Hobit
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.
Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.
Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.
Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.
Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.
Těšíte se? Já strašně. 8) :!:
Zvláště na ten druhý film. :idea:
Komentáře
Stěžejní události nebývají dílem zamilovaných párů
Právě v tomhle je Silmarillion daleko uvěřitelnější než PP, a toho Berena s Lúthien kradoucí silmaril z Morgothovy koruny nějak nedokážu strávit. Ale asi máš pravdu, že k eposům to holt nějak patří.
„No já myslim, že jsme spíš krapet zklamaný ne?“
„Ale jdi ty, však jsme neměli žádná vysoká ošekávání přeci. Vrátit se zase do dávných šasů bylo fajn, to přece nemůžeš popřít. Potkat staré přátelé, projít se Středozemí a tak.“
„A taky si v ní sem tam zdřímnout.“
„Přece bys nebyl jako ostatní... když se na to dobře kouká, tak proš to nenatáhnout. Troška vaty ještě nikomu neuškodila.“
„Hele ty vato, pamatuješ si ještě vůbec na knížku?“
„Je to móc let milášku, ale dobře víš že jí máme rádi a hodně nás tenkrát ovlivnila.“
„Takže připouštíš, že její duch tady nebyl na plátno úplně citlivě přenesenej?“
„Už zase? Pořád ta tvá nekonečná srovnávání každé filmové adaptace s knižní předlohou. Vždycky máš něco.“
„Jednou je to přiznaný zfilmování knihy, myslim teda že na to mám právo.“
„Ty se prostě musíš ve všem šťourat viď, ty jeden rejpale.“
„No vlastně mi až zas tak nevadí interpretace jako taková, ale spíš její roztříštěnost. Myslíš že chtěl Jackson záměrně zachovat nevinně pohádkovou rozvernost původního Hobita?“
„Jistěže, zpívání trpaslíků na dýchánku a skřetů v jeskyni je přece tak roztomilé.“
„A myslíš že Jackson film záměrně stylizoval do osudovosti a dramatičnosti filmovýho Pána Prstenů?“
„Ano, všem se nám to na PP líbilo...“
„Tak proč se prostě teda nerozhod pro jednu z těch poloh a lepil to nesourodě k sobě?“
„Hmm... No dobře, ale nápad rozšířit ten jednoduchý příběh o další obrazy a souvislosti z mistrova světa byl výtečný. Ruku na srdce milášku, copak nejsme rádi, že jsme se podívali do Dol Gulduru, na zkázu Království pod horou, na smrt Thróra, že nezůstali nezmíněni ostatní Istari?“
„To jo, i když zrovna ten Radagast mě nepřesvědčil, když už ho zmiňuješ.“
„Poškej, vždyť to je ale postava, která nás dycinky zajímala...“
„No ale jako crossover mezi Čáryfukem a Krakonošem z Trauttenberga jsem si ho zrovna nepředstavoval.“
„Ale jinak je herecké obsazení podařené ne? Tady snad brblat nebudeš.“
„No až na ty gay vegany z Roklinky.“
„A výprava, příroda, celý vizuál, řemeslo... na to je přece radost popatřit ne?“
„Nic neřikám.“
„Tak vidíš, nesmíš být tak přísný milášek.“
„Mě na nervy nejvíc lezly ty pošahaný nekonečně natahovaný akční scény popírající fyzikální zákony. Sralo mě to už v PP a opravdu jsem si myslel, že tady už se od takový láce autoři odprostěj, ale bylo tady toho snad ještě víc a ještě vyšperkovaný všeliakým trpajzličím pitvořením.“
„Já Ti rozumím, ale musíme si uvědomit že takový monstrfilm se musí zaplatit, víme přece co to stálo ne? Ším dražší film, tím širší publikum je třeba oslovit. Lidem se nejspíš to na co ty žehráš líbí.“
„Sorry, ale všechny ty záchrany při pádech někam do hlubin na poslední chvíli, šaškárna ve skřetí sluji a další tisíckrát viděný akční klišé nemůžu omluvit.“
„No ale další díl vidět chceme, viď?“
„Ale tak to víš že chceme.“
Přidávám se: :applause:
Ne, vlastně - :applause: :applause: :applause: :applause:
Tak tenhle slaďák hraje jak Horu v 1. sérii HoT tak Azoga v Hobitovi. Takový hnusáci na plátně...
Nu, ještě že to v 2. sérii HoT vyměnili, jinak bych Gregorovi Cleganovi v bodovačce ty body prostě dávat MUSELA :-P
@Krisa souhlas :-D
Je to výraz: "Tobě to dnes ale sluší, no jsem trošku stydlivej,tak se jen usměju, ale kdybys chtěla, namasíruju ti záda"