Dunk a Egg jako seriál? - Ice & Fire
Dunk a Egg jako seriál? - Ice & Fire
Web časopisu Variety dnes zveřejnil, že podle jejich zdrojů stanice HBO připravuje seriál podle povídek o Dunkovi a Eggovi. Seriál by měl být v rané fázi vývoje. Žádné bližší informace zatím nejsou. Ještě v říjnu 2019 George R.R. Martin na … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
K oběma tématům se Martin v minulosti opakovaně vyjadřoval odmítavě. Jsem zvědavá, jestli to není jen kachna, která vzešla z nějakého interního informačního šumu.
Jinak styl Rytíře je samozřejmě trochu jiný než u Písně. Možná že chtěl Martin úmyslně zkusit něco nového.
U Robertovy rebelie nemůžou hrát na momenty překvapení. Už jen lidi, co jenom viděli Hru o trůny, u hlavních aktérů vědí, co se stalo. Nicméně souhlasím, že v dobrých rukou můžou pracovat se subploty.
Na Dunka a Egga bych se v adaptaci klidně podívala, i kdyby zůstalo jen u těch tří povídek.
Tanec s draky:
Pleť měl mrtvolný lord bílou, soudě podle míst, kde byla vidět, jen po krku se mu rozlézala až na tvář krvavá skvrna. Bílé vlasy, tenké a jemné jako konečky kořínků, byly tak dlouhé, že splývaly na hliněnou podlahu.
„Ty jsi ta tříoká vrána?“ slyšel Bran sám sebe. Tříoká vrána by měla mít tři oči. Tenhle má jen jedno, a ještě rudé. Ve světle pochodně se lesklo jako kaluž krve a Bran na sobě cítil jeho upřený pohled.
„Vrána?“ Hlas bledého lorda zněl suše a rty se pohybovaly pomalu, jako by odvykly tvořit slova. „Býval jsem, ano. Černý šat, černá krev.“
Byl jsem lecčím, Brane. … Sleduji tě už dlouho, sleduji tě skrze tisíc očí – a jedno.
Když se ho Meera Reedová zeptala na skutečné jméno, vydal ze sebe přízračný zvuk, což mohl být i smích. „Zaživa jsem měl mnohá jména, ale i já jsem kdysi měl matku, a ta mi ještě u prsu dala jméno Brynden.“
„Žije už mnohem déle, než je smrtelníkům dáno, a pořád je tady. Pro nás, pro tebe, pro říše lidí. V těle už mu zbývá jen špetka síly. Má tisíc a jedno oko, a je toho tolik k vidění.
Povídka Přísežný meč:
Kolik má lord Krvavec očí? Tak zněla hádanka, kterou Egg zaslechl ve Starém Městě. Tisíc – a jedno. (hádanka se v textu opakuje několikrát, stejně jako v Tajemném rytíři)
Před šesti lety ho Dunk v Králově Přístavišti viděl na obě vlastní oči, ... Kvůli sinalé pokožce a porcelánově bílým vlasům působil dojmem oživlé mrtvoly. Na líci a bradě se mu táhlo mateřské znaménko, skvrna jako cákanec od vína, která má údajně mít podobu rudého krkavce, i když Dunk tam viděl jen divný flek barevné kůže. Upíral na něj zraky tak moc, že to Krvavec vycítil. Králův čaroděj se otočil a cestou kolem si jej prohlížel. Měl jediné oko, a to bylo rudé.
Povídka Tajemný rytíř:
Kdysi v Králově Přístavišti ho viděl na vlastní oči. Kůži má tenhle Brynden Řeka bílou jako kost, vlasy také, a oko – má jen to jedno, ... rudé jako krev. Na tváři a na krku mateřské znaménko jako flíček od vína.
Až pak se místokrál podíval na Dunka.
Byl starší, než jak si jej Dunk pamatoval, měl hrubý vrásčitý obličej, ale pokožku stále světlou jako vybělená kost, a na tváři a na krku měl pořád to ohavné mateřské znamínko v barvě skvrny od vína, o němž si někteří myslí, že vypadá jako krkavec.
...
Vlasy mu spadaly na ramena, byly dlouhé a bílé a rovné, sčesané dopředu tak, aby zakrývaly chybějící oko, ... Zbývající oko bylo sytě rudé. Kolik očí má Krvavec? Tisíc – a jedno.
Lord Krvevran jako zelenověštec vidí nejen do minulosti, ale i do budoucnosti. Líbí se mi, jak Dunk vzpomíná, když Bryndena Riverse viděl poprvé v Králově Přístavišti, a jak ho jediné rudé oko upřeně pozorovalo. Proč asi ? :)
Já jsem viděl jen první serii Mandaloriana. A nevím jestli by to u Dunka a Egga podobně fungovalo. Co jsem pochopil tak ve druhý serii, tam dost recyklují oblíbené postavy. Dávno mrtvé, postavy z oblíbených Klonových válek i ty nejznámější. U Dunka a Egga by z pohledu běžného diváka žádné známé oblíbené postavy nevystupovaly. A třeba Klonové války ( viděl jsem jen pár dílů) přišly s příběhem nové postavy, který je ale zasazený do známého období SW aje její mistr je jedna z hlavních postav celých hvězdných válek. Po filmu Pan prstenů byl natočen Hobit, kde se "vrací" některé z oblíbených postav. Jiné období ze Středozemě se točí až teď po odkladech a má jít o nejdražší seriál všech dob.
A ten postřeh s upřeným Krvevranovým pohledem taky dobrý!! ;)
https://thewertzone.blogspot.com/2021/11/tales-of-dunk-egg-tv-series-picks-up.html