Komu fandíte? Jak si myslíte, že dopadnou postavy ze ságy? pouze Knihy!!

upraveno 10. června 2015 v Postavy a bytosti
Napadlo mě, založit skupinu (nikde jsem to tady nenašel), kdo komu fandí a která postava má nejvíce sympatií?
Taky by mě zajímal váš názor na postavy, které celou ságu přežijí?
Nebudu tady rozvádět všechny důvody, a jak jsem k nim došel, proč která postava zemře nebo přežije, to můžeme rozvést v diskuzi. :-)

Moji favorité :-D

Starkové:
Bran: myslím si, že Bran se konce nedožije a zemře na Severu v boji proti Jiným
Rickon: podle mě se stane následníkem Starků a přežije
Arya: zemře při plnění svých " smrtelných slibů"/ zemře při pomoci Jonovi
Sansa: stane se z ní loutka (zůstane v Údolí)/ pomůže k zničení Malíčka a částečně převezme jeho "bussines"

Lannisterové:
Tyrion: neznám nikoho kdo mu nefandí, třeba bude někdo mezi vámi :-D
pomůže Danny a bude vládnout Lannisterům/ zemře při střetu ze svými sourozenci
Jinak ostatním nefandím (Tywin je bohužel mrtvý), Jaime je mi akorát víc sympatičtější a podle mě má dobrý příběh v poslední knížce :-)

Baratheoni:
Samozřejmě můj oblíbenec Stannis: stane se králem/zemře při boji proti Jiným pro Říši a jako falešný světlonoš
Davos: Tohoto chlapíka mám hodně rád, jediné kdy podle mě zemře, tak to bude ve službách Stannise, pro jeho věc /přežije

Greyjové:
Já vím ,že se to celkem vylučuje :-D vzhledem ke Starkům
Theon: bude se snažit odčinit to co způsobil a zemře
Aša: zabije ji Euron/ získá Železné ostrovy
Euron: bude se snažit získat Danny a u tohoto pokusu zemře (zrada od železných, zabije ho drak na příkaz Danny, atd.) / přežije do konce, ale trůn nezíská

Ostatní postavy
Jon a Danny: zamilují se do sebe, ale oba zemřou v boji proti Jiným
Varys: zemře při snaze dosadit Danny/ Aegona na trůn
jediný charakter, který nepodcenuje Malíčka podle mě si půjdou ke konci tvrdě po krku
Malíček: dostane se na trůn, ale zemře/ vyjdou najevo jeho pikle a zemře
Mám samozřejmě víc postav, které mám rád např. Černá ryba, Sam, Barista Selmy, Doran Martell, Aero Hoat atd.

Jsou tu i postavy, kterým vyloženě nefandím: Tyrellové, Cercei, Píseční hadi, Dario, Mormont, Connigton, Muži bez tváře (jsou sice cool, ale přece) a spousta dalších.

Omlouvám se za delší příspěvek a taky za chyby ve jménech :-)

