Nutno říct fyzicky i psychicky. On Joffrey se Cersei se celkem vzhledově taky povedli, ale to duševní zdraví.......(na Cersei pro změnu podepsalo, že on není moc dobrý nápad se ženit i se svou sestřenicí :D)
Začínala kolem sebe vidět známé tváře. Plešatý muž s hustými kotletami se na ni mračil dolů z okna tak, jako se mračíval její otec, a na okamžik tolik připomínal lorda Tywina, že klopýtla. Vedle fontány seděla mladá dívka, mokrá od vodní spršky, a hleděla na ni vyčítavýma očima Melary Heatherspoon. Uviděla Neda Starka a vedle něj malou Sansu s jejími kaštanově hnědými vlasy a chundelatým šedým psem, který byl možná její vlk.
Hmm, myslíte, že by si Sean Bean střihnul cameo? Neodlišné od tohohle:
Jinak dneska ráno jsem poslouchala Radiožurnál, a tam se zmiňovali o tiskovce autorů seriálu. Prý potvrdili, že už nová řada prozrazuje dění nové knihy a měla by prý končit zhruba stejně jako Vichry zimy. V rádiu to prezentovali tak, že autoři jako jediní na světě kromě Martina vědí, co se má stát dál, takže tím prostě navážou. Je mi jasné, že v Radiožurnálu si to trochu upravili a úplně tomu nerozumí, ale beru to jako potvrzení, že ti dva se s tím prostě neserou a vnitřně mi to dost vadí :( Sama ale možná sledovat dál budu, už jen proto, že to můžu sledovat s přáteli, předtím jsem tak nějak nemohla. Spíš doufám, že jim Martin řekl úplný konec, a nic mezi tím, a oni si prostě budou sami vymýšlet, a kniha mi pak nabídne něco nového.
Martin to má pravděpodobně vymyšlené. Ale nedávno internety proběhly nějaké jeho poznámky z doby, kdy Píseň začal psát a nakonec děj výrazně upravil. Takže je možné že teď třeba svoje poznámky scénáristům dal, ale než to celé dopíše rozleží se mu to v hlavě a nakonec to v knihách bude jinak. Eventualita, že by to sám nedokončil a dopsal to za něj někdo jiný - inu proč ne, v historii jsme to viděli. Pokud se toho ujme spisovatel schopný napodobit jeho styl a bude mít dostatek poznámek tak proč ne. Alexandr Dumas taky všechny knihy nepsal sám, měl něco jako spisovatelskou dílnu - vymyslel příběh, zadal nájemným psavcům jednotlivé scény a pak už to jen korigoval. Občas si říkám, proč to Martin neudělá už teď, že by si vybral někoho k ruce, zadal mu knihu (nebo části) k napsání a pak ji jenom doladil.
K otázce kdo je zakladatel fantasy - nedá se za svého druhu fantasy považovat i Alenka v říši divů?
4) 2015- EFP Shooting Star - Won - United Kingdom. (Berlínský mezinárodní filmový festival)
Takže to máme 1 nominaci pro Sophie a 3 nominace a 1 výhru pro Maisie.
Shooting Star sa neda chapat ako vyhra. Ide totiz o vyber desiatich europskych umelcov, ktori sa oznacia za vychadzajucu hviezdu. Tz, ziadne nominacie, kedy by slovo vyhrat malo svoje opodstatnenie. Na porovnanie - aj na Slovensku mame Shooting Stars ;) Takze Maisie v podstate tiez nic nevyhrala, tym ale samozrejme neznizujem jej kvality.
Pochopit logické uvažování scénáristů Hry o Trůny je stejně nadlidský úkol jako pochopit logiku Jirky Vyvadila. Nejdřív jednu knihu rozdělíme na dvě série a pak tři knihy narveme do jedné. Nechápu. Druhou věc, co nechápu nesmyslné úpravy:
Dává větší smysl vynechat Písečné hady, kteří jsou stejně většinu Hostiny a Tance pod zámkem a obsadit Arianne Martell, která je speciálně pro Hostinu poměrně důležitá.
Těmihle změnami navíc úplně podkopali kulturu a tradice Dorne a vůbec to, čím se Dorne odlišuje od ostatních 7 království. Vypadá to, že v jejich podání bude v Dorne následnictví úplně stejně jako ve zbytku kontinentu jak vidíme z toho, že Trystane je Doranův dědic po to, že tu místo Lady Blackmont máme Lorda Blackmonta.
Vynechání dějové linie s železnými mi přijde taky velmi špatný nápad. Hlavně Eurona bude škoda, protože jeho postava je z těch nových, co se objeví v Hostině jedna z nejlepších a její vynechání bude pro seriál celkem ztráta. O tom, že při výběru dobrého herce, by možná byla i radost tohle na obrazovce vidět ani nemluvě, protože Vraní oko ke kvalitnímu ztvárnění přímo vybízí. Vicatariona i Aerona mi je samozřejmě líto také.
