Hra o trůny 5x07 - Dar - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x07 - Dar - Ice & Fire

Jon se připravuje na střet. Sansa se pokouší mluvit s Theonem. Brienne čeká na znamení. Stannis zůstává neoblomným. Jaime se snaží znovu spojit s rodinou. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Read the full story here

245

Komentáře

• Lancel o tom nic nemusel tušit. Olenna šla za vrabčákem a vyžvanila mu to, vrabčák si zavolal Lancela a ten prostě pověděl pravdu. A teď jeho dušička svítí jako 200W žárovka. Chápu že je teď Lancel fanatik, ale přeci jenom strach z trestu ho možná donutil pomlčet nebo se za to styděl :D
  • Poměrně dobrý díl, tak Sam konečně taky přišel o věneček a do Tyenne jsem se zamiloval! Už se těším, až to spolu s Bronem rozjedou pěkně po dornovsku!! Slint! :P
  • Everett_Young napsal(a):

Nepochopil jsem: Proč Bronovi ta písečná hadice dala protilátku? Co z toho bude mít?
    @Nemesis Sex s Bronnem - když už nám vysvětlil jak jediné co Dorny zajímá je boj a sex (a "boj" už jsme viděli) tak to by bylo aby z toho nezkusili D&D vytřískat i nějaký ten sex =D
    Nezbývá mi nic jiného než souhlasit! :D
  • upraveno 25. května 2015
    pavel napsal(a):

Není nic jako děj v Dorne. Jsem velmi dobrý v záměrném ignorování, takže Dorne se neděje, abych mohl dále sledovat to dobré co v seriálu zůstává :) Bron měl radši umřít, než říct tomu klukovi, že je nejkrásnější žena na světě (wtf?)

!!! :onfire: Co to plácáš? Kluk s tak parádníma "přednostma", krásnýma očima a bombastickým tělem? Nech se vyšetřit! Čím víc takových scén s Tyene tím líp! :twisted:
  • Tak určitě..
  • @Rybba no nevím, mě tedy moc hezká nepřijde. A že já mám hodně posunutý vkus směrem k válečnicím a drsnějším holkám celkově. Elaria je snad hezčí než všechny tři sand snakes dohromady.

@Rybba no nevím, mě tedy moc hezká nepřijde. A že já mám hodně posunutý vkus směrem k válečnicím a drsnějším holkám celkově. Elaria je snad hezčí než všechny tři sand snakes dohromady.

To bude tím, že má krátké vlasy, taky by se mi líbila s delšími, ale nevadí mi to. :) Jinak, viděl jsi film Kamasutra s "Elarií"? :P
  • pavel napsal(a):

@Djokovic Malíček říká Olenně že si ho Cersei zavolala, protože věděla, že ví o tom Lorasově řiťopichovi, takže se Olenně přiznává, že situaci jejích vnoučat má na svědomí sám Malíček, ale že nemohl Cersei odporovat. Proto jí dává naopak dar ve formě Lancela, aby ho O. využila proti Cersei.

Ha, a já, že o čem to tam ti dva vlastně kvákají! :D
  • @Rybba ne krátkými vlasy, třeba knižní Aša mi přijde vzhledově naprosto perfektní, a to má mít také krátké vlasy. Viděl jsem Řím =D
  • Tak jsem si vzpomněl, všimli jste si ve čtvrtém díle jak se Malíček tvářil, když byl se Sansou v katakombách a ona mluvila o tom jak Lyanu Rhaegar unesl a znásilnil? Takový možná spoiler, hm...a nebo taky ne! :king:
  • upraveno 25. května 2015
    Everett_Young napsal(a):

@Rybba ne krátkými vlasy, třeba knižní Aša mi přijde vzhledově naprosto perfektní, a to má mít také krátké vlasy. Viděl jsem Řím =D

