Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

18911131418

Komentáře

• @Rybba ale v 300 bitva u Thermopil ji to vůbec nevadilo :D jo HBO asi nenabídlo dost peněz
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Ještě nikdy bych nečekal, že něco může překonat Rudou svatbu, ale Hitler reaguje na zprávu, že Stannis upáli Shireen (vylepšená youtube verze):
    https://youtube.com/watch?v=0HKkXQFZ1V8
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba ale v 300 bitva u Thermopil ji to vůbec nevadilo :D jo HBO asi nenabídlo dost peněz

Nějak si nevybavuji, co tam ukázala či neukázala, ale frndu asi neee, no a taky byla o devět let mladší, pokud to teda nebyla nějaká dublerka. :-k
    imageStannisův návrat je stále méně a méně pravděpodobný.
  • @Tyrion Lannister Tenhle Hitler se teda náramně povedl :-D :applause: . A navíc mi mluví z duše :-) . Z celého toho Stannisova tažení a zejména z jeho konce ne mne padá těžká deprese - nakonec budu ještě muset dát Spáčilový za pravdu (v tom jak fanoušci žijí osudy svých oblíbených postav) :-? . V seriálu se ještě mnohem, mnohem víc vše daří těm Boltonským kriplům a zatímco jakákoliv čestná či sympatická postava je vzápětí zavražděna, zmrzačena, či se alespoň dostává do smrtelného nebezpečí, zlo si vesele triumfuje. Od snížení ratingu na CSFD mne zatím ještě odrazuje pár světlejších bodů - Tyrion, Ariino zúčtování s Trantem, Tyeniny kozy v jinak otřesném Dorne a sošná figura Rebeccy Van Cleave s Leninou hlavou na krku ;-) .
    @Crocuta
    Crocuta napsal(a):

@Tyrion Lannister Tenhle Hitler se teda náramně povedl :-D :applause: . A navíc mi mluví z duše :-) . Z celého toho Stannisova tažení a zejména z jeho konce ne mne padá těžká deprese - nakonec budu ještě muset dát Spáčilový za pravdu (v tom jak fanoušci žijí osudy svých oblíbených postav) :-? . V seriálu se ještě mnohem, mnohem víc vše daří těm Boltonským kriplům a zatímco jakákoliv čestná či sympatická postava je vzápětí zavražděna, zmrzačena, či se alespoň dostává do smrtelného nebezpečí, zlo si vesele triumfuje. Od snížení ratingu na CSFD mne zatím ještě odrazuje pár světlejších bodů - Tyrion, Ariino zúčtování s Trantem, Tyeniny kozy v jinak otřesném Dorne a sošná figura Rebeccy Van Cleave s Leninou hlavou na krku ;-) .

Co se týče postav :twisted:
    image
  • Věru výstižné shrnutí :twisted: . Jo, abych nezapomněl, ještě jsem vynechal zhodnocení Brienne v této sezóně. Tato druhdy sympatická, obětavá a empatická postava, jako by se v 5. sérii pozvolna posouvala do polohy umanuté, bezohledné a fanatické semetriky, která si navíc nepočíná právě nejrozumněji. Krátce řečeno - nějak mne začíná srát.
  • @Crocuta ještě chudák tyrion :D
    @Crocuta
    Crocuta napsal(a):

Věru výstižné shrnutí :twisted: . Jo, abych nezapomněl, ještě jsem vynechal zhodnocení Brienne v této sezóně. Tato druhdy sympatická, obětavá a empatická postava, jako by se v 5. sérii pozvolna posouvala do polohy umanuté, bezohledné a fanatické semetriky, která si navíc nepočíná právě nejrozumněji. Krátce řečeno - nějak mne začíná srát.

