Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1324325327329330367

Komentáře

• asi už jsem unavená, čachry s počtem žídlí mi napověděly úplně neco jiného :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. března 2015
    To je zajímavé. já jsem tam ty židle napsal a ono mi to odhalilo úplně něco jiného, co s tím nijak nesouvisí a židle zůstali jako neuhodnuté. Asi nějaká chyba nebo co. :-k

Aha, tak on je rozdíl v tom, jestli se to napíše slovy nebo číslovkou :D
  • no jde nám to pěkně, tak kdo bude ten 777. :-D
  • @Zlord_Antiježíš Kniha s atomsférickým jevem tam jde vidět, je na obrázku poblíž toho hnízda. Teda jestli myslíme tu samou knihu.
  • upraveno 7. března 2015
    @brbr To so stolickami odporucam precitat :)
    Mam 39
    34 :-(
    44 :)
    Ví někdo co znamená ta petriho miska??nebo co to je? =D
    M1on napsal(a):

Ví někdo co znamená ta petriho miska??nebo co to je? =D

Jo, to je rána. Je to kniha od jednoho světového francouzského spisovatele 20. stol.

@brbr je tam vidět, ale podle toho se to nedá poznat ;-)

Tak sci-fi je tam spousta. Je tam i další veliká klasika od jednoho sci-fi klasika který bohužel před pár lety zemřel. O dost méně hororu (ale ten nejklasičtější ano) a z dobrodržné literatury snad jen ten týpek co ho odedneška kus vykukuje nad koněma.
    @Zlord_Antiježíš Toho týpka jsem uhád ještě, když byl zakrytej stejně jako to zvíře bez hlavy.
  • @Zlord_Antiježíš Ten scifi klasik mě hned napadl akorá se mi vždycky plete ten začatek toho díla i když jsem to četl
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tak to, čo dnes odokryli som hádal a neuznalo mi to. Lenže ja som tam dal názov série, tak je možné, že treba dať názov konkrétnej knihy.
    Já pořád nepobírám koně, židle, bouřkovej mrak (nevím jestli patří ke koním),pařez, vedle pařezu kytka, červená košile, měsíc s dělem, kniha s hroby, pára vedle švejka, vlajka a hamburger. Mam uhádnuto 31 :-k
    upraveno 7. března 2015
    Tvl, prekopal som skoro všetky sci-fi a neohol som nájsť čo znamenajá ten vesmír. Zpagruky si teda tipnem mimo a just správne. Ten indián taktiež. Mám pocit, že som čítal čosi dobrodružné s indiánom, hádam a nič. Tak zo zúfalosti hodím to triviálne a just. :D

Divné je, že veľa z toho, čo mám a čo nie je odkryté sú rôzne fantasy knihy a série, o ktorých som počul. Došiel som len po 22, viac sa mi nechce spomínať. Ešte som nedešifroval z ukázaných ten pník (je spojený s tou ľaliou? Ak áno, tak to mám), to hniezdo, ten hudobný nástroj, tú žltú knihu, košeľu, ten obrázok vedľa vína, čo vyzerá ako strapec hrozna (možno to patrí k tomu vínu, potom to mám), stoličky, tú misku s tými mikróbami, ten mrak, a šíp nad indiánom.

EDIT: Fajn, skúšal som uhádnuť ten búrlivý čierny oblak pod indiánom a omylom som uhádol tú žltú knihu... A už som aj zistil, ako presne sa volá ten nástroj....
  • @Gepeto Indián je lehkej víš jak to frčelo za komárů =D
    @Gepeto Ta košile je jen čtvrtina obrázku a samotná košile nemá žádný význam. Důležitá je hlava té postavy která ještě není vidět.

@M1on to není pára, to je kouř ze švejkovy fajfky, tím se nemusíš vůbec zabývat :-)
  • Petriho misku jsem odhalila, ale knihu vůbec neznám.
    Mám 21, jsem žabař :D

@Jitka Taky mi čachry s židlemi zas vyhodily úplně jinou (zatím skrytou) knihu - ale s naprosto jiným názvem, vůbec nevidím spojitost. :anxious:

A kápnul jsem na další neodhalenou. Souvisí to s určitym atmosférickym jevem, nedávno jsem knihu četl výborná!!! - dostal jsem se k ní přes film s Tomem Hanksem kterej mě taky dost vzal.

Tu knihu jsem ještě nečetla, ale chystám se na ni od doby, co jsem viděla ten úžasný film.

@Gepeto Jj, uznalo mi to konkrétní díl ze série.
    Já zase napsal jedno dílo a dílo mi to uznalo, ale autor byl jinej =D
  • tak u židlí je nějaký šotek, podle toho, jestli napíšeš počet číslicemi nebo slovy :-o
    @Montezuma3 No, skúšal som dať Sawyera (ten tuším cestoval s černochom), toho mi nevzalo, medzitým som sa dostal od Kichota skrze ďalšie klasiky v učebnici a zopár kníh, o ktorých existencii som ani nevedel a zrazu už som na 29 :D
    @M1on Moment, ty tam dávaš aj autorov?
    @Gepeto Nedal, ale pak to pod tím vypíše kdo to napsal a já tam měl autora, kterého jsem
    nečekal.
    @Jitka Aj pri tej gebuli som dal bodku ako poradové číslo a neuznalo, tak mi napadlo, že to asi nemá byť poradové číslo, tak som dal bodku preč a vzalo to.

Na tie stoličky sa nechytám. Dal som aj slovo aj číslo koľko stoliček tam vidím, aj s podst. menom aj bez a furt nič.
  • @Gepeto Já myslel že Stoličky maj význam takový tý hry a ona z toho vylezla ta kukačka. =D
  • Ha mam tu košili
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nemůžu přijít na ty židle. Proč mi to po zadání knihy
    "dvanáct křesel" našlo knihu Hodiny?
    WTF?
    @Nevada nevim, ale zadej
    12 křesel

přitom u jisté knihy, která má v názvu taky číslo, to bylo jedno :-D
    @Jitka OMG, dík :)
    Tak mi z odkrytých obrázků už zbývá už (asi) jen ten pařez a zelený humus.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.