«134

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Baratheoni
    Se Stannisem souhlasím jenom si myslím, že on je pravý světlonoš, princ, který byl přísliben, znovuzrozený Azor Ahai. Z jednoho prostého důvodu a to ten, že jedině Stannis má ze všech kandidátů (Jon, Dany, Victarion, Aegon) schopnost naplnit i tu část o Nissa Nisse. Silně pochybuji, že taková Daenerys by byla schopná obětovat někoho sobě blízkého.
    Samozřejmě fandím, aby trůn získal a Davos mu pomůže. Možná by mohl ke konci ságy Melisandru nahradit Thorosem z Myru. :-D
    Lannisterové
    Jaimeho oběsí Kamenosrdce, Cersei sejme církev, Tyrellové nebo Varys. Tyrion se v čele druhých synů vylodí na Krásnoostrově a dobude společně se Sebastonem Farmanem Casterylovu Skálu a získá ji pro sebe. Vzhledem k Martinovým slovům, že role Tyriona a Daenerys zůstanou oddělené, tak Tyrion Targaryenům pomáhat nebude a bude se věnovat svojí vlastní ofenzívě na Západě. Jestli se pak třeba znovu pobočníkem je o diskuzi. Taky si myslím, že po tom, co se zjistí, že je Gregor Clegane zombie, tak by se mohl anulovat jeho souboj bojem a vraždu Joffreyho a Tywina hodí na Cersei.
    Starkové
    Brandona přetáhne na JINOU stranu lord Bloodraven. Arya se s temným Brandonem zabijou navzájem. Rickon se stane Strážcem Severu a lordem ze Zimohradu, ožení s Manderlyho vnučkou. Jinak, co se týče Jona, já si myslím, že atentát nepřežil a mrtvý zůstane. Hrozně mě překvapují nápad lidí, že by to přežít měl, jako by neznali Martina. =D Sansa sejme Malíčka po tom, co zjistí pravdu o zatčení svého otce. Dožije jako paní Údolí a nejmocnější žena v království. Aby ji nikdo nedělal problém pořídí si cvičeného Walsinghama
    image
    Greyjoyové
    Inu těžko soudit, tipuju, že Euron porazí pomocí lsti Redwynovu flotilu. Vrátí se Victarion i s draky a možná i Danerys a Eurona zabije. Victarion by mohl zemřít v následující bitvě se zbytkem kontinentu. Asha buď zemře a nebo dožije pod pantoflem nějakého jí vnuceného Manžela jako paní Železných ostrovů.
    Targaryeni
    Aegon spadne ze schodů v Bouřlivém Konci a umře. Zbytek sil přeběhne na stranu Daenerys. Samotnou Daenerys možná zabije Victarion nebo někdo jiný ve válce se západozemí.
    Martellové
    Řekl bych, že v klidu dožijou.
    Tyrellové
    Pravděpodobné odejdou do exilu a Vysoká Zahrada připadne Florentům.
    Boltonové a Freyové
    EXTINCTION MOTHERFUCKERS!!!!
    Tullyové
    Tyrion dosadí Tullye zpátky do Řekotočí, aby vyhrál podporu říčních lordů.
  • upraveno 24. května 2015
    @Stannis_Baratheon a kdo by měla být Stannisova Nissa Nissa? Chová ten člověk vůbec k někomu nějaké city?
  • Baratheoni

Díky za info o Tyrionovi a Dannys, to jsem nevěděl.

No já považuji Johna za živého :-). A to z důvodu, že každá postava, která se zdála mrtvá nebo že má na kahánku, vždycky přežije, Caytlin (ano pravda, Kamenosrdce, ale hýbe událostmi), Brienne pověsili ji, ale žije dál to samé dopadne s Johnem. Většina postav co umřela, tak tyto smrti byly popisovány z pohledu jiných osob.
    Jaime podle mě neumře. On bude ten co zabije Cercei díky věštbě.
    Victarion podle mě umře v bitvě o Meer, tam čekám vykosení hodně postav, jediný kdo podle mě přežije bude Danny a Tyrion, zbytek si nejsem jistý. :-) Jinak Boltonové a Freyové souhlasím :-D
    Tullyové: pěkná myšlenka :-)

• Dreamer napsal(a):

@Stannis_Baratheon a kdo by měla být Stannisova Nissa Nissa? Chová ten člověk vůbec k někomu nějaké city?

Podle mě dcera :-)
  • @Kamilkazi mně tedy nepřišlo, že by knižnímu Stannisovi nějak na dceři záleželo.
    upraveno 24. května 2015
    @Dreamer Ale v seriálu ano, jak můžeme vědět, že i knižní na tom není stejně. Těžko o tom něco víme, když Stannisovi nevidíme do hlavy a ani Shireen nedostala v knize moc prostoru, faktem je, že kdyby mezi sebou nějaký ideální vztah opravdu měli, těžko bychom to vyčetli z knihy, kde snad ani společná scéna Stannise a Shireen není. A s tou Stannisovou necitlivostí se to krapet přehání, on to jen nedává najevo, protože v průběhu života zkysl. A nutno říct, že ne neoprávněně.
  • Dreamer napsal(a):

@Kamilkazi mně tedy nepřišlo, že by knižnímu Stannisovi nějak na dceři záleželo.

Mně, tedy přišlo že celkem i ano. Tedy v tom smyslu, jak se chová k ostatním a k ní. Ovšem moc dobře si to už nepamatuju.
  • @Stannis_Baratheon v seriálu mají tendenci k polidšťování postav a objevují se drobné i poměrně výrazné změny charakterových vlastností aniž by to mělo nějaký vliv na originální verzi. Nemíchala bych tyhle dvě představy Stannise dohromady.
    upraveno 25. května 2015
    @Dreamer Stále to ovšem neznamená, že je Stannis bez jakéhokoliv vztahu k ostatním lidem, je to jen veliký pesimista (oprávněně) a na vlastní dceři mu dozajista záleží. Přátelské city chová k Davosovi, vřelé ke své ženě(v rámci možností), až milostné k Melisandře. A Shireen bude milovst stejně jako každý otec.
  • Daenerys ale už přece obětovala své dítě (ač nepřímo) a potom se znovuzrodila z ohně, takže její draci můžou být považováni za světlonoš. Stanisovi fandím, byl by úžasný král, ale Azorek to nebude.
  • suertuda napsal(a):

Daenerys ale už přece obětovala své dítě (ač nepřímo) a potom se znovuzrodila z ohně, takže její draci můžou být považováni za světlonoš.