Na internetu k šesté sezóně je napsáno, že Brienne bude muset nést následky svého rozhodnutí, opustit Sansu kvůli pomstě za Renlyho. Takže zemře
    :twisted:
  • @Tyrion Lannister
    Jestli je to pravda, tak zemře i ve Vichrech, neb mám nepříjemné tušení, že k tomuhle dal seriálu požehnání sám George.
    @Tarin
    Tarin napsal(a):

@Tyrion Lannister

Jestli je to pravda, tak zemře i ve Vichrech, neb mám nepříjemné tušení, že k tomuhle dal seriálu požehnání sám George.
    To je otázka, když si porovnáš některé věci z knih i seriálu, tak teorie o tom, že to skončí rozdílně nabírá reálnějších kontur. Ano Martin jim něco řekl, ano oni podle něčého točí, ale jak to může skončit stejně, když z příběhu nezbyla ani základní kostra? Ze seriálu už se mi začínà motat hlava, jakej je v tom bordel.
  • Crocuta napsal(a):

@Tyrion Lannister Tenhle Hitler se teda náramně povedl :-D :applause: . A navíc mi mluví z duše :-) . Z celého toho Stannisova tažení a zejména z jeho konce ne mne padá těžká deprese - nakonec budu ještě muset dát Spáčilový za pravdu (v tom jak fanoušci žijí osudy svých oblíbených postav) :-? . V seriálu se ještě mnohem, mnohem víc vše daří těm Boltonským kriplům a zatímco jakákoliv čestná či sympatická postava je vzápětí zavražděna, zmrzačena, či se alespoň dostává do smrtelného nebezpečí, zlo si vesele triumfuje. Od snížení ratingu na CSFD mne zatím ještě odrazuje pár světlejších bodů - Tyrion, Ariino zúčtování s Trantem, Tyeniny kozy v jinak otřesném Dorne a sošná figura Rebeccy Van Cleave s Leninou hlavou na krku ;-) .

To je hodně dobrá samice! :king:
  • Vůbec, jakoby nemohli počkat, až ta sága bude hotová ( nebo případně v nějaké definitivní fázi, kdyby GRRM natáhl bačkory) a pak to natočit. "Né, musíme to udělat hned, stejně vlastně nemáme žádné lepší nápady na seriály."
    Moc bych si přála, aby se po vydání poslední Martinovy knihy zpětně ohlédli a řekli si "k*rva, kdybychom si počkali, mohlo to být lepší..." :wall:
  • nebo na způsob Sherlocka - nemusí být každý rok nová série
    http://www.serialzone.cz/serial/sherlock/epizody/
    ale kdo má čekat a kdo má zaplnit vysílací čas, že jo...
    @Denebola
    Denebola napsal(a):

Vůbec, jakoby nemohli počkat, až ta sága bude hotová ( nebo případně v nějaké definitivní fázi, kdyby GRRM natáhl bačkory) a pak to natočit. "Né, musíme to udělat hned, stejně vlastně nemáme žádné lepší nápady na seriály."
    Moc bych si přála, aby se po vydání poslední Martinovy knihy zpětně ohlédli a řekli si "k*rva, kdybychom si počkali, mohlo to být lepší..." :wall:

Je pravda, že to by mohli čekat opravdu hodně dlouho. GRRM za tohle si může sám, během doby, co on píše jednu knihu oni už stihli natočit 5 sérií.

@Jitka
    Jitka napsal(a):

nebo na způsob Sherlocka - nemusí být každý rok nová série
    http://www.serialzone.cz/serial/sherlock/epizody/
    ale kdo má čekat a kdo má zaplnit vysílací čas, že jo...

Sherlock to je zlatý seriál, ale Hra o Trůny je závislá na mnohem více herců a točí se v ní mnohem více peněz. Samozřejmě, že by to mohli udělat, ale to by pak stanice přišla o pravidelný zdroj příjmů.

• @Tyrion Lannister No tak námětů mají hodně a mohli tam vložit třeba jednu miniserii týkající se rytíře sedmi království, tam draci nejsou ani chodci, tak by to nemuselo být tak finančně náročné a přebytek peněz by si mohli nechat na další serii, kde by měli na lepší efekty :D Navíc by to mohlo pár věcí vysvětlit co se týkají děje v sáze. Inak ten svět je rozsáhlý a mohli dva roky počkat a vložit tam takto jednu serii, která třeba nevím by byla válka uchvatitele či jak jsem psal výše rytíře sedmi království nebo nějaký jiný příběh ledu ohně, který není náročný tolik na efekty a pak by prašla jedna nabušená serie, kdy by nemuseli tak řešit prachy
  • BBC má jiný styl tvorby, než HBO. A i to HBO má poměrně velké výkyvy.
  • Ale už vůbec ta logika na začátku: "pojďme, natočíme ságu, která ještě není hotová" :roll: no já teda nevím, ale zní mi to jako riskantní podnik.
  • Já jsem to nijak nezkoumal, ale GRRM by mohl vydat první díl Vichrů "aspoň" podle mě ji má hotovou a tvůrci by mohli rozložit tuto knihu do dvou částí.
    @Denebola
    Denebola napsal(a):

