Spoilery/rozdíly v seriálu - (spoiler všech knih a epizod seriálu)
Založil bych tohle téma pro lidi, který už viděli všechny uniklý epizody z pátý série a četli všechny knížky, a chtěj probírat věci, co v seriálu bylo úplně jinak než v knížkách a jestli to znamená změnu dějový linky, nebo to může prozradit něco z Vichrů. Zakládám to, aby nebyly spoilery u diskuzí u prvních čtyř epizod a aby se nemuselo nic schovávat. Tak povídejte, co si kdo myslíte?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ad Barristan: Ne, knižní Barristan by tam neposekal sám všechny jednou rukou, aspoň by neměl. Je celkem jedno jak dobrý šermíř jste. Pokud jdete 1 v 6 tak pokud to nejsou úplní idioti tak nemáte šanci, protože nikdy nestihnete odrazit všechny útočníky najednou.
Tady na něj stejně neutočili všichni najednou, ale postupně.
Prostě mi jen ta scéna neseděla
Nicméně filmy (seriály) vždy bojují s tím, jak vyvážit scénický a reálný boj... A problém je, že reálný boj byl příliš kontaktní (údery hlavicí, záštitou, štítem a podobně), nepřehledný a krátký. Popravdě není problém je šermu, někde byl i rozhovor, že kvůli realističnu nasnímali do PC hry vojáka při zásahu (držení zbraně, střelba a podobné) a reálno působilo na hráče nepřirozeně...
V seriálu si to chtěli usnadnit, a to jejich postupné odkrajování nahradili jedním velkým zářezem. No a dopadlo to samozřejmě opět špatně. :roll:
proti 3 rytířům s nejlepším možným výcvikem a nejlepšími schopnostmi. Nejlepší z nejlepších.
Poukázal bych i na událost Pes (Ohař) versus ovce (dav) v Královském přístavišti.
Obklíčení soupeře pomůže jenom tehdy, když ho zabiji dříve, než on zabije osobu naproti a otočí se. To není až tak jednoduché, jak se může zdát. Navíc v zastavěném prostoru se za záda zkušeného bojovníka nikdy nedostanu.
Napadlo mě přesně to co psal Everett, že neposkvrněným v seriálu chybí meče, takže to vypadalo v té chodbě s kopíma hloupě. Nikdy ani z knížek jsem teda nepojal podezření, že Barristan je schopen mečem srazit 10 lidí (neberte mě za slovo) naráz...
Ostatně od středověku asi žádná změna - profi armáda je jádro, které lze obalit mobilizovanými branci s minimálním výcvikem... ve srovnání s těmi branci budou žoldácké bandy kdejakého miliardáře prostě elita...
to že v seriálu bojovali na kopí v úzké uličce a ještě se oddělili je blbost
Že by potvrzení o AA?
:-k