Ještě bych k tomu přidala toho jejího manžela, ten by se dal taky považovat za oběť.
  • @suertuda Ale byl by to GRRM skvělý trolling, kdyby AA byl Stannis o kterém to nikdo nepředpokládá :-D
  • No podle mě to případný Azorek stejně nakonec nepřežije, respektive nemyslím si, že AA=budoucí král západozemí, takže tuto roli Dany tak trochu i přeji. Zachraň a zemři :-D
  • @Stannis_Baratheon : proč si myslíš, že bloodraven je s jinými? Já teď dočetla povídky Dunka a Egga., a Bryndon Řeka v nich na mě zapůsobil hodně pozitivně. V jaké knize si o něm přečtu víc, abych pochopila, proč ho všichni nesnášíte? :-D
  • @Stannis_Baratheon vřelé city k manželce? Nečetli jsme náhodou jinou ságu? :D Přátelstvím bych vztah k Davosovi neoznačila, ale uznávám, že mu není úplně lhostejný.
  • upraveno 25. května 2015
    @Stannis_Baratheon milostné k Melisandře? Ufff, to tedy ani náhodou, asi se mi fakt dostal do rukou jiný výtisk než tobě :-k Melisandra momentálně Stannisovi slouží jako válečný nástroj, nic víc, bych za tím nehledala... ty romantiku :D
  • Já si taky nemyslím že Stannis je bezcitný stroj, ač to v knížkách moc najevo nedává :D Konkrétně fakt že vůbec Shireen i přes svou nemoc zůstává jako Stannisova dcera, i když je vlastně bezcenná prozrazuje že jí v rámci Stannisových mezí asi i bude mít rád. Jinak taky jsem si nevšimnul že by choval manželské city (aspoň minimálně) k Selyse. Je to dost odpudivá ženská - charakterově i vizuálně (tady dost pomohli teda tvůrci seriálu, protože ta seriálová je v podstatě krasavice). A Bloodraven se jistě nebude paktovat s Jinýma. Já nějak tuším, že Bloodraven bude cvičit Brana a pak se jejich pozice prohodí. Možná už BR umírá a předá Branovi své dovednosti. Takže bych to viděl tak, že Bran zakoření a bude ovlivňovat děj zpodzemí, aniž by o něm někdo něco slyšel. A další můj typ je, že Stannisův účel je možná vyhladit Boltony a dovést Mel na sever za JONem.

Co se týče přání/odhadů, jak to celé dopadne, tak si netroufám to napsat, už jenom abych to nezakřiknul a abych ty postavy co mám rád pověrčivostí nepohřbil :D
  • Starkové:
    Bran: Nový, poslední Zelenověštec, bude žít tísíce let.
    Rickon: Svrhne Boltony a dosadí na "trůn severu" zpátky Starky
    Sansa: Stane se Malíčkovou manželkou, společně převychovají Robberta a začnou další etapu Údolí.

Lannisterové:
    Tyrion: Bude podporovat Danny, která navždy zůstane v Meereenu a sjednotí Svobodná Města.
    Jaime: Zemře spolu se svou sestrou.
    Tommen: Nějakým důvodem zabit ( Tyrrelové, vzpoura v Přístavišti, Aegon)

Baratheoni:
    Stannis: Stane se Králem Západozemí.
    Davos: Pobočník krále. Založí jedno z nejdelší dynastií.

Greyjové:
    Theon: Zabije Boltny
    Euron: Bude s Dany vládnout.

Ostatní postavy
    Jon : Vyhraje bitvy proti jiným, stane se z něj legenda. (Azor Ahai)
    Danny: Vládce Essosu.
  • @OslicekCZ tak myslím že to cos napsal nesplňuje to že má podle Martina sága skončit hořkosladce. Tys vymyslel dokonalej happyend jak od Tolkiena.

