Komu fandíte? Jak si myslíte, že dopadnou postavy ze ságy? pouze Knihy!!

upraveno 10. června 2015 v Postavy a bytosti
Napadlo mě, založit skupinu (nikde jsem to tady nenašel), kdo komu fandí a která postava má nejvíce sympatií?
Taky by mě zajímal váš názor na postavy, které celou ságu přežijí?
Nebudu tady rozvádět všechny důvody, a jak jsem k nim došel, proč která postava zemře nebo přežije, to můžeme rozvést v diskuzi. :-)

Moji favorité :-D

Starkové:
Bran: myslím si, že Bran se konce nedožije a zemře na Severu v boji proti Jiným
Rickon: podle mě se stane následníkem Starků a přežije
Arya: zemře při plnění svých " smrtelných slibů"/ zemře při pomoci Jonovi
Sansa: stane se z ní loutka (zůstane v Údolí)/ pomůže k zničení Malíčka a částečně převezme jeho "bussines"

Lannisterové:
Tyrion: neznám nikoho kdo mu nefandí, třeba bude někdo mezi vámi :-D
pomůže Danny a bude vládnout Lannisterům/ zemře při střetu ze svými sourozenci
Jinak ostatním nefandím (Tywin je bohužel mrtvý), Jaime je mi akorát víc sympatičtější a podle mě má dobrý příběh v poslední knížce :-)

Baratheoni:
Samozřejmě můj oblíbenec Stannis: stane se králem/zemře při boji proti Jiným pro Říši a jako falešný světlonoš
Davos: Tohoto chlapíka mám hodně rád, jediné kdy podle mě zemře, tak to bude ve službách Stannise, pro jeho věc /přežije

Greyjové:
Já vím ,že se to celkem vylučuje :-D vzhledem ke Starkům
Theon: bude se snažit odčinit to co způsobil a zemře
Aša: zabije ji Euron/ získá Železné ostrovy
Euron: bude se snažit získat Danny a u tohoto pokusu zemře (zrada od železných, zabije ho drak na příkaz Danny, atd.) / přežije do konce, ale trůn nezíská

Ostatní postavy
Jon a Danny: zamilují se do sebe, ale oba zemřou v boji proti Jiným
Varys: zemře při snaze dosadit Danny/ Aegona na trůn
jediný charakter, který nepodcenuje Malíčka podle mě si půjdou ke konci tvrdě po krku
Malíček: dostane se na trůn, ale zemře/ vyjdou najevo jeho pikle a zemře
Mám samozřejmě víc postav, které mám rád např. Černá ryba, Sam, Barista Selmy, Doran Martell, Aero Hoat atd.

Jsou tu i postavy, kterým vyloženě nefandím: Tyrellové, Cercei, Píseční hadi, Dario, Mormont, Connigton, Muži bez tváře (jsou sice cool, ale přece) a spousta dalších.

Omlouvám se za delší příspěvek a taky za chyby ve jménech :-)

124»

Komentáře

• upraveno 9. června 2015
    Je to Martin, takže to může být úplně k ničemu a ukáže se, že Melisandřino upalování je na nic. To by se mi osobně líbilo mnohem více, kdyby Melisandra dojela na ten svůj fanatismus a skálopevné přesvědčení o nutnosti jejích činů by se proměnilo v prach a s ním i Rudá kněžka. Stannis určitě není Azor Ahai a v bitvě o Zimohrad dost možná padne.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Páni som asi jediný, kto si myslí, že Stannis tú bitku s pomocou Manderlyov vyhrá :D Zrazu sa cítim tak optimisticky.
  • Výhra a že padne se navzájem nevylučuje ;-) taky bych ráda, aby rozsekal Boltony, ale zároveň by mohl konečně zkapat a Melisandra by si pak mohla dát facku a vykašlat se na Rudého boha a začít konečně dělat něco užitečného, třeba jít se odpálit do hlavního tábora Jiných.
    Já si myslím že Stannis bude ten světský král, který (minimálně na severu) tu lidskou válku vyhraje, ale chleba se bude lámat v bitvě s jinými, kde se ukáže že je Stannis na nic. Mel do něj vloží svoje naděje, ale on umře a Melisandra tak přijde o svůj ostrůvek bezpečí a všichni si na ní vylijí svojí zlost a třeba jí i symbolicky upálí. (Martin by jí samozřejmě nechal znásilňovat tolik dnů, kolik AA kul Světlonoš :D )

