@Stannis_Baratheon@Kalam Mekhar: I Tolkien se utnul - třeba v přístupu k magii. V Hobítovi po vrrcích házel firebally, poté už magií (a mocnou magií) myslel spíše taková nedefinovaná až neuchopitelná něco... povzbuzení morálky, moudrost,...
@Blackfish: No, můžem se sejít a ukážeš mi, jak se házejí zapálené šišky (zdroj zapálení si můžeš zvolit, nemusí to být kouzelná hůl).... to samotné je dílo hodné eskamotéra... a ani u toho nemusíš sedět na stromě a ty šišky si trhat (takže nemusí být zavřené čerstvé mokré). :o) Jinak jako jo, šišky tam figurovali,... nicméně někde jsem četl, že Tolkien se dal slyšet, že tohle on sám považuje za přešlap, který by neudělal, kdyby psal Hobita až po LoTRovi...
Na obhajobu hereckých schopností Sophie Turner je třeba poukázat na nominaci „Young Artist Award v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli v TV seriálu“ Což možná není zas tak moc. Ale známka kanálu to asi nebude.
A posuzovat vzhled z fotek, kde jednou může být model vykreslen do nadpozemské krásy a podruhé zachycen ve špatný moment se špatným světlem bez ohledů na skutečnost. Skutečnost, že v Čechách potkám řadu hezčích holek, než Sophie Turner pro mě nijak nesnižuje její atraktivitu.
Srovnání se Simone Simons trochu pokulhává ve skutečnosti, že barva Sansy má být kaštanová, tedy hnědá s přibarvením rudozlaté. Simone si naproti tomu udržuje sytý, až kontrastní odstín, ten by asi Sophie Turner nepovolili.
@Jay šlo by to technicky vyřešit třeba tak, že hobit hodil šišku a Gandalf ji podpálil až po té co byla odhozena, aby nedošlo k popálení hobitích prstů :-P Prostě trik na úrovni vytváření plachetnicí z kouře z dýmky, žádná velká magie.
@Kalam Mekhar: Doporučení na úrovni doporučení pokroka Mámrádmeda? Jako pokud to doporučení překročil, když mu šlo o život na stromě, v čem se ličila situace, kdy mu šlo o život v mnoha potyčkách v LoTR (bitva o Minas Tirith namátkou) @Dreamer to by technicky šlo, ale má to celkem blízko k původně odmítnutému fireballu. :o)
The Book of Hobbit: After quite a bit of marching through the woods, Thorin's Company comes upon a glade with no trees. They hear wolves howling nearby, and Bilbo starts to freak out a little. Gandalf orders them all up into the trees. Bilbo has a little trouble climbing, and Dori has to climb down, and let Bilbo climb up his shoulders; he barely makes it back up before the wargs attack. There are hundreds of wargs, but since they can't climb trees, the Company is safe for the moment. More and more wargs keep coming in, and they leave guards at the foots of the trees that had anyone in it. A great grey wolf, the leader of the wargs, speaks to Gandalf in his "dreadful language." He says that the wargs and the goblins were meeting here for an attack on nearby woodsmen, and the goblins were running somewhat late. The warg leader thought the dwarves were friends of the woodsmen, so they would wait until the goblins came to chop the trees down. Gandalf lights a pinecone on fire, a bright blue flame, and chucks it at the wargs. He throws another pinecone, and another; one is in blue flames, one in red, another in green. Soon enough the entire glade was afire.
@Blackfish: A závěr? já vím, že šišky v tom byly, stejně jako vím, že jsem četl, že to Tolkien považoval za chybu, protože jde o "jiný typ magie". Ostatně o Istari se mluví jako o velkých čarodějích, ale kouzel je v Lotrovi méně než v Martinovi... kam se jich všech 5 hrabe na Mel...
@Elendir Pokud nejde o ceny pro seriál ale pro jednotlivce tak pro porovnání:
Sophie Turner: 1) 2013 - Young Artist Award - Nominated- Best Performance in a TV Series (Comedy or Drama) - Supporting Young Actress -Game of Thrones (2011)
Maisie Williams: 1)2013 - Young Artist Award - Nominated - Best Performance in a TV Series (Comedy or Drama) - Supporting Young Actress - Game of Thrones (2011) 2)2012 - SFX Award - Best Actress - Nominated - Game of Thrones (2011) 3)2014 - OFTA Television Award - Nominated - Best Supporting Actress in a Drama Series -Game of Thrones (2011) 4) 2015- EFP Shooting Star - Won - United Kingdom. (Berlínský mezinárodní filmový festival)
Takže to máme 1 nominaci pro Sophie a 3 nominace a 1 výhru pro Maisie. A zkus porovnat Sophie s dalšími vrstevnicemi. Saoirse Ronan? Mnohem lepší herečka... Sophie Nélisse? Opět, mnohem lepší herečka. Promiň ale Sophie Turner je přesně ten typ který bude dostávat role kvůli vzhledu, ne kvůli talentu.