Jo ten jsem taky viděl a proto jsem musel vidět i její další zajimavý filmek, přetrpěl jsem ho jen kvůli ní! Ale už nám taky chuděrka stárne, není to už co to bývalo zamlada!
    :oops:
    EDIT: No jo, knižní postavu si můžeš vysnít jak chceš. Ta filmová asi nic moc, co? :P
  • @Everett_Young Eleria z nich nejhezčí? Ani náhodou... Moc se mi nelíbila ani ve čtvrté sérii, ale teď po své proměně v pomstychtivou intrikánku je to ještě horší než předtím.
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    něco mě říká, že Bronn bude místo Aryse...
  • BTW, fakt by mě zajímalo co ta Sansa vymýšlí. Ramsay jí znásilňuje a ona si to prostě nechá líbit. Myranda Ramsayho zvládla tak, že nahoře byla ona, sex měli když chtěla ona, dokonce ho donutila odkrouhnout tu další holku (a nejspíš i ty předchozí) a v jejich vložnici taky vládla ona. Proč Sansa neudělá to samé?
  • @Everett_Young Protože chci Sansu vidět, jak tyhle situace zvládá jiným stylem. Nechci aby se začala chovat jako Myranda nebo Ramsay. Jsou to nechutný postavy a kdyby se takhle chovala Sansa, tak u mě jako postava skončí.

Jinak s Elarií máš pravdu. Přijde mi hodně hot a to že je starší vůbec nevadí. Pak je tu taková Sibel Kekilli, jejíž filmotéka mě vůbec nezaujala teda..

BTW, fakt by mě zajímalo co ta Sansa vymýšlí. Ramsay jí znásilňuje a ona si to prostě nechá líbit. Myranda Ramsayho zvládla tak, že nahoře byla ona, sex měli když chtěla ona, dokonce ho donutila odkrouhnout tu další holku (a nejspíš i ty předchozí) a v jejich vložnici taky vládla ona. Proč Sansa neudělá to samé?

No asi nemá ráda sex jako Myranda. Mě v tomto dílu udivilo to, že pokud se k Sanse chová tak jak chová. Tak Sansa přece nemůže vpálit Ramsaymu to s tím dědicem, a že on je jen bastard. Jsem úplně čekal, že ji tam minimálně zfackuje. No holka asi nedomýšlí, co ji udělá večer. :roll: Jo a kde přišel Ramsay/Theon na tu babču, to je mi taky záhadou.
  • @Rybba Řekl bych že rozhodně nebude mlátit dědičku Zimohradu na veřejnosti. Takovej ten prototyp domácího násilníka, kterej si to všechno nechává na doma. A na tom co Sansa řekla (jasně, chce je mezi sebou rozeštvat) není nutně nic zlého. Prostě pokud Bolton prohlásí novorozeně za dědice a odpálí Ramsayho, co bude se Sansou jako s poškozeným zbožím..? Ramsay jí neměl důvod mlátit kvůli tomu v danou chvíli. Spíš opět zapochyboval o tom, co mu starej Bolty říkal posledně (tu pohádku o matce, kterou chtěl vyhnat od bran Hrůzova, ale neudělal to, protože v Ramsaym uviděl syna. To byla pěkná blbost, vůbec jsem to Rooseovi nežral). Kvůli tomuhle nemá důvod mlátit Sansu, spíš mu posloužila v tom že si uvědomil, že tlustá Walda uklouzne na schodech na slupce od banánu.
  • Aidunale napsal(a):

Vždy si říkám, jestli mám hodit TV z okna nebo sám skočit. Z prvního patra bych to sice asi přežil, ale šance, že si poškodím mozek a zapomenu na to, co jsem právě viděl jsou průměrné.

