Odkazy , obrázky...
Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nejvíc mě zatím nadchnul ten hudební nástroj žlutej. To je skvělá kniha, jsem rád že tam je!
Tak už mám i židle.
Víte někdo co je ten přístroj za sklenicí vína? Vypadá to že to má jak mluvítko, tak reporoduktor. A ty vlajka s hambáčem mi taky nejde...
Edit: Odhalila jsem zelený přístroj! Stačí si domyslet, jak nahoře pokračuje...
Ale zase jsem si vzpomněla, že jsem kdsi dávno četla Knihu o cintoríně.
V pravidlách tuším stojí, že sa tam môžu hlásiť iba tí s trvalým bydliskom v ČR, takže to nemám ako overiť.Á, takže tam naozaj stačí iba mail, takže to nie je nič rozšírené, tak skúčam aj ja. Robot je tiež ľahký, som nečaka, že tam budú takto stavané symboly.
EDIT: Snažil som sa dešifrovať tie planéty a akosi som uhádol úplne inú časť obrázku, ktorá by mi to nenapovedala :D Inak ten hamburger bol naozaj ľahký, zdá sa, že Hildegarda mala pravdu a je tam dosť vecí z učebnice Litiky pre gymnázium :D Dve z toho (to víno a toto) viem len vďaka tomu.
@Hildegarda hamburger + slon = strýček McDonald farmu měl =D
@brbr Tak ten velký bílý flek uprostřed obrázku snad poznáš i neodhalený ne?
Vždycky jsem si myslela, že mám relativně přehled přes knihy, ale třeba o té knize se židlema jsem neměla ani tušení.
Nic neprozrazujte, jen nápovědy! Já jsem s tím pěkně hnul. Hambáč s vlajkou byl lehčí než jsem čekal a to mě zmátlo. Ten pařez taky nemám, ale možná patří k tý kytce (tu mám, ale nečetl jsem). Víno je jednoduchý. Jen si odpověz co to je za víno a máš to - je to od slovenského autora, ale vezme to i český název.
Já jsem právě nejvíc z těch neodkrytých uhádnul tím, že jsem zadával známou klasiku, nebo své nejoblíbenější knihy. Je tam i jedno naprosto zásadní sci-fi dílko a jedna sci-fi kultovní parodie. To jsem měl hned brzo. Jo a taky troška ultranásilý .o) Třeba se chytíte.
Před chvilkou jsem zjistil že tam je i pár dost nových knih, není to zdaleka jen klasika.
Odhaleno 41, ale už jsme v koncích, budu muset počkat na odhalení obrázků...
Ještě napovím že v souvislosti tím hnízdečkem plným vajec (ke kterému mimochodem patří i pták a je to trochu zavádějící, protože to úplně neodkazuje na jméno knihy) se mi vybavil jiný autor stejného amerického období a když jsem zadal jeho nejznámější dílo, které jsem mimochodem asi tak před dvěma měsícema četl, vyšlo to!
ale ten spodní roh s židlema atd. ten mi uniká, jó už je to nějakej pátek od maturity :-D
@Zlord_Antiježíš U vajíček jsem zadala film a vzalo mi ho.
Židle nejsou uplně tak židle, ale jde u nich o počet. Sakra, už aby se odhalili další!!!
A kápnul jsem na další neodhalenou. Souvisí to s určitym atmosférickym jevem, nedávno jsem knihu četl výborná!!! - dostal jsem se k ní přes film s Tomem Hanksem kterej mě taky dost vzal.