Hra o trůny 4x05 - První svého jména - Ice & Fire

upraveno 5. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x05 - První svého jména - Ice & Fire

Cersei s Tywinem plánují další postup koruny, Dany se zabývá plány do budoucna, Jon Sníh se vydává na novou výpravu. Scénáře se tentokrát ujali David Benioff a D. B. Weiss, režie stejně jako v předchozí epizodě Michelle MacLaren.

Read the full story here

«13456

Komentáře

• upraveno 5. května 2014
    @M1on Tady. :-D

Ufff, dneska z dílu bolí hlava i mě, hlavně z celé té záležitosti za Zdí. :wall: Zbytek vycpávky... modlím se, aby byl příští díl konečně lepší.
  • 1. Danny už možná samotnou napadlo, jaká je blbá kráva, tak začne věřit Jorahovi, aby ho za pár epizod
    vyhnala

2. Lysu to ještě nenapadlo, ale aspoň už Robíka odstavila od mlíka (a hle, rým), taky nenechala nikoho pochybovat o tom že sňatek s Petyrem je dovršen na manželském loži :D
    3. Proč pořád v hnízdě větrají těma dveřma? To je tak aby se stalo neštěstí!
    4. Krvavá brána a ta cesta k ní mi přišla hodně minimalistická a rozhodně ne nedobytná
    5. Locke asi nenahradí postavu Bowena Marsche + to celé za zdí nechápu proč měli potřebu to tam vůbec dávat, asi fakt vata :/
    6. Tywin o železné bance - to nám asi chtějí naznačit, proč by mohla chtít ta instituce zasponzorovat Stannise, trochu mi to připomíná agrofert, taky už vlastní skoro všechno :D
    Proč Orlí hnízdo v tomhle díle vypadá jinak než v první serii?
    A kdo je doopravdy Karl Tanner z Jalovcové uličky nějakej kuchař?
  • @M1on : Karl Tanner je Colonel Kurtz z Apokalypsy. Nenapadlo vás to taky někoho? 8-)
    @Nitpicker Neviděl jsem. Koukám že Karl Tanner z Jalovcové uličky je převlékač pláštů :D
    image
  • @pavel: 5. Locke asi nenahradí postavu Bowena Marsche + to celé za zdí...
    No, tak hlavně aby to nedopadlo tak, že to celé zazdí.
  • Ačkoli "zásadně" neopouštím rozkoukané filmy/seriály/rozečtené knížky, asi to s GoT vzdám. Poslední díl jsem znuděně stopovala častěji než třetí Twajlajt a strávila tak jeho sledováním přes pět hodin... :roll: :spike:
    Nejen, že mě lecčím štvou, ale k tomu taky nehorázně nebaví... :(
    @MissUtahraptor Musíš na to koukat s doměním, že za pět minut to začne být zajímavý =D .
  • Zase to tu je samy expert!Mam jednoduche riesenie,nepozerajte serial ak sa vam nepaci a čitajte len knihy a hotovo!!!Zbytocne tu neblaboste hovadiny lezie to na nervy a kazi to celu diskusiu!
  • @M1on A jak myslíš, že to dělám? =D
    @pavel "Tywin o železné bance" - ha!, a ja už viem, kdo nakonec bude víťazom hry o truny :p ale nebude to asi žiadna osoba, žiadna nejaká konkrétna postava :-$
    @MissUtahraptor @Flanker27 frflanie na seriaál, že neni už zaujímavý a nebaví vás - ono žiadny seriál, alebo film sa nedá spraviť tak, aby bol súvisle v1 kuse "zaujímavý", napchatý napínavou akciou, nápadmi, a vtipnými prekvapivými pointami, to ani neni snád možné :)
  • @MissUtahraptor No když to stopuješ a koukáš na to 5 hodin, tak asi ne. :twisted:
    Podle mě byl tenhle díl trochu vyplňovací a zase tak moc se tam toho nestalo, ale mě to nijak zvlášť nevadilo. Líbily se mi scény Sansy, Lysy a Malíčka, Lysa je správně šílená, až mi bylo líto Sansy, které se akorát dostává z jedné hrozné situace do další. Všechny scény v Kings landing jsou jako vždy super, i když mě trochu překvapilo, jak se Cersei zatím chová relativně rozumně. Linka Dany mě obvykle nebaví, nemám ráda Emilii jako herečku, ale tentokrát tam byla jen krátce a dalo se to přežít. Hodně mě potěšilo, že byly zmíněny Oberynovy dcery a Myrcella. Snad to znamená, že linka v Dorne nebude v příští sérii moc seškrtaná. A to dění ze zdí se nakonec taky tak nějak vyřešilo tím způsobem, že to už snad bude pokračovat víc podle knížek.
  • Lyta napsal(a):

