Aegon = syn Lyanny a Rhaegara?

upraveno 6. dubna 2015 v Spekulace
Nevím, jestli s touhle myšlenkou už někdo přišel, ale napadlo mě, jestli Aegon není syn Rhaegara a Lyanny, doprovázený lady Ašarou (septa Lemore)?
V knize je napsáno, že Eddard se po smrti Lyanny vydal nejdřív za Ašarou, aby jí předal rodinný meč a ta pak spáchala sebevraždu. Pravda ovšem je, že její tělo nebylo nalezeno, tudíž je to pouze domněnka. Přijde mi dost nesmyslné, že by se zabila jen proto, že zemřel její bratr, popř.z neštastné lásky.
Co když Lyanna porodila chlapce tak moc podobného na Targaryena, že ho Ed nemohl vzít domů, proto jej s zanesl Ašaře. Ta však už mezitím porodila dítě jeho bratra Brandona (Jon sníh) - protože septa Lemore má jizvy po porodu, tudíž někde to dítě být musí - a tyto děti si vyměnili?
Případně Lyanna porodila dvojčata, z nichž jeden se podobal na Targaryeny (aegon - ohen) a druhý na Starky (jon - led). Tímto by se taky obsadili všichni draci.
Ale knihu jsem četla "pouze" jednou, tak jsem možná některé podstatné detaily, které by tuhle teorii vyvracely, nezaznamenala.
Každopádně budu ráda za každičký komnář, který by tuto teorii vyvrátil, nebo doplnil :-)
13»

Komentáře

• Já myslím, že Západozemí se nachází v situaci, kdy by uvítali i Blackfyra.. A já těm rebelům z nějakého zvláštního důvodu fandím, takže Aegon na trůn :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Pokud je Aegon skutečně Blackfyrem, pak jen po přeslici. Mužští potomci Blackfyreů vymřeli. Takže v tomto případě má Daenerys jako přímá členka rodu přednost.
  • Já teda nevím, ale pokud ukořistili trůn Baratheoni, neměli by mít přednost jejich potomci? A není tedy Daenerys z tohoto hlediska stejný rebel jako Aegon? Ani jeden z nich už nemá na trůn nárok, pokud ho sami nevybojují.
    Bože, lidi. Čtěte ty diskuze pořádně.
  • Jen jestli on nemá největší právo Rivers :-D Ten si za zdí počká až všichni pomřou a pak uchvátí trůn pro sebe, čímž se potvrdí pravdivost slov že všichni bastardi jsou zrádci ( :twisted: ) a jen tenhle si počkal až celý rod vymře a zradil je posmrtně :-)
  • =D promiň, přečetla jsem si jen poslední příspěvek :oops:
    @Everett_Young Hele, na toho jsem úplně zapomněla! A přitom by fakt měl na trůn větší nárok než Daenerys :-D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Mirkleus Daemon Blackfire byl bastard, bastard nikdy nemají přednost před přímými potomky královské linie
  • @Achileus JEnže byl legitimizovaný. Takže ano, měl by nárok, pakliže by jeho starší bratr (nebastard) zemřel (což se ironicky stalo během jarní nemoci, a kdyby si byl Daemon počkal, možná mohl vážně vládnout :-D ). Vpoura byla, protože byl mladší, a tedy neměl nárok ani jako legitimní syn.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.