Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

1568101118

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    skelet napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Arya tentokrát dobrá, až na to, že neměla z čeho oslepnout.

Jacquen No3 tam říkal něco ve stylu "tváře se mohou stát jedem". Takže jsem to bral tak, že Aryu připravilo o zrak to neustálé sundávání masek..
    Alebo vedeli, že si vezme tvár toho dievčatka, a jed bol na nej.
  • Nebo je to kouzlo.
    Ozaj, niekto tu spomínal Oberyna, ako vravel, že neubližujú malým dievčatkám v Dorne :D

image
    image
  • Tyrion Lannister napsal(a):

Tudíž jestli ta bitva nebyla nějaký plán a Stannis to nevyřeší podobně jako kdysi Číňané v bitvě u Rudého Útesu, Boltony nechtěl ukolébat falešným pocitem bezpečí a ti žoldnéři se nevrátí, tak to má Stannis spočítané.

Nemáš nějaké krátké shrnutí té čínské bitvy? Na wiki se mi to v angličtině nechce luštit.

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 17. června 2015
    Celkové shrnutí by bylo na dlouho, ale tehdy spojenectví Sun Quna a Liu Beie vymysleli plán, že na oko poslali Liu Beie s částí vojska pryč. Oficiálně se spojenectví mělo rozpadnout, ale když kancléř Čao Čao vzal útokem hlavní pozici nepřátel Liu Bei ho napadl zezadu. To mne napadlo s těmi žoldnéři, že by se mohli vrátit potažmo zradit Boltona až buodu vevnitř Zimohradu, ale přijde mi to spíš jako sci-fi.
  • Podle mého by bylo zajímavé, když by Stanis vstoupil do Noční hlídky a tam se potkal s Mellisadrou, která by zrovna ožila Johna a řekla Stanisovi, že John je vyvolený a ne on.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

celé některé části byly paskvil skvělý vojevůdce podělá bitvu a můžeme pokračovat. Nevíš jestli jim došli prachy, ale dany u dotraků bez draka to ji můžou tak zajmout a odvést do vaenes dothrak. V knize u ní byl drogon, což pro ně mohlo mít význam velká jezdkyně .. atd. Nevíc jak se drogon válí po louce vystaven všemu jetsli neměli už ani na tu jeskyni, tak to je fakt smutné.

1. Vaenes Dothrak zní jak nějaká nová příchuť zmrzliny.
    2. Řešit jestli měli jeskyni nebo skalnatý výběžek..? Jako to hodnotíte tohle, v tom finále bylo mnohem víc a jiných přestřelů než nějaká jeskyně vs. skála. Drogon přistál na skalnatém výběžku, kde zároveň osmahnul nějaké kozenky. To že jí neposlouchá je asi dílem toho že je znaven/zraněn. Může se pořád na dothraky snést jako letní bouřka.. Nebo jí můžou vzít a snést se na ně kdykoliv jindy. Podle mě Dany už u Drogona prolomila to že je jeho jezdkyně, jenom je trošku tvrdohlavý, dostal v aréně zabrat a prostě se mu nechtělo :)

Jinak s tou Myrcellou jste mě docela nalomili. Tam jsem stopro předpokládal že je po ní. A že to Bronn x Tyenne ve vězení byla pouze ukázka že nosí protijedy s sebou -> protijed měla Ellaria.

• @sfik Mě u Dothraků spíše vadil ten retardovaný CGI efekt kdy vyjížděli z míst kde evidentně byla skála. Místy přijížděli z louky, ale někde prostě bylo vidět že jedou ze skály. Když už za ty efekty dávají prachy, tak by to aspoň mohlo být pořádně.
    upraveno 17. června 2015
    @Djokovic
    Djokovic napsal(a):

Podle mého by bylo zajímavé, když by Stanis vstoupil do Noční hlídky a tam se potkal s Mellisadrou, která by zrovna ožila Johna a řekla Stanisovi, že John je vyvolený a ne on.

