Kvíz ze světa ledu a ohně - Ice & Fire
Kvíz ze světa ledu a ohně - Ice & Fire
Ověřte si své znalosti z Písně ledu a ohně a doprovodných knih v kvízu čítajícím 111 otázek. Zaměření testu se týká jak aktuálního děje ságy, tak i její historie, která je zachycená v knihách Svět ledu a ohně, Rytíř Sedmi … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak 77 bodů
Jinak je možné, že nemají ani žádné slovo pro
ale v knize jsem nehledala @Benji
„Ne,“ odpověděla Dany. „Ne.“
Jhogo to nechápal. Jeden z ostatních vyštěkl jakousi poznámku a Dothrakové se dali do smíchu. Irri jí řekla; „Quaro si myslí, že bys mu měla uříznout ucho, abys ho naučila úctě.“
Její bratr klečel na kolenou, marně se snažil vedrat prsty pod koženou smyčku biče, nesrozumitelně chroptěl a lapal po dechu. Smyčka těsně svírala jeho dýchací trubici.
„Pověz jim, že si nepřeju, aby mu ublížili,“ řekla Dany.
Irri opakovala její slova v dothračtině.
Inak fakt nádherný kvíz. Mala som pocit, že nemá konca a boli tam otázky z toľkých oblastí, že sa mi nechcelo veriť. Klobúk dolu. Chcelo by to nejaké ocenenie. Čo tak pasovanie na Rytíře zapeklitých vědění? ;)
Možno, že to nie je čistá valyrijská oceľ, ale len symbolické pokovovanie toutou oceľou, ako keď sa niečo chrómuje. To by výrazne znížilo spotrebu. A ak sa nemýlim, tak štúdium mágie je u nich minoritnou záležitosťou, takže ten valyrijský výmysel sa im skoro vôbec nemíňa. Teraz mi napadlo... Čo sa robí s reťazami zosnulých maestrov? Možno keby sa tie reťaze posielali späť do Citadely, mohli by by jednotlivé články roztaviť, nahádzať do príslušnej priehradky a takto recyklovane používať tú istú oceľ celé storočia.
Ozaj, súhlasíš so žiarovkovým vláknom?
Sem tam je během ságy zmínka i o dalších předmětech z valyrijské oceli, třeba dýkách. Je to vzácný a drahý kov, ale ne úplně nedostupný.
každopádně supr kvízek.. jenom bych to možná příště rozdělil na obtížnosti.. tohle byla vyloženě vražedná verze.. pro hardcore fans...
Zaměření testu se týká jak aktuálního děje ságy, tak i její historie, která je zachycená v knihách Svět ledu a ohně, Rytíř Sedmi království nebo povídce Princezna a královna.