Hra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire

Zatímco Jaime zvažuje své možnosti, Cersei odpoví na žádost. Tyrionovy plány přinášejí ovoce. Arya čelí nové zkoušce. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde

1235719

Komentáře

• Tyrion Lannister napsal(a):

@haladdin Pozor! Manderlyové jsou stále zatím v seriálu neutrální, k Boltonům se nepřipojili a Sansa s Jonem k nim akorát poslali havarany, je možné, že oni rozhodnou bitvu. :-D

Dík za upozornění :-)
    Sakra, ta kniha se plete dohromady se seriálem, a už mnohdy nevím, odkud co bylo :-D

• Denebola napsal(a):

To bylo zas děsný =D
    Ale abych nekřivdila, pár momentů mě pobavilo.

Braavos je teda v kopru. O víkendu jsem sledovala teorii o tom, že propíchnutá Arya není Arya, ale Jaquen, který potřebuje přezkoušet tu holku. Odpovídalo by to tomu, že se Arya chová jako dement a jen tak se prochází po městě. Tohle mě teda zklamalo, myslím, že takhle se neprovádí profesionální nájemná vražda. Nemluvě o tom, že Jaquenovo přání, aby Arya netrpěla, šlo do kopru.
    Ale ty přidaná tvář vypadala jako Aryina, takže jsem byla na pár sekund docela zmatená. =D
    Čím se ale Arya zasloužila o to, že je Nikdo, to teda nepobírám vůbec. Ani bych se nedivila, kdyby měl Jaquen ještě něco za lubem. Podle mě Arye podstrčí nějakou práci ve Westerosu.
    Když to shrnu, vůbec všechen děj kolem Aryi za poslední epizody mi nedává ani trochu smysl. :roll:

Ohařova počáteční vyvražďovačka celkem zbytečná, ale trio Berik-Thoros-Ohař mě pobavilo =D "To zemřou během chvilky. Kde je v tom trest?" "Zemřou." "Umřem sakra všichni. Kromě tohohle (na Berika)." =D
    "Tak ho vykuchám." "Ne." "Tak aspoň useknu ruku." Sandor-řezník jede =D
    Jinak si myslím, že BbP se vydá na bitvu bastardů. Úplně jsem čekala, že zmíní Sansu, což Sandora přesvědčí, aby šel s nimi.

No a Řekotočí - to už je fakt konec.
    Interakce Brienne - Jaime nic nového, tak nějak jsem to čekala. Bronn byl tentokrát spíš trapný než vtipný.
    Černá ryba se vykašlal na Sansu a to se mu vymstilo. Ale to se dalo plus mínus čekat. Vždyť ji sotva zná.
    Naprosto vykuchaný Jaime! Ten rozhovor s Edmurem vypadal nejdřív tak zajímavě, a pak to šlo do kytek. To je neskutečné, co s tou postavou udělali. :evil:
    Edmure to samé. Vždyť to sám řekl, "svého syna jsem nikdy neviděl a manželku jsem viděl posledně o svatební noci", Tak proč si proboha Jaime myslí, že na něj zapůsobí výhružka jeho smrti? A jaktože mu to vyšlo??? 8-O
    Loajalita obránců Řekotočí - jim už fakt přeskočilo. :roll: To asi z toho uvěznění v hradu. :wall:
    No a Černá ryba. Jakože konec. To už nemám slov. :-# :hand:

Doufám, že Ramseyho někdo brzo stáhne z kůže, protože tyhlety blbosti v Řekotočí mi nic jiného nevynahradí.