Přestaň neustále zaměňovat slovo trapné za zajímavé. ;-)
    image
    :-(
    Rozhovor se režisérem posledních dvou epizod
    hollywoodreporter.com/live-feed/game-thrones-cersei-walk-shame-802402
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    trapné je spíš to že píše John a ne Jon...ale to je problém u více lidí ve více diskuzích...
    upraveno 17. června 2015
    @Tlustá_Skála
    Tlustá_Skála napsal(a):

trapné je spíš to že píše John a ne Jon...ale to je problém u více lidí ve více diskuzích...

To já moc neřeším, přece jen, když člověk píše třeba na dotykovém displeji, tak opravdu napsat, to co chce, je hotové umění. Ostatně vždycky mě zajímalo, proč Martin udělal Jon a ne John. (možná Jon vypadá foneticky lépe.
  • upraveno 17. června 2015
    @Tlustá_Skála Tohle jsou ještě v pohodě překlepy, na to že jsem si na edně přečetl výroky jako Arya z rodu Frejů případně Grejdžojovi nemá zkrátka nic :D
  • @sfik Myslím to takzvané město dothraků, nevím jak se to píše, ale všechny khaelesii (nevík jak to napsat), když umře jejich Khal se tam musí odebrat a stát se součástí (těch jejich stařen) ona to neudělala, a kdyby ji našel nějaký khalasar tak je jeho povinností ji tam dovléct
  • K poslednej casti len tolko - Cerseina prechadzka po KL bola jednoznacne najlepšia scéna celej 5. serie!
    Moje predstavy o vývoji pre 6. sezonu? Mel ozivi Jona. Vzhladom na vyjadrenia Kita pravdepodobne do nejakej alternativnej podoby (asi tazko vsak do Ducha ako sa to ocakava v knihe - take spracovanie by v mainstreamovom serialy asi nefungovalo) - Jon sa postavi na celo divokych a bud: 1. vyhra bitku o Zimohrad (dosadi Sansu/Rickona?) 2. obsadi hrady NW (s / bez ich sucinnosti) a postavi sa ako AA WWom pravdepodobne v spolupraci s Branom. Cez Brana sa potencialne dozvieme o Jonovom povode.
    Boltonovci vsak mozu padnut (v sulade s viziami Mel) aj zasluhou Malicka, ktory naznacil ambiciu stat sa strazcom Severu.
    Je Stannis mrtvy? Koli nemu dufam ze ano. Stannis nema ziadnu hodnotu, bol by uz len kuriozitou - kral bez kralovstva, kralovny, dedicky, armady a hlavne ambicie o tron bojovat.
    Nástup železných - pravdepodobne pod Euronovym velenim dostanu chut na zdecimovany Westeros a zacnu (a mozno aj skoncia) v Starom meste kde sa im postavi Lord Tarly event. aj Loras ak by nahodou vyviazol z vezenia.
    Cersei bude vzdorovat nastupu vrabciakov. Netusim aku ulohu by mohla mat Margaery.
    Netusim aky bude osud Trystana - stary kralokat by ho podla planu Ellarie (dotlacit Dorana do vojny) urcite hodil cez palubu a ist s nim do KL pred Cersei by malo rovnaky vysledok. Co vsak urobi novy Jaime? Btw Dorne bolo jednoznacne najvacsim sklamanim tejto serie - po tom aky uspech zozal v predchadzajucej serii Oberyn, som mal od Dorana vacsie ocakavania. Mozno keby uplne odstrilhli piesocne hady a sustredili sa len na neho, tak by to dopadlo lepsie.
    Arya bude pokracovat vo vycviku, ktory je sice zabavny, len neviem ci k niecomu vedie.
    Osud Daenerys by logicky mal pokracovat podla pravdepodobnosti nasledne: 1. bude hromadne znasilnena a zabita, 2. bude hromadne znasilnena a predana do otroctva (biznis s otrokmi vsak neprekvita). 3. este menej pravdepodobne odvlecena k starejsim do VD. 4. vo verzii podla Disneyho zachranena Drogonom/event ziska si khalasar. DD ale urcite vykonstruuju nieco celkom ine.
    Tyrion? Pozerat sa ako dava dokopy rozhadane mesto pol sveta vzdialene od Westerosu a uplne odtrhnuty od vsetkeho ostatneho diania moze byt sice vdaka interakcii s Varysom (vazne ho tam dotiahli?!) zabavne, ale asi tak zmysluplne ako pozerat sa na jeho uspechy s prevadzkovanim kanalyzacie na Casterlyovej skale. Mohli by vsak vyuzit Tyrionove znalosti drakov pri ich domestifikacii, zatial co dvojclenny zachranny tim bude Dany oslobodzovat z dotrackeho zajatia. V kazdom pripade Mereensku liniu tiez riadne doplietli.
    Objavi sa Brynden? Prezivsi Ohar? Citadela? Freyovci? Dozvieme sa ci niekto prezil RW? Myslim, ze este stale je sa v serialy na co tesit. Obzvlast ak sa GRRM ani tento rok nedotlaci k dopisaniu WoW.
    upraveno 17. června 2015
    @Everett_Young
    (Zo Stannis-Tyrionovho odkazu)

