Kým byste chtěli být?
Můžete být jeden den vaší oblíbenou postavou. Proč zrovna ta...a né jiná? Promítá se do toho i vaše povaha nebo něco, co nejste, ale ve svých snech byste takoví být chtěli?
Kvůli převaze mužů na tomto fóru, jsem do ankety zařadil mužské postavy. Předpokládám, že většin z nás pánové nestojí o menstruaci a prsa zatežující páteř (Týna a Léto prominou).
Snažil jsem se vybrat různorodé charaktery i vzhled.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
hlasoval som za Edarda Starka. Možno je to prejav krízy nastupujúceho stredného veku :) , ale keď vynechám víťazné bitky Robba a nechcené hrdinstvo Jona, ktoré sú veľmi - tak povediac chlapčensky - príťažlivé, tak to čo by som chcel v živote žiť je také pokojné, rozumné, láskavé "vládnutie" v svojom malom vlastnom kráľovstve. To čo mi symbolizuje Ned. Človek, ktorý si vedel urobiť priateľov na život a na smrť, ktorého mali radi a ktorý vedel svoju rodinu uchrániť... pravda kým sa nezmenili pravidlá hry :cry:
Hezke tema, Chmure!
Hlasoval jsem, svete div se, pro Kralokata:-) Bral jsem to tak, ze jsme nekde v obdobi Hry o truny (kdy Ned jeste zije a Jaime si jeste bez papinka neutre zadek:-)). Aspon na den bych chtel zazit tu absenci (lepsi vyraz je asi umet to vse v sobe zadusit) jakekoli moralky, svedomi, ucty k zivotu, tu bezstarostnost - a z tech ctyr je tomu Jaime nejbliz.
Tyriona jsem rovnou vyradil, takhle tragicky osud bych nechtel mit ani na jeden den, nejspis bych si jeste pred vecerem prohnal hlavou kulku, nebo v dobove terminologii, bych si to rozdal s Gregorem:-)
No a Ned a Jon, lakali by samosebou oba...tezko volit, jsou si strasne podobni, a jsou to mi oblibenci prave pro svou povahu, ktera je mi dost blizka. Ale jeden aspekt pro volbu by tu byl, volim Ygritte (Cat je pro me jako lekla ryba, kdezto uzit si jeden den s Ohnem...hmm:-)).
Volim jsem Tyriona, ten maník je fajn a Šae taky neni k zahození:)))
P.S.: Chmure, snažně prosim, já když to vidim, tak by mě fakt čert vzal, proč polovina českýho národa neumí napsat "byste" a "bychom"? Tohle fakt nechápu, já myslel, že čeština je na školách povinná:)))
Mno, když jsem uviděl tu otázku, samozřejmě, že mě jako první napadl můj oblíbenec a vzor, Eddard Stark... Nejenom kvůli jeho morální síle a šlechetnosti - ani ostatní věci s ním spojené by nebyly k zahození: slušný věk - třicátník, velice významný lord s titulem Strážce severu, mocný hrad, krásnou, chápavou a moudrou ženu, pět (+1 8) ) zdravých, slibných dětí... Ale pak jsem si uvědomil - podobně jako Alek - že by možná větší sranda bylo být Jaimim - idol žen celé říše, chytrý, bezstarostný, potomek nejbohatšího a nejmocnějšího lorda v království, mistrovství ve zbrani a ... Cersei k tomu jako bonus... Takže jsem nakonec ze zvědavosti zvolil právě jeho.
Nebudu originální. Po zralém uvážení jsem svůj hlas dal taky Králokatovi. Kdyby to mělo být na delší dobu, asi bych volil jinak a nechal bych se více ovlivnit svou láskou k severu, ale na jeden den bych si rád vyzkoušel právě Jaimeho kůži, samozřejmě před tou nešťastnou událostí s jeho rukou.
