Novinky z natáčení 6.řády GoT

upraveno 4. srpna 2015 v Seriál Hra o trůny
Natáčení se kvapem blíží a mi bychom si tu mohli udělat někde prostor, kde můžeme sledovat cast, případně později trailery apod. Pokud se někde objeví informace například o nejmenovaném Jonovi, jestli žije, je mrtev, bude oživen nebo spálen, použijte prosím spoiler. Asi spíš jenom pro pocit, protože až ta informace prosákne, tak o tom budou vědět stejně úplně všichni. Ale platí to i o dalších potenciálních spoilerech :)
145791022

Komentáře

• @sfik že by assassins creed? Protože co je to za nájemného vraha, který nezvládne kung fu a parkour :D
  • @Dreamer To mě nenapadlo, spíš Xena :D ale i AC by mohlo fungovat, jak se rozhlíží někde na věži a pak skáče do mikroskopické kupky sena :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Power Ranger Arya
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. září 2015
    Nic překvapující, když mají vojáci sera Twentyho Goodmana z rodu Johna Ramba stealth schopnosti, proč by Arya nemohla mít styl boje Ezio Auditore? :-D
    @Hildegarda
    Hildegarda napsal(a):

Dalsiu postavu stvarni Richard E. Grant

Docela zajímavý chlápek :D. Znám ho z Doma Hemigwaye (kde mimochodem hrála i Emilia Clarke) nemusel by být úplně marný. První osoba, která mne napadla v souvislosti s ním je Victarion Greyjoy, pokud se ho rozhodnou nevynechat. Má na něj správný depresivní chladný vrásčitý obličej :D.
  • Tak Granta znám a hodil by se mi zrovna třeba na Tarlyho, ale ta role už je zdá se obsazená. Takže to vidím spíš na nějakého seveřanského lorda, možná i někoho z Řekotočí (hodil by se na Thorose, kdyby měli touhu zase někoho přeobsadit).
  • http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/ktere-postavy-se-vrati-do-seste-rady/

Co říkáte na ty postavy :D U vidíme Jona jenom na márách nebo i jinak
    @svoa00 Tiež mi napadol Tarly, akurát som si nebol istý, či jeho obsadenie bola len špekulácia alebo už bolo absolútne potvrdené, že ho bude hrať niekto iný.
    upraveno 17. září 2015
    http://www.tvrecky.cz/2015/09/hra-o-truny-kdo-si-zahraje-rodinu-sama.html
    Docela mne děsí, že se už v tak nahuštěném a extrémně zestručněném ději, se tolik prostoru věnuje Samově rodině. Byl jsem rád, že dění v citadele seriálu ukáže, ale teď jak vidím, to bude spíše zase pro děj nepodstatná vztahovka syn-otec, Marwyn se tam nejspíš jenom mihne a vzhledem k tomu, kde se Jacquen nachází nyní (a vzhldem ke scénaristům si nemyslím, že to nebyl on), tak nás čekají zase nějaké dějové rošády, kdy zase vykuchají to nejdůležitější a nahradí to výplody svých marihuanou zřejmě posedlých hlav. Ale nutno říct, že herec k Tarlymu sedí jak kdyby se pro ni narodil :D. Zvláště ten nasranej ksicht, úplně mi to evokuje jeho chování v knize.
  • A já celou dobu myslel že Tarlyho si zahraje Ian McShane.. Tak zase nic, ale vidět McShanea jako nějakého severského nasraného lorda, který půjde po Boltonovi .. to bych viděl rád. Pokud z Shanea neudělají nějakého železného.. To bych viděl nerad, protože železné nemám rád..
    upraveno 18. září 2015
    @sfik
    sfik napsal(a):

A já celou dobu myslel že Tarlyho si zahraje Ian McShane.. Tak zase nic, ale vidět McShanea jako nějakého severského nasraného lorda, který půjde po Boltonovi .. to bych viděl rád. Pokud z Shanea neudělají nějakého železného.. To bych viděl nerad, protože železné nemám rád..