To je logika DD, nevím co ti dva berou, ale měli by to aspoň na čas vysadit. :wall:

Berik s Thorosem se nikam nevydaj, na to není čas, spíš to vidím, že do konce serie ještě zamíří pod kytky (ukončování linek, logika DD), nejspíš je tam pošle Jaimeho armáda při návratu do Králova přístaviště. :roll: V seriálu potažmo v knížce pokud má někdo aspoň trochu smysluplný plán, který dopředu nastíní, tak na 99,9% nevyjde. :king:

Jinak za mě teda díl nebyl úplně nejhorší, dal se (Hora to mohla rozjet mnohem víc teda místo hloupého dohadování kdo zabije ty tři "dezertery", ale jinak super.), ale docela dost nelogičností a hovadin na můj vkus teda. :other:
  • haladdin napsal(a):

Vždyť to sám řekl, "svého syna jsem nikdy neviděl a manželku jsem viděl posledně o svatební noci", Tak proč si proboha Jaime myslí, že na něj zapůsobí výhružka jeho smrti? A jaktože mu to vyšlo???

Hrozba smrti, spojená s hrozbou zabití syna ( tedy zánik rodu) se mi zdá býti docela účinkujíci. Černá ryba je už na potomstvo trošku starej. O dalších příbuzných není nic známo.
    A pokud králokat nabídl přijatelnější řešení...

Válčí se už docela dlouho, spousta mrtvých , země z velké části zničená, na krku dlouhá zima.
    Všichni už mají válčení a umírání plné kecky.

Jenže když už byl za hradbami svého dobře opevněného hradu... Má syna s ženou rodu který mu vyvraždil armádu/příbuzné. Nepřátelský rod, co ho věznil xy let atd. Klidně se mohl oženit a splodit dalších bambilion dětí s někým jiným, vhodnějším a pochybuji, že by Freyové nechali Lanistery zabít jejich vstupenku mezi velké rody to tak. :wall:
  • haladdin napsal(a):

@Magister_Peditum

Boltonové zas tak silní nejsou. Velkou část jeich vojska tvoří Manderlyové, proti své vůli, protože jeden syn je v zajetí u Freyů

Nemíchej do toho knihy. V seriálu můžeme být rádi že o nějakých Manderlyích byla vůbec řeč.
  • @sfik A vůbec je to barevný, hejbe se to a je to na pokračování, tak co víc chtít.
  • Rybba napsal(a):

haladdin napsal(a):

Vždyť to sám řekl, "svého syna jsem nikdy neviděl a manželku jsem viděl posledně o svatební noci", Tak proč si proboha Jaime myslí, že na něj zapůsobí výhružka jeho smrti? A jaktože mu to vyšlo???

Hrozba smrti, spojená s hrozbou zabití syna ( tedy zánik rodu) se mi zdá býti docela účinkujíci. Černá ryba je už na potomstvo trošku starej. O dalších příbuzných není nic známo.
    A pokud králokat nabídl přijatelnější řešení...

Válčí se už docela dlouho, spousta mrtvých , země z velké části zničená, na krku dlouhá zima.
    Všichni už mají válčení a umírání plné kecky.

Jenže když už byl za hradbami svého dobře opevněného hradu... Má syna s ženou rodu který mu vyvraždil armádu/příbuzné. Nepřátelský rod, co ho věznil xy let atd. Klidně se mohl oženit a splodit dalších bambilion dětí s někým jiným, vhodnějším a pochybuji, že by Freyové nechali Lanistery zabít jejich vstupenku mezi velké rody to tak. :wall:
    Rozvody se neěstovaly, takže jedině bastardy. Ty by sice panovník mohl legalizovat, ale na vzbouřence nikdo takhle laskavej nebude.
    Freyové proti Lanisterům tahaj za hodně kratší konec, a navíc- Pokud by se lord z Řekotočí trhl, jaký by mělo význam jeho syna opatrovat ? Jeho pozemky už dostali. A na nějakou sentimantalitu, že malej patří do rodiny moc nevěřím.
  • Drake_Rammoray napsal(a):

@sfik A vůbec je to barevný, hejbe se to a je to na pokračování, tak co víc chtít.

