Hra o trůny 5x07 - Dar - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x07 - Dar - Ice & Fire

Jon se připravuje na střet. Sansa se pokouší mluvit s Theonem. Brienne čeká na znamení. Stannis zůstává neoblomným. Jaime se snaží znovu spojit s rodinou. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Read the full story here

124

Komentáře

• LadislavKučera napsal(a):

Marek napsal(a):

když už nic jiného, aspon serial nespoileruje děj z knih, jelikož je v něm většina věcí jinak nebo uplně naopak ...

Je to docela dobrá motivace , knihy si přečíst :)
    To bych nedělal, po přečtení knih pak klesne hodnota skvělého seriálu na prachobyčejný odpad! :P
    To bylo myšleno v nadsázce samozřéjmě! :king:
  • Rybba napsal(a):

LadislavKučera napsal(a):

Marek napsal(a):

když už nic jiného, aspon serial nespoileruje děj z knih, jelikož je v něm většina věcí jinak nebo uplně naopak ...

Je to docela dobrá motivace , knihy si přečíst :)
    To bych nedělal, po přečtení knih pak klesne hodnota skvělého seriálu na prachobyčejný odpad! :P
    To bylo myšleno v nadsázce samozřéjmě! :king:
    Nadsázka? Klidně i bez nadsázky. Co jsem si kvůli seriálu přečetla knihy, není ten seriál, co bejval ;-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 27. května 2015
    Po dokoukání jsem si hned vybavil fénixe vstávajícího z popela. Ano to je přesně důvod proč jsem koukal na pátou sérii. Vezmeme to opět pěkně hranici po hranici, stín po stínu a plamen po plameni

Zimohrad

Sansa je dost odvážná, když říká Ramsayovi do očí bastarde. Jeho knižní verze by ji za to stáhla z kůže. Theon se zachoval jako poslušný pejsánek. Opět musím ocenit naprosto dokonalé herectví Iwana Rheona, kterému přeju po seriálu Game of Thrones spoustu zlatých plešounů. Bábin posmrtný obličej mě bude budit ze sna hodně dlouho.

Pochod na Zimohrad

Stannis ukázal, že se s tím tentokrát párat nebude. Upřímně jsem rád, že moje predikace byla
    správná, Mel to opravdu vytáhla, že má upálit vlastní dceru. Stannis ji samozřejmě poslal do háje, ale nevím, jak dlouho to vydrží. Snad Smraďoch uteče včas, aby Shireen zachránil. :twisted: Každopádně plán kamenného draka to jistí.

Zeď

Slabší, Aemonův odchod ze scény velice emotivní, další dobrý herec pryč ze seriálu. Dost se o tuhle linku bojím, protože to zatím nevypadá, že by Sam někam měl jet(i když o citadele se mluví, tak uvidíme) a Jon jede na Tvrdomov.

Oberynovi andílci 3: Poslední Blowjob

Rybba měl během scénky s Bronnem Vánoca a abych nebly nespravedlivý já taky :-D. Co se týče Jaimeho, zřejmě straví zbytek seriálu jako rukojmí Dornů. :D

Meeren
    První vynikající scéna. Tyrion zkopal toho šmejda, co ho bičoval ukázkově. Konečně se potkali!!!! Konečně!!!! Scéna, která měla být vrcholem poslední knihy a o kterou nás ten nic dobrého nepřející a vzteklý důchodce ošidil je zde. Nádhera a já se těším na další epizodu, prostě výborné. Ani Emilia Clarke nedokázala pokazit radost z téhle scény, na kterou jsem se těšil víc než na výplatu.

Královna Trnů vs. Nejvyšší dialog

To je když vidíte dva mistrovské herce, ve vynikajícím dialogu. Zvlášť teda Jonathan Pryce dostává pořádný prostor pro své herectví a jeho interakce s neméně výbornou Diane Kruger je přímo pastva pro oči. Navíc musím tentokrát ocenit scénaristy, rozdíly mezi chudými a bohatými aspektu víry, no prosně nádhera.

Cersei a Tommen

Nijak důležité, ale celkem dobré prohloubení vzathu Cersei a Tomenna.

Malíček a Královna Trnů

Vynikající, opět oceňuji Diane Rigg a i ten irský šibal to hraje výborně. Docela mě potěšilo, jak se Olenna nebála zmínit ten ehm incident. Vynikající.

