SPOILER Teorie dračí letci a Robb Stark

upraveno 8. května 2014 v Spekulace
Zdravím, nedávno jsem se zamýšlel nad touhle ságou a napadly mě takové teorie, nevím jestli se tu už někde řešily, ale co jsem tu tak koukal tak ne, a možná se jedná jenom o mojí přehnanou fantazii, ale zamýšlel jsem se nad tím, kdo vlastně bude létat na dracích. Za předpokladu, že Jon Snow je opravdu syn Rhaegara a Lyanny a přežije ten dagger's atentát, tak by to mohla být samozřejmě Daenerys, která si bude osedlávat Drogona, a Viseriona s Rhaegalem si rozdělí Jon s Aegonem, a napadlo mě to proto, že tyhle dva toho dost spojuje.
-Oba mají stejného otce(Rhaegara), ale každý jinou matku, takže jsou to nevlastní bratři
-Jonova matka byla seveřanka, Aegonova jižanka, takže oba mají krev Targaryenů, ale Jon má v krvi sever, Aegon jih
-Sever ani Dorne nebylo Targaryeny nikdy dobyto(teda, aspoň myslim že to tak je)
-U obou se za jejich otce vydával někdo jiný, Za Jonovo Ned, Za Aegonovo Connington
-Jsou přibližně stejného věku
-Proč vlastně Martin nechal Aegona vstát z mrtvých? Nějak nevěřím tomu, že to bylo jen proto, aby ohrožoval Danin nárok na trůn
A tomu, že Jon je Rhaegarův syn už nějakou dobu věřím a vlasy Targaryenů nezdědil protože genetika králů zimy je silnější než ta Targaryenská. Pak mě napadla ještě jedna, mnohem šílenější teorie, ale u té nevím, hlavně protože už je to nějaký čas co jsem knížky četl a nepamatuju si všechny detaily, přece jenom je to hodně zamotanej příběh, a už nevím, co se vlastně stalo s Robbovým tělem, jestli ho pak spálili nebo co s ním udělali, ale napadlo mě, že když se z Catelyn stala zombie, tak co kdyby našla jeho tělo a ona, nebo Thoros, by mu vdechli život... A máme tu krvelačného, šíleného, vraždícího zombie vlkodlaka. Co když mu Martin nenechal tu vlčí hlavu přišít jen tak pro nic za nic? Buďto by mu vdechla život UndeadCat a umřela nadobro, nebo by to udělal Thoros a RobbGreywind by byl Catin mazlíček(syn). Opravdu nevim jestli se tu něco z toho už neprobíralo, je tu spousta topiců a já nemám čas ani sílu to tu všechno projíždět a hledat jestli se to tu už náhodou neobjevilo, a možná že se opravdu jedná jenom o mojí nadměrnou představivost. Tak co vy na to?

«1345

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ten kontrast Aegona a Jona sa mi páči - teda skôr tá časť jeden má materinskú krv severu, druhý materinskú krv juhu. Pieseň by potom mala byť asi nejaká súhra medzi nimi - možno spolupráca.

Tá vec s Robbom by asi mnohých nepotešila, mnohým už tu lezie krkom UnCat a považujú ju za zmŕtvychstanie cez čiaru (ja osobne som považoval Berica za most k UnCat a UnCat ako jediné oživenie). Lenže vraj autor sám priznal, že to bola chyba, tak sa snáď do toho nepustí. Táto linka Severu vyzerá už zakopaná.

Čo sa týka jazdcov, ja verím, že mená drakov v tom budú hrať úlohu. Nepamätám si ich chrakatery, ale dúfam, že to bude spojenie Charakter draka- Meno - Jazdec.

Inak téma pre špekulácie všeobecne tu už je jedna - súhrnná.
  • Takáto svätá trojca sa mi páči. Potom by si aj územie mohli rozdeliť na Juh, Stred a Sever, ale pri Jonovej vranovitosti Sever pripadne skôr inému Starkovi.
    Robb by bol už priveľa, ostatne hoci je Cat UnCat, aj jej by malo byť jasné, že takýto Robb už nebude ani UnRobb, ani UnGreywind, ani UnRobbwind, iba Un - totálne katastrofa.
  • No, ja jsem zase zastance toho, ze draci asi budou mit svoje jezdce, ale hodne do toho jeste muzou zasahnout lidi se schopnostmi ovladani zvirat, minimalne vsak Bran u ktereho jsem si pomerne jisty, ze jeho sila bude natolik velka, ze bude ovladat draka i kdyz na nem bude jeho jezdec...
  • upraveno 8. května 2014
    To s undead vlkodlakem je samozřejmě jenom taková moje šílená teorie, prostě mě to jenom tak napadlo. Nejspíš nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že se Martin nepřejí a ságu dopíše, byla by velká škoda kdyby se něco tak epického nedočkalo konce.
  • O tom, že by nedopísal radšej ani nehovor, pre istotu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jak dračí jezdci, tak nemrtvý Robb už se tady probírali mockrát. I když u Robba jsou to povětšinou jen fantasmagorie čtenářů, kterým v knihách nic nenasvědčuje.