Ale už vůbec ta logika na začátku: "pojďme, natočíme ságu, která ještě není hotová" :roll: no já teda nevím, ale zní mi to jako riskantní podnik.

Nikdo nemohl čekat, že se to psaní Georgovi takhle protáhne, všichni předpokládali, že seriál ho donutí psát rychleji a vydat tu knihu dřív, jenže ten na to celá léta kašlal a tohle je výsledek. Mne nepřestává fascinovat, co na tom tak dlouho vymýšlí, když už konec sám řekl, že má vytvořený. Jestli náhodou nekouká na seriál a nesnaží se to přepisovat, aby to bylo, co nejvíce v rozporu s televizním vyprávěním. :twisted:
  • @Tyrion Lannister Tak ta cesta k tomu konci. Vem si tak neustále zvedal počet knih a stejně si myslím, že to ve dvou knihách prostě nemůže uzavřít, pokud tam neodstraní postavy, nebo dvě několik postav se nesejde do kupy a nebude jejich děj vyprávět jenom jedna
  • @p1e9t9r2 Tak přesně to setkávání postav má Martin v úmyslu. Nepodceňovala bych jeho schopnost uzavřít ságu během tří tisíc stran, ale nechala bych to na něm. To, co Martinovo psaní protahuje, je to, že klidně napíše sto stran, než se rozhodne, že radši děj povede jinudy.
  • @svoa00 No ono taky tak jak píše z toho světa povídky a jezdí po různých akcí mu ubere dost času :D
  • Někde, tuším že v Pevnosti ho vloni citovali přibližně takto: "Chtěl bych to dopsat co nejdřív, ale když před sebou člověk vidí tu obrovskou horu, kterou je třeba zdolat, tak si kolikrát raději sedne a hraje počítačové hry". Což sice plně chápu, ale neirituje mne to o nic méně.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Denebola

Denebola napsal(a):

Ale už vůbec ta logika na začátku: "pojďme, natočíme ságu, která ještě není hotová" :roll: no já teda nevím, ale zní mi to jako riskantní podnik.

Nikdo nemohl čekat, že se to psaní Georgovi takhle protáhne, všichni předpokládali, že seriál ho donutí psát rychleji a vydat tu knihu dřív, jenže ten na to celá léta kašlal a tohle je výsledek. Mne nepřestává fascinovat, co na tom tak dlouho vymýšlí, když už konec sám řekl, že má vytvořený. Jestli náhodou nekouká na seriál a nesnaží se to přepisovat, aby to bylo, co nejvíce v rozporu s televizním vyprávěním. :twisted:
    Já mám spíš neblahé tušení že to co už měl napsané teď přepisuje tak, aby se to seriálu co nejvíc podobalo. Tím by asi nasral drtivou většinu čtenářů a o to GRRM možná právě jde
    :twisted: .
    @Crocuta
    Crocuta napsal(a):

Tyrion Lannister napsal(a):

@Denebola

Denebola napsal(a):

Já mám spíš neblahé tušení že to co už měl napsané teď přepisuje tak, aby se to seriálu co nejvíc podobalo. Tím by asi nasral drtivou většinu čtenářů a o to GRRM možná právě jde
    :twisted: .
    To už by to měl dávno hotové, stačilo by mu jen vymazat 70% procent veškerého textu a vydat jen holou synopsi a má seriál v knižní podobě jako vyšitý. =D :twisted:
  • to jsem našel na netu
  • Djokovic: až na to, že tam jsou záběry z Pompejí.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    A tuším aj z Hobbita :D
  • A bolo to publikované před rokem,když končila 4 serile :D jo někdo opět mate nadšence
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.