Lvice a Vrabec

Dokonalé zadostiučinění pro každého diváka či čtenáře. Lena Heady to zahrála dobře a poslední scéna je pohled pro bohy. Už se těším na orientační běh královny matky městem. :D

Úžasná a krásná epizoda, kterou bych se nebál nazvat nejlepší epizodou celého seriálu, tvůrci už se konečně vykašlali na různé blbosti a jednou jenom a pouze příběh. Pokud se budou ve stejném duchu nést i další epizody, budu nadmíru spokojen. Za dnešek 100%
  • Scéna, která měla být vrcholem poslední knihy a o kterou nás ten nic dobrého nepřející a vzteklý důchodce ošidil je zde.
    Ne, neměla. Sám GRRM prohlásil, že
    Tyrion se s Daenerys setká až skoro na konci Vichrů, takže nás vlastně připravili o celou knihu děje.
    upraveno 27. května 2015
    @Everett_Young Hele celých tisíc stran jsem četl o tom, jak Tyrion cestuje do Meeren, aby potkal Daenerys a ono nakonec nic. To mi na Tanci vadilo nejvíc. Výsledek bitvy o Zimohrad: Nevíme. Výsledek bitvy o Meeren: Nevíme. Celou dobu čtenáře napíná a pak to prostě utne, to je jak kdyby mi někdo L. A. Přísně tajné vypnul těsně před skonem Jacka Vincennese, Star Wars IV: Nová Nadejě před bitvou o Yavin nebo kdyby Tolkien napsal Návrat Krále a bitvu o Minas Tirith dal do dalšího dílu. Tohle byl prostě od Martina podraz a sem rád, že to jsem dali a jestli se má Daenerys a Tyrion setkat až na konci Vichrů, tak už teď se děsím toho, co se kolem Tyriona bude dít(další dlouhé kapitoly o tom jak sleduje želvy)
  • Vynikající, opět oceňuji Diane Kruger a i ten irský šibal to hraje výborně

Chudinku Diane Kruger jsi krapet postaršil, Olennu hraje Diana Rigg :o)

• @Postradatelná Já jsem si říkal, že je to zajímavá shoda jmen :-D . Ale kdyby Olennu hrála zmíněná jihoafrická kráska, vůbec bych se nezlobil, vždycky ji rád vidím a zas tak špatně jak tvrdí její pomlouvači zase nehraje ;-) . Ovšem lady Olenna patří každopádně k tomu nejlepšímu co seriál nabízí.
    upraveno 27. května 2015
    Pardon překlep. :D Opraveno. :D
  • @Everett_Young Hele celých tisíc stran jsem četl o tom, jak Tyrion cestuje do Meeren, aby potkal Daenerys a ono nakonec nic. To mi na Tanci vadilo nejvíc. Výsledek bitvy o Zimohrad: Nevíme. Výsledek bitvy o Meeren: Nevíme. Celou dobu čtenáře napíná a pak to prostě utne, to je jak kdyby mi někdo L. A. Přísně tajné vypnul těsně před skonem Jacka Vincennese, Star Wars IV: Nová Nadejě před bitvou o Yavin nebo kdyby Tolkien napsal Návrat Krále a bitvu o Minas Tirith dal do dalšího dílu. Tohle byl prostě od Martina podraz a sem rád, že to jsem dali a jestli se má Daenerys a Tyrion setkat až na konci Vichrů, tak už teď se děsím toho, co se kolem Tyriona bude dít(další dlouhé kapitoly o tom jak sleduje želvy)

To máš recht!
    :wall:
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    ZEĎ - Kit hodil psí pohled a zmizel, no uvidíme, netroufám si Tvrdomovlinku hodnotit, důležitý bude stejně až poslední díl a Bodání. Všechny případné postavy se nám začínají vybarvovat a to se mi líbí (Thorne, Olly, Edd). Smrt Aemona byla dojemná, měl jsem na krajíčku, budeš mi chybět, dědo. Co mě naštvalo je, že se nejspíš chystají
    vystřihnout linku se Starým městem. Žádní cool Mistři ani Sarella
    Achjo. Jo a Duch nemá vydávat zvuky! Sam vs Fialka jsem přešel bez problémů, i když teleporty Ducha jsou nevídaný.

ZIMOHRAD A RAMSAYhrátky - Reek je pořád mimo, ale, bohové, já chci dojemnou scénu u Čarostromu! Theone, pamatuj na své jméno! Modlím se, ať to DeDe nazabijí. Ramsay je doufám po partičce se stařenkou konečně něco jinýho než "boží kluk". Pořád to není Zlo jako v knize, ale pořádná zrůda už je i v seriálu. Brienne stále přešlapuje, neříkám nic.

