Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
„Ne. Poslouchej, Daenerys Targaryen. Skleněné svíce hoří. Brzy přijde bledá klisna a po ní další. Krakatice a temný plamen, lev a pták noh, syn slunce a loutkový drak. Nedůvěřuj žádnému z nich. Pamatuj na Neumírající. Měj se na pozoru před navoněným senešalem.“
český preklad, tak nič Nevada ma neustále predbehne...
Že by dvě epidemie po sobě? Třeba nakonec vymře i Meereen. Daenerys nebude mít na výběr a nakonec se bude muset vydat do Západozemí, protože v Zálivu otrokářů už nebude komu vládnout.
Jo takhle. Jako další pohromy: Viktarion s knězem, Tyrion a další srandisti. To by dávalo větší smysl. (Zrovna tohle jsem s originálem neporovnávala. Překlad by tedy mohl být lepší.)
Myslíte si, že má Varys nějaké eso v rukávu, kterým "dokáže", že je to on? Nebo prostě spoléhá na to, že je Aegon přesvědčí svým valyrijským vzhledem a, ehm, targaryenským šarmem?
Já si do Vichrů budu stát za tím, že je to Illyriův syn, a možná Varysův příbuzný, a pak se uvidí. :)
Myslela jsem spíš nějakého důvěryhodného svědka nebo tak něco. To bych asi chtěla moc, co. Ještě je tu ta záhadná lady Lemore, třeba bude mít nějakou roli kromě házení cudných úsměvů na Tyriona.
Museli taky nějak přesvědčit Conningtona. To není člověk, který by Varysovi slepě věřil, spíš naopak.
Pozor, následuje dojemný obrázek!
Tak ještě nám v Západozemí možná leží cca tři dračí vejce. Třeba se je Melisandře podaří oživit (jen plácám) :o))
Až se Daenerys dozví o Aegonovi, tak se bude muset pohnout na západ. Nebo Aegon dřív či později (spíš dřív) navštívit ji. Targaryen ovládající draka nemusí být hned nehořlavý. A Daenerys už osedlala Drogona, na dalším draku jezdit nebude. Takže se třeba Aegonovi podaří zkrotit jedno z pažravých děťátek, co vypustili do Meereenu (nemyslím ihned).