Jak pravil doktor Vlach: „Neskákejte! Je to nízko...“
  • @pavel Co je na Myrandě nechutného? :'-( Podle mě je velice chutná ;-)
  • @pavel Myranda je největší kočka, co kdy brázdila Westerosem ... tedy alespon v tom serialovém. Jinak Sansička si toho prožila tolik, že mne překvapuje, že ještě nespáchala sebevraždu. Malíčková škola intrik byla sice dobrá, ale Ramzíček je v tomhle ohledu téměř mistr a na Sansu příliš velké sousto, přechytračit ho (nebo si ho prostě získat Myrandinym způsobem) prostě nemá Sansa v povaze, navíc bez prostředků a přátel ...
  • @Everett_Young @Marek
    A) pořád bych radši Ellarii (ale nalíčenou, je pravda že zub času hlodá)
    B) myslím charakter, nikoliv vzhled, v tomto směru (narozdíl od ""krásné"" Tyene) se s vámi rozhodně přít nebudu :D

@Marek s tím hodnocením Sansy souhlasím, že na Ramsayho se nedá moc dobře připravit. Sansa je podle mě mistr v přežívání. Zrovna té bych happyend celkem přál. Ještě ohledně Myrandy.. i ona by Ramsayho nakonec začala nudit, dle mého názoru teda.
  • @pavel jenže já také myslím charakter :twisted:
  • @Everett_Young Když tě lákají takové charaktery, tak to nejseš asi žádný skaut, ale pořádná kurva :D :D :D :D
  • Denebola napsal(a):

Ale pořád nějak nechápu, jakou v tom hraje Malíček roli. Pochybuju, že přišel za Vrabčákem a hodil s ním řeč: "Hele, a co kdybyste si vyzpovídali tady bratra Lancela? Možná by vám o Královně matce řekl pár zajímavostí." Informace od Lancela už museli mít dávno.

Anebo Malíček jen machroval před Olennou. Jakože "Hele, já něco vim a něco pro tebe udělám", a přitom ani nehnul prstem, protože si to Vrabčák dávno ošéfoval a Petyr jen viděl napřed.
    Rybba napsal(a):

Mě v tomto dílu udivilo to, že pokud se k Sanse chová tak jak chová. Tak Sansa přece nemůže vpálit Ramsaymu to s tím dědicem, a že on je jen bastard. Jsem úplně čekal, že ji tam minimálně zfackuje. No holka asi nedomýšlí, co ji udělá večer. :roll:

Jo tak přesně v tu chvíli, kdy řekla Ramseymu, že je bastard, jsem se taky tloukla do hlavy. Ta holka si kope vlastní hrob. :wall:
    V tomhle díle KL jednoznačně vede. Jorahova a Tyrionova linka mi tentokrát přišla jako pokus o vtip. V Dorne se prokazuje, že nejlepší částí Dorne jsou Bronnovy hlášky nebo Bronnův zpěv (Doran dneska nebyl). I když ta cholerická puberťačka taky pobavila.
    Proč má Jaime fajnovou komnatu a Hadi jsou ve sklepě? To mi přijde poněkud nefér.
  • pavel napsal(a):

Spíš opět zapochyboval o tom, co mu starej Bolty říkal posledně (tu pohádku o matce, kterou chtěl vyhnat od bran Hrůzova, ale neudělal to, protože v Ramsaym uviděl syna. To byla pěkná blbost, vůbec jsem to Rooseovi nežral). Kvůli tomuhle nemá důvod mlátit Sansu, spíš mu posloužila v tom že si uvědomil, že tlustá Walda uklouzne na schodech na slupce od banánu.

Sansa intrikářka a skrytá manipulátorka? No proč ne. Stejně si ale nemyslím, že by to Ramsey (drží-li se trochu knihy) jen tak přešel a ještě tak hezky vysvětlil. Fakt je, že věděl, kam ji zrovna vede, takže v tu chvíli mu okamžitý trest nebyl třeba, protože už byl vlastně zajištěn.
  • Zajímalo by mě, jestli seriáloví tvůrci tvoří podle reálných informací od RR Martina, takže všechny tyhle jejich "zkratky" a změny ve skutečnosti vedou tam, kam povedou další knihy, nebo si opravdu jedou svojí vlastní linku? Nebo nedej bože si jedou svojí vlastní linku a Martin se jí pak bude ve svých knihách přizpůsobovat...?