Tahle varianta by se líbila mě, samozřejmě bez toho znásilňování. Ale Melisandra se konce ságy nedočká. Dopadne jako fanatici obvykle dopadají. Obrátí se proti ní rozzuřený dav a skoncuje s ní..
    Stanis vydrží spíš chudák Theon jen se divím, že ho Stanis nechce upálit, ale popraví po způsobů starých seveřanů. Inak boltoni mají podpory taky díky domnělé Arya, ted ji nemají, takže můžeme jenom hádat
  • Bolton má falešnou Aryu ;-)
  • @Dreamer Jestli občas sleduješ diskuzi na edně, tak tam je jeden troll (myslím že to dělá ale úmyslně), tak ten vždycky píše o Aryje z rodu Frejů :D Tohle je jenom "spletení se" :D
  • Mě celkem vytáčí i komolení některých jmen, chápu to u nějaké postavy, která se v knize objevila celkem dvakrát, ale u hlavních postav, to snad není tak těžké napsat to dobře a když si nejsem jistá, tak si to do dvou vteřin zjistím.
  • @Dreamer už jsem to upravil nastala drobná chybka :D
  • @p1e9t9r2 v pohodě, taky bych v tom měla bordel sledovat seriál i knihu :D
  • @Dreamer když nejhroší je, že knihy jsem četl dávno a až moc si z nich pamatuji respektvive vše co přečtu si pamatuji pokd je to z fantazi :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Kamilkazi No, ale za Boltonama stojí nejmocnější rod Severu
  • Po poslední epizodě aspož zůstanou Stannisovi věrní jen ti opravdoví fanoušci, kteří chápou jeho rozhodnutí ;-) Nechápu jak někdo může začít fandit Boltonům a říkat že Stannis je horší než oni :-)
    @Kamilkazi Karstarkove to podle dění v Tanci táhnou s Hrůzovem
    @Kamilkazi Pouhá většina
    @Gepeto Nějaký fik fik si Mr. s-fik vyprošuje :D
  • Nemocnější jsou manderliové (nebo jak se to píše) a ti jsou s nima jenom na oko. Stále jsou věrni starkům a proti jednoho hledají.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Gepeto Na Zdi je zavřený jen Cregan. Alys už odjela na baštu.
    upraveno 10. června 2015
    @Monte Karstark Pod tými dvomi som myslel Arnolfa a Cregana. Zase raz moja chyba, neviem prečo sa mi to splietlo s historkou spred Robertovej vlády a myslel som si, že Jon najskôr uväznil jedného a potom došiel (a uväznil) druhého. Akosi sa mi tam vplietla jedna neexistujúca generácia Karstarkov navyše :)
  • @Monte Karstark Slizké ryby přesně, ale je to tak a pokud si přečteš kapitoly davose tak ten se sám divil počtu válečných lodí co dokázali postavit. Jen jsou drženi v šachu jeden dědic po smrti druhý v zajetí, doma jen dvě dcery. Navíc sami toho taky tolik nezmůžou, takže potřebuji někoho, za koho povstane každý severský rod a to je Stark, proto ho taky chtějí najít.
  • @Monte Karstark Slizké ryby přesně, ale je to tak a pokud si přečteš kapitoly davose tak ten se sám divil počtu válečných lodí co dokázali postavit. Jen jsou drženi v šachu jeden dědic po smrti druhý v zajetí, doma jen dvě dcery. Navíc sami toho taky tolik nezmůžou, takže potřebuji někoho, za koho povstane každý severský rod a to je Stark, proto ho taky chtějí najít.@Monte Karstark
  • AvivAviv
    upraveno 17. listopadu 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.