Podle mě nebude takovej skok v čase aby Rickon cokoliv vybojovával. Takže někdo Boltony vymlátí a někdo dosadí Rickona, on sám asi moc badass nebude (i když bych to rád viděl). Třeba Manderlyové by mohli mít Rickona na starosti, samotného Rickona si představuju jako dospívajícího, ovlivněného svým dětstvím, kulturou Skagosu (nemusí jíst lidi, jen bude dost houževnatý a nekompromisní). A Sanse bych ten osud být Malíčkovou manželkou nepřál. Jí bych přál ultimátní pomstu.

Celkově se přidávám k @Stannis_Baratheon s přáním absolutního vyhynutí Boltonů a Freyů. Tyrion jako pán CR by byl skvělý a bylo by to skvělé nakálení na památku Tywina (mohla by se toho dožít i Cersei).
  • @pavel Stannis není bezcitný stroj, už z toho důvodu, že dal přednost bratrovi před králem a podporoval Roberta při rebélii. Jak sám řekl - bylo to nejtěžší rozhodnutí jeho života. Stejně tak nechal léčit Shireen i když nemusel. Ano, Stannis je chladná ruka spravedlnosti a byl by z něj spíše dobrý soudce, než dobrý král, ale rozhodně bych ho neoznačil za bezcitného, natož pak krutého.

@Stannis_Baratheon k Mel nic milostného necítí. V knize je jasně napsáno, že Mel jím manipuluje pomocí kouzel a Stannis si potom jejich "setkání o samotě" vůbec nepamatuje. Takže asi tak.
  • @pavel : pokud má sága skončit hořkosladce, tak bych to viděla na smrt všech (většiny) hl.hrdinů ovšem s tím, že zemřou za záchranu říše/světa, což se jim povede. Šanci na přežití dávám jen Tyrionovi a Sanse. Zároveň si mysĺím, že se Jiní ani nedostanou daleko na jih, takže se o jejich hrdinských činech nikdo nedozví a zemřou víceméně v zapomnění ;-)
  • Mluvil o hořkosladkém konci ve stylu Pána Prstenů. Hrdinové přežijí, ale Shire/westeros bude zdecimován :Twisted:
  • Tak to v tom případě skončí spíš sladce než hořce :-) To by nakonec z toho mohl byt i happyend s Dany a Jonem v Zimohradu u stromu, hovořící přes listy z Branem :wall:
  • Taky očekávám, že ze Západozemí moc nezůstane a království se rozpadne a to zpropadené železné křeslo bude to poslední, na co by přeživší mysleli.
  • Rozhodně hodně z těch co nakonec budou bojovat s Jinými nepřežije, čekat že to všichni zmáknou a že v hodině nouze je zachrání čarostromoví Enti je mimo :D . To s tím že se na hrdiny zapomene jsem již někde psal a děsím se toho. V tuhle chvíli jsem připraven na to, že umřou jak postavy, které rád nemám, tak i ty které mám rád. Totální noční můra je, že umřou všichni co mám rád a zmrdi zůstanou. Ale i to je nepravděpodobný.
  • Já osobně bych trůn přála Aegonovi, obzvlášť pokud je potomkem Daemona. Dokonce víc než případným Rhaegarovym potomkům. Ale s největší pravděpodobností se nedožije ani finální knihy. Škoda :roll:
  • @pavel Jojo tak nějak jsem to s tím Rickonem myslel, jen se mi to nechtělo zase rozepisovat =D .
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @suertuda Varysove loutce?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Starkové: Bran zůstane za Zdí
    Rickon se stane lordem Zimohradu
    Sansa se stane lady Orlího hnízda
    Arya se vrátí domů
    Stoneheart pozabíjí všechny Freye
    Lannisteři: Tyrion zůstane posledním přeživším Lannisterem, stane se lordem Casterlyovy skály
    Cersei: Zabije ji Jaime
    Jaime: Po zabití Cersei spáchá sebevraždu
    Tyrellové: Stanou se nejmocnějším rodem Západozemí
    Tullyové: Edmure bude popraven
    Targaryenové: Daenerys sežerou draci
    Aegon umře v Bouřlivém konci
    Greyjoyové: Z moře se vynoří obrovská krakatice a sežere je
  • Cersei: Zabije ji Jaime
    Jaime: Po zabití Cersei spáchá sebevraždu
    To mi přijde strašně shakespearovský.. Podle mě ji spíš odmítne zachránit, což je v podstatě to co píšeš, já si myslím ale že to neudělá fyzicky..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.