Spíš zamrzí, že se tam McShane se Sydowem vážně ani neohřejí. A to je obrovská škoda, nestává se moc často, aby se ve seriálu objevovali herečtí matadoři (z těch notoricky známých v seriálu hrál jen Sean Bean). Přitom herci jsou to jediné, kvůli čemu má smysl se na to dívat přes všechny ty ser Twenty Godmany z rodu Chucka Norrise a Melisandře odjíždějící na vyčarovaném koni. :-(

Je to sice zbytečné psát, všem to bylo jasné, ale teď je to oficiální potvrzené
    http://www.melty.cz/hra-o-truny-6-kit-harington-prave-potvrdil-ze-se-jon-snow-vrati-do-game-of-thrones-a1017.html
    image
    To, že sa objaví (asi tak ako Tywin na stole) v ďalšej sérií bolo dosť známe, nejako ale nevidím, že by presne potvrdil, že bude žiť. To, že to bude súčasť jeho života môže znamenať marketing and stuff.
    upraveno 18. září 2015
    @Gepeto
    Gepeto napsal(a):

To, že sa objaví (asi tak ako Tywin na stole) v ďalšej sérií bolo dosť známe, nejako ale nevidím, že by presne potvrdil, že bude žiť. To, že to bude súčasť jeho života môže znamenať marketing and stuff.

,
    Aha a úplně náhodou kvůli tomu ležení na stole je tam celé měsíce, úplně náhodou se objevuje na lokacích ve Španělsku, úplně náhodou obsadili herce na vysvětlení původu mrtvé už nedůležité postavy, úplně náhodou zminíli ihned po sobě Lyannu i Rhaegara, úplně náhodou Melisandra přijela za pět minut dvanáct, ačkoliv ji mohli v klidu oddělat se Stannisem, úplně náhodou ani GRRM jeho smrt nepotvrdil a úplnou náhodou byl také nafocen s hercem Bolestínského Eda. Říkej si, co chceš Gepeto, já v tom cítím Návrat Sherlocka Holmesa, povídka Prázdný Dům, můstek Khazad-Dum nad Morií a jednoho rakouského kulturistu.
    V souvislosti s tímhe se dnes musíme vyrovnat s potvrzením strašlivé ztráty. Člověk nemá zavírat oči před přavdou. Musí akceptovat krutou pravdu, i když se mu nelíbí. Herec Stephen Dillane se po skončení šesté série vrátil k divadlu. Většinu představení absolvoval v červenci - době začátku natačení šesté série. Navíc byla pro šestou sérii povrzena postava Brienne z Tarthu. Ani několik měsíců nikdo Stannisova představitele v Belfastu nespotoval jako v případě jeho dvou kolegů. Jaká je tedy pravda - krutá pravda? Stannis Baratheon se v šesté sérii nevrátí a ani vžádné další, vzhledem k tomu, že jakákoliv jeho další žalostná existence by byla spjatá s Brienne. Tím končí příběh našeh pána Stannise Baratheona, krále který se staral. Herci děkuju, že i tu stupidní neustále názor měnící figurku, kterou se Stannis stal na konci série, uhrál s grácií. Nechť pán Světla opatruje jeho duši. Teda končí alespoň v seriálu.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Krále, který se staral o skupinové táboráky :-D
    upraveno 18. září 2015
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Krále, který se staral o skupinové táboráky :-D

Chtěl zachránit Říši, pět tisíc mužů na misi osvobození Severu a doufal, že se stane tohle. Dement s Debilem nemohli lépe ukázat, že jsou absolutně neschopní a jejich vypravěčské schopnosti příšerné.
    @Tyrion Lannister sice Srandu rád nemám, ale tím, že ho zabili mě fakt DD naštvali, knižní Stannis by nikdy nezabil svého jediného dědice a neprohrál by takhle nesmyslně.
    Kde byli lordi Severu, vždyť většinavětšina podporuje Stannise!!
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister sice Srandu rád nemám, ale tím, že ho zabili mě fakt DD naštvali, knižní Stannis by nikdy nezabil svého jediného dědice a neprohrál by takhle nesmyslně.
    Kde byli lordi Severu, vždyť většinavětšina podporuje Stannise!!

O to víc je iritující, že v seriálu se baví o těch dopisech. Proč to tam vůbec zmiňovali? Jaký to mělo význam pro děj, když žádní Seveřané na Boltonově či na Stannisově straně nebojují? Žádný jenom další herecky dobře provedená, ale zbytečná scéna a takových je v seriálu tuny. :wall:
    @Tyrion Lannister Celý seriál je naprd, ale poslední série tomu nasadila korunu.

Už, aby začali vát Vichry, které snad přinesou dobrou zprávu že Severu
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Celý seriál je naprd, ale poslední série tomu nasadila korunu.