How did you pull off that huge Dothraki scene?

Joe Bauer and Steve Kullback, who do visual effects, are outstanding. They helped add the scope to it. We did have several riders on horses that we utilized in foreground. It started off smart, with her and one rider, and then her and three riders and then her and a group of riders. That is done without any magic. Then once you bring other riders into it, the visual effects blend in to make it feel more realistic. To make it believable. It was all in storyboarding and figuring it out and having multiple meetings and figuring out how to best tell the story. The visual effects guys are so brilliant that they were able to blend it perfectly.
    =D
  • nmůže to být tak s Johnem , jak mu říkal Aemon zabij chlapce a nech zrodit muže. Může to být chápano, tak že v tomto okamžiku zabili chlapce, aby se zrodil jako muž.
  • Ne, Jon zabil chlapce ve chvíli kdy nechal zabít Janose, protože udělal chlapský rozhodnutí a sám máchnul mečem, tak jak ho to učil Eddard.
  • Pokud jste to ještě neviděli:
    :-D
  • Kamarádka nadává, že je z ní vdova po Jonovi a já jsem naštvaná, že mi poslední díl nelze spustit. :wall:
  • Denebola napsal(a):

@Rybba Selyse, Meryn Trant a asi pár tisíc Stannisových vojáků :)
    A dle mého je Myrcella taky jasná

Jo tak takovýma nevýznamnýma postavičkama se nezabývám, ale máš samozřéjmě pravdu! :king:
  • upraveno 17. června 2015
    Tyrion Lannister napsal(a):

Vaše naivita je opravdu fascinující, takže ještě jednou tohle je Hra o Trůny ne Sněhurka a sedm trpaslíků, když tu někdo umře, tak je opravdu mrtvý.

Hele, nevěř všemu co vidíš, respektive nevidíš. Myrcela mohla jen omdlít, Bronn vydržel ten samý jed podstatně déle v sobě mít a pohoda a to ho dostal přímo do krve, ne jen na rty. Za další právě, že v tomto seriálu, kdo je mrtvý, ale není spálený, tak může dost dobře ožít a to nemluvím jen o Jiných, ale i o Rudých kněžích, kteří umí oživit mrtvé, viz. Thoros z Myru, který to naučil Melisandru a díky tomu ta oživí Jona :).
    sfik napsal(a):

Jinak s tou Myrcellou jste mě docela nalomili. Tam jsem stopro předpokládal že je po ní. A že to Bronn x Tyenne ve vězení byla pouze ukázka že nosí protijedy s sebou -> protijed měla Ellaria.