Jaime, to je velká moc a malá zodpovědnost. Takříkajíc zlatá mládež lannisterská. :) Tyriona bych si s sebou vzal jako společníka, abych měl u sebe vždy zdroj vtipných a inteligentních poznámek a aby ve srovnání s ním ještě více vynikla moje krása a atraktivita.
Život Jona moc veselý není, tam stojí za ocenění pouze ten fakt, že bych měl možnosti si prohlédnout Zeď a strávit čas s Ygritte. Ale ačkoliv je to můj typ, tak si říkám, že takové Ygritte se dají nalézti i v reálném životě... zatímco Cersei je jenom jedna. I proto bych pro ten jeden den v Západozemí volil Jaimeho a blažené chvilky v záplavě zlatých kudrlinek. :wink:
Eddarda bych asi volil v případě, kdybych si měl vybrat roli na celý život. Má svůj vlastní hrad, velké panství, manželku, děti, respekt, vyhlídku dlouhý a šťastný život před sebou... ehm... A samozřejmě bych nepřijal nabídku stát se Rukou. :)
A Chmure... jak jsi přišel na to, že bych stál o menstruaci a prsa zatěžující páteř? :shock:
Tak to mne by pochopitelně lákali všichni. :D
Jeden jako druhý, chtěla bych si prubnout být chlapem. Zajímalo by mne, jestli by mi vážně rozum spadl do kalhot :twisted: (Možná jo, když vidím, že tu většina volí podle zaručeného kritéria, s kým bych mohl v kůži svého oblíbence souložit) :D
Nestojíte o menstruaci? :lol: To nekoukáte na reklamy na vložky a tampóny? Vy se nechcete cítit v suchu a v bezpečí? :lol:
Ohrazuji se proti výroku "většina volí...", já přece neřek o Cersei ani slůvko, a přesto jsem volil Jaimeho - a ona v tom opravdu nehrala ani malou roli, pac jak uz jsem nekde rikal, neni objektem mych snu, pro me uz je asi zasla, ocumlana, a ten suverenni pohled v tvari, ten by me odradil kdykoli - musela by mit masku jako Tyna abych o tom uvazoval:-)
ad menstruace...dekuji, nemusim mit vsechno:-)
ad Alek: O Cersei tam možná nepadlo ani slůvko, ale v roli Jona jsi básnil o Ygritte, v roli Eddarda jsi zmiňovat lady Catelyn a v roli Tyriona sis to chtěl rozdat dokonce se serem Gregorem. Takže se nás nesnaž utáhnout na vařené nudli. :twisted:
ad tampóny: Nevím sice, co to je, ale prý se s tím dá plavat, lyžovat i hrát tenis, tak proč ne? :lol:
hehe, no ale nakonec jsem se rozhod podle jinejch kriteri, a to se prece pocita...vid Tyno, ja jen potrebuju citit, ze nejsem ve skupince "vsici"i:-)
btw, "rozdat s Gregorem" jsem rozhodne nemyslel jako rozdat si TO, nybrz jako rozdat si to - humanoidi mi jiste rozumeli:-)
Tak mně by taky nevadilo zkusit si být ženská, leč například v případě Cersei pochybuju, že by se mi rozum z těch kalhot (sukně) někam posunul, že?:)))
Jo králokat má něco do sebe....všichni víme, že Eddard je ten správnější, ale láká nás ta bezstarostná povaha, pěkný vzhled a některé i plavovlasá sestřička....ale fuj...incest....
Jo bejt ženskou bych si taky rád zkusil včetně menstruace...aspoň bych viděl jestli je to tak nepříjemné jak holky tvrdí..... jsou v těch dnech protivné (některé i bez toho, permanentně:-). Taky prý mají ženy delší orgasmus...o celé dvě sekundy...no není to úžasné??? To je dobrá cena za pět dní nošení hygienických potřeb a trochu tý krve:-)....
Jinak já bych chtěl být vysoký jako Sandor, silný jako Hora, pěkný jako Loras, mrštný jako Syrio, odvážný jak Jaiíme, chytrý jako Tyrion, mající respekt Tywina a sexapel Temnohvězdy,...........tak snad v příštím životě....