STANDA A RED BITCH - tohle bylo zase o infarkt. V knize si Standa nepamatuje nic z intimních chvilek a je manipulován kouzly. V seriálu má Mel jen kozy a kun*u a z tvrdého a zapšklého vojevůdce je nadrženec. To že odmitl onu nabídku je snad samozřejmost, ale stejně se o Šíren bojím.

FUCKING DORNE - Jak řekla Myrcella, " Co se to tady děje?" . Dorne je prostě fail. Tyene má opravdu skvělý boobs, ale probohy, co mělo znamenat to s tím jedem? Pravá Zmije by se Bronnovi vytlemila do ksichtu, teď čekám příští díl nový pár a divoký sex
    -_- nebudu se rozčilovat.

DÁREK A GLADIÁTOR - WTF? Nevím co tady vymýšlejí. Už v 7 dílu se potkají? Čekal jsem že to trochu prodlouží. Ale ne, narvali to nahned, tohle smrdí průserem. Uvidíme. Souboj na současné poměry GoT ušel, což je dost smutný. Chybí mi Žlutá velryba, bílá klisna asi nebude :/

KL - Aaaaaaaaaaaach. Konečně. Cersei za mřížemi, to je obrovský zadostiučinění. U knihy jsem tenkrát jásal, teď na obrazovce - díky dokanalé Leně a dokonalému Prycemu -to bylo úúúúžasný. Ha, konečně nějaká spravedlnost. Malíček tam je navic, ale jestli to bude znamenat víc scén s Olennou tak to beru. Žeru tě, babi. Jo a PS: Mladá Růže zničená ve vězení byla těžce cute :3 :oops:
  • Já bych se asi o linku Starého města nebál, Sam bude mistr (pokud tam dole neumře), ostatně i v seriálu Aemon radil, aby rychle odvezl Fialku na jih, dokud to na zdi nebude extrémně vážné.
  • Za mě palec nahoru za Sama a Fialku. Je to jedinej pár ve Hře o trůny, kterýmu fandím :)
  • Benji napsal(a):

ZEĎ - Kit hodil psí pohled a zmizel, no uvidíme, netroufám si Tvrdomovlinku hodnotit, důležitý bude stejně až poslední díl a Bodání. Všechny případné postavy se nám začínají vybarvovat a to se mi líbí (Thorne, Olly, Edd). Smrt Aemona byla dojemná, měl jsem na krajíčku, budeš mi chybět, dědo. Co mě naštvalo je, že se nejspíš chystají

vystřihnout linku se Starým městem. Žádní cool Mistři ani Sarella
    Achjo. Jo a Duch nemá vydávat zvuky! Sam vs Fialka jsem přešel bez problémů, i když teleporty Ducha jsou nevídaný.

ZIMOHRAD A RAMSAYhrátky - Reek je pořád mimo, ale, bohové, já chci dojemnou scénu u Čarostromu! Theone, pamatuj na své jméno! Modlím se, ať to DeDe nazabijí. Ramsay je doufám po partičce se stařenkou konečně něco jinýho než "boží kluk". Pořád to není Zlo jako v knize, ale pořádná zrůda už je i v seriálu. Brienne stále přešlapuje, neříkám nic.

STANDA A RED BITCH - tohle bylo zase o infarkt. V knize si Standa nepamatuje nic z intimních chvilek a je manipulován kouzly. V seriálu má Mel jen kozy a kun*u a z tvrdého a zapšklého vojevůdce je nadrženec. To že odmitl onu nabídku je snad samozřejmost, ale stejně se o Šíren bojím.

FUCKING DORNE - Jak řekla Myrcella, " Co se to tady děje?" . Dorne je prostě fail. Tyene má opravdu skvělý boobs, ale probohy, co mělo znamenat to s tím jedem? Pravá Zmije by se Bronnovi vytlemila do ksichtu, teď čekám příští díl nový pár a divoký sex
    -_- nebudu se rozčilovat.

