Hra o trůny 5x01 • V očekávání válek - Ice & Fire
Hra o trůny 5x01 • V očekávání válek - Ice & Fire
Konečně přišlo jaro a s ním už tradičně i další řada seriálu Hra o trůny. Každý rok se období před startem nové řady nese v duchu velkého těšení, ale u čtenářů Martinových knih také nezřídka v duchu obav, jak se adaptace jejich oblíbené … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nebudu vypisovat, jaké rozdíly to jsou. Čtenáři je bezpochyby poznají sami, osobně mě, ale nejvíc dopálilo jejich pojetí Stannise(byť má dobrý hlášky) a Jaimeho, kdy se Cersei dozví něco, co v knize nevěděla, ale zase to seriálu pomůže prohloubit jejich odcizení, tak to chápu.
Jinak za mě top hláška překvapivě patří Dany:
A doufám, že se to bude opravdu víc a víc zcukávat, protože ta rozskákanost (střih) mi dost vadí. Ještěže z tohodle dílu vynechali aspoň Braavos a Dorne. Nemluvě o Branovi...
Z torrentů už mám stažené epizody 1,3,4, dvojku nějak nemohu nikde najít :-).
Zároveň prosím vezměte na vědomí, že odkazy na torrenty a upload servery v příspěvcích budou mazány. Díky.
Dorne: Tí ktorí si mysleli, že Jamie pôjde do Dornu s bronnom, majú pravdu. Ich misia na záchranu myrcelly (jej unesení) mi príde dosť vtipná, myslím, že toto celkom HBO nevymyslelo dobre. Asi určite ellia nahradí arianne, dosť tam hovorila o myrcelle. Je zaujímavé ale, že vôbec neukázali arysa, čo by podľa mňa mali, keďže bude veľmi dôležitý pri jej unesení.
Braavos: Musím povedať, že bol podľa mňa výborne spravený. Aj house of the black and white, návrat jaqena (nie postavy, herca), a hlavne Arya. Fakt toto bolo výborne.
Tyrion: Ani tu nemám pripomienku, len vynechanie Aegona je podľa mňa chyba. Podľa mňa ho tam už určite nepridajú. Čo už. Zato sa ale teším na rozhovory Joraha a Tyriona.
The Wall: Tu sa celkom držali knihy. Zabitie Slynta, 998 lord protector, upálenie mancea (asi ho vymenila s tormundom, ak ho vymenula) a neviem či to bolo v knihe (asi nie) ale alisser ako first ranger. A čo ma dostalo bol pokus melissandry zviesť jona. Och toto ešte nedopadne dobre. A melissandra sa chystá so Stannisom?? Uvidíme, čo vlastne zmení jej rozhodnutie, aby ostala a videla v ohni sneh.
Winterfell: Sansa sa vydáva za ramsaya. Ach hbo čo zase vymyslelo. aj keď vlastne sa teším na stretnutie theona a sansy. A zase malíček sa teleportuje brutálne, napríklad teraz v poslednej epizóde odišiel z winterfellu do kings landing. Za koľko tipujete že tam príde? :D
Mereen: Sansu som ešte prežil ale toto asi nie. Sons of the harpy zaútočili a ťažko zranili (aspoň tomu verím, dúfam že nezabili) barristana a grey worma. Ak zabili barristana, tak toto dosť hbo dohnojilo. Daenerys nezmenila svoj výraz, stále má ten istý. Aj keď jej interakcia s drakmi bola celkom dobrá (myslím aj tú v kobke, aj s drogonom).
Celkovo mám zmiešané pocity. Na jednu stranu som naštvatý za barristana a sansu, na druhú stranu zase ale zvládnutý wall (až na to zvedenie melissandrou) a braavos. Uvidíme ďalej, ale ak sa tohto budú držať a nebudú tak meniť ako s barristanom a sansou, udem spokojný.