Protijed doplnila i Tyene, ale když jsem se díval, tak ho měla u sebe, i v poslední scéně, takže ji ho Bron neukradl, ale možná mu ho dala už dřív, což teda nevím jestli bylo možné. :-k
  • Ze Stannise je hlupák, z Jona jehelníček a Arya zcvokla. To nám to krásně končí (začíná?). :)
  • @sfik
    Tuším, že na stránkách Edny je nějaký borec s nickem Arya z rodu Boltonů :-D :-D
  • Everett_Young napsal(a):

@Phoebea a těch dothraků chytře vyjíždějících ze skály sis všimla? To je teprve průser :-D

Myslím, že ta "skála" je jen takový skalní výstupek, který oni "chytře" objíždějí. Zprvu to totiž vypadá, že jich jen pár a přijíždí jen zleva. O chvíli později v dalším záběru je jich podstatně více a přijíždějí i shora. A to pak vypadá blbě, to jo. Mě spíš zarazilo, že jedni přijeli zprava a zbytek pak zleva, a že o nich nevěděla, když jich byli desetitisíce a museli být slyšet na míle daleko hodiny předem (byli u ni strašně moc rychle ve velkém počtu, ale tak pro efekt to tak udělat museli, asi těžko by tam Dany stála jak trubka a čekala hodinu, než k ní dojede první jezdec, aby to bylo jako v reálu =D), ale co už... :-D

V té scéně mi drak ležící na planině přijde reálnější, než někde v jeskyni, to by bylo asi náročnější na grafiku a nešlo toho moc vidět. :-|

Jinak, co se týče stopování Dany, respektive khalasaru, tak v tom nevidím žádný problém, to by zvládl snad každý stopovat zoranou půdu desítky metrů širokou. Jen najít ten prstýnek zadupaný půl metru do bláta bude oříšek, ale oni to zvládnou kluci jedni ušatí! Já jim věřím! :P
    Hele, nevěř všemu co vidíš, respektive nevidíš. Myrcela mohla jen omdlít, Bronn vydržel ten samý jed podstatně déle v sobě mít a pohoda a to ho dostal přímo do krve, ne jen na rty. Za další právě, že v tomto seriálu, kdo je mrtvý, ale není spálený, tak může dost dobře ožít a to nemluvím jen o Jiných, ale i o Rudých kněžích, kteří umí oživit mrtvé, viz. Thoros z Myru, který to naučil Melisandru a díky tomu ta oživí Jona .
    Věř mi, že jsem nebyl schopen věřit ničemu v téhle epizodě a sloy Julia Caesara z Asterixe: Přišel jsem, viděl jsem a nevěril vlastním očím.
  • Jinak detaily z předchozích sérií už si nepamatuju, takže nemůžu s jistotou říci. Já to pochopil tak, že ho zahodila aby nedošlo k její identifikaci. Ale nečekám že ten prsten Chip a Dale najdou protože prostě najdou prsten v nekonečnu. Ale najdou místo kde Drogon sežehl pár kozenek, najdou místo kde projížděl celý khalasar a pak možná i najdou prsten.. No nevím jestli někdo řešil v PánoviPrstenů, že ti dva malí šmejdi házeli ty sponky cestou do Železného pasu a že je Paragon s úspěchem našel..
  • @sfik No jo, jenže to byl Aragorn (nejlepší stopař ve Středozemi, který podle ožvejkaného stébla trávy dokázal určit stáří, zdravotní stav, barvu i náladu krávy, která ho ožvějkala) 8-)
  • @Dreamer Oh, silly me.. :D Podle mě Jorah pln žárlivosti řekne Daariovi, když se mě dotkneš tady na předloktí, tak budeš mít do smrti štěstí! Jako kominíčkovi na knoflík! :D
  • sfik napsal(a):

@Dreamer Oh, silly me.. :D Podle mě Jorah pln žárlivosti řekne Daariovi, když se mě dotkneš tady na předloktí, tak budeš mít do smrti štěstí! Jako kominíčkovi na knoflík! :D

:-D :-D štěstí až navěky =kamenní bratři :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.