... ono žiadny seriál, alebo film sa nedá spraviť tak, aby bol v súvisle 1 kuse "zaujímavý", napchatý napínavou akciou, nápadmi, a drámou, to ani neni snád možné :)

Ono stačí, když nenudí. :)
    Viděla jsem delší, které taky nebyly v jednom kuse zajímavé, ale nepřepadalo mě nutkání jít radši dělat miliardu jiných věcí, i když se zrovna "prakticky nic nedělo". ;)

@M1on Ale jo. To je...
    "Za chvíli to určitě bude zajímavější..."
    Nope, nebude...
    *STOP*
    O pět minut později...
    "S chutí do toho a půl je hotovo!"
    To zdaleka ještě ne...
    *Další tři minuty seriálu následované dalším STOP*
    Hele, už jenom tři čtvrtě hodiny!
    "Tak to rychle dokoukáme, ať už se dostanem k těm dobrým částem!"
    Nope...
    ...
    ...
    ...
    :anxious:
  • Lyta napsal(a):

@MissUtahraptor @Flanker27 frflanie na seriaál, že neni už zaujímavý a nebaví vás - ono žiadny seriál, alebo film sa nedá spraviť tak, aby bol v súvisle 1 kuse "zaujímavý", napchatý napínavou akciou, nápadmi, a drámou, to ani neni snád možné :)

dovolím si nesouhlasit...

• @Lyta áno ale celá ta Linka s Branom a Jonom u Crastera bola zbytočná, ak by si to zo seriálu vybral zmenilo by sa vôbec niečo? Nie :D
  • @MissUtahraptor:
    Jj, ten pocit znám. Mimojiné z poloviny kapitol posledních dvou knížek série a celé knižní Essoské linky. I přesto jaksi přes stromy vidím les.
    Seriály jsou všechny do jednoho plné vaty a hluchých epizod. I ty nejlepší. Zkus takové Mad Men (skvělá záležitost). Pravděpodobně nepřežiješ ani dvacet minut, ale to nic nemění na tom, že jsi statistická vyjímka. Btw. já jsem zase nepřežil ani trailer na první Twilight. Divím se lidem, kteří se diví ještě ve třetím díle. ;-)
  • @Nitpicker napsal(a):

... Seriály jsou všechny do jednoho plné vaty a hluchých epizod. I ty nejlepší. ...

Aj, však já to nepopírám. Ale to neznamená, že musí vyloženě nudit, znechucovat... ;)
  • @Nitpicker @Lyta: Seriál plný "hluchých míst" nutně není norma (První série GoT, TBBT (a obecně takové ty 20 min seriály), Dexter) - ačkoli jestli tady to nebude spíše tím, že Martin taky celkem v dalších knihách vatuje (aneb nerblalo se tady, že Hostina a Tanec jsou plné toho, že někdo někam jde aby se tam nic nestalo a abychom se jen dozvěděli o odívání a pokrmech a o stavu spižírny v Černém hradě)... :-D
    PS: Výjimka, výjimka, výjimka. Pišme česky.
  • pri raňajšom preklikaní pomedzi učenie ekonómie boli dva svetlé momenty.
    Sansa a Petyr, a šialená teta. scéna s koláčikmi a svadobná hostina.
    zazrela som Oberyna, určite si možno dnes túto časť celú pozriem.
    Khaleesi mala nové šaty, iný účes a bol tam Jorah, jú.
    Brienne a Pod.
    na záver sa mi ľúbilo veľmi efektné skočenie do reči s mečom a odzadu.
    Pekný efekt.
  • @Nitpicker napsal(a):

... "...to nic nemění na tom, že jsi statistická vyjímka." ...

