Hra o trůny 4x05 - První svého jména - Ice & Fire
Hra o trůny 4x05 - První svého jména - Ice & Fire
Cersei s Tywinem plánují další postup koruny, Dany se zabývá plány do budoucna, Jon Sníh se vydává na novou výpravu. Scénáře se tentokrát ujali David Benioff a D. B. Weiss, režie stejně jako v předchozí epizodě Michelle MacLaren.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
V knížkách Berrick nezaprodal Gendryho, protože v knížkách byl ještě Edrik, prostě jí tam přidali další, který nesnáší a kteří zradili.
Pyp není průzkumník (což sice ani Jon, ale ten má jinačejší ambice)
To s tím propíchnutím hlavy jsem si říkal taky - jak to jako dělaj že i když stojí v cestě páteř, vyjde čepel ústní dutinou, něco podobnýho předvedl i Podrick v bitvě o KL, kde sundal kingsguarda..
Spíš než jízda na koni mě u Poda překvapila úprava zajíce, to mi přišlo hodně lamerský.. (teda až moc)
Nestažený králík na rožni - to byl úlet.
Jak mám Emílii rád, tak tu na ní všichni furt nadáváte a po dnešní epizodě nad její výrazem začínám v negativním smyslu dumat i já...
Jon a spol. za Zdí - mne ta šermířská a mstitelská vložka docela bavila, alespoň se bylo na co dívat a pár šmejdů dostalo co zasloužilo.
Cersei - její chování je v příkrém rozporu s chováním v minulých epizodách, ale oni filmaři z ní obecně dělají až moc velkou sympaťačku.
Cesta k Orlímu hnízdu - připadá mi to jako stejná lokace jako ten kraj pod Zdí, kde se prvně objevili Thenové - každopádně to točili někde na Islandu, stejně jako scénu Aryi a Ohaře - tyhle čedičové skály a skalky jsou holt jasné poznávací znamení.
a vitaj na icefire.cz :)
( ano, presne, tá Tywinova reč o zlate, ekonomii a bankach.. :twisted: som si všimla, že D&D už viackrát použili také narážky (hoci dosť jasné) medzi riadkami.. :-$
Souhlasím, že se občas něco nepovede. Souhlasím, že některé aktivistické výlety scénaristů jsou občas zbytečné. Ale vata tam prostě bude. Byla i v té oslavované 1. sérii a mezi náma, bude hůř než je teď. Poslední dvě knihy jsou až na výjimky jedna velká vata. Za sebe ovšem mohu prohlásit, že si nestěžuju. Například ony zatracované Brienniny kapitoly z Hostiny jsou ostatně jedny z mých nejoblíbenějších z posledních dvou knih.
Malíčkova mission - Tady spokojenost, Lysa správně šílená, Sansino herectví se mi zdá v pohodě.... jenom ta Krvavá brána byla zklamání. Nesetkali se na stejném místě Thennové s Divokými? :-k a to se mi nelíbilo i v díle minulém, v Hrůzově a severněji už má dávno sněžit, na dohled od Zdi letní počasí a na Zdi vánice...
Královo přístaviště - Cersei nějaká v pohodě, zmínka o bance mi nevadila spíš naopak. Oberyn se mi líbí čím dál víc. Tommenův věk je mi záhadou, příští řadu ho budou zase muset beztak přeobsadit... Brienne a Pod docela fajn scéna, i když zas takovou neschopnost ze strany panoše bych nečekal :roll:
Arya - fajn scénka ale dost mě štve to její Bratrstvo v dead seznamu. Dost fail od našich milovaných scénaristů ale přežiju to.
Khalííísííí - ten její "herecký" výraz mě začíná pěkně s odpuštěním srát. Aspoň že kolem ní je spousta perfektních herců co to táhnou za ní. Scéna naštěstí krátká, jen by mě zajímalo jak
Linka za Zdí - WTF pokračuje. Kladem je Jojen a ztvárnění jeho vizí. Bran no fajn dalo se přežít ale NAPROSTO ZBYTEČNÁ SMRT LOCKEHO?? To ho měli nechat na Harrenově, tam by byl ději prospěšnější. Achjo. Jon si hraje na hrdinu a zabije záporáka kterýho hraje jeden z nejlepších herců tuhle sérii. A to měl tak tři scény. Celkově zbytečná vycházka ale dá se to přežít, teď už to snad vrátí do normálních (knižních) kolejí.
Díl celkem vata a vata, pro nečtenáře pár fajne informací, ale to natahování linky za Zdí a na Zdi mě točí víc a víc. Plivat ale nebudu, protože se na šestku těším tak jako tak. :oops:
a ted vazne .. je to pekna SRACKA .. bohuzel. Nebyla ale uz je. Nechapu jak je to mozny .. protoze 1 a druha serie byly bezva. Ted mi to prijde, jak kdyby HBO tu licenci prodala nekam do Bollywoodu. Jen s hruzou cekam, kdy nejake bojovnik predvede kungfu nebo karate :-/
Ak do budúcnosti Martin niečo s Euronom plánuje tak jeho rolu asi prevezme Daario. Ešte tu je Aeron ale kedže úlohu všetkých mágov a veštcov v Západozemí zastupuje Mel tak máme náhradu aj za neho :D
Takže vymažeme jeden celý rod aby sme mali zbytočných 30min ktoré nevedú nikam (Bran a Jon)
Ale zasa Euron a Victarion su postavy ktoré by diváci podľa mňa zaradili do skupiny "cool" (aspoň Euron určite) takže možno ich nakoniec uvidíme.
Inak ak v ďalšej časti pôjde Stannis do železnej banky v Braavose a do konca série to ešte stihne
kvalita sa možno horší, avšak čísla naďalej stúpajú :-)
Ostatně, třeba při vyšetřování Joffreyho smrti by mohli použít onu metodu:
"Tomu, kdo to udělal, dám zákusek."
"Jaký zákusek?"
"Jahodový..." (v Západozemí spíš citronový, to je fakt :D )