Přesně :-D
  • Terezička napsal(a):

Na jiné diskusi se řešilo, proč Sandor tak okatě močí do řeky. Chtěla jsem si najít fotku z té scény, abych ji mohla prozkoumat, a dostala jsem se na stránky, které se jmenují penis analyzer a dostalo se mi srovnání Gregora a Sandora.

Jo to mi připomnělo, další vyprazdňovácí (nebo vyplňovací?) scéna v seriálu, takže další do případné sbírky... A co co, pořádně jsi ji prozkoumala, pořádně? A co jsi vlastně zjistila? :-D
  • upraveno 14. června 2016
    sfik napsal(a):

Já hlavně nechápu, proč chce jít Jon proti ohromné přesile.. Nevím proč bitva bude v podstatě na rovince. Jak kdyby nebylo v historii dostatek bitev, kde menšina vzdorovala většině a porazila je na základě nějaký namachrovaný arogance, výhodě terénu apod. - viz. Azincourt, či bitva zlatých ostruh u Courtrai.. Však by se to tam dalo doladit krásně.

No to, aby se Malíčkově jízdě krásně projíždělo skrz Boltonskou pěchotu přece, dyť to vidíš na té fotce o kousek víš, přesně tak to bude i v tom seriálu, úplně to vidím! :dance:
    Magister_Peditum napsal(a):

Ale jde, vždyť se tu bavíme o tom, jaké důvody k tomu měl právě Edmure.
    To je slovíčkaření. Řekotočí leží uprostřed soutoku a i když by to z jedné strany byl jen příkop, tak je napojený na řeku, je v něm tedy proud a je mnohem obtížnější ho "zaházet".
    Převaha větší bude, ale jde o to, jestli má Řekotočí dost silnou posádku a jestli by útočníkům stálo za to, aby při útoku zařvala velká část armády. Z tohoto důvodu se většinou hrady nechávaly vyhladovět. A znovu se dostáváme k tomu, že nikdo, kromě Černé Ryby samotné, neví, kolik těch zásob v hradu je.

Myslím, že Freyové měli dost dobrou představu jak je zásobené Řekotočí, takže o tom určitě i Lanisteři věděli. :king:
  • haladdin napsal(a):

Rozvody se neěstovaly, takže jedině bastardy. Ty by sice panovník mohl legalizovat, ale na vzbouřence nikdo takhle laskavej nebude.
    Freyové proti Lanisterům tahaj za hodně kratší konec, a navíc- Pokud by se lord z Řekotočí trhl, jaký by mělo význam jeho syna opatrovat ? Jeho pozemky už dostali. A na nějakou sentimantalitu, že malej patří do rodiny moc nevěřím.

No tak mít něčí pozemky a mít loajálnost dalších rodů zajištěnou potomkem je něco jiného. V tom bych páku neviděl. Spíš teda asi to, že už nemělo smysl bojovat, když byli sami proti všem (?). Stéjně se ale ukázal Edmure jako pěkný slaboch. :roll:
  • Ty pozemky a hrad byly zabaveny, a dostali je za odměnu Freyové.
    Ani Tully, ani jeho mimino nevlastnili nic. (legálně i fakticky)
    Jo, kdyby jim (Tullyům) ty pozemky nebyly vyvlastněny, a Freyové byli poručníky, mělo by význam si mimino nechat. Stačilo by zabít Edmura, a měli by to v kapse.
    Naopak, pokud by mimino umřelo, spadl by majetek jako odúmrť na panovníka.
    Aplikuju feudální zákony z Evropy :-)
  • @Rybba Zas bych Freye nepřeceňoval, když se Černé Rybě podařilo tak snadno získat Řekotočí zpět a jak jsou jejich představitelé ztvárněni v seriálu.
  • Magister_Peditum napsal(a):

@Rybba Zas bych Freye nepřeceňoval, když se Černé Rybě podařilo tak snadno získat Řekotočí zpět a jak jsou jejich představitelé ztvárněni v seriálu.