DÁREK A GLADIÁTOR - WTF? Nevím co tady vymýšlejí. Už v 7 dílu se potkají? Čekal jsem že to trochu prodlouží. Ale ne, narvali to nahned, tohle smrdí průserem. Uvidíme. Souboj na současné poměry GoT ušel, což je dost smutný. Chybí mi Žlutá velryba, bílá klisna asi nebude :/

KL - Aaaaaaaaaaaach. Konečně. Cersei za mřížemi, to je obrovský zadostiučinění. U knihy jsem tenkrát jásal, teď na obrazovce - díky dokanalé Leně a dokonalému Prycemu -to bylo úúúúžasný. Ha, konečně nějaká spravedlnost. Malíček tam je navic, ale jestli to bude znamenat víc scén s Olennou tak to beru. Žeru tě, babi. Jo a PS: Mladá Růže zničená ve vězení byla těžce cute :3 :oops:
    Manipulace kouzly nebo manipulace tělem, výsledek je stéjný. Já se ani Staninosovi nedivím, že se nechává tak jednoduše manipulovat, od rudé kněžky bych se taky nechal manipulovat a rád! Jo a od Tyene samozřéjmě taky!!! :P
    PS: Nerozčiluj se. Těš se jako já!! :D
  • Po dokoukání jsem si hned vybavil fénixe vstávajícího z popela. Ano to je přesně důvod proč jsem koukal na pátou sérii. Vezmeme to opět pěkně hranici po hranici, stín po stínu a plamen po plameni

Zimohrad

Sansa je dost odvážná, když říká Ramsayovi do očí bastarde. Jeho knižní verze by ji za to stáhla z kůže. Theon se zachoval jako poslušný pejsánek. Opět musím ocenit naprosto dokonalé herectví Iwana Rheona, kterému přeju po seriálu Game of Thrones spoustu zlatých plešounů. Bábin posmrtný obličej mě bude budit ze sna hodně dlouho.

Pochod na Zimohrad

Stannis ukázal, že se s tím tentokrát párat nebude. Upřímně jsem rád, že moje predikace byla
    správná, Mel to opravdu vytáhla, že má upálit vlastní dceru. Stannis ji samozřejmě poslal do háje, ale nevím, jak dlouho to vydrží. Snad Smraďoch uteče včas, aby Shireen zachránil. :twisted: Každopádně plán kamenného draka to jistí.

Zeď

Slabší, Aemonův odchod ze scény velice emotivní, další dobrý herec pryč ze seriálu. Dost se o tuhle linku bojím, protože to zatím nevypadá, že by Sam někam měl jet(i když o citadele se mluví, tak uvidíme) a Jon jede na Tvrdomov.

Oberynovi andílci 3: Poslední Blowjob

Rybba měl během scénky s Bronnem Vánoca a abych nebly nespravedlivý já taky :-D. Co se týče Jaimeho, zřejmě straví zbytek seriálu jako rukojmí Dornů. :D

Meeren
    První vynikající scéna. Tyrion zkopal toho šmejda, co ho bičoval ukázkově. Konečně se potkali!!!! Konečně!!!! Scéna, která měla být vrcholem poslední knihy a o kterou nás ten nic dobrého nepřející a vzteklý důchodce ošidil je zde. Nádhera a já se těším na další epizodu, prostě výborné. Ani Emilia Clarke nedokázala pokazit radost z téhle scény, na kterou jsem se těšil víc než na výplatu.

Královna Trnů vs. Nejvyšší dialog

To je když vidíte dva mistrovské herce, ve vynikajícím dialogu. Zvlášť teda Jonathan Pryce dostává pořádný prostor pro své herectví a jeho interakce s neméně výbornou Diane Kruger je přímo pastva pro oči. Navíc musím tentokrát ocenit scénaristy, rozdíly mezi chudými a bohatými aspektu víry, no prosně nádhera.

Cersei a Tommen

Nijak důležité, ale celkem dobré prohloubení vzathu Cersei a Tomenna.

Malíček a Královna Trnů

Vynikající, opět oceňuji Diane Rigg a i ten irský šibal to hraje výborně. Docela mě potěšilo, jak se Olenna nebála zmínit ten ehm incident. Vynikající.

Lvice a Vrabec

Dokonalé zadostiučinění pro každého diváka či čtenáře. Lena Heady to zahrála dobře a poslední scéna je pohled pro bohy. Už se těším na orientační běh královny matky městem. :D

Úžasná a krásná epizoda, kterou bych se nebál nazvat nejlepší epizodou celého seriálu, tvůrci už se konečně vykašlali na různé blbosti a jednou jenom a pouze příběh. Pokud se budou ve stejném duchu nést i další epizody, budu nadmíru spokojen. Za dnešek 100%

