Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1323324326328329367

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Podle obrázků jsem našel jen 4. No a další pak padaj už jen podle náhodných pokusů :D Stačí tam zkoušet napsat všechno co znáte.
  • upraveno 6. března 2015
    Hildegarda napsal(a):

@Zlord_Antiježíš Chcem sa potrapit a 30 nie je ani konecny pocet :)

Vies vsetky zobrazene?

Ne, zatím mi nedocvakla americká vlajka, sloni, židle, ani ten přístroj za kukačkou a skleničkou. Je mi ale jasné, že když mi to řekneš, tak se budu cítit jak idiot že mi to nedošlo. Hlavně u tý americký vlajky, jestli patří s hamburgrem do tandemu, tak to musí bejt jednoduchý...

Nejvíc mě zatím nadchnul ten hudební nástroj žlutej. To je skvělá kniha, jsem rád že tam je!
    @Zlord_Antiježíš Slon - je podle toho i stejnojmenný film a ani není moc starý.
    Montezuma3 napsal(a):

@Zlord_Antiježíš Slon - je podle toho i stejnojmenný film a ani není moc starý.

Díky, už to mám, pomohla mi tvá nápověda, ale neznal jsem knihu ani film.

Teď jsem se snažil přijít na kloub těm židlim a omylem jsem přišel na uplně jinou knihu :D

Tak už mám i židle.
    Víte někdo co je ten přístroj za sklenicí vína? Vypadá to že to má jak mluvítko, tak reporoduktor. A ty vlajka s hambáčem mi taky nejde...
    Takhle omylem jsem taky jednu odhalila 8-) Za židle jsem zkoušela Židle, ale neklaplo to =D

Edit: Odhalila jsem zelený přístroj! Stačí si domyslet, jak nahoře pokračuje...
    Já jich mám 22 a z toho 13 metodou: "zkusím, jestli tam tohle taky není" :oops:
    Přišel jsem na vlajku s hamburgerem a je to tak jednoduché, až vám to dá facku. :D
  • Montezuma3 napsal(a):

Přišel jsem na vlajku s hamburgerem a je to tak jednoduché, až vám to dá facku. :D

Už to mám taky! Ale myslel jsem, že tam od jednoho autora nebude víc děl.
  • Kruci, vy mě štvete! :-)
    Ale zase jsem si vzpomněla, že jsem kdsi dávno četla Knihu o cintoríně.
  • @Zlord_Antiježíš Na hambac som este neprisla, ale za to mi konecne doplo, co je nad tymi konmi a stolickami :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. března 2015
    Zdá sa mi to, alebo je tam napoly zobrazená aj žltá ľalia? Síce mi ako prvá napadla vanilka, ale žeby tam dali čosi tak zjavné? V pravidlách tuším stojí, že sa tam môžu hlásiť iba tí s trvalým bydliskom v ČR, takže to nemám ako overiť.

Á, takže tam naozaj stačí iba mail, takže to nie je nič rozšírené, tak skúčam aj ja. Robot je tiež ľahký, som nečaka, že tam budú takto stavané symboly.

EDIT: Snažil som sa dešifrovať tie planéty a akosi som uhádol úplne inú časť obrázku, ktorá by mi to nenapovedala :D Inak ten hamburger bol naozaj ľahký, zdá sa, že Hildegarda mala pravdu a je tam dosť vecí z učebnice Litiky pre gymnázium :D Dve z toho (to víno a toto) viem len vďaka tomu.
  • Tak mam 34, ale ten hambac mi stale unikaaaaa :evil:
  • Jak to děláte, to máte z těch pár odkrytých obrázků? Já mám devět a to jen díky zdejší nápovědě se slony.
  • @brbr prostě tipni každou trochu známější knihu. Něco z toho to bude.