Už, aby začali vát Vichry, které snad přinesou dobrou zprávu že Severu

Já si myslím, že s tím jak to všechno postupuje, je více než jasné, že seriál stejně jako knihy opravdu neskončí a ani už skončit nemůže.
    @Tyrion Lannister Však Martin to sám řekl, že to jsou sice podobné, ale stále dva příběhy?
  • @Achileus No mne příjde,žeprvní 3 serie byly téměř schodné až na pár detailů a odtud z toho vznikly dva rozdílné příběhy jen nevím, který okamžik to rozdělil úplně
  • @Achileus Ne, Martin řekl, že směřují ke stejnému konci, jen každý jinou cestou.
    @Tyrion Lannister Ja ti to neberiem, nemyslím si, že v knihách zomrel, ale ten seriál by ma už ničím neprekvapil. Narážal som skôr na trochu zveličenú titulku článku.
    @undefined
    Everett_Young napsal(a):

@Achileus Ne, Martin řekl, že směřují ke stejnému konci, jen každý jinou cestou.

GRRM mění to, co řekne časteji než ponožky.
    Prostě povím svůj příběh a oni řeknou ten svůj, v němž se přizpůsobují mým knihám, uvidíme.
    Seriál nemůže skončit stejně už z logiky věci. Když změníš cestu, změníš i cíl. Když se vydám na cestu Praha-Amsterdam bude rozdíl v tom, když po cestě budu střílet lidi a bude rozdíl, když lidi budu zachraňovat. Pak i můj příchod bude jiný. Navíc, když v adaptaci Písně ledu a ohně vynecháš Píseň ledu a ohně máš zaděláno na to, že než adaptaci vytvoříš další časovou linii. Sám si to napsal fanficke a teď už tomu celkem věřím.
  • @Tyrion Lannister Ježiš tak to tak nehroť furt, "seriál skončí stejně jako knihy" může být jenom v obrysech. Na trůn usedne stejný člověk, odhalená matka Jona Sněha bude tatáž osoba jako v seriálu i knihách, Jiní budou zastavení stejným způsobem. Rozcházet se to bude v tom co bude předtím nebo třeba v tom, jaké postavy se dožijí konce (resp. ho přežijí) a které nikoliv - tam čekám nějaké rozdíly. Neortodoxní divákočtenář si řekne fajn, skončilo to v podstatě stejně, někdo hold bude prskat jako epileptická kočka, že měla daenerys při své korunovaci korunku s jinými drahokami než v knize :)
    upraveno 20. září 2015
    @sfik
    sfik napsal(a):

@Tyrion Lannister Ježiš tak to tak nehroť furt, "seriál skončí stejně jako knihy" může být jenom v obrysech. Na trůn usedne stejný člověk, odhalená matka Jona Sněha bude tatáž osoba jako v seriálu i knihách, Jiní budou zastavení stejným způsobem. Rozcházet se to bude v tom co bude předtím nebo třeba v tom, jaké postavy se dožijí konce (resp. ho přežijí) a které nikoliv - tam čekám nějaké rozdíly. Neortodoxní divákočtenář si řekne fajn, skončilo to v podstatě stejně, někdo hold bude prskat jako epileptická kočka, že měla daenerys při své korunovaci korunku s jinými drahokami než v knize :)