Správně, kromě starého šéfa je to spolek debilů se slámou v botách. A že by po prvním dobytí udělali důkladnou inventúru, tak na to nevypadaj :-)

• @Rybba
    No tak mít něčí pozemky a mít loajálnost dalších rodů zajištěnou potomkem je něco jiného. V tom bych páku neviděl. Spíš teda asi to, že už nemělo smysl bojovat, když byli sami proti všem (?). Stéjně se ale ukázal Edmure jako pěkný slaboch.
    No tak především potomek je Tully, nikoliv Frey. A pokud pozemky patří Freyům protože je dostaly a nemají je na základě dědičného nároku, tak je pro ně to dítě spíš hrozba. Protože až malý Edmuře dospěje a vyroste z něj povahou třeba Černá ryba a domákne se jak to tenkrát vlastně bylo... Tak pokud ho děda Walda nebude houpat na koleni a nebude to jeho oblíbený děda (ta představa je dost svérázná :D ), tak je tu potenciál pro další miniobčanskou válku v říčních krajinách. Ale to už se asi nedozvíme :) Myslím že dokončit jednu zimu bude GRRMovi trvat dostatečně dlouho.
  • Dorostlej sirotek bez majetku a vazalů těžko nadělá větší problémy....
  • JoffreyWater napsal(a):

Já opravdu nevim, který zmršení charakteru mě se*re víc. Jestli Edmurovo: „Dejte Černou rybu Freyům,” nebo Jaimeho: „Hodim dítě katapultem přes hradby.” Jeden by čekal, že když má Jaime rozvíjet svuj charakter, tak už si nějaký vraždění dětí odpustí.

Tak zrovna ta Jaimeho hláška o posílání dětí katapultem je z knihy, kde ji tedy sice pronese se sebezapřením, ale jako výhrůžku ji použije. Tak jenom abychom zase tvůrcům nespílali za něco, co nevymysleli.
  • upraveno 14. června 2016
    Kde kdo používá výhrůžky, které nemyslí vážně.
    I Freyové (pěkní hajzlíci) dali Edmurovi oprátku na krk, a vyhrožovali oběšením, pokud Blackfish nekapituluje.
    Pověsili ho ?

Posuzovat Jaimeho podle toho, co řekne, je blbost.
    Na druhé straně nechal Brienne jít za Sanzou, i když věděl, že v důsledku bude na straně nepřítele ( Boltoni jsou spojenci Lanisterů)
  • haladdin napsal(a):

Dorostlej sirotek bez majetku a vazalů těžko nadělá větší problémy....

Jistě, protože v historii či jenom z písně neznáme žádné postavy, které se z ničeho dostaly někam....
  • Rybba napsal(a):

Jo to mi připomnělo, další vyprazdňovácí (nebo vyplňovací?) scéna v seriálu, takže další do případné sbírky... A co co, pořádně jsi ji prozkoumala, pořádně? A co jsi vlastně zjistila? :-D

Nic, nenašla jsem slušný obrázek během 3 minut tak jsem to vzdala. Byla jsem zvědavá, jestli použili skutečný orgán nebo nějakou náhražku.
  • Čelt jsem teď kapitolu Jaimeho z Hostiny pro Vrány a oba rozhovory s Černou rybou i Edmurem jsou relativně ( vzhledem k absenci některých postav, linek) obdobný jako v knize hlavní věci tam jsou. Pokud tam přidali Brienne, tak to nemůže být stejný - Černý rybě v knize dává možnost připojit se k Noční hlídce v seriálu k Sanse. Já osobně moc nechápu nářky jak zkazili Jaimeho.
  • @derfel Ježišikriste, nechápu, proč musím někomu domršení postavy vysvětlovat. Jak tu padlo, pro Larryho Lannistera je jedinou motivací i v téhle fázi úchylná vášeň k sestromilence a nepohnul se ani po o píď. Jaime Lannister si změnil k lepšímu, má slabost pro Brienne a sestru, která je duševní mrzák, poslal do řiti.
  • Seriálový Jaime má taky slabost pro Brienne a vztah k sestře se ještě může vyvynout já bych to, tak strašně nekritizoval. Pokud by bezmezně poslouchal Cersei asi by nenechal vyklouzout Brienne mířící k Sanse.
  • @svoa00