Teď mě ještě napadla jiná jména - ne tak provařená... Stojící trochu stranou příběhu - třeba takový Garlan Tyrell. Všeobecně uznávaný, s pověstí jednoho z nejllepších bojovníků království, vážený, taktéž potomek jednoho z nejmocnějších rodů jako Jaime. S krásnou, milující manželkou z rodu zeleného jablka Fossowayů. Dalo by se říct, že je to obdoba Jaimeho, akorát daleko morálně vyspělejší a bezúhonější. S daleko méně komplikovaným osobním a rodiným životem.
Něco podobného platí o Quentynu Martellovi. Ten je na tom taky podobně, navíc mu možná spadne do klína Daenerys, což, jak třeba Alek určitě uzná, není vůbec špatná vyhlídka.
A pro milovníky rytířského způsobu života je tady vzor z nejhrdějších - Barristan Selmy. Celý život patřit k nejobdivovanějším ikonám ctnosti, šlechetnosti a válečné zdatnosti. Sloužit několika králům a střežit jejich tajemství a na sklonku života mít tu čest být lordem velitelem Královské gardy samotné Daenerys za Bouře zrozené, Matky draků etc... Něco do sebe to má...
Těch jmen by samozřejmě bylo víc - hlavně ze zvědavosti aspoň na den bych si docela rád zkusil kůži Eurona Greyjoye, Malíčka, ...
Ač to před většinou lidí tajím, uvnitř duše toužím po spokojeném rodinném životě. Takže bych volil třeba Mace Tyrella....krásná žena, čtyři skvělé děti.....Garlan by se o mě jistě ve stáří postaral. A nebo třeba Leyton Higtower...to taky nezní špatně.
Ale na pár dní bych chtěl být Oberynem Martelem a zažít chvíle s Ellariou nebo na jeden večer Arysem (asi budete vědět kterej:-).
Taky by mě lákalo být chvíli lordem Tywinem a zakusit pocit moci:-).....jojo...to by bylo fajn....
na týden, klidně měsíc bych se chtěl stát Robertem Barratheonem, takový to pochlastavání si bez povinností kupících se na prahu, do toho trocha děvkaření, atd.
taky bych chtěl na den být tim dřevěnym lordem Bryndenem, abych zjistil, jak se věci mají...
a Jaime před zatčením zní taky jako fajn volba...
;)
dlouhodobě asi Eddard, ale nejlépe s jinou manželkou; případně Leyton Hightower nebo Robert Arryn, ale u Arryna je ta jiná manželka podmínkou
:-D
Jaime, to je asi jasné :-)
Isteže môžeš byť Robertom Baratheonom, pokojne aj na rok. Vyhovuje ti sa doňho premiestnisť pri jednom zábavnom love na divočáka? ;D
-------------------------------------
Ja asi Illyrio Mopatis, ten sa vždy vie tak poriadne nažrať. Alebo Varys, alebo Doran, šedé eminencie, to by bola bžunda. Alebo letieť ako havran ako Bran.
Chmur, čože čože, ty by si chcel byť Tywinom, príležitostne dávať príkaz na vypálenie nevinnej dediny či zabitie mladého chasňa a následne byť zastrelený pri kandžení?
Brandon: nn spíš tak 2-3 roky po svatbě, to by byla pohoda...
ještě mě napadl Varys, ale jsou věci, které bych nerad nechal v kredenci v šuplíku - a u Varyse bych si něco odložit musel - takže ne... ;)
Jedná se o jeden den. Na co být jeden den Davosem? Nic proti tomu, ale takový jsem v reálném životě (dle flankerovy definice Davose) :-)
Chtěl bych být jeden den Daariem nebo Jaimem. Někým, kdo se ode mě liší a má šanci na velmi zajímavé zážitky (myslím ty pozitivní:-)
@Ninkwen Však povídej :)