Ad dračí jezdci:
    U Aegona existuje teorie (dost pravděpodobná), že není synem Rhaegara, ale potomkem Daemona Blackfyrea. Možná dokonce navíc i synem Illyria Mopatise a jeho druhé manželky.
  • V prvom prípade by ešte stále mal Targaryensku krv. V druhom prípade, nuž... To by kartami zamiešalo skoro tak ako jeho náhle zjavenie.
  • Ještě k té smrti Jona, myslím že neumře. Ono co jsem tak zaregistroval, tak definitivní smrt postav bývá zaznamenána z pohledu jiných osob(kromě prologů a epilogů). Pokud vím, tak u Neda to bylo z pohledu Aryi nebo Sansy, jedné z nich, u Robba z pohledu Catelyn, z níž se potom stala nemrtvá, u Viseryse z pohledu Daenerys atd. Nevím jestli to je pravidlem, ale stejně si myslím že Jon tam ještě nějakou důležitou roli sehraje.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. května 2014
    @Aviv
    Ne, myšleno, že by byl Blackfyre právě přes Illyriovu manželku, která by mohla být Daemonovou (prapra)pravnučkou. Takže synem Mopatise a zároveň Blackfyre.
  • Ahá... Vďaka za opravu.
  • JoffreyWater napsal(a):

Ještě k té smrti Jona, myslím že neumře. Ono co jsem tak zaregistroval, tak definitivní smrt postav bývá zaznamenána z pohledu jiných osob(kromě prologů a epilogů). Pokud vím, tak u Neda to bylo z pohledu Aryi nebo Sansy, jedné z nich, u Robba z pohledu Catelyn, z níž se potom stala nemrtvá, u Viseryse z pohledu Daenerys atd. Nevím jestli to je pravidlem, ale stejně si myslím že Jon tam ještě nějakou důležitou roli sehraje.

Navyše uňho nebolo doslova napísané že zomrel, len, že štvrtý nôž necítil. Keď prežila Brienne, prečo nie on?

• Aviv napsal(a):

JoffreyWater napsal(a):

Ještě k té smrti Jona, myslím že neumře. Ono co jsem tak zaregistroval, tak definitivní smrt postav bývá zaznamenána z pohledu jiných osob(kromě prologů a epilogů). Pokud vím, tak u Neda to bylo z pohledu Aryi nebo Sansy, jedné z nich, u Robba z pohledu Catelyn, z níž se potom stala nemrtvá, u Viseryse z pohledu Daenerys atd. Nevím jestli to je pravidlem, ale stejně si myslím že Jon tam ještě nějakou důležitou roli sehraje.

Navyše uňho nebolo doslova napísané že zomrel, len, že štvrtý nôž necítil. Keď prežila Brienne, prečo nie on?

Stejně tak když se topil Tyrion, když to vypadalo že umřel Theon, když Brana vyhodili z okna... Prostě mám za to, že smrt postavy je definitivní když jí vidí umřít někdo jiný.

• upraveno 8. května 2014
    A u toho Aegona si věřte čemu chcete, já zase věřím že je to opravdu Rhaegarův syn a že by Martin takhle nenechal znovu se narodit nějakého bezvýznamného bastarda či co to má být :D
  • @JoffreyWater určite bezvýznamný nie je. A dáva to oveľa väčší zmysel že je Blackfyre ako Targ.
    @JoffreyWater Ak to Jon neprežil tak to by bolo fakt divné. To už by nebolo žiadne nech ten príbeh prúdi realisticky, len proste Nudím sa, idem kohosi zabiť. U postáv ako Robb a podobne tá smrť mala cenu a ich príbeh sa už aj tak dosť vyvynul. Dúfam, že sme nečítali o dokonale hrdinskom Jankovi Snehovi cez štyri knihy aby zomrel takto. Keby tak zomrel napr. Sam (hoci...), tak to ešte, ale potom by bol Jon prakticky bezvýznamná postava.
  • JoeGyry napsal(a):

@JoffreyWater určite bezvýznamný nie je. A dáva to oveľa väčší zmysel že je Blackfyre ako Targ.

