Hra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire
Hra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire
Pátý díl sedmé série. Premiéra 13. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nepředbíhéj, to že Sam ukradl ten meč určitě nějaký smysl bude mít, jinak by to tam neukázali. Na ten meč se na 99 % ještě dostane. ;-)
Samostříli se za A) vyrábí, B) nevyrábí páč nebudou potřeba, C) uvidíme.
Malíček chtěl, aby ho Arya našla, dyť to šlo vidět z toho záběru na něj přece, byl to jeho plán... Kde berete všichni tu jistotu, že brzo umře? :-k
Já se smál u toho jak Jon hladil toho "jorkšírka", jak tu někdo trefně napsal. :king:
Jinak Dany nám z Jona pěkně vlhne, ehm tedy taje. No prostě ho tam chce! Konečně pořádnéj chlapák pro ni, co ji dokáže zkrotit! Tyrion je na ni evidentně "krátkéj". :twisted:
Tak jsem si v té souvislosti vzpomněla, že Tyrion rád chlastal a chodil do bordelů a teď nic.
-50% depth of field, infection resistance, skips cut scenes, liver stamina +120%
:applause: =D :dance: :twisted:
Moje osobní teorie je, že upálení Shireen zastavilo příchod Zimy kamkoliv na Jih od Harenova
V Západozemí nebojuje Dany, ale Aegon. Ten to nejspíš prosere, tak jak to v seriálu zařídil všemocný Euron a zázračné dobytí High Garden.
Malíček bude dávat smysl.
Dorne bude dávat smysl a písečným hadům budu třeba i fandit a ne tak jako té krávě Elarii, která nemá žádný nárok na to vládnout Dornům, herečka je škaredá a celkově jsem byl rád, že ji v seriálu potkalo, to co ji potkalo.
Jon se nebude teleportovávat mezi kontinenty (i když s Dany se bude muset dřív nebo pozdějc nějak
setkat...)
Ohař půjde zabít Gregora a ne na zcela nesmyslný hero quest za Zeď.
Tyrellové výbuchem Baelorova septa nevymřou - mají 2 syny ještě vedle Lorase, který je v Kings guard a předpokládám, že jeden z nich zůstane v High Garden dle motta "There always have to be a Stark in Winterfell."
A tak vůbec...
Takže prakticky každá postava má výrazně posunutý svůj příběh. Seriál jen naznačí směr a samotný závěr, ale cesta k němu bude úúúplně jiná. Od té doby, co seriál předběhl knížky jsme se dozvěděli jenom pár bodů, které vyloženě vyspojlovaly knihu - Hodor, Cerseino vyhození septa do vzduchu, Tomenova sebevražda, Valyrijská ocel vs Walkers a Jon samozřejmě.
Jo a jenom dodám, jak se tu řešilo dříve, že čas plyne různě rychle i v knize (i když samozřejmě ne v takovémhle měřítku). Tomu se u takto rozsáhlé ságy nikdy nedá opravdu zabránit. Martin by potřeboval, aby Arya i Bran měli několik let na výuku svých superskillů, ale ostatní linky jim tento čas nedopřávají...
1. To jsem jediná, kdo je přesvědčen, že Cersei těhotná není a jen to Jaimemu nakecala , aby si udržela jeho loajalitu?
2. To nikomu nevadí, že Daenerys pořád drandí na drakovi a Jon má Ducha .. kde vlastně ??? Bylo by mnohem víc sexy, kdyby tam nakráček s bílým zlovlkem velikosti koně a rekl "I am king in the north!"
Nezapomeňme, že v knihách je Malíček se Sansou pořád v Údolí a vymýšlí nějaký sňatkový podvod, ale zbytek postav (pokud zbytečně nezemřeli) byl na konci 5. série více či méně tam, kde v knihách, nebo už se posunuly do ukázkových kapitol.