Inu , láska je láska,
    Já měl kdysi kolegu, ve vedlejší ordinaci, a ten žil s další kolegyní, o které šly zprávy , že šacuje kapsy kabátů pacientů, kteří u ni byli na ošetření. A nebyly to pomluvy.
    Jednou, při skleničce , jsem na to zavedl řeč.
    Kolega se nenaštval, jen pokrčil rameny a řekl : Keď niekoho lúbiš"...
    A bylo vymalováno.
  • derfel napsal(a):

Seriálový Jaime má taky slabost pro Brienne a vztah k sestře se ještě může vyvynout já bych to, tak strašně nekritizoval. Pokud by bezmezně poslouchal Cersei asi by nenechal vyklouzout Brienne mířící k Sanse.

Já se kdysi v začátcích, po první či druhé sérii dopustil proroctví , že jaime a Brienne skončí jako milenci či manželé :-)

• Každopádně Cersei se bude muset rychle rozhodnout. Buď nějak rychle zlikvidovat Vrabčáky, anebo urychleně vyklepat prach z obuvi své a vzít nohy na ramena k Jaimiemu a armádě.
    Na ten soud bych na jejím místě raději nečekal.
  • Terezička napsal(a):

Rybba napsal(a):

Nic, nenašla jsem slušný obrázek během 3 minut tak jsem to vzdala. Byla jsem zvědavá, jestli použili skutečný orgán nebo nějakou náhražku.
    Jo tak čirá zvědavost, tak to jooo! =D No nic, tak jsem se pro tebe obětoval a zkoukl to, a tak na 95% (podle toho vytahování) tipuji, že je to nějaká ta náhražka. Pokud ne, tak za Dany měl s BigCockem jet spíše Sandor a ne Euron! :king:
  • @WildWolf Aha, tak to si nepamatuju už.
  • derfel napsal(a):

Seriálový Jaime má taky slabost pro Brienne a vztah k sestře se ještě může vyvynout já bych to, tak strašně nekritizoval. Pokud by bezmezně poslouchal Cersei asi by nenechal vyklouzout Brienne mířící k Sanse.

Co to hulíš? Už šestou sérii opakuje to samé o tom, že by pro ni spálil města a uvařil k večeři mimina. Jo, ve skrytu duše jsem malinko doufala, že v Řekotočí bude mít svoji chvíli i v seriálu, ale zvítězil fakt, že scénáristům z twincestu stojí. Pokud to nezměnili doteď, nezmění to.
  • haladdin napsal(a):

Každopádně Cersei se bude muset rychle rozhodnout. Buď nějak rychle zlikvidovat Vrabčáky, anebo urychleně vyklepat prach z obuvi své a vzít nohy na ramena k Jaimiemu a armádě.
    Na ten soud bych na jejím místě raději nečekal.

Bah, bohužel můžu nanejvýš doufat, že Cersei umře i Tommen. I kdyby musela vzít nohy na ramena, tak by následovala nějaká debilní scéna ve stylu proslovu k davu, který začne řvát "ano, ano, máš pravdu, ukamenujeme ho".
  • Tak osobní útoky jsou trochu mimo, nic nehulím, můžu mít jiný názor ne ? A jakou chvíli měl mít v Řekotočí ? Napadá mě jen dopis, který ještě v seriálu nedošel ,ale beru že jsem Hostinu četl už před nějakou dobou, teď jsem si přečetl jen jednu kapitolu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.