Jinak díl za mě jednoznačně lepší než předchozí, KL a samolibý usměv Cersei k nezaplacení :)
  • + jednoznačně Tyrion, ten nezklame, Dany je má láska, ale to válení s Daariem je jako vždy na pěst. N. Vrabčák - fanatický idiot který se rád poslouchá, ať se jde bodnout, ale scénky v žalářích septa jsou docela povedené. Cersei, kráva prolhaná, konečně začíná dostávat co zasluhuje. Zimohrad - docela dobrá atmosféra, Theon se zachoval tak jak jsem čekal, ale M a D a D se i nadále vyžívají v trýznění Starků, tak v tom pokračujte i dál a snad mne to konečně přinutí přestat se na seriál dívat. Dorne - seriálové dno, smysluplný děj absentuje, ale Tyeniny exkluzivní kozy lecsos vynahradí. Opět nechybí scéna z bordelu ale s tímhle ročníkem Malíček asi velkou díru do světa neudělá. Černý hrad - no už jsem se bál, že nás tvůrci v tomto díle ochudí alespoň o pokus znásilnění, ale to by nebyli oni, kdyby tam něco takového nešoupli, začíná to být poněkud otravné. Sex Sama a Fialky - bůhvíjak rajcovní to zrovna nebylo, ale furt lepší než kleštěnecký zabiják ztracený v překladatelce. A smrt mistra Aemona? Úplně chápu produkci, že se neodvážila čekat na nějakou cestu do Starého města v příští sezóně - už když mne Peter Vaughan poprvé zaujal před čtvrtstoletím v seriálu "Hazardér", nebyl to žádný mladík, a když je mu dnes přes devadesát, byla ta pohřební hranice docela logickým vyústěním jeho působení v seriálu - ale asi nejen u mne platí, že to byla jedna z nejsympatičtějších postav i jejich představitelů.
  • Mno, tentokrát epizoda dávala aspoň trochu smysl. Sansa? Já už fakt nevím, co by tuhle postavu mohlo zachránit. Nejdřív chce kvůli přežití utíct, protože je týraná, načež Ramseyho provokuje proč? Jop, Sansa ztratila jednoho ze 3, slovy přesně tří (ale možná dvou a půl, protože na Podrickovu oddanost jí bych si nevsadila), přátel.

S přístupem scénáristů ke Starkům by člověk čekal, že bratři z Noční hlídky hromadně análně znásilní Jona Sněha. Leč skoro znásilněný byl někdo jiný a fakt jsem si myslela, že scénáristi neodolají a nechají Fialku znásilnit před zraky krvácejícího Sama. Mimochodem gratuluju, Same. Neříkala takhle náhodou kdysi Šae Tyrionovi, že žena, která byla málem znásilněná, nebude zrovna v náladě na sex? Ale kdo z diváků by si to pamatoval...

Tentokrát ale byly i plusy. Aemon měl hezké rozloučení a odkaz na Egga mě potěšil. A konec se Cersei... klidně přiznám, že jsem se při tom jejím vztekání zlomyslně smála :twisted:
  • svoa00 napsal(a):

Neříkala takhle náhodou kdysi Šae Tyrionovi, že žena, která byla málem znásilněná, nebude zrovna v náladě na sex? Ale kdo z diváků by si to pamatoval...

Fialka je od divokých a navíc z Kasterovy famílie, ta asi nebude mít takové zábrany :-)
  • pavel napsal(a):

@Everett_Young Protože chci Sansu vidět, jak tyhle situace zvládá jiným stylem. Nechci aby se začala chovat jako Myranda nebo Ramsay. Jsou to nechutný postavy a kdyby se takhle chovala Sansa, tak u mě jako postava skončí.

Jinak s Elarií máš pravdu. Přijde mi hodně hot a to že je starší vůbec nevadí. Pak je tu taková Sibel Kekilli, jejíž filmotéka mě vůbec nezaujala teda..

A to mě zas jo!
    =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.