Komu fandíte? Jak si myslíte, že dopadnou postavy ze ságy? pouze Knihy!!
Napadlo mě, založit skupinu (nikde jsem to tady nenašel), kdo komu fandí a která postava má nejvíce sympatií?
Taky by mě zajímal váš názor na postavy, které celou ságu přežijí?
Nebudu tady rozvádět všechny důvody, a jak jsem k nim došel, proč která postava zemře nebo přežije, to můžeme rozvést v diskuzi. :-)
Moji favorité :-D
Starkové:
Bran: myslím si, že Bran se konce nedožije a zemře na Severu v boji proti Jiným
Rickon: podle mě se stane následníkem Starků a přežije
Arya: zemře při plnění svých " smrtelných slibů"/ zemře při pomoci Jonovi
Sansa: stane se z ní loutka (zůstane v Údolí)/ pomůže k zničení Malíčka a částečně převezme jeho "bussines"
Lannisterové:
Tyrion: neznám nikoho kdo mu nefandí, třeba bude někdo mezi vámi :-D
pomůže Danny a bude vládnout Lannisterům/ zemře při střetu ze svými sourozenci
Jinak ostatním nefandím (Tywin je bohužel mrtvý), Jaime je mi akorát víc sympatičtější a podle mě má dobrý příběh v poslední knížce :-)
Baratheoni:
Samozřejmě můj oblíbenec Stannis: stane se králem/zemře při boji proti Jiným pro Říši a jako falešný světlonoš
Davos: Tohoto chlapíka mám hodně rád, jediné kdy podle mě zemře, tak to bude ve službách Stannise, pro jeho věc /přežije
Greyjové:
Já vím ,že se to celkem vylučuje :-D vzhledem ke Starkům
Theon: bude se snažit odčinit to co způsobil a zemře
Aša: zabije ji Euron/ získá Železné ostrovy
Euron: bude se snažit získat Danny a u tohoto pokusu zemře (zrada od železných, zabije ho drak na příkaz Danny, atd.) / přežije do konce, ale trůn nezíská
Ostatní postavy
Jon a Danny: zamilují se do sebe, ale oba zemřou v boji proti Jiným
Varys: zemře při snaze dosadit Danny/ Aegona na trůn
jediný charakter, který nepodcenuje Malíčka podle mě si půjdou ke konci tvrdě po krku
Malíček: dostane se na trůn, ale zemře/ vyjdou najevo jeho pikle a zemře
Mám samozřejmě víc postav, které mám rád např. Černá ryba, Sam, Barista Selmy, Doran Martell, Aero Hoat atd.
Jsou tu i postavy, kterým vyloženě nefandím: Tyrellové, Cercei, Píseční hadi, Dario, Mormont, Connigton, Muži bez tváře (jsou sice cool, ale přece) a spousta dalších.
Omlouvám se za delší příspěvek a taky za chyby ve jménech :-)
Taky by mě zajímal váš názor na postavy, které celou ságu přežijí?
Nebudu tady rozvádět všechny důvody, a jak jsem k nim došel, proč která postava zemře nebo přežije, to můžeme rozvést v diskuzi. :-)
Moji favorité :-D
Starkové:
Bran: myslím si, že Bran se konce nedožije a zemře na Severu v boji proti Jiným
Rickon: podle mě se stane následníkem Starků a přežije
Arya: zemře při plnění svých " smrtelných slibů"/ zemře při pomoci Jonovi
Sansa: stane se z ní loutka (zůstane v Údolí)/ pomůže k zničení Malíčka a částečně převezme jeho "bussines"
Lannisterové:
Tyrion: neznám nikoho kdo mu nefandí, třeba bude někdo mezi vámi :-D
pomůže Danny a bude vládnout Lannisterům/ zemře při střetu ze svými sourozenci
Jinak ostatním nefandím (Tywin je bohužel mrtvý), Jaime je mi akorát víc sympatičtější a podle mě má dobrý příběh v poslední knížce :-)
Baratheoni:
Samozřejmě můj oblíbenec Stannis: stane se králem/zemře při boji proti Jiným pro Říši a jako falešný světlonoš
Davos: Tohoto chlapíka mám hodně rád, jediné kdy podle mě zemře, tak to bude ve službách Stannise, pro jeho věc /přežije
Greyjové:
Já vím ,že se to celkem vylučuje :-D vzhledem ke Starkům
Theon: bude se snažit odčinit to co způsobil a zemře
Aša: zabije ji Euron/ získá Železné ostrovy
Euron: bude se snažit získat Danny a u tohoto pokusu zemře (zrada od železných, zabije ho drak na příkaz Danny, atd.) / přežije do konce, ale trůn nezíská
Ostatní postavy
Jon a Danny: zamilují se do sebe, ale oba zemřou v boji proti Jiným
Varys: zemře při snaze dosadit Danny/ Aegona na trůn
jediný charakter, který nepodcenuje Malíčka podle mě si půjdou ke konci tvrdě po krku
Malíček: dostane se na trůn, ale zemře/ vyjdou najevo jeho pikle a zemře
Mám samozřejmě víc postav, které mám rád např. Černá ryba, Sam, Barista Selmy, Doran Martell, Aero Hoat atd.
Jsou tu i postavy, kterým vyloženě nefandím: Tyrellové, Cercei, Píseční hadi, Dario, Mormont, Connigton, Muži bez tváře (jsou sice cool, ale přece) a spousta dalších.
Omlouvám se za delší příspěvek a taky za chyby ve jménech :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Se Stannisem souhlasím jenom si myslím, že on je pravý světlonoš, princ, který byl přísliben, znovuzrozený Azor Ahai. Z jednoho prostého důvodu a to ten, že jedině Stannis má ze všech kandidátů (Jon, Dany, Victarion, Aegon) schopnost naplnit i tu část o Nissa Nisse. Silně pochybuji, že taková Daenerys by byla schopná obětovat někoho sobě blízkého.
