Moc děkuji za čtení! Skončilo to v tom nejnapínavějším okamžiku, takže doufám, že se brzy dozvím pokračování ;). Slibuji, že ještě napíšu podrobnější komentář, dnes už je na mne pozdě. Jednu věc ale napsat musím: Obdivuji množství práce, kterou jsi musela vynaložit. Je to celé tak promyšlené, žes určitě musela sestavovat nějakou časovou osu příběhu, o studiu map a místopisu Západozemí nemluvě. Ostatně i já si k druhému čtení hodlám vzít atlas s mapami, abych si tu plavbu vychutnala podruhé líp.
@Lady Ašara Děkuju Ti za tak milý komentář :-) . Práce s touhle povídkou bylo dost, máš pravdu. Hlavně kvůli popisu plavby (což není tak úplně můj obor ;-) ). Jinak jsem se snažila co nejvíc vycházet z podkladů, ale kde nebyly, tak jsem si zase něco málo přidala… Snad to nevadí? A časovou osu samozřejmě mám. Tady ještě není moc potřeba, ale později by to bez ní už asi nešlo.
@Oakenfist Psát o Rhaegarovi znamená použít postavy, které zatím na scéně moc nebyly - Elia, šílený Aerys, původní bílá šestka... Takže mám zatím hotovou jenom jednu kratší povídku. Harrenov je ve výstavbě a ještě nějakou dobu bude ;-) Ned - byl tehdy čerstvě zamilovaný. Otáčela jsem ze všech stran, jestli by si při své povaze právě tehdy začal s jinou ženou a vyšlo mi, že s velkou pravděpodobností ne. Navíc případným dalším nemanželským potomkem by se situace zbytečně komplikovala.
Semi líbí, jakás celou dobu škádlíš s tou rybářkou - jsou na jedné kopě, i se mu líbí, i se zdráhá, pak jí chce pmoci, pak ji zahřívá, pak by se rád ujistil, že on sám je naživu... Ale nakonec nic, jen podělení o starosti. A to jak se s ní rozloučil zároveň zní tak, že nezasvěcený si poví "Holce se stuj co stuj chtěl za cosi blíž neurčeného odvděčit a o pár měsícu se jí narodilo dítě - ten ji musel vojet." a teda musím říct, že se mi líbí, že jak ji ti peníze chtějí vzít, svede je rázně utnout - on je sice tichý, ale furt vlk - a oni naň nakonec i dají, cena za krev, to není jen tak. Nevím jak moc to je historická medievalsitická věc, ale rozhodně to vedle práva hosta pusobí uvěřitelně, dotvárá dojem nehostinné země kde jde o život a sicek se tady jde po krku a po penězích, ale jisté věci mají jistou váhu. Ned a jeho trable s odpovědností, obavami o Roberta s Jonem, o svou misi a přijetí, jak si zakázal vzpomínat, jak řeší zda pomoct... Myslím, že ses ho zhostila se ctí. A Wylla s tátou byly taky živými lidmi. A ty trable s nedostatkem lodí a jak by vše mohlo selhat a pak že ej zaválo na Sestry. Moc se mi líbí jak si je do toho zahrnula - skrz rodinu rybáře i jako lokalitu, které se bohužel nevyhnou a teď ať Ned teprve zápasí nebezpečím.
Komentáře
Děkuju Ti za tak milý komentář :-) .
Práce s touhle povídkou bylo dost, máš pravdu. Hlavně kvůli popisu plavby (což není tak úplně můj obor ;-) ). Jinak jsem se snažila co nejvíc vycházet z podkladů, ale kde nebyly, tak jsem si zase něco málo přidala… Snad to nevadí? A časovou osu samozřejmě mám. Tady ještě není moc potřeba, ale později by to bez ní už asi nešlo.
Psát o Rhaegarovi znamená použít postavy, které zatím na scéně moc nebyly - Elia, šílený Aerys, původní bílá šestka... Takže mám zatím hotovou jenom jednu kratší povídku. Harrenov je ve výstavbě a ještě nějakou dobu bude ;-)
Ned - byl tehdy čerstvě zamilovaný. Otáčela jsem ze všech stran, jestli by si při své povaze právě tehdy začal s jinou ženou a vyšlo mi, že s velkou pravděpodobností ne. Navíc případným dalším nemanželským potomkem by se situace zbytečně komplikovala.
Ned a jeho trable s odpovědností, obavami o Roberta s Jonem, o svou misi a přijetí, jak si zakázal vzpomínat, jak řeší zda pomoct... Myslím, že ses ho zhostila se ctí.
A Wylla s tátou byly taky živými lidmi.
A ty trable s nedostatkem lodí a jak by vše mohlo selhat a pak že ej zaválo na Sestry. Moc se mi líbí jak si je do toho zahrnula - skrz rodinu rybáře i jako lokalitu, které se bohužel nevyhnou a teď ať Ned teprve zápasí nebezpečím.