Tak jasně, že Tolkien pracuje s magií jinak než Martin, o co vlastně v téhle debatě jde? :D GRRM píše mnohem přízemnější fantasy (nemyšleno jako nadávka), je to čitelnější, stravitelnější pro průměrného čtenáře. Jako historický román s draky, je v tom všechno, intriky, sex, peníze. Půjčovala jsem Píseň spoustě lidem, kteří o fantasy nikdy neslyšeli a nejspíš by ho i zavrhli, kdyby si měli udělat představu, že je to jako ten nudnej dlouhej Pán prstenů v televizi, takže jsem to předávala se slovy "Tohle je dobrý, to si přečti," a přelouskali to raz dva, ovšem s Tolkienem bych tady narazila, protože to rozhodně není tak čtivé jako Martin a věřím, že může mnoha lidem připadat nudný. :)
@Kalam Mekhar S tím že nemá ani jedno souhlasím, nicméně už má jistou roli v dalších X-men, takže minimálně tam ještě bude otravovat (ne že by se mohla jakkoli srovnávat s Famke Janssen), ale potom už asi nic nebo nějaké přiblblé romantické komedie.
EDIT: A přitom Famke vypadá i při větší výšce (175 Sophie vs 182 Famke) podstatně lépe.
@Dreamer: Ne jinak než Martin, ale jinak v Hobitovi a jinak v LoTRovi... Jen jsem tvrdil, že ani Tolkien nebyl dokonalý, jak mu tu přiznáváte (ostatně netvrdil jsem nic, co o sobě neřekl on sám)... :o) @Kalam Mekhar: Určitě nejsem takový expert na Tolkiena jako ty, abych si dovolil tvrdit, o čem Gandalf s kým mluvil v době svého nebytí/cestování mimo prostora čas/v době, kdy mu dali valar hadry do čistírny.
@Everett_Young Famke vypadá daleko, daleko lépe a je o třicet let starší, to máš pravdu. No teď je boom téhle praštěné show, takže tady ty herecký polena jako Jeníček Sníh( Pompeje) či tenhle rádoby sex symbol nerdů budou prostě chvíli otravovat, ona nemá ani na ty romantické komedie, když to porovnám např. s Rachel McAdams, která často hraje v romantikách...
Komentáře
Doktore Bashire, jeden hyposprej a kolečkové křeslo, okamžitě!
Jinak jako jo, šišky tam figurovali,... nicméně někde jsem četl, že Tolkien se dal slyšet, že tohle on sám považuje za přešlap, který by neudělal, kdyby psal Hobita až po LoTRovi...
„Young Artist Award v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli v TV seriálu“
Což možná není zas tak moc. Ale známka kanálu to asi nebude.
A posuzovat vzhled z fotek, kde jednou může být model vykreslen do nadpozemské krásy a podruhé zachycen ve špatný moment se špatným světlem bez ohledů na skutečnost.
Skutečnost, že v Čechách potkám řadu hezčích holek, než Sophie Turner pro mě nijak nesnižuje její atraktivitu.
Srovnání se Simone Simons trochu pokulhává ve skutečnosti, že barva Sansy má být kaštanová, tedy hnědá s přibarvením rudozlaté. Simone si naproti tomu udržuje sytý, až kontrastní odstín, ten by asi Sophie Turner nepovolili.
Jako pokud to doporučení překročil, když mu šlo o život na stromě, v čem se ličila situace, kdy mu šlo o život v mnoha potyčkách v LoTR (bitva o Minas Tirith namátkou)
@Dreamer to by technicky šlo, ale má to celkem blízko k původně odmítnutému fireballu. :o)
Sophie Turner:
1) 2013 - Young Artist Award - Nominated- Best Performance in a TV Series (Comedy or Drama) - Supporting Young Actress -Game of Thrones (2011)
Maisie Williams:
1)2013 - Young Artist Award - Nominated - Best Performance in a TV Series (Comedy or Drama) - Supporting Young Actress - Game of Thrones (2011)
2)2012 - SFX Award - Best Actress - Nominated - Game of Thrones (2011)
3)2014 - OFTA Television Award - Nominated - Best Supporting Actress in a Drama Series -Game of Thrones (2011)
4) 2015- EFP Shooting Star - Won - United Kingdom. (Berlínský mezinárodní filmový festival)
Takže to máme 1 nominaci pro Sophie a 3 nominace a 1 výhru pro Maisie. A zkus porovnat Sophie s dalšími vrstevnicemi. Saoirse Ronan? Mnohem lepší herečka... Sophie Nélisse? Opět, mnohem lepší herečka. Promiň ale Sophie Turner je přesně ten typ který bude dostávat role kvůli vzhledu, ne kvůli talentu.
EDIT: A přitom Famke vypadá i při větší výšce (175 Sophie vs 182 Famke) podstatně lépe.
@Kalam Mekhar: Určitě nejsem takový expert na Tolkiena jako ty, abych si dovolil tvrdit, o čem Gandalf s kým mluvil v době svého nebytí/cestování mimo prostora čas/v době, kdy mu dali valar hadry do čistírny.
https://www.facebook.com/video.php?v=10152816482182734&fref=nf