Tak baristan je pryč a ted se patrně rozloučíme i mormontem, ale zajímalo by mne proč převzal úlohu commingtona s šedým lupusem. to mne trošku nedává spát
Martin hovořil o sladkohořkém konci. Všichni neumřou, ale nemůžeme počítat s žádným šťastným koncem. Tenhle příběh není stavěny, aby vsechny postavy skončily dobře. Musíš pocitst s tim, že to může dopadnout různě. Například Malíček na Železném truně
Me by zajimalo, kolik postav Jorah nahradi... Nakonec z nej bude Jorah Mormont Connington Martell Greyjoy the Bold... Ale chytre od producentu takhle rozvazat Meereensky uzel.
Podle mého je celkem jasné co scénaristé sledují. Jorah najde trumpetku a tím nebudou potřeba utopení hoši. Tohle celkem akceptuju. Linie Jorah a Tyrion za mě OK a 100%
Ale Deny mě těžce zklamává. Smrt Baristana Selmyho byla nesmyslná. Jako chápu, že tím chtěli zdůvodnit proč se Deny mstí což by jinak neudělala, ale je to slabota. Laciná slabota. Teď je evidentní, že na rozdíl od knihy, tady nikdo nebude Mereen dobývat. Stačí k tomu synové Harpie. Asi by to bylo moc drahé. Ale i tak si myslím, že Barristan mohl ještě žít.
Severní lika se mi moc moc líbí. Tam bych řekl, že to zatím zvládají bravurně. Jak na Zdi, tak na Zimohradu. A docela dobře tam myslím zapojili i Brienne. Když je Mance upálenej, dává to dost dobrá smysl. Nemám problém.
Tuším co bude příště v Dorne... po zkušenostech z předešlých dílů. A taky s tím celkem souhlasím. Tedy, pokud se nepletu :-)
Ale tak, kdo nahrazuje aegona v knize se tvářil, že bude mít větší význam na události v západozemí a dle úryvků v vichrů to naznačuje, že význam tam má :D
Problém je ve výběru lidí, co to mají na starost. Koukni na jejich filmografie http://www.imdb.com/name/nm1888967/ D. B. Weisse působí v GoT jako scénaristický debutant, žádné velké scénaristické zkušenosti a ani, že by ho kvůli scénaristickým schopnostem někdo blahořečil. A pak je tu David Benioff http://www.imdb.com/name/nm1125275/ Ten už nějakou praxi má, ale všimni si že snad krom jednoho, tak žádný z filmů ke kterému psal scénář není blahořečen kvůli svému promyšlenému příběhu ani kvalitnímu scénaři. Namátkou X-Men Origins: Wolverin ke kterému psal scénář je dodnes mnohými považován za nejhorší díl série(horší podle mnohých je snad jen Wolverine). Jinými slovy problém je spíš v tom, že oni nedokážou využít toho pokladu knih, který se jim dostal do rukou, převést to kvalitně na seriál a tak si spoustu věcí ulehčují zkracovaním a zestručňovaním, aby se náhodou chlapci nemuseli namáhat. To je celý. Ostatně bude to ještě zajímavý, protože HBO jen tak svůj nejúspěšnější seriál nepustí a já bych dokonce v tomhle případě byl pro to, aby seriál pokračoval, protože jestli to ukončí jak mají v plánu v následujícíh dvou sériích, tak to bude spíše ke škodě než k užitku. Vedení společnosti už se nějak vyjádřilo v tom smyslu, že si nepřejí, aby se to stoplo už 6. sérií. A po dnešním dílu, mám skvělý nápad. Dát DD vyhazova a celé to svěřit Bryanu Cogmanovi.
Komentáře
+ Prej ze kdyz Ian McElhinney vyjadril nesouhlas se zabitim Barristana, tak D&D rekli, ze kvuli tomu ho chteji zabit jeste vic :(
Ale Deny mě těžce zklamává. Smrt Baristana Selmyho byla nesmyslná. Jako chápu, že tím chtěli zdůvodnit proč se Deny mstí což by jinak neudělala, ale je to slabota. Laciná slabota. Teď je evidentní, že na rozdíl od knihy, tady nikdo nebude Mereen dobývat. Stačí k tomu synové Harpie. Asi by to bylo moc drahé. Ale i tak si myslím, že Barristan mohl ještě žít.
Severní lika se mi moc moc líbí. Tam bych řekl, že to zatím zvládají bravurně. Jak na Zdi, tak na Zimohradu. A docela dobře tam myslím zapojili i Brienne. Když je Mance upálenej, dává to dost dobrá smysl. Nemám problém.
Tuším co bude příště v Dorne... po zkušenostech z předešlých dílů. A taky s tím celkem souhlasím. Tedy, pokud se nepletu :-)
Ten seriál je jedním z nejvýdelečnějších seriálů v historii
http://www.hollywoodreporter.com/news/hbo-top-1-billion-international-176907
Problém je ve výběru lidí, co to mají na starost. Koukni na jejich filmografie
http://www.imdb.com/name/nm1888967/
D. B. Weisse působí v GoT jako scénaristický debutant, žádné velké scénaristické zkušenosti a ani, že by ho kvůli scénaristickým schopnostem někdo blahořečil.
A pak je tu David Benioff
http://www.imdb.com/name/nm1125275/
Ten už nějakou praxi má, ale všimni si že snad krom jednoho, tak žádný z filmů ke kterému psal scénář není blahořečen kvůli svému promyšlenému příběhu ani kvalitnímu scénaři. Namátkou X-Men Origins: Wolverin ke kterému psal scénář je dodnes mnohými považován za nejhorší díl série(horší podle mnohých je snad jen Wolverine). Jinými slovy problém je spíš v tom, že oni nedokážou využít toho pokladu knih, který se jim dostal do rukou, převést to kvalitně na seriál a tak si spoustu věcí ulehčují zkracovaním a zestručňovaním, aby se náhodou chlapci nemuseli namáhat. To je celý.
Ostatně bude to ještě zajímavý, protože HBO jen tak svůj nejúspěšnější seriál nepustí a já bych dokonce v tomhle případě byl pro to, aby seriál pokračoval, protože jestli to ukončí jak mají v plánu v následujícíh dvou sériích, tak to bude spíše ke škodě než k užitku. Vedení společnosti už se nějak vyjádřilo v tom smyslu, že si nepřejí, aby se to stoplo už 6. sérií. A po dnešním dílu, mám skvělý nápad. Dát DD vyhazova a celé to svěřit Bryanu Cogmanovi.