Aegon = syn Lyanny a Rhaegara?
Nevím, jestli s touhle myšlenkou už někdo přišel, ale napadlo mě, jestli Aegon není syn Rhaegara a Lyanny, doprovázený lady Ašarou (septa Lemore)?
V knize je napsáno, že Eddard se po smrti Lyanny vydal nejdřív za Ašarou, aby jí předal rodinný meč a ta pak spáchala sebevraždu. Pravda ovšem je, že její tělo nebylo nalezeno, tudíž je to pouze domněnka. Přijde mi dost nesmyslné, že by se zabila jen proto, že zemřel její bratr, popř.z neštastné lásky.
Co když Lyanna porodila chlapce tak moc podobného na Targaryena, že ho Ed nemohl vzít domů, proto jej s zanesl Ašaře. Ta však už mezitím porodila dítě jeho bratra Brandona (Jon sníh) - protože septa Lemore má jizvy po porodu, tudíž někde to dítě být musí - a tyto děti si vyměnili?
Případně Lyanna porodila dvojčata, z nichž jeden se podobal na Targaryeny (aegon - ohen) a druhý na Starky (jon - led). Tímto by se taky obsadili všichni draci.
Ale knihu jsem četla "pouze" jednou, tak jsem možná některé podstatné detaily, které by tuhle teorii vyvracely, nezaznamenala.
Každopádně budu ráda za každičký komnář, který by tuto teorii vyvrátil, nebo doplnil :-)
V knize je napsáno, že Eddard se po smrti Lyanny vydal nejdřív za Ašarou, aby jí předal rodinný meč a ta pak spáchala sebevraždu. Pravda ovšem je, že její tělo nebylo nalezeno, tudíž je to pouze domněnka. Přijde mi dost nesmyslné, že by se zabila jen proto, že zemřel její bratr, popř.z neštastné lásky.
Co když Lyanna porodila chlapce tak moc podobného na Targaryena, že ho Ed nemohl vzít domů, proto jej s zanesl Ašaře. Ta však už mezitím porodila dítě jeho bratra Brandona (Jon sníh) - protože septa Lemore má jizvy po porodu, tudíž někde to dítě být musí - a tyto děti si vyměnili?
Případně Lyanna porodila dvojčata, z nichž jeden se podobal na Targaryeny (aegon - ohen) a druhý na Starky (jon - led). Tímto by se taky obsadili všichni draci.
Ale knihu jsem četla "pouze" jednou, tak jsem možná některé podstatné detaily, které by tuhle teorii vyvracely, nezaznamenala.
Každopádně budu ráda za každičký komnář, který by tuto teorii vyvrátil, nebo doplnil :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
No a jak to dopadlo všichni víme..
Ale já to psal... jako by nebylo v podstatě jedno, jestli:
a) Sepsal a nemusel (Robert)
b) Sepsal a měl sepsat (Robb)
c) Nesepsal a měl sepsat (Renly)
- výsledek byl vždy stejný - vůle mrtvého krále stejně neměla větší cenu než cár papíru na... na to na co se v moderní době používá ruličkovaný dvouvrstvý... :o)
Daeron II. byl o generaci starší než Urození bastardi a Aegon IV. se ho nikdy oficiálně nezřekl.
While on his deathbed, Aegon legitimized his bastard sons and placed them in his line of succession after his firstborn, Daeron II.
Mimochodem, kde myslíte, že je nyní meč?
Nicméně meč dal Daemonovi ještě coby bastardovi cca 4-5 let před smrtí. Legitimizoval ho na smrtelné posteli v poslední vůli. V té samé poslední vůli ho mohl jmenovat dědicem a Daerona naopak vydědit. Ale neudělal to. Čímž se vracím na začátek debaty - Blackfyreové mají leda tak houby a ne právo na Železný trůn ;)
Meč Blacfyre: Buď ho má Zlaté společenstvo, nebo Illyrio Mopatis.
Přeci jen když lordi Západozemí uvidí ten meč v rukou "Targaryenského" potomka, budou ho podporovat spíš než bez něj.
Pokud však hodlají Mopatis a Pavouk, vydávat Blackfyra za pravého Targaryena, tak máš pravdu a byla by chyba vrazit mu do ruky meč, co měli naposled právě Blackfyrové.