Hlavně ale, že jsme tam dali Berica Dondarriona, Vekého Jona Umbera a Illyriovu rozmluvu s Varysem pod KP. Jasně, samozřejmě, že televizní diváci dávno zapomněli kdo vlastně Illyrio je a Varys má tak dobrého herce, že vynechat by byla škoda, jenom na tomhle můžeme krásně pozorovat, jak tvůrci vůbecn neplánují dopředu. Stejně tak Berric. Na co tam vlastně byl, když Stoneheart nebude a od 3. série se po něm slehla zem? Jon Umber také, ten je po Bouři nedůležitý i v knize. Ale já se ptám, proč ho tam teda v té 1. sérii cpali? Je prostě vidět, že adaptování předlohy hrozně podléhá penězům. Koukat se na to, ale budu přesto. Za a) by mi to stejně někdo vykecal b) mě baví se na icefire vykecávat a za c) se těším jak dopadne tohle
A poslední otázka OFF-TOPIC. Chápu, že psaní je dlouhá a náročná činnost zasluhující úctu, zvlášť ve vysokém věku. Chápu, že cesta je někdy důležitější než cíl a že chce mít George vše patřičně dobře propracované, co se týče prolínání a zakončování dějových linií. A chápu, že psaní samo o sobě je fuška. Na druhou stranu u všech slavných vícedílných ság ať filmových nebo knižních je nejtěžší vymyslet konec. GRRM má všechno směřované k určitému cíli, je to vidět na propracovanosti příběhu. A od Tance jsou to nějaké 4 roky s tím, že nějaké kapitoly, co nedal do Tance si nechal na Vichry. Já se tedy ptám, CO MU NA TOM VZHLEDEM K TOMUHLE VŠEMU TAK DLOUHÁ TRVÁÁÁÁÁ!!!!?????? Myslím, že takový podraz jako, že seriál skončí dřív než knihy jsme si nezasloužili, nemluvě o tom, že když ho přeskočili zmizela jediná věc, co ho nutila psát aspoň trochu přijatelným tempem, takže se to může protáhnout na dalších 10 let.
Tak Píseční hadi připadají asi scénáristům mnohem atraktivnější pro divákovo oko. Přeci jen místo jedné hloupé princezničky tu máme tři sexy asasínky, co budou často odhazovat oblečení, vrhat krutopřísné pohledy a občas i nějaké zbraně a také se samozřejmě mohou více soustředit na romantiku mezi Myrcelou a Trystanem. :roll:
Vynechání Greyjoyů by mě fakt naštvalo. Victarion mi je jeden z nejsympatičtějších postav 5. knihy. Zajimalo by mě, jak to chtějí vyřešit s Aegonem. Dají ho tam? Kdy? Spíš jak moc to s ním chtějí podělat. Nepochybuji, že tam budou významně převracet knížky a šetřit, kde se dá... Anebo se bez něj bravurně obejdou, jako když Brinne zabila Ohaře...
Tak Píseční hadi připadají asi scénáristům mnohem atraktivnější pro divákovo oko. Přeci jen místo jedné hloupé princezničky tu máme tři sexy asasínky, co budou často odhazovat oblečení, vrhat krutopřísné pohledy a občas i nějaké zbraně a také se samozřejmě mohou více soustředit na romantiku mezi Myrcelou a Trystanem.
s tím že by Píseční hadi nebyli zavření, ale pomáhali by Arianne s tím komplotem. Arianne by také uměla zabíjet stejně jako její sestřenice. Bez tak v seriálu změnili oproti předloze tucty charakterů, tak by tohle byla malá změna. Navíc v knize Arianne vzpomíná na to, jak ji Oberyn učil získavat jedy z hadů, aspoň myslím, takže by nebyli zas tak daleko od pravdy. Bylo by to snesitelné a nepodkopali by tím celou pointu Dorne.
Vynechání Greyjoyů by mě fakt naštvalo. Victarion mi je jeden z nejsympatičtějších postav 5. knihy. Zajimalo by mě, jak to chtějí vyřešit s Aegonem. Dají ho tam? Kdy? Spíš jak moc to s ním chtějí podělat. Nepochybuji, že tam budou významně převracet knížky a šetřit, kde se dá... Anebo se bez něj bravurně obejdou, jako když Brinne zabila Ohaře..
Z Varysova: Who said anything about HIM je Aegon na dobro vyškrtnutý. V knize nejspíš zařve při obležení Bouřlivého konce nebo v následné bitvě proti Tyrellům. A s Greyoji to bohužel také vidím bledě
Nejvíc mě děsí Jaimeho dějová linie z traileru to vypadá, že
Taky jsem si už říkal, že určitě padne v boji, při nejlepším ještě před tím ,než se s ním Arianne vůbec setká.
Jaime vs Areo ? Vítěz by měl být jasný Areo, koneckonců Jaimemu to s levačkou moc nejde. Ale třeba nás překvapí jako u (už jsem to zmiňoval, protože mě to fakt dost naštvalo) Brinne vs Ohař...