Jsou smysluplné změny a nesmysluplné a jsi vážně naivnì, když si mysliš, že Daenerys ziská Železný trůn. A ona prskám jako epileptická kočka protože rozdíl mezi Stannisem, co upaluje a Stannisem, co neupaluje je zhruba stejný asi jako mezi Joffreym, co popravuje Neda Starka a naopak. ;). A zajímalo by mnr jak Arianne Martell skončí stejně v seriálu? Jak kdosi napsal:
    Tohle není fňukot milovníka předloh, který se nemůže smířit s tím, že barva Sansiných šatů v páté epizodě neodpovídá knižnímu protějšku. Bůh ví, že v rozporu s rozšířeným názorem se seriál od knih v těch skutečně podstatných věcech silně odlišoval už od samého počátku. Vadí to? Ne, dokud je výsledkem podnětné a zábavné dílo. A přesně tím pátá série být přestala. Nad adaptačními rozhodnutími producentů zůstává rozum stát – skoro jako by se D&D vypravili na lov veverek s puškou na slony. Každá, i ta nejfilmovější knižní linka byla v rámci zkracování a zjednodušování bez výjimky vykuchána, připravena o nejzákladnější děj, kontext a obsah, kvůli čemuž nezbylo v seriálu nic, na co by se dalo koukat. Neblahým následkem tohoto je, že zdánlivě i na první pohled komplexní linky působí při bližším prozkoumání extrémně chudokrevně, zcela ignorují dřívější charakterizaci, včetně elementární logiky, a plně závisí na rozporuplném, charakterově nesmyslném chování postav, jejichž motivace i uvažování se mění kolikrát scénu od scény. A co hůř, pátou sezónu přepadl zjevně smrtelný záchvat debility. Nepřeháním, nejchytřejší, nejprotřelejší a nejmazanější postavou je odteď Hodor, neboť všichni ostatní se chovají, jako by jejich mozek napadl šedý lupus. Lze tu letošní píčovinu jménem Sansa, Malíček, Roose, Stannis (!), Jon, Brienne, Cersei, Jaime, Varys, Dorne či Daenerys nějak, jakkoli obhájit? No nelze, protože hlavním platidlem Hry o trůny již oficiálně nejsou témata, příběh či postavy, nýbrž samoúčelný šok bez kontextu a logiky. K adaptování čehokoli zastávám extrémně liberální přístup, ale do prčic, jestli účelem tohohle sračkofestu bylo přimět mě znovu se do té rozmáchlé knižní obludnosti ponořit a zjistit, jestli jsem posledním dvěma knihám náhodou nekřivdila, tak úkol kurva splněn.
  • @Tyrion Lannister
    Jsou smysluplné změny a nesmysluplné a jsi vážně naivnì, když si mysliš, že Daenerys ziská Železný trůn. A ona prskám jako epileptická kočka protože rozdíl mezi Stannisem, co upaluje a Stannisem, co neupaluje je zhruba stejný asi jako mezi Joffreym, co popravuje Neda Starka a naopak. . A zajímalo by mnr jak Arianne Martell skončí stejně v seriálu? Jak kdosi napsal:
    Samozřejmě jsou smysluplné změny a naopak, nejsem naivní že by D získala trůn, uvedl jsem jen příklad, který by mohl někoho zvednout ze židle. To jestli Stannis je schopný v knížce upálit vlastní dceru se asi nedozvíme, protože je dělí tisíce líg. Největší Stannisův fail v seriálu jsou jeho vojenské schopnosti. A ano Arianne v seriálu evidentně nedopadne nijak, některé její úkoly převezme někdo jiný nebo nebudou uskutečněny vůbec. Ve chvíli kdy má přijít ledová apokalypsa je to stejně jedno. Jak jsem psal, některé postavy v knihách přežijí jiné nikoliv a tam rozdíly (jak jsem psal) určitě budou ale ve chvíli kdy hrozí zánik světa je to celkem fuk. V podstatě mi jde jenom o to, že oni ten seriál točí převážně pro diváky nikoliv pro čtenáře a ten záměr jim zatím vychází. Takže už odmítám řešit kde všude se rozchází děj, kde která postava se chová jinak v seriálu a knize. Protože sledování takového seriálu pak ztrácí smysl.
    @sfik
    sfik napsal(a):

@Tyrion Lannister

Jsou smysluplné změny a nesmysluplné a jsi vážně naivnì, když si mysliš, že Daenerys ziská Železný trůn. A ona prskám jako epileptická kočka protože rozdíl mezi Stannisem, co upaluje a Stannisem, co neupaluje je zhruba stejný asi jako mezi Joffreym, co popravuje Neda Starka a naopak. . A zajímalo by mnr jak Arianne Martell skončí stejně v seriálu? Jak kdosi napsal:
    Samozřejmě jsou smysluplné změny a naopak, nejsem naivní že by D získala trůn, uvedl jsem jen příklad, který by mohl někoho zvednout ze židle. To jestli Stannis je schopný v knížce upálit vlastní dceru se asi nedozvíme, protože je dělí tisíce líg. Největší Stannisův fail v seriálu jsou jeho vojenské schopnosti. A ano Arianne v seriálu evidentně nedopadne nijak, některé její úkoly převezme někdo jiný nebo nebudou uskutečněny vůbec. Ve chvíli kdy má přijít ledová apokalypsa je to stejně jedno. Jak jsem psal, některé postavy v knihách přežijí jiné nikoliv a tam rozdíly (jak jsem psal) určitě budou ale ve chvíli kdy hrozí zánik světa je to celkem fuk. V podstatě mi jde jenom o to, že oni ten seriál točí převážně pro diváky nikoliv pro čtenáře a ten záměr jim zatím vychází. Takže už odmítám řešit kde všude se rozchází děj, kde která postava se chová jinak v seriálu a knize. Protože sledování takového seriálu pak ztrácí smysl.
    Napsáno ve světle pána :applause: , vskutku něteré změny zas tak strašné nebyly, třeba Sansa na Severu se dá docela jakž takž pochopit. Jiná věc by byla, pokud by se potvrdili ty zvěsti, že Jaime nakonec pojede do Řekotočí a Sansa zpátky do Údolí, to by mne teda pěkně naštvalo, tak se modlím, ať to není pravda. :onfire:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.