Vichry zimy

upraveno 15. května 2014 v Literatura
Nemáte prosím někdo info, jak Martin pokračuje s Winds of winter?
Koukal sem i na jeho ofi web, ale nikde sem se nedočetl ani přibližnou dobu dokončení nebo tak něco...

Komentáře

• Právě zabil dalšího Starka.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 15. května 2014
    A1 = 2011
    An = An-1 + 1
    n = <1,nekonečno)

Členovia postupnosti A sú všetky možnosti. GRRM sa na týchto členoch pravdilene posúva. Raz to bolo neoficiálne tak spakruky 2014, v súčasnosti možno 2015, potom to bude 2016. Je limitovaný len apokalysou a vlastnou smrťou (čo nemusia byť dvemožnosti). Akurát píše dve knihy naraz (aj záverečný diel), takmusíme dúfať, že si odpykávame čakanie na Sen a tak naŇhobudeme čakať kratšie.... Možno tri roky.
  • Everett_Young napsal(a):

Právě zabil dalšího Starka.

Tak snad to bude
    Cat...ona ji ta hlava stejně asi moc dobře na tom krku nedrží

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Henky Jenže ona není Stark :wall:

@Jirka006 Letos o vánocích se možná dočkáme slavnostního oznámení, že má Martin 3/4 hotové. A jako bonus zveřejní další kapitolu. :twisted:
  • Montezuma3 napsal(a):

@Jirka006 Letos o vánocích se možná dočkáme slavnostního oznámení, že má Martin 3/4 hotové. A jako bonus zveřejní další kapitolu. :twisted:

Takže zveřejní 3/4 knihy
    :twisted:
  • Henky napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

Právě zabil dalšího Starka.

Tak snad to bude
    Cat...ona ji ta hlava stejně asi moc dobře na tom krku nedrží

Cat asi ne, tipoval bych Brana, ale asi to nebude smrt v pravém slova smyslu...

• teda myslím že ze Starků už nikdo (kromě paní Kamenosrdce a Jona Sněha) nezemře, protože každý je až příliš dějově významný... (Bran musí zachránit svět, Arya musí dovraždit seznam, Sansa se musí stát vládkyní půlky Západozemí a Rickon je jedinej zbylej pokračovatel rodu....
  • @Mikjan Nemusel náhodou Rob pomstiť svojho otca a zachrániť sestry?
  • @JoeGyry to ste opravdu někdo věřil, že se mu to povede? tím svým jsem jen chtěl říct, že pokud umře další z výše vyjmenovaných, sága ztratí dost důležité dějové linky. Neříkám, že by nemohli umřít někdy úplně na konci (Arya zmrzlá s Jehlou v ruce...), ale teď by tím sága prostě moc ztratila
  • @Mikjan A Jon je zbytočný? Myslím si že oproti Aryii a jej zbytočnému zoznamu (neverím že zabjie Cersei) je omnoho dôležitejší. Tým nechcem povedať že prežije, ale vsádzať na to že niekto prežije len preto lebo je dejovo príliš dôležitý je zbytočné. Ned bol hlavná postava prvej knihy dejovo najdôležitejší a zomrel. Brana môže využiť a nasledovne zabiť Trojoká vrana, Sansa sa nemusí stať vládkyňou polovice Západozemie pokojne ju môže Petyr vyhodiť von oknom a podstrčiť niekoho kto sa na ňu podobá ako to urobili s "Aryou". Starkovia môžu zaniknuť nikto nemusí pokračovať v ich rode.
  • @JoeGyry V širším rozhledu opravdu Arya zbytečná je, ale kdo vlastně ne. ;-) Každopádně pochybuju, že Petyr by Sanse ublížil. Nemyslím si, že ju má kvůli postupu na žebříčku významnosti, ale protože byl a je zblázněn do Cat a Sansa se jí strašně podobá.
  • Ohledně Cersei jsem taky přemýšlel, a myslím že dopadne hůř než že zemře. Přijde o všechny děti a bude to zhrzelá stará bréca (s věšákama), nešťastná, Jaimem nemilovaná a hlavně úplně bezmocná.

Ale ruku do ohně za to nedám, tohle jsou jenom spekulace, vzhledem k tomu že postavám se prostě dějí ta běžná neštěstí, která postihují každého člověka...
  • @pavel... Přijde o všechny děti a bude to zhrzelá stará bréca (s věšákama), kráva (což už je)nešťastná, Jaimem nemilovaná a hlavně úplně bezmocná... a pak zemře! Jaime ji uškrtí řetězem pobočníka...
  • no já pochybuji že Arya teď umře má teď tolik nudnejch a bezvýznamnejch kapitol který by tam byli úplně zbytečně kdyby neměla ještě něco udělat, celej Braavos atd. je jen na to aby se na Aryu nezapomnělo a pak se tam neobjevila při něčem důležitém zničeho nic

já vím Quentyn ale toto je něco jinýho to už je moc šílený
  • @_Já_ Přesně tak, kapitoly Aryi od odplutí z westerosu musí mít nějakou roli do budoucna, jinak by neměli žádný význam. Jen se trošku obávám, že GRRM nějak neví, co s ní.
  • @Everett_Young: Ale ví, v Braavosu se vycvičí, bojovat bude a ač zatraceně dobře (otázka je, jak moc na svém písečku seznamu a jak moc státotvorně s Jinými), tak v boji nakonec padne, přesně jak napsal @Mikjan (jsem jej dobře naočkoval tou větou)... Padne, ale jestli ve Vichrech tak až na konci, osobně to spíš tipuji až na Sen až sehraje svojí životní úlohu.
    Vlastně ono "Ještě jednou se mě zeptejte, kdy budou Vichry a zabiju dalšího Starka" je od Martina jen výmluva, aby mohl pak říkat "můžete si za to sami..."
  • Ja myslím, že Sansu nezabije Petyr, ale ona jeho. Len sa neodvažujem tipnäť, či vo Výchroch, alebo až v Sne. Dávalo by zmysel vo Vychrech na znak toho, že čas na ľudské pletky vypršal a je potrebné čeliť apokalyptickej magickej hrozbe. Zároveň by to dávalo zmysel aj v Sne lebo je to sakra významný hráč a globálny hýbateľ. Ešte je tu drastickejšia možnosť, že pojdou oba naráz a myslím, že GRRM je niečoho takého schopný ještě před snídaní.
    To s Aryou znie veľmi vierohodne, čo ma teda dosť zarmucuje, lebo je to moja obľúbenkiňa a priala by som jej prežitie.
Tato diskuze je zavřená.