Vánoce? Pche! Vánoce, Velikonoce, Silvestr, narozeniny, jmeniny a svátek práce v jednom!! :-# :oops:
  • tak a mame aj synopsiu na posledne dva diely (hodil som to sem pretože som nevedel kam inam): http://winteriscoming.net/2015/05/28/final-season-5-episode-titles-and-synopsis-released/
  • A všimli jste si, jak je Pryce (High Sparrow) podobný papeži? :-)
  • @JoffreyWater: Klid, nejhorší bojová scéna co znám je v první sérii, když Sam přijede k hlídce - v pozadí cvičí "šerm" a to tak, že čtyřleté děti do toho dávají víc života... Takové to: Nápřah shora (takový, že by se nemusel stydět ani Smil Flek z Nohavic, prostě aby bylo vidět, že je shora) - dát deset vteřin času aby si soupeř správně umístil meč na kryt - pomalu naznačit úder. Počkat kam napřáhne on - rozmyslet a umístit kryt, počkat až neznačí úder... - Fakt luxus zaměřit se v té scéně na děj na pozadí...
  • @Jay Já jsem na to koukala a divný mi to nepřišlo. Takhle se šerm cvičí i v reálu, nejdřív pomalu, učíš se typy úderů a krytí a pak, když to máš fakt zmáklý , tak teprve zrychluješ.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Drake_Rammoray
    náhoda? nemyslím si
  • Za mě až na třicet minut nudné vaty dobré :)
  • až na třicet minut nudné vaty
    ¨

@Mellien že by v tom byl ten problém? :-k
  • @Everett_Young Těžko říčt, těžko říct.
  • @Mellien No když máš 50 minut děje a z toho je 30 minut (tedy více než 1/2) vata, tak je prostě něco špatně.
  • Everett_Young napsal(a):

@Mellien No když máš 50 minut děje a z toho je 30 minut (tedy více než 1/2) vata, tak je prostě něco špatně.

Za mě teda nadprůměrný díl. Vata bavila. :king:
  • @Rybba To nebyla vata, Tyene je přírodní =D
  • Ono to spíš zamrzí, když si řekněte, kolik je možností dobreho deje a ze ta vata proste není nutná...
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 30. května 2015
    No mě spíš sere, kolik toho vypustili, aby tam tu vatu mohli dát :(
    Jako Arya nebude prodávat mušle a poznávat Braavos (filmařsky by se to dalo parádně zpracovat), ani nebude slepou dívkou, což je taky zajímavé téma, ani nenastoupí k divadlu... Prostě nic, rovnou bude Mercy (dle mého jeden z důvodů názvu poslední epizody) a odkrágluje Meryna Tranta, no super. A co dál? Co jako chtěj dát do další série, když všechno, čím měla Arya být vystřihli ???
    Kde jsou železní a zajímavé dějové linky všech členů rodu? (Nejvíc chci Victariona jako superhustýho vikinga)
    Kde je ten Tristan Martell , kterýho známe a kterej vypustí draky???
    Ne, nic, ale hlavně že máme Tyenniny kozy (jako né že by byly špatný) a Missandei (která má mít 7 let, nebo tak nějak), která doufá v nevím co se Šedým červem, kterému nevíme přesně co všechno ušmikli ale asi všechno.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. května 2015
    @Phoebea
    Nepoškvrneným berú všetko. A tá dejová linka bola Quentynova, Tristane je v knihách malé decko. Ale tiež som dúfal,
    že tú sladkú lovestory chcú pre kruté odkrágľovanie Trsitanea, ktorý by zabral úlohu Quentyna.
  • Btw neviem či sa to už niekde preberalo, ale podľa kastingových zadaní sa môžeme v sezone 6 tešit (event. netešiť - každému podľa jeho vkusu) na jedného nového Greyjoy-a pravdepodobne Eurona. Na zaujímavé postravičky - Randylla Tarlyho a septona Meribalda. A pravdepodobné sú flashbackové scény malého Eddarda Starka (v Branových víziách??).
  • Vigo napsal(a):

Btw neviem či sa to už niekde preberalo, ale podľa kastingových zadaní sa môžeme v sezone 6 tešit (event. netešiť - každému podľa jeho vkusu) na jedného nového Greyjoy-a pravdepodobne Eurona. Na zaujímavé postravičky - Randylla Tarlyho a septona Meribalda. A pravdepodobné sú flashbackové scény malého Eddarda Starka (v Branových víziách??).

Tak už mi je jasný, proč toho Brana dali s krvevranem do tv tak brzy, on nám teď přes čarostrom bude ukazovat Neda a jeho sourozence, celou jejich historii. Tam se pravděpodobně dočkáme potvrzení Jonova původu. No Martin by si měl s tím psaním pospíšit...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.