Bolo by fantastické, keby Queensmaking časť prevzal Tristane a spôsobí tak problémy vlastnej láske kvôli svojej chybe... No nebola by to krásna lovestory :twisted:
Hlášení místního rozhlasu: Koncem týdne proběhne soutěž o lístky na kinomaraton 4. řady (na závěr bude opět promítána 1. epizoda nové řady). Tentokrát budou ve hře místa v Praze i v Brně. Konec hlášení!
Mno, tak jsem zatím viděl jen jednu ukázku z nové sezóny a přečetl si anotaci na Edně a zdejší diskuzi a už mne 5. řada pěkně sere - a to jsem byl k seriálu dřív enormně tolerantní (ostatně jsem se ke knihám Ice a Fire dostal jenom díky němu, neb jsem byl v první sérii nadšený tím přívalem sexu a násilí :-)). Že HBO něco prozradí... to se asi nedá nic dělat, ale jak to przní a stavějí na hlavu... Na tohle zacházení s předlohou už nestačí ani ani kategorie jako "s použitím motivů" nebo "volně inspirováno".
Komentáře
EDIT: Moment, hovoríš o Tristaneovi alebo o tých dvoch tanečníkoch Aero a Ellaria? :D
kdo na kohojak to dopadne...ehm ? :Dhttps://m.youtube.com/watch?v=4xsdTEJWitM
Sama ale možná sledovat dál budu, už jen proto, že to můžu sledovat s přáteli, předtím jsem tak nějak nemohla. Spíš doufám, že jim Martin řekl úplný konec, a nic mezi tím, a oni si prostě budou sami vymýšlet, a kniha mi pak nabídne něco nového.
K otázce kdo je zakladatel fantasy - nedá se za svého druhu fantasy považovat i Alenka v říši divů?
http://edna.cz/game-of-thrones/clanky/tvurci-potvrdili-ze-serial-game-of-thrones-skonci-drive-nez-knizni-predloha/
Takze Maisie v podstate tiez nic nevyhrala, tym ale samozrejme neznizujem jej kvality.
Těmihle změnami navíc úplně podkopali kulturu a tradice Dorne a vůbec to, čím se Dorne odlišuje od ostatních 7 království. Vypadá to, že v jejich podání bude v Dorne následnictví úplně stejně jako ve zbytku kontinentu jak vidíme z toho, že Trystane je Doranův dědic po to, že tu místo Lady Blackmont máme Lorda Blackmonta.
Hlavně ale, že jsme tam dali Berica Dondarriona, Vekého Jona Umbera a Illyriovu rozmluvu s Varysem pod KP. Jasně, samozřejmě, že televizní diváci dávno zapomněli kdo vlastně Illyrio je a Varys má tak dobrého herce, že vynechat by byla škoda, jenom na tomhle můžeme krásně pozorovat, jak tvůrci vůbecn neplánují dopředu. Stejně tak Berric. Na co tam vlastně byl, když Stoneheart nebude a od 3. série se po něm slehla zem? Jon Umber také, ten je po Bouři nedůležitý i v knize. Ale já se ptám, proč ho tam teda v té 1. sérii cpali? Je prostě vidět, že adaptování předlohy hrozně podléhá penězům.
Koukat se na to, ale budu přesto. Za a) by mi to stejně někdo vykecal b) mě baví se na icefire vykecávat a za c) se těším jak dopadne tohle
A poslední otázka OFF-TOPIC. Chápu, že psaní je dlouhá a náročná činnost zasluhující úctu, zvlášť ve vysokém věku. Chápu, že cesta je někdy důležitější než cíl a že chce mít George vše patřičně dobře propracované, co se týče prolínání a zakončování dějových linií. A chápu, že psaní samo o sobě je fuška. Na druhou stranu u všech slavných vícedílných ság ať filmových nebo knižních je nejtěžší vymyslet konec. GRRM má všechno směřované k určitému cíli, je to vidět na propracovanosti příběhu. A od Tance jsou to nějaké 4 roky s tím, že nějaké kapitoly, co nedal do Tance si nechal na Vichry. Já se tedy ptám, CO MU NA TOM VZHLEDEM K TOMUHLE VŠEMU TAK DLOUHÁ TRVÁÁÁÁÁ!!!!?????? Myslím, že takový podraz jako, že seriál skončí dřív než knihy jsme si nezasloužili, nemluvě o tom, že když ho přeskočili zmizela jediná věc, co ho nutila psát aspoň trochu přijatelným tempem, takže se to může protáhnout na dalších 10 let.
@OslicekCZ
Nejvíc mě děsí Jaimeho dějová linie z traileru to vypadá, že
Jaime vs Areo ? Vítěz by měl být jasný Areo, koneckonců Jaimemu to s levačkou moc nejde. Ale třeba nás překvapí jako u (už jsem to zmiňoval, protože mě to fakt dost naštvalo) Brinne vs Ohař...
(přeskočila jsem asi 50 příspěvků, snad tam nebylo nic závažného, když tak dejte vědět přes PM)
Koncem týdne proběhne soutěž o lístky na kinomaraton 4. řady (na závěr bude opět promítána 1. epizoda nové řady). Tentokrát budou ve hře místa v Praze i v Brně.
Konec hlášení!
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Kevan_Lannister