienne a Jaimeho v Králově přístavišti.
    Btw. nezavřeli ji oni do vězení poté co ho přivedla?
    Bojím se, že jsem zlomil nad tvůrci seriálu hůl...
  • Pro začátek vážná obava, aby nejemotivnějším okamžikem série nezůstalo roztavení Ledu. :anxious:
    · Je pěkné, že Tyrion už prakticky nemá ani jizvičku...
    · Konečně pro změnu i Rhaegal s Viserionem zblízka. Dofám, že tak nemáme vybráno až do konce sezóny... :D
    · Nový Dáááário stále není Daario, ale vypadat takhle, tak by možná i dávalo smysl, co na něm ta Daenerys vidí...
    · VALYRIJŠTINA... image
    · Jon obdivuhodně sympatický... WTF???! Ještě pár let procvičování a budu mít důvod začít si myslet, že Harrington nakonec i umí hrát!!! :-o
    · Mistr Aemon... =D "I grew up in King's Landing..." =D
    ·
    Joffrey mi rozhodně bude chybět. :D

· Jaime to s „blond“ vzdal nadobro... :(
    · Proč Sansa courá sama po zarostlém skalnatém pobřeží? To má jako být Boží háj? :-?
    · Chudák Cizinec... pořád takový drobounký... :D
    · Hostinec na rozcestí zklamal... :(
  • Hmm, zajímavé postřehy. Asi nakonec stejně zůstanu u toho, že jediná scéna, kterou z téhle série uvidím, bude moje oblíbená s Ygritte :twisted:
  • Tak první díl byl podle mě perfektní ,akorát se mi zdálo ,že Ohař měl dostat trochu větší nakládačku.U úvodní scéna ,ale nabíhala husina :D ...
  • - Can you read the sigils? -
    - Yellow balls? -
  • Jo a ta Joffreyho socha v parku, kde se procházejí Mar a Brienne taky nemá chybu... =D
    Thennové se povedli (obzvlášť jejich theme song), všichni dětští herci zestárli a hrajou líp než kdy dřív (i když stále nedokonale, ale aspoň trend je příznivý a kdoví jak budou hrát za dva roky, jsem optimista). Celkem dost spokojenost.
  • @DanielSvatoš To je pravda...já při koukání přemýšlím, že ta Arya zabíjela v hostinci jinak, Brienne byla zavřená...ale to nikoho nezajímá, hlavně, že Oberyn šoustá kluky :D :P (čemuž byl v knize věnován celý řádek :D)
    Asi na tom moc lpím :)
  • @Monika já nechápu proč normálně nemohl přijet na koni jako ostatní a místo výběrového řízení jakou děvku si vybrat tak mohl být čas věnován něčemu jinému i ta konfrontace s těmi dvěma vojakama v bordelu mi přijde zbytečná.to že nesnáší Lannistery by snad každej pochopil z rozhovoru s Tyrionem
  • @DanielSvatoš mne tam ta bordel scéna celkem sedla, k homosouloži naštěstí nedošlo, takže jsem nemusel přetačet dopředu
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    k homosouloži naštěstí nedošlo
    @Marek Není všem dílům konec ;-)
  • DanielSvatoš napsal(a):

@ Monika já nechápu proč normálně nemohl přijet na koni jako ostatní a místo výběrového řízení jakou děvku si vybrat tak mohl být čas věnován něčemu jinému i ta konfrontace s těmi dvěma vojakama v bordelu mi přijde zbytečná.to že nesnáší Lannistery by snad každej pochopil z rozhovoru s Tyrionem

image
  • mam hbité prsty, hned při prvnim náznaku homosoulože posouvám přehrávání, homoscénu Lorase a (nebyl to nahodou ten samej?) jsem taky ještě neviděl a doufam že neuvidím :-) @Everett_Young
  • upraveno 7. dubna 2014
    Tu na první pohled zbytečnou scénu v bordelu si vysvětluji tím, že chtěli trochu představit Ellariu a takto i naznačit, že dornské ženy jsou co se týče emancipace pohlaví úplně někde jinde než zbytek Westerosu. Provedení je možná diskutabilní, připouštím. Pouze dešifruji smysl té scény. Lannisterský zápěstí bylo na druhou stranu solidní preview toho jak proklatě rychlá dokáže být Rudá zmije. Oberyn je patrně nejdůležitější nová postava 4. série a tak si delší uvedení na scénu zasloužil.
  • @DanielSvatoš ...Jak říkáš...ti tam byli nastrčení jenom kvůli té nenávisti. Ale už se fakt těším, až
    všem vytře zrak a bude hájit Tyriona. Asi to s tou nenávistí vůči Lannisterům nebude tak zlý...ikdyž Tyrion je ke své cti nejmíň lannisterský :DD
  • upraveno 7. dubna 2014
    Ashnobe napsal(a):

Nemůžu a nemůžu se přenést stále přes přítomnost Brienne a Jaimeho v Králově přístavišti.
    Btw. nezavřeli ji oni do vězení poté co ho přivedla?
    Bojím se, že jsem zlomil nad tvůrci seriálu hůl...

V knížce jí Loras vinil z Renlyho smrti, proto jí zavřeli. Seriálový Loras už v druhé řadě říkal, že nevěří, že by ho zabila ona...

To, že se vrátili dřív než po svatbě mi taky trochu vadí, podle mě to je docela zbytečná změna.
    Jinak bych ale doporučovala nesrovnávat scénu po scéně s knihou, to je cesta do pekel. ;-)

• Inak Thenovia boli otrasní, nemali byť oni tí najvyvinutejší z pomedzi Divokých? Bane na meď, bronzové zbrane a brnenia, nejaká hierarchia..ale čo, oholíme ich (ved v zime vlasy netreba) dáme im kúl jazvy a bude to ok! :D
  • upraveno 7. dubna 2014
    DanielSvatoš napsal(a):

@Monika já nechápu proč normálně nemohl přijet na koni jako ostatní a místo výběrového řízení jakou děvku si vybrat tak mohl být čas věnován něčemu jinému i ta konfrontace s těmi dvěma vojakama v bordelu mi přijde zbytečná.to že nesnáší Lannistery by snad každej pochopil z rozhovoru s Tyrionem

Přece když jim ten interiér toho bordelu dal takovou práci aby se povedl, tak jsem si 100% jist že ho jěště několikrát uvidíme.

• JoeGyry napsal(a):

Inak Thenovia boli otrasní, nemali byť oni tí najvyvinutejší z pomedzi Divokých? Bane na meď, bronzové zbrane a brnenia, nejaká hierarchia..ale čo, oholíme ich (ved v zime vlasy netreba) dáme im kúl jazvy a bude to ok! :D

Taky se mi zdá ,že to s nima přehnali...Jsem zvědavej
    jak to pak udělaj až si tenhle magor bude brát tu holku od Karstarku :D.Teda jestli to byl on ,ted si nejsem jisty..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.