Aegon = syn Lyanny a Rhaegara?
Nevím, jestli s touhle myšlenkou už někdo přišel, ale napadlo mě, jestli Aegon není syn Rhaegara a Lyanny, doprovázený lady Ašarou (septa Lemore)?
V knize je napsáno, že Eddard se po smrti Lyanny vydal nejdřív za Ašarou, aby jí předal rodinný meč a ta pak spáchala sebevraždu. Pravda ovšem je, že její tělo nebylo nalezeno, tudíž je to pouze domněnka. Přijde mi dost nesmyslné, že by se zabila jen proto, že zemřel její bratr, popř.z neštastné lásky.
Co když Lyanna porodila chlapce tak moc podobného na Targaryena, že ho Ed nemohl vzít domů, proto jej s zanesl Ašaře. Ta však už mezitím porodila dítě jeho bratra Brandona (Jon sníh) - protože septa Lemore má jizvy po porodu, tudíž někde to dítě být musí - a tyto děti si vyměnili?
Případně Lyanna porodila dvojčata, z nichž jeden se podobal na Targaryeny (aegon - ohen) a druhý na Starky (jon - led). Tímto by se taky obsadili všichni draci.
Ale knihu jsem četla "pouze" jednou, tak jsem možná některé podstatné detaily, které by tuhle teorii vyvracely, nezaznamenala.
Každopádně budu ráda za každičký komnář, který by tuto teorii vyvrátil, nebo doplnil :-)
V knize je napsáno, že Eddard se po smrti Lyanny vydal nejdřív za Ašarou, aby jí předal rodinný meč a ta pak spáchala sebevraždu. Pravda ovšem je, že její tělo nebylo nalezeno, tudíž je to pouze domněnka. Přijde mi dost nesmyslné, že by se zabila jen proto, že zemřel její bratr, popř.z neštastné lásky.
Co když Lyanna porodila chlapce tak moc podobného na Targaryena, že ho Ed nemohl vzít domů, proto jej s zanesl Ašaře. Ta však už mezitím porodila dítě jeho bratra Brandona (Jon sníh) - protože septa Lemore má jizvy po porodu, tudíž někde to dítě být musí - a tyto děti si vyměnili?
Případně Lyanna porodila dvojčata, z nichž jeden se podobal na Targaryeny (aegon - ohen) a druhý na Starky (jon - led). Tímto by se taky obsadili všichni draci.
Ale knihu jsem četla "pouze" jednou, tak jsem možná některé podstatné detaily, které by tuhle teorii vyvracely, nezaznamenala.
Každopádně budu ráda za každičký komnář, který by tuto teorii vyvrátil, nebo doplnil :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nic, co by to vyvracelo mě momentálně nenapadá...
Kdyby za tím vším stál Ned, jak se do celého Aegonova příběhu dostal Varys, Mopatis a Commington? Přece je nedala dohromady septa Lemora..
Nebo co si myslíte?
Teorie o dvojčatech (jak to, že to ještě neokomentoval Jay? :) ) už by mohla být o chlup reálnější. (Ale stejně je to R+L!)
Dvojcata sa mi tiez nezdaju realne, kedze Aegon je minimalne o rok starsi od Jona
http://www.icefire.cz/forum/discussion/98/tri-nejprovarenejsi-teorie
http://www.icefire.cz/forum/discussion/50949/jon-snih
a http://www.icefire.cz/svet/postavy/jon-snih/
Jinak Jon jako R+L je skoro jisté, ale byl by super obrat kdyby ne :-) Například v pro hovoří podle mě i to, že jeho kojná byla u Daynů, takže Jon u Ašary jako mimino asi nějakou dobu přece jen pobýval + jedinkrát když se Ned s Cat pohádali bylo právě proto, že chtěla vědět, jestli není Jonova matka Ašara. A že by byl na ni nazlobený kvůli tomu, že by Ašaru miloval, tak to je blbost jako hrom.
Jinak kolik má let Jon? Já myslela, že byli s Robem nastejno...
- Jinak jo, teorie vypadá zajímavě... jen mi přijde divné, že by Rhaegar měl dva syny jménem Aegon...
- A trvám na tom, že "tři hlavy" těžko může znamenat dvě děti s Elií, dvě s Lyannou, takže pokud měla Lyanna více než jedno dítě, tak tři (rodiče jsou led a oheň, to je jasné),... takže pořád se nevzdávám možnosti Margaery (to nemůžu vynechat, to by mi Nevada neodpustila) :o)
- Connington pokud vím mohl klidně být u ToJ,... je zřejmé, že tam nebyli jen gardisti, Lyanna a novorozené děti v počtu 0-3 - Po bitvě Zvonů se o něm moc neví...
- Jinak Robb byl myslím počat mezi bitvou Zvonů a Trojzubcem (určitě až za Rebelie),... z čehož mi vychází, že by se mohl narodit až po událostech u ToJ... nicméně vzhledem k tomu, kde všude po ToJ Ned ještě coural, tak při návratu na Zimohrad už byl narozený...
Možnost Margaery znamená co?
Z jeho kapitol v GoT rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by měl s Varysem, jakoukoliv domluvu nebo tajemství. Navíc pokud slíbil Lyaně, že se o děti postará určitě by ho zajímalo jak se má i druhé dvojče, když měl jedno pod nosem na Zimohradu.