Samozřejmě fandím, aby trůn získal a Davos mu pomůže. Možná by mohl ke konci ságy Melisandru nahradit Thorosem z Myru. :-D
Lannisterové
Jaimeho oběsí Kamenosrdce, Cersei sejme církev, Tyrellové nebo Varys. Tyrion se v čele druhých synů vylodí na Krásnoostrově a dobude společně se Sebastonem Farmanem Casterylovu Skálu a získá ji pro sebe. Vzhledem k Martinovým slovům, že role Tyriona a Daenerys zůstanou oddělené, tak Tyrion Targaryenům pomáhat nebude a bude se věnovat svojí vlastní ofenzívě na Západě. Jestli se pak třeba znovu pobočníkem je o diskuzi. Taky si myslím, že po tom, co se zjistí, že je Gregor Clegane zombie, tak by se mohl anulovat jeho souboj bojem a vraždu Joffreyho a Tywina hodí na Cersei.
Starkové
Brandona přetáhne na JINOU stranu lord Bloodraven. Arya se s temným Brandonem zabijou navzájem. Rickon se stane Strážcem Severu a lordem ze Zimohradu, ožení s Manderlyho vnučkou. Jinak, co se týče Jona, já si myslím, že atentát nepřežil a mrtvý zůstane. Hrozně mě překvapují nápad lidí, že by to přežít měl, jako by neznali Martina. =D Sansa sejme Malíčka po tom, co zjistí pravdu o zatčení svého otce. Dožije jako paní Údolí a nejmocnější žena v království. Aby ji nikdo nedělal problém pořídí si cvičeného Walsinghama
Greyjoyové
Inu těžko soudit, tipuju, že Euron porazí pomocí lsti Redwynovu flotilu. Vrátí se Victarion i s draky a možná i Danerys a Eurona zabije. Victarion by mohl zemřít v následující bitvě se zbytkem kontinentu. Asha buď zemře a nebo dožije pod pantoflem nějakého jí vnuceného Manžela jako paní Železných ostrovů.
Targaryeni
Aegon spadne ze schodů v Bouřlivém Konci a umře. Zbytek sil přeběhne na stranu Daenerys. Samotnou Daenerys možná zabije Victarion nebo někdo jiný ve válce se západozemí.
Martellové
Řekl bych, že v klidu dožijou.
Tyrellové
Pravděpodobné odejdou do exilu a Vysoká Zahrada připadne Florentům.
Boltonové a Freyové
EXTINCTION MOTHERFUCKERS!!!!
Tullyové
Tyrion dosadí Tullye zpátky do Řekotočí, aby vyhrál podporu říčních lordů.
Co se týče přání/odhadů, jak to celé dopadne, tak si netroufám to napsat, už jenom abych to nezakřiknul a abych ty postavy co mám rád pověrčivostí nepohřbil :D
Bran: Nový, poslední Zelenověštec, bude žít tísíce let.
Rickon: Svrhne Boltony a dosadí na "trůn severu" zpátky Starky
Sansa: Stane se Malíčkovou manželkou, společně převychovají Robberta a začnou další etapu Údolí.
Lannisterové:
Tyrion: Bude podporovat Danny, která navždy zůstane v Meereenu a sjednotí Svobodná Města.
Jaime: Zemře spolu se svou sestrou.
Tommen: Nějakým důvodem zabit ( Tyrrelové, vzpoura v Přístavišti, Aegon)
Baratheoni:
Stannis: Stane se Králem Západozemí.
Davos: Pobočník krále. Založí jedno z nejdelší dynastií.
Greyjové:
Theon: Zabije Boltny
Euron: Bude s Dany vládnout.
Ostatní postavy
Jon : Vyhraje bitvy proti jiným, stane se z něj legenda. (Azor Ahai)
Danny: Vládce Essosu.
Podle mě nebude takovej skok v čase aby Rickon cokoliv vybojovával. Takže někdo Boltony vymlátí a někdo dosadí Rickona, on sám asi moc badass nebude (i když bych to rád viděl). Třeba Manderlyové by mohli mít Rickona na starosti, samotného Rickona si představuju jako dospívajícího, ovlivněného svým dětstvím, kulturou Skagosu (nemusí jíst lidi, jen bude dost houževnatý a nekompromisní). A Sanse bych ten osud být Malíčkovou manželkou nepřál. Jí bych přál ultimátní pomstu.
Celkově se přidávám k @Stannis_Baratheon s přáním absolutního vyhynutí Boltonů a Freyů. Tyrion jako pán CR by byl skvělý a bylo by to skvělé nakálení na památku Tywina (mohla by se toho dožít i Cersei).
@Stannis_Baratheon k Mel nic milostného necítí. V knize je jasně napsáno, že Mel jím manipuluje pomocí kouzel a Stannis si potom jejich "setkání o samotě" vůbec nepamatuje. Takže asi tak.
Rickon se stane lordem Zimohradu
Sansa se stane lady Orlího hnízda
Arya se vrátí domů
Stoneheart pozabíjí všechny Freye
Lannisteři: Tyrion zůstane posledním přeživším Lannisterem, stane se lordem Casterlyovy skály
Cersei: Zabije ji Jaime
Jaime: Po zabití Cersei spáchá sebevraždu
Tyrellové: Stanou se nejmocnějším rodem Západozemí
Tullyové: Edmure bude popraven
Targaryenové: Daenerys sežerou draci
Aegon umře v Bouřlivém konci
Greyjoyové: Z moře se vynoří obrovská krakatice a sežere je