Sandor Clegane
POZOR SPOILER na Hostinu 2!
Trápí vás osud nebohého Ohaře? Nemůžete v noci spát, smáčíte polštář slzami, lkajíce: "Ach Sandore, Sandore!", proklínáte autora za nešťastný osud oblíbené postavy? :)
Pak možná nemusíte. Je dobré se podívat pozorněji, co říkal Brienne Starší bratr na Tichém ostrově. "Ten muž, za kterým se honíš, je mrtvý." Brienne se honila za Ohařem, divokým válečníkem... A když konstatovala: "Sandor Clegane je tedy mrtvý", odpověděl docela vyhýbavě: "Odpočívá v pokoji." A později řekl, že je Ohař mrtvý. Ohař, ale ne Sandor Clegane. To by mohlo znamenat, že se Sandor vzdal svého života bojovníka a přidal se k tichým bratřím. Vždyť i sám Starší bratr říká, že zemřel v bitvě na Trojzubci, načež se vzdal rytířství a stal se mnichem. To by mohlo být zajímavé vodítko. Kromě toho ví o Ohařovi až příliš mnoho informací: že chtěl zabít svého bratra, že byl zahořklá duše, že s ním putovala Arya... to se nejpravděpodobněji mohl dozvědět přímo od Sandora, a nejspíše ne ve chvíli, kdy v horečkách umíral pod stromem, ale spíše později. A myslíte si, že by se jim podařilo chytit a ustájit Cizince, kdyby jim v tom alespoň trochu nepomohl jeho pán? :wink:
A kromě toho je dobré si povšimnout hrobníka, který kope na svahu hrob. Bratr Narbert o něm říká, že je to novic. Též je řečeno, že je větší než Brienne a chromý. A nebyl náhodou při boji v hostinci Sandor zraněn na stehně? Hm? Možná si říkáte, proč by se zrovna Sandor Clegane přidal k Tichým bratřím. Sám Starší bratr říká, že Sandor žil proto, aby mohl zabít svého bratra, a to jediné mu vzali, když princ Oberyn z Dorne bodl Gregora otráveným oštěpem. Ovšem tuto novinku se Sandor mohl dozvědět jedině od Tichých bratří. Je dost dobře možné, že se po ztrátě své "válečnické motivace" uchýlil do kláštera. Jenže, co se stane, až se bratr Sandor dozví, že Hora ve skutečnosti není mrtvý, ale stala se z něho Qyburnem oživená nemrtvá bestie? Vydrží u klášterního života? :P
Samozřejmě, nic není jisté. Možná je Ohař naživu, možná je mrtvý. Jaký je váš názor?
Komentáře
Doplním komentáře výše.
Detail v Hostině.
Cersei Qyburnovi Horu nechala na pokusy: A další v Tanci:
ser Robert jen mlčí a nemá žádné potřeby
(A příště přidej varování. Pak si to člověk musí představovat a ještě z toho bude mít psychickou újmu... ;)
možno ste to už videli, ale pre istotu :
btw.vačšinu tých pics som tiež nevidel, nevíte kde by sa dali nájsť v HQ a stiahnuť ?
a čo sa mňa týka - práve som si rozmyšlla, kt.policku vyhradím pre *"G.R.R.Martina a jeho Píseň Ledu a Ohne* :o :P ;)
..jako další fanušik nielen tejto sagy, ale fantasy(/scifi/hist.dráma) vobec
Mně to zabralo přes šest hodin, než jsem z hlubin internetu vytáhla ty, co se mi líbily... :D
Trochu poradím-
za prvé- něco by mělo být na DeviantArtu, Sansa a Sandor tam mají i vlastní skupinu (kde ale zdaleka není vše a nevím, jestli tam vůbec je něco konkrétně z tohohle videa),
za druhé- M. Luisa Giliberti
a za třetí si přes google najdi Game of Thrones (jako karetní hru) a při troše štěstí objevíš i seznam ilustrátorů. Tam taky něco bude.
Ostatně, kdo chce, může galerii průběžně doplňovat. Jde to. ;-)
Každopádně asi bych případné doplňování raději dělal na http://pinterest.com/icefirecz/ - bude se mi líp spát, nebudu řešit práva a prostor apod.
alebo to napisal kvoli fanusikom aby im neskor mohol zobrat nadej
(Tanec s Draky jdem ještě nenačala, tak doufám, že nejsem za debila :))
(Jako to se Sandorem a hrobníkem mě fakt ani nenapadlo, rok jsem tajně doufala, že to přežil, a pak, po tom osudném rozhovoru, 2 měsíce oplakávala jeho smrt, rvala si vlasy a drásala si tváře atd.. )