Ale no tak, odkdy je statistika zárukou správnosti...? :-$
    @Jay napsal(a):

... První série GoT ...

image
    Jay napsal(a):

... PS: Výjimka, výjimka, výjimka. Pišme česky.

Zrovna jsem chtěla psát, že nemám s nějakou jímkou nic společného (ať už vy- nebo nevy-)... =D
  • MissUtahraptor napsal(a):

Ale no tak, odkdy je statistika zárukou správnosti...? :-$

Odjakživa! (Statistika nuda je, má však cenné údaje...) Ovšem musí být správně interpretována - to, že je něco statisticky neobvyklé neznamená, že je to horší, nebo, že to neexistuje. Prostě to jen je odlehlé pozorování (= outlier). Nic víc, nic méně.
    JoeGyry napsal(a):

@Lyta áno ale celá ta Linka s Branom a Jonom u Crastera bola zbytočná, ak by si to zo seriálu vybral zmenilo by sa vôbec niečo? Nie :D

Nezměnilo, ale v tom případě stačilo celou ságu natočit jako celovečerák.
    V úvodu se Ned stane pobočníkem, pak hned s Robertem umře. Potom oblehne Královo přístaviště Stanis, nezvítězí, hned odjede na sever, kde už útočí divocí. Během toho umírá Joffrey na zadušení kuřecí kostí. A zbytek Starků je na nějaké svatbě zabito.
    Tak a měli byste to bez omáčky, kterou se vlastně nic nezmění. Na jednu stranu chcete, aby knížky byly neosekány a co nejvíc vyztižené, na stranu druhou vám vadí vata kolem. A hlavně, seriál není knížka. Ještě že si to aspoň ten Martin uvědomuje a nefrflá... :roll:
  • @Maliky ještě aby frflal, když mají teď fandové na nějakou dobu do čeho rýt a nerýpají do GRRM ať to konečně dopíše :D
    @MissUtahraptor Zárukou správnosti v estetickém hodnocení není absolutně vůbec nic. Ale názor desítek profesionálních kritiků je celkem solidní nástroj pro korekci svých vysněných představ realitou a možnostmi seriálové tvorby.

@Jay Grammar nazi :-) Zlatá angličtina...
    Sitcomy s jejich přívalem punchlines samozřejmě naprosto nesrovnávám. Dexter byla celkem hovadina, plná laciných wtf momentů, zamotaná do opravdu absurdních měřítek. Hlavně, že se pořád "něco" dělo.. :roll:
  • @Maliky
    Ale nesmíš tam mít tý omáčky tolik že se v ní topíš... Mě to ani tolik u toho Crastera snad nevadilo, jen nevím proč to tam dávali, když to není ani v knížkách, ani si tím nepomohli. Třeba Studenoruký by tam nadělal víc parády než komparz černých bratří.

Já jsem ten poslední co si většinou na seriál stěžuje, spíš se dokola zastávám, tím spíš si chci občas kopnout! :)
  • @Nitpicker: Na, heil pravidla českého pravopisu... :o) Každopádně slovo VÝJIMEČNÉ je jedno z těch, které nám bylo tolikrát otlučeno o hlavu, že když to někdo napíše blbě, tak to je jak pavlovův reflex... teda jako neslintám, opravuji. :o)
    Jinak, ano, pokud vyřadíme seriály, kde se "pořád něco děje" (z takového či makového důvodu), pak samozřejmě můžeme nadávat na to, že se v nich "každou chvíli nic neděje"... to je tak trochu tautologie.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.