Hobit
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.
Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.
Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.
Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.
Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.
Těšíte se? Já strašně. 8) :!:
Zvláště na ten druhý film. :idea:
Komentáře
@Nevada Platívaqlo to pro Willa Smithe, ale taky už zažil propadák. Tom je taky relativně silná postava, ostatně to, že se dokázal vyhrabat z krize, kdy ho všichni odepisovali, o něčem svědčí. Ale taky už měl slabší chvilky. Teď zrovna dokin přišel film Jack Reacher (kterej zvažuju, jestli uvidím) a podle prvních tržeb tio na moc velkej úspěch nevypadá.
Na Reachera hodlám jít zítra (a zároveň čtu jeho první knížku) :)
@Everett_Young
U Schwarzeneggera doufám, že už nikdy nic (a to mám osobní heslo "nikdy neříkej nikdy")...
EDIT: Aha, tak on už jí natočil :D Smrtonosná past 5
Jinak za mě osobně. Určitě bych do kina nešel kvůli herci či herečce. Naopak. Neznámé tváře vítám. V tomhle je mi Jackson celkem sympatický. Mnozí herci se stali opravdu hodně známými až díky jeho filmům - McKellen, Mortensen, Bloom, Wood. Myslím, že po Hobitovi výrazně stoupne zájem o "Thorina".
Když jsme se bavili o těch hercích, kteří jsou schopni přilákat diváky, není úplně nezajímavé podívat se na tento žebříček. Já se s ním ovšem neztotožňuji.
Jediný herec, který má profláklý ksicht a stejně mu věřím každou roli stejně, jako bych ho vůbec neznala, je Brad Pitt... šok, ano, ale je to pravda.
Jinak když jsme se bavily o těch trpaslících. Mě osobně nejvíc zaujali (kromě rádoby trpaslíka Thorina) Balin a Dwalin. Jeden je tvrďák, protože nechat si na temeno hlavy vytetovat runy, to chce koule a druhej takovej hodnej sympatickej děda.
Jinak otázka pro hobitofily. Neměl být Thorin ze společenstva nejstarší?
edit: Jo aha, to je věk :-)
Ještě jsem uvažoval, jestli to není výška. Ale podle těch čísel by byli trpaslíci jen Fili a Kili :D
-- Beru zpět přepočítal jsem se :)
Já mám některé herce, kteří mne táhnou a chci vidět co nejvíc jejich filmů.
A také jsou zajímavé vztahy: Thorin je strejda Kiliho a Filiho (to jsou bratři), Oin a Gloin jsou bratři a jejich pradědeček byl brácha Thorinova pradědečka. Dvalin a Balin jsou bratři a zároveň jsou to bratranci Oina a Gloina. Bofur a Bombur jsou bratři a Bifur je jejich bratranec. Nori, Dori a Ori jsou příbuzní Thorina (není řečeno jak).
Ten věk beru podle tolkiengateway.net
Jinak, byl jsem na 2D s titulkama a oproti IMAX 3D pro mě upřímně žádný rozdíl, respektive 2D aspoň netrpělo občasným máznutím, takže pro mě vítěz.