@Hildegarda hamburger + slon = strýček McDonald farmu měl =D
    Mě z těch odkrytých chybí ten pařez a to víno. :k

@brbr Tak ten velký bílý flek uprostřed obrázku snad poznáš i neodhalený ne?

upraveno 6. března 2015
    @Montezuma3 Akože to 13.3? :D To teda mne osobne nič nepripomína. Ono to má mať nejaký známejší tvar než fľak?
    @Montezuma3 Dík, už mám 13 :-) Ale u pařezu ani vína se nechytám.

Vždycky jsem si myslela, že mám relativně přehled přes knihy, ale třeba o té knize se židlema jsem neměla ani tušení.
    Paráda!
    Nic neprozrazujte, jen nápovědy! Já jsem s tím pěkně hnul. Hambáč s vlajkou byl lehčí než jsem čekal a to mě zmátlo. Ten pařez taky nemám, ale možná patří k tý kytce (tu mám, ale nečetl jsem). Víno je jednoduchý. Jen si odpověz co to je za víno a máš to - je to od slovenského autora, ale vezme to i český název.

Já jsem právě nejvíc z těch neodkrytých uhádnul tím, že jsem zadával známou klasiku, nebo své nejoblíbenější knihy. Je tam i jedno naprosto zásadní sci-fi dílko a jedna sci-fi kultovní parodie. To jsem měl hned brzo. Jo a taky troška ultranásilý .o) Třeba se chytíte.

Před chvilkou jsem zjistil že tam je i pár dost nových knih, není to zdaleka jen klasika.

Odhaleno 41, ale už jsme v koncích, budu muset počkat na odhalení obrázků...
  • @Zlord_Antiježíš Dík, tak sklenice vína vyřešena, ale teda na to bych nepřišla (tipovala jsem Dobrý ročník).
  • Haha, ve snaze uhádnout pařez mi to vyhodilo obrázek jiného pařezu :D Mám teď 14.
    @Gepeto Ne, to mezi 23.3. a 17.3.
  • @CervenKa taky na mě vykouk úplně jiný pařez :-D
    @Montezuma3 Á, už asi viem čo to je :D
    upraveno 6. března 2015

a jedna sci-fi kultovní parodie. To jsem měl hned brzo. Jo a taky troška ultranásilý .o)

Dík, mám další dvě. Tu parodii už jsem předtím zkoušel a ono nic. Až teď jsem zjistil, že se kniha jmenuje trošičku jinak než film :D

• S pařezem se mi stalo totéž :D
    Ještě napovím že v souvislosti tím hnízdečkem plným vajec (ke kterému mimochodem patří i pták a je to trochu zavádějící, protože to úplně neodkazuje na jméno knihy) se mi vybavil jiný autor stejného amerického období a když jsem zadal jeho nejznámější dílo, které jsem mimochodem asi tak před dvěma měsícema četl, vyšlo to!
    a zkuste profláklou fantasy ;-)

ale ten spodní roh s židlema atd. ten mi uniká, jó už je to nějakej pátek od maturity :-D
  • @Jitka O těch židlích jsem neměla ani páru, zkus zadat
    počet
    .
    @Zlord_Antiježíš U vajíček jsem zadala film a vzalo mi ho.
  • @Montezuma3 U té kultovní parodie jsem dala nejdřív navíc předložku "po" a nezabralo, musela jsem si najít přesný název.
    Jitka napsal(a):

a zkuste profláklou fantasy ;-)

ale ten spodní roh s židlema atd. ten mi uniká, jó už je to nějakej pátek od maturity :-D

Jóó...dík! To co je ta mnou zmiňovaná kultovní parodie pro žánr sci-fi, je tahle pro žánr fantasy!
    Židle nejsou uplně tak židle, ale jde u nich o počet. Sakra, už aby se odhalili další!!!
    A kápnul jsem na další neodhalenou. Souvisí to s určitym atmosférickym jevem, nedávno jsem knihu četl výborná!!! - dostal jsem se k ní přes film s Tomem Hanksem kterej mě taky dost vzal.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.