Hra o trůny 4x05 - První svého jména - Ice & Fire
Hra o trůny 4x05 - První svého jména - Ice & Fire
Cersei s Tywinem plánují další postup koruny, Dany se zabývá plány do budoucna, Jon Sníh se vydává na novou výpravu. Scénáře se tentokrát ujali David Benioff a D. B. Weiss, režie stejně jako v předchozí epizodě Michelle MacLaren.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Uniká mi něco, nebo tohle není Aeron?
Jinak, zbytečně vyvozuješ předčasné závěry. Celá ta scéna byla o tom, že jsou teď teda vážně ready, mají lodě i vojáky, takže za pár týdnů se mohou vylodit u King's Landing...ale nemůžou, protože to je holt na východě nedodělaný. Nic víc bych za tím nehledal. Prostě to jenom posloužilo k ilustraci vnitřního konfliktu Daenerys.
Ja by som bol len rád keby Greyjoyovcov predstavili, je to môj obľúbený rod ale v tejto sérií na nich úplne zabúdajú a radšej tam mohli šupnúť ich ako tie fillery. V ďalšej sérií sa 2 hl. postavy dostanu do Essosu, možno predstavia piesočné hady a snáď bude interakcia pravého kráľa s bastardom na severe. To je kopec a kopec vecí do toho ešte predstavovať Greyjoyovcov? V tejto sérií nekonečno vaty a v ten nasledujúcej ak to chcú po stíhať budu zas osekávať...
edit: podľa http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Game_of_Thrones_Wiki čo je asi nejaka wikipedia pre tv show a nie pre serial, sa tam ešte Euron neobjavil. Ten ujo z videa môže byť hocijaký iný Utopený muž alebo ako tých kňazov nazývali.
AšaYara. :DTen kněz, co "křtil" Theona, podle všeho nebyl Aeron, ale nějaký no-name.
"V ďalšej sérií sa 2 hl. postavy dostanu do Essosu, možno predstavia piesočné hady a snáď bude interakcia pravého kráľa s bastardom na severe."
Greyjoyvce můžou pořádně rozjet až teprve když se Yara vrátí domů z Dreadfort a nebo Moat Cailin. Bůh ví, kde se to příští epizodu potkají s Ramsayem. O Dorne se tolik toho teďkom navykládá prostě proto, že tam je Oberyn. Investice do Greyjoyů: jsou s náma už od první série, Theon, Balon, Yara, známe jejich zvyky, viděli jsme jejich hrad, známe jejich sigil a heslo, awesome theme song atd. atd. Prostě tohle je kulturní kapitál. Pomalu toho o nich ze seriálu víme víc než o Starcích.
Ještě poznámka k Dorne.
Co vymysleli s Yarou, na to jsem taky moc zvědavá, doufám, že to bude dávat trochu větší smysl než to s Branem.
Nemůžu si, až na Stannise, nějak vybavit nějakou linku na pokračování, která by se netočila kolem postavy uvedené na scénu již v první epizodě. Na první pohled výjimky jako Brienne a Sam byly na scénu uvedeny skrze právě tyto postavy z první epizody. Stannis je jediný. Ale ten je samozřejmě, co se týče zajímavosti a důležitosti, úplně jiná liga než kdokoliv v Dorne (ne-li celém Westerosu).
No a co k 5. páté epizodě, kterou jsem si dal až včera večer? Benioffa & Weisse ať vezmou Jiní! Těch WTF momentů je fakt už přespříliš, doufám, že teď už to bude jen lepší (ach já naivka). Na druhou stranu pár momentů jinak nudné epizody se mi líbilo. Např. jak Malíčkovi zmrznul úsměv, když Lysa otevřela dveře, za kterými byl připraven septon :-D Předpokládám (doufám), že druhá půlka série bude o poznání zajímavější, protože nás čeká řada hodně zajímavých momentů.
Každopádně,... tak nějak tady jde o takového herce, že by mi to snad ani nevadilo.
jak si tu vysvětlujete tu
pro Dorne se sice chystá půda, ale teda netuším, co by tam ukazovali
Bran za Zdí, vzhledem k tomu, že není dosud Studenoruký a na jeho cestě se prakticky nic nestalo, museli něco zmenit - jinak ho mohli úplně až do příchoudu "pod čarostrom" vyškrtnout - aspoň že to dopadlo jakž takž, jako v knize =
tak Jojen v tom ohni asi viděl hořícího Karla z Gin Alley, jak mu to potom říkal, nemělo to nic moc společnýho s branem, jeho se týkal čarostrom.
Jon si myslím uvědomil že tam Bran byl, když tam debatovali jaký obr sundal Lockeho.
Myslíte že bude Ramsík smutnej, že se mu jeho kámoš nevrací a nevrací? :D
Kniha: 1 umře, nastoupí místo něj 2 a chová se stejně jako 1. Po roce (nebo jak dlouho) 2 umře, protože se chová stejně jako 1. Jako jasně, spousta lidí oplakává 1, ale nevím co konkrétně by nedávalo smysl, kdyby
(teoreticky) seriál: 1 teď neumře, bude se chovat tak jak se chová (beztak už všichni zapomněli, že je nějakej 2 existuje) a za to umře za rok.
- Jo, já vím, že by tam chyběla ta ironie, tohle a tamto, ale D&D by nemuseli připomínat postavu 2, udrželi by si tam delší dobu populárního herce, daní by zjednodušili... Chraň mě všech Sedm, aby to vypadalo, že po něčem takovém toužím, jen říkám, že to nemusí být nerálné a prachsprostě hřeším na to, že D&D neumí česky... :o)
@CervenKa: Vždyť si celou Hostinu seriálově odbyl předčasně už teď... jediné co tam chybí je snad už jen ten nápad s katapultem.