@Tyrion Lannister Tenhle Hitler se teda náramně povedl :-D:applause: . A navíc mi mluví z duše :-) . Z celého toho Stannisova tažení a zejména z jeho konce ne mne padá těžká deprese - nakonec budu ještě muset dát Spáčilový za pravdu (v tom jak fanoušci žijí osudy svých oblíbených postav) :-? . V seriálu se ještě mnohem, mnohem víc vše daří těm Boltonským kriplům a zatímco jakákoliv čestná či sympatická postava je vzápětí zavražděna, zmrzačena, či se alespoň dostává do smrtelného nebezpečí, zlo si vesele triumfuje. Od snížení ratingu na CSFD mne zatím ještě odrazuje pár světlejších bodů - Tyrion, Ariino zúčtování s Trantem, Tyeniny kozy v jinak otřesném Dorne a sošná figura Rebeccy Van Cleave s Leninou hlavou na krku ;-) .
Věru výstižné shrnutí :twisted: . Jo, abych nezapomněl, ještě jsem vynechal zhodnocení Brienne v této sezóně. Tato druhdy sympatická, obětavá a empatická postava, jako by se v 5. sérii pozvolna posouvala do polohy umanuté, bezohledné a fanatické semetriky, která si navíc nepočíná právě nejrozumněji. Krátce řečeno - nějak mne začíná srát.
Vůbec, jakoby nemohli počkat, až ta sága bude hotová ( nebo případně v nějaké definitivní fázi, kdyby GRRM natáhl bačkory) a pak to natočit. "Né, musíme to udělat hned, stejně vlastně nemáme žádné lepší nápady na seriály." Moc bych si přála, aby se po vydání poslední Martinovy knihy zpětně ohlédli a řekli si "k*rva, kdybychom si počkali, mohlo to být lepší..." :wall:
@Tyrion Lannister No tak námětů mají hodně a mohli tam vložit třeba jednu miniserii týkající se rytíře sedmi království, tam draci nejsou ani chodci, tak by to nemuselo být tak finančně náročné a přebytek peněz by si mohli nechat na další serii, kde by měli na lepší efekty :D Navíc by to mohlo pár věcí vysvětlit co se týkají děje v sáze. Inak ten svět je rozsáhlý a mohli dva roky počkat a vložit tam takto jednu serii, která třeba nevím by byla válka uchvatitele či jak jsem psal výše rytíře sedmi království nebo nějaký jiný příběh ledu ohně, který není náročný tolik na efekty a pak by prašla jedna nabušená serie, kdy by nemuseli tak řešit prachy
Já jsem to nijak nezkoumal, ale GRRM by mohl vydat první díl Vichrů "aspoň" podle mě ji má hotovou a tvůrci by mohli rozložit tuto knihu do dvou částí.
@Tyrion Lannister Tak ta cesta k tomu konci. Vem si tak neustále zvedal počet knih a stejně si myslím, že to ve dvou knihách prostě nemůže uzavřít, pokud tam neodstraní postavy, nebo dvě několik postav se nesejde do kupy a nebude jejich děj vyprávět jenom jedna
@p1e9t9r2 Tak přesně to setkávání postav má Martin v úmyslu. Nepodceňovala bych jeho schopnost uzavřít ságu během tří tisíc stran, ale nechala bych to na něm. To, co Martinovo psaní protahuje, je to, že klidně napíše sto stran, než se rozhodne, že radši děj povede jinudy.
Někde, tuším že v Pevnosti ho vloni citovali přibližně takto: "Chtěl bych to dopsat co nejdřív, ale když před sebou člověk vidí tu obrovskou horu, kterou je třeba zdolat, tak si kolikrát raději sedne a hraje počítačové hry". Což sice plně chápu, ale neirituje mne to o nic méně.
Komentáře
Moc bych si přála, aby se po vydání poslední Martinovy knihy zpětně ohlédli a řekli si "k*rva, kdybychom si počkali, mohlo to být lepší..." :wall:
http://www.serialzone.cz/serial/sherlock/epizody/
ale kdo má čekat a kdo má zaplnit vysílací čas, že jo...