Hra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
13

Komentáře

• upraveno 15. srpna 2017
  • Uvědomujete si, že Jon má Jorahův meč? :D O tom tam taky určitě bude nějakej rozhovor. Jinak k tomu proroctví Cersei, tak ona v seriálu už na začátku měla 4 děti. :D
  • A ještě jedna otázka: proč se Howland Reed za celé ty roky nestará o to, co se stalo s jeho dětmi? Nebo o cokoliv jiného?
  • @Borůvka No proto mi tam v tom seriálu chybí časová úsečka mohl tam jít textík o měsíc později.... atd :D. No já bych bílé chodce neposouval, třeba opravdu čekají na zimu nebo mohli chytat zbytek divokých, popřípadě pokud nemají čím prorazit zeď, tak je jasné, že je zbytečné u ní sedět a smutně koukat
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • K teorii třech dračích hlav: Johna a Tyriona spojuje to, že jejich matky zemřely při porodu. Není třeba pro netargaryenské ženy nebezpečné rodit Targaryeny? Nezmiňuje se o tom v knihách nebo povídkách? Ikdyž, i matka Daenerys zemřela při porodu, nebo ne?
  • @Elvíra V rodokmenu mají ženy mimo svůj rod a ty s tím problém neměli, Viz manželka aegona, či jeho děda.
  • Třeba je Tyrion taky Targaryen a budou s Dracarys a Jonem dávat trojku.
  • Myslím, že tahle teorie se už v seriálu nepotvrdí. Maximálně v knihách...
  • Ti draci musi byt pěkně utahani, chudaci tam už tolikatej dil za sebou pořad litaj kolem hradu jak kokoti :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 15. srpna 2017
    @p1e9t9r2 to bude asi otazka penazi a casu, preco to tam nezakomponovali predsa len nemozu zobrat model Drogona a premalovat ho, no nie? tie draky sa od seba odlisuju aj inac.
  • @Borůvka Hele, někde tu byla vtipná mapka jak cestují jednotlivé postavy, mezi nimi i NightKing jak křižoval prostor za zdí.. Na jednu stranu proč ne? musel to tam důkladně pročesat aby vzkřísil každou mrtvolu poblíž a posbíral je do té megaarmy. A především hold čekal na příchod zimy :)
  • @sfik Vzhledem k tomu, že na Rovině se ještě v klidu sklízí obilí, budeme na příchod zimy čekat další 4 série :evil:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Borůvka To je další věc, chápu že to je otázka peněz, triků atd, ale je prostě směšné pozorovat Jaimeho a Cersei, jak se baví o tom, jak je zima tady za jasně letního počasí :D

Moje osobní teorie je, že upálení Shireen zastavilo příchod Zimy kamkoliv na Jih od Harenova
  • @Tyrion Lannister Takže Shireen byla Azor Ahai, princezna, která byla přislíbena, narozená mezi solí a kouřem, která padla v boji proti věčné noci...:-D Je docela vtipné, jak se to proroctví dá částečně namontovat na libovolnou postavu v Písni.
  • Jako fakt bych byl rád, kdyby další díly knížky někdy vyšly, protože tam bude tolik věcí jinak:

V Západozemí nebojuje Dany, ale Aegon. Ten to nejspíš prosere, tak jak to v seriálu zařídil všemocný Euron a zázračné dobytí High Garden.
    Malíček bude dávat smysl.
    Dorne bude dávat smysl a písečným hadům budu třeba i fandit a ne tak jako té krávě Elarii, která nemá žádný nárok na to vládnout Dornům, herečka je škaredá a celkově jsem byl rád, že ji v seriálu potkalo, to co ji potkalo.
    Jon se nebude teleportovávat mezi kontinenty (i když s Dany se bude muset dřív nebo pozdějc nějak
    setkat...)
    Ohař půjde zabít Gregora a ne na zcela nesmyslný hero quest za Zeď.
    Tyrellové výbuchem Baelorova septa nevymřou - mají 2 syny ještě vedle Lorase, který je v Kings guard a předpokládám, že jeden z nich zůstane v High Garden dle motta "There always have to be a Stark in Winterfell."
    A tak vůbec...

Takže prakticky každá postava má výrazně posunutý svůj příběh. Seriál jen naznačí směr a samotný závěr, ale cesta k němu bude úúúplně jiná. Od té doby, co seriál předběhl knížky jsme se dozvěděli jenom pár bodů, které vyloženě vyspojlovaly knihu - Hodor, Cerseino vyhození septa do vzduchu, Tomenova sebevražda, Valyrijská ocel vs Walkers a Jon samozřejmě.

Jo a jenom dodám, jak se tu řešilo dříve, že čas plyne různě rychle i v knize (i když samozřejmě ne v takovémhle měřítku). Tomu se u takto rozsáhlé ságy nikdy nedá opravdu zabránit. Martin by potřeboval, aby Arya i Bran měli několik let na výuku svých superskillů, ale ostatní linky jim tento čas nedopřávají...
  • @Nemesis Já mám jenom strach, abychom s jich dočkali :( autor není nejmladší a dle jeho tělesné konstrukce nevyznává ani zdravý životní styl
  • Díl byl super. Jen mám 2 poznámky :
    1. To jsem jediná, kdo je přesvědčen, že Cersei těhotná není a jen to Jaimemu nakecala , aby si udržela jeho loajalitu?
    2. To nikomu nevadí, že Daenerys pořád drandí na drakovi a Jon má Ducha .. kde vlastně ??? Bylo by mnohem víc sexy, kdyby tam nakráček s bílým zlovlkem velikosti koně a rekl "I am king in the north!"
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 15. srpna 2017
    Scénáristům asi někdo ukázal Zaklínače, protože Jonova přezdívka, ani vlk už se neobjevili. :'-(

Nezapomeňme, že v knihách je Malíček se Sansou pořád v Údolí a vymýšlí nějaký sňatkový podvod, ale zbytek postav (pokud zbytečně nezemřeli) byl na konci 5. série více či méně tam, kde v knihách, nebo už se posunuly do ukázkových kapitol.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.