Divné je i to, že Commington je 100% přesvědčen, že Aegon je syn jeho nejlepšího přítele. Není to žádný hlupák a nemyslím si, že by prostě věřil jen slovu těch dvou vydřiduchů.. Proto mi ta možnost Blackfira nepřipadá až tak pravděpodobná, ale možné to je. I když třeba se tam nějaký potomek urozených bastardů teprve objeví.. Zmrtvích vstání je v Písni víc než dost=D
A jen k té výměně tam je to dost pochybné buď Varys lže, ale miminka se dají celkem lehce zaměnit a hora rozhodně nezkoumal, jak to dítě vypadá vzal ho a brutálně zabil, takže nikdo nemohl s jistotou říct, jestli to je on nebo není. O té výměně mohli vědět 2 lidi Varys a aegonava matka, která byla taky zabita.
After calling his banners, Ned marched to join Robert's warring in the south, arriving in time to turn the tide at the Battle of the Bells. Afterward, he went to Riverrun to marry Catelyn Tully, who had been betrothed to his brother Brandon before his death. Jon Arryn married Catelyn's sister Lysa in the same ceremony.
@suertuda: viz poslední povídka prvního kola... spousta věcí jen vypadá, jak se podává, ale skutečnost je jiná - většina bílých rytířů u ToJ přežila, Lyanna měla trojčata, která (krom Snowa) byla svěřena loayalistům (Tyrell, Redwyne) a ty je vydávají za vlastní (obě jejich děcka narozena tak, že počata byla v době, kdy papánci podle všeho obléhali Bouřný konec)... A ano, Renlyho komentář o podobnosti s Lyannou tam zopakuji a Ned ví, že lže, jak když tiskne, když tvrdí, že si nejsou podobny... Takže z verze MargAEry neustoupím :o) ...dokud to nevysvětlí sám Martin.
Každopádně o lidech jako Connington, Rhaegar, Bílý Býk etc. Ned mluvil se zjevným respektem, takže bych se nedivil, kdyby někomu takovému svěřil dítě,... ostatně Varys a Mopatis se mohli do věci vložit později - bez Nedova vědomí a sami bez kouska "vděčnosti".
- Robb byl počat před Bitvou zvonů, protože té už se účastnily i síly Tullyů. A Hoster Tully se ke vzbouřencům přidal až po svatbách svých dcer.
Aspoň to tvrdí Svět ledu a ohně. Ledaže by to bylo špatně přeložené do češtiny (což by mě neudivilo, chyb je tam dost). V originále je toto:
The victory sealed the entry of the riverlands into the conflict, following the marriage of Lord Tully’s daughters to Lords Arryn and Stark.
Citaci z Awoiaf (wiki) jsem dal, hovoří o tom, co jsem řekl... zde slovo "following" myslím není jednoznačné... vítěztví následovalo po svatbě, nebo vítěztví následováno svatbou stvrdilo vstup Říčních krajin do války?
Ostatně třeba awoiaf - heslo Hoster Tully
Hoster joined the rebellion, fighting in the Battle of the Bells where he was wounded by the Hand of the King, Lord Jon Connington.[5] He married Catelyn to Eddard Stark, Brandon’s younger brother, and Lysa to Jon Arryn, Lord of the Eyrie, cementing House Tully to the rebel leadership.
Fakt to vypadá na špatný překlad toho cos napsala... ale nelze zazlívat překladateli (ta angličtina v tom není tuším jednoznačná), spíše jeho neznalosti reálií... :o)
With the death of Denys Arryn, Hoster Tully managed to make a marriage match between his younger daughter, Lysa, and Jon Arryn, who needed an heir, and thus a wife known to be fertile.[17][9] Hoster saw both his daughters wed during a double ceremony.[8] Amongst those present at the wedding was Robert Baratheon.[18]
... Jon Arryn si zřejmě Lysu vzal po smrti synovce Daryna (zabil jej Connington), protože tím údolí přišlo o následníka a lysa byla plodná.
Jinak, pokud ještě někdo taky věří, že Lemore by mohla být Ašara, můžete mi vysvětlit vaši teorii kde je její dítě a proč by zmizela po Nedově návštěvě, kdyby Aegon o kterého se stará nebyl L+R?
Protože mě to zatím jiný smysl nedává...
Jak říkám, tahle teorie s Aegonem se mi celkem líbí, ale podstatné je, co si myslí Martin...
:dance: !
Aegon bude nejspíš z temnožárského kotce, a tihle hoši mají, pokud by existovala spravedlnost, na Železný trůn svaté právo! Jenže historii holt píší vítězové a tak chudák Aegon ostrouhá stejně jako jeho předci :-( .
Jon taky není zrovna ideální kandidát na trůn, ač s největší pravděpodobností přece jen bude R+L, ale k vládnutí velké sklony nemá. Jon patří na Zimohrad a Dany ať si zůstane kde je ;-)
@Jay : no právě i podle zvyků a práva by měl (měla) vládnout T. Ale na druhou stranu, nedivila bych se, kdyby ji chtěl držet dál - v rámci její ochrany. No uvidíme co nám přinese další kniha ;-)