Jestli to tak je tak teorie severská a jižanská krev padá, kdo ví jak to nakonec bude. Zatím věřím tomu že je to Targaryen, tomu že je Blackfyre uvěřím až to bude černé na bílém.
  • Bolo by to úžasne ironické, ale inak by to bola pre príbeh rana.Jon je živ, jen ne zdráv.
  • Asi bych si měl znovu přečíst knížky, přeci jenom už jsem na spoustu detailů zapomněl.
  • Vítej v klubu. Já se chystám o prázdninách.
  • no nevím, kdyby byl Aegon Blackfyre a ne Targeryan, proč by Varys lhal Kevanovi?
    A stejně u Jona myslím že ho GRRM "zabil" jen aby mu skončila hlídka na zdi
  • Tak má bujná představivost nezná mezí a napadla mě další teorie, myslíte že septa Lemore je matkou toho písečného hada kterého Oberyn zplodil se septou?
  • Taky by mě zajímalo proč by Aegon měl být zrovna Blackfyre. Je jasné, že čistý Targaryen to asi nebude - už jen kvůli tomu, že se zničehonic objevil až v pátém díle a navíc v ní mimo to ani moc prostoru neměl. Navíc Qaithe ho nazývá loutkovým drakem (loutka Varyse a Ilyria). Na druhou stranu drak má tři hlavy a proč by každá z nich nemohla mít jinačí barvu, že? Červená za Dany, černá za Aegona a bílá za Bryndena.
  • Jo, mohlo by jít o matku sladké Tyene.
    Který Brynden? Ten pod stromem? Ten je provrtaný koreny, už se odtud nehne.
    @nikdo Prečo červená-čierna-biela?
  • @Aviv jojo přesně ten. Však se nemusí odtud hnout, může se do draka vtělit. Nebo to může udělat Bran, když mu bylo řečeno, že bude létat. Ale neví se, jestli létat opravdu nebo jenom v čase.

@Gepeto podle jednotlivých znaků. Targaryeni mají červeného draka na černém poli, Blackfyre mají černého draka na červeném poli a Brynden Bloodraven měl bílého draka na červeném poli.
  • Sural napsal(a):

no nevím, kdyby byl Aegon Blackfyre a ne Targeryan, proč by Varys lhal Kevanovi?
    A stejně u Jona myslím že ho GRRM "zabil" jen aby mu skončila hlídka na zdi

To že by ho nechal údajně zabít kvůli tomuhle mě nenapadlo. Podle mě zase Arya nedokončí výcvik u bezxichtů, respektive se naučí jejich způsobům assassinace ale nestane se jejich členem. Taky jsem tu četl nějakou teorii o tom, že bezxichti způsobili pád Valyrie. Pokud to tak je, tak by se mohla uskutečnit i zajímavá zápletka, že se pokusí kompletně splnit svůj pradávný kontrakt a pokusí se zabít posledního, nebo spíš jednoho z posledních potomků Valyrijců, Daenerys. Taky by ten kontrakt mohla dostat právě Arya, která nakonec Daenerys odmítne zabít a kvůli tomu se nestane jejich členem, ale to už je přehnaný.

• Jo takhle... Teď už je to jasnejší.
  • nikdo napsal(a):

@Aviv jojo přesně ten. Však se nemusí odtud hnout, může se do draka vtělit. Nebo to může udělat Bran, když mu bylo řečeno, že bude létat. Ale neví se, jestli létat opravdu nebo jenom v čase.

On Bran už přece "opravdu" létal, vtělený do ptáků. Ale ta dračí možnost je zajímavá.
  • Jak ono to je vlastně s dragonstonem? V knížkách byly nějaké zmínky o tom, že to je vlastně drak proměněný v kámen. Taky Euron našel nějaké dračí vejce. Co kdyby se objevili nějací noví draci?
  • Co kdyby se objevila obří morská ještěrka chrlicí horkou slanou páru a ze Zimohradských ruin vylezlo dráže když byl vypálen? Nakonec ješte díki Qyburnovi obživnou lebčičky pod Maegorovou pevnosti a z údolí Arryn doletí Tolkienovi orli, aby se utkali v boji s Meereenskou harpyí a pak se Tyrion vzbudí a konečně dojde k názoru, že by neměl pít tolik vína. =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.