Ech, máš pravdu, neměl bych tolik pít před obědem...:-) Také jsem přehlédl Hyle Loveckého, neúspěšného Briennina nápadníka. Ale vlastně ne - je tam, už ho vidím! :-))
No, jak říkám, seznam nikdy nebude úplný, člověk často váhá, jestli je ta postava tak důležitá, aby tam byla. A hlavně vycházel jsem z cizích seznamů a doplnil jen ty, co mě tam vyloženě chyběly. Spoustu jsem jich zapomněl, u spousty chybí jejich poslední činy... Ale žádná z vyloženě důležitých postav, doufám, nechybí, a svůj účel to tak plní. ;)
Ale ano, chválím tě. Je vidět, že tě letní vedra nezmohla. :-)Doufám, že mé postřehy nechápeš jako kritiku. Teď mě ještě napadá, že u Arthura Dayneho nemá být "šílený král Aegon", ale Aerys, vlastně co to plácám, je to správně, zas ta vlčí mlha. :-)
No to máš nepochybně pravdu, seznam jsem tehdy tvořil podle seznamů z wiki a hlavně AGOT d20 settingu, to bylo ještě před vydáním Hostiny. Píšu si na seznam dodělávek pro dlouhé zimní večery. :-)
Já jsem si to neměl číst... Jsem na začátku čtvrté knihy a teď tu zírám, kdo všechno už není mezi živými. O to více to teď budu hltat abych se dozvěděl "kdo" (to vlastně vím), "kde", "kdy" a "jak"...:)
Já doufám, že Sanse se podaří prosadit a pomůže nakonec obnovit slávu rodu Starků. Ale obávám se, jestli ji (a Martina) trochu nepřeceňujete. Od začátku je koncipována jako nejslabší článek a Achillova pata své rodiny.
Sansa je slepice. Vůbec neví co se děje, proč se to děje a co s tím dělat. I kdyby se nějak z toho všeho dostala živá a volná, nedokáži si představit jak by obnovila slávu Starků.
Pokud bude na konci živá a volná, tak nejspíš taky dost mocná a bohatá. Protože to by znamenalo, že Malíčkův plán vyjde. Zároveň pochybuju, že by ji Martin nechal někde přežívat pod cizím jménem a v chudobě. Na to má Aryu :)
Kdysi jsme měli jednoho kněžice, který cestou do Itálie dezertoval i se svou družoinou a pokladnou, kterou následně prošustroval. Když se později volil nový český kníže, předákům tenhle hejsek připadl jako vynikající nápad... a už o dva roky později museli připravovat jeho vraždu, páč během těch let dost ošklivě dospěl. Známe ho jako Vladislava II. Sansu bych nezatracoval.
Koukám, že už skoro každý počítá s tím, že Sansa oddělá Malíčka. A teorie s Měsíčními dveřmi je evidentně oblíbená. Takže můžem začít počítat s tím, že tohle se určitě NEstane.... :D
Komentáře
Také jsem přehlédl Hyle Loveckého, neúspěšného Briennina nápadníka. Ale vlastně ne - je tam, už ho vidím! :-))
P.S.: Nevíš jak je to s tím překladem komiksu Hedge knight?