Jsou to dobré herečky, ale na Lúthien moc sexy. Lúthien musí být nadpozemská, ne "umělá se spoustou makeupu a velkýma prsama" ani žádná tuctová holka. Natálka by byla nejlepší Lúthien, je krásná, ale není umělá. A navíc má "něco" v očích. Na to jak je mladá, má totiž strašně "staré" oči. Proto je vhodnější než třeba Kiera, která vypadá skoro stejně, ale chybí jí to "něco" v očích.
Ano, osobní kouzlo jí neupírám, ale chybí jí... lidi, kteří věří na minulé životy, tvrdí, že "stáří duše" se dá poznat z očí. Když se do nich podíváš, tak poznáš, jestli ta duše prožila už mnoho životů a je velmi stará nebo jestli je "nová". Natálka má "staré" oči. Moc staré. Prostě bych jí věřila to tisícileté mládí mezi elfy. U Keiry tohle není. Má "mladé" oči. Je tu nová. Dokázala bych si ji představit v roli Nienor.
@Kolikokoli+@Michelle Ženskou musí bejt za co vzít (a do čeho kopnout) :)
Ale zcela upřímně, proti keiře celkem nic nemám, ale její obsazováné do oduševnělých ženských postav a kostýmních dramat nějak nechápu. Historické drámo? O co že tam zas bude Keira. Nojo...
@flanker.27 A když to prostě nemá, tak co má dělat? :-) Nechat se vycpat silikonem? Jsem ráda, že to neudělala... (Nic proti těm, které je "za co vzít" od přírody) Nj, přiznávám, jsem její velká fanynka :-) Ale máš recht, že má zřejmě předplacené role v historických dramatech, ale mě to ani moc nevadí... :-)
@Michelle Děalt? Nic. Kdepak silikony. Ale na žehlící prkna moc nejsem no :)
Nehraje tragicky, ale odvařenej z jejího hereckýho projevu nejsem, tak bych rád taky viděl nějakou jinou herečku. Že by po Anglii ženský do charakterních rolí neměli?
Keira je nádherná, o tom žádná. A dle mne se do historických dramat vizuálně dost hodí. Akorát zatím si nejsem jistá, jestli je dobrá herečka - občas mne totiž strašně nadchne a jindy si zas říkám, že tam je jen díky tomu jak vypadá (na druhou stranu proč ne - já takhle vypadat, tak to budu dělat taky a ne že ne). Dodávám, že ji mám fakt dost ráda a strašně se mi líbí (teda v Pirátech bych ji a Orlanda Blůmu nejradši zaškrtila, ale to je vedlejší) :)
@alek Já mám s LT ráda Jersey Girl (Benovi Afflecovi zemře žena a stará se pak o svoji dceru). S AJ mám problém, že se v posledních filmech, které se mi vybaví (Lara Croft, Wanted, 60 sekund, Smithovi) tváří furt stejně - krutě drsně sexy. To, že je (byla, než ji hráblo) krásná a strašně sexy je fakt a nemusí to tam tolik cpát. Víc krásná a sexy mi přijde přirozenost, než co největší rvaní kamkoli výrazu "úúú, já jsem tak seksí, vrrrr". A vím, že jsem zaujatá proti AJ a nadržuji LT :) A ta věta byla myšlená jako vtip ;)
Doporučuju Hobitího Colberta. McKellen, Serkis i Freeman skvělí. Jackson skoro nestihl nic říct, Colbert je zdá se velkej fanda :-) hezky tam (sic krátce) rozebírá právě ten roličný tón LOTRa a Hobita, přepisování Hobita a hádanek ve tmě apod.
Tak jsem si znovu přečetla jisté pasáže v Nedokončených příbězích a naprosto chápu, proč to Jackson natočil tak, jak to natočil. De facto se tam píše, že díky tomu, že to popisoval Bilbo, tak je to pohádkové, ale Gandalfova verze by byla daleko temnější. Taky tam Gandalf popisuje to, co se dělo těsně před verbováním Bilba a jak potkal Thorina a proč si trpaslíci mysleli, že Bilbo je lupič. Úplně jsem na tohle zapomněla :D. A taky se tam píše, že Gandalf musel "do konce srpna" na schůzi Bílé rady (tj. je zcela správně, že to do filmu dali a nevycucali si to z prstu "jen aby tam byly známé ksichty"). Budu si ty knížky muset znovu přečíst :D.
Tak už jsem to také konečně viděl :-) 3D 8-) v rychlém pohybu bohužel mazanice. Ale krajiny. U Bilba doma. Na horách a pod horami. Roklinka a travnaté pláně, mno prostě bomba. Hodně se mi líbil prolog a pak scéna s orli. To jsem si málem ucvrnkl 8-O
Mno mě ti orli tak nezaujmuli, maximalne Thorin a Bilbo vs Azog. Nejlepší scény bylo vypálení dolu a obsazení Ereboru Šmakem, Bitva u Morie a povedení byli i Zlobři.
Příhoda se zlobry hrála v Bilbově příběhu stěžejní roli, sám Bilbo byl na ni velmi pyšný a vyprávěl ji na požádání (i bez) pořád dokola, aniž by se mu omrzela - viz např. scéna z Dlouho očekáváného dýchánku z úvodu Pána prstenů. Bylo proto jasné (a nejen Jacksonovi), že v Hobitovi nesmí chybět. Už jen proto, aby ukázala Bilba v lepším světle, byl to první náznak toho, že "je v něm víc, než se na první pohled zdá", protože Bilbo prokázal odvahu a důvtip, které ho nejspíš samotného překvapily. Jestli byla scéna vtipná, to nevím, ale při "vysmrkání hobita" se kino smálo; a natahovaná byla zcela určitě, vždyť Bilbo hrál o čas. :-)
Komentáře
Ale zcela upřímně, proti keiře celkem nic nemám, ale její obsazováné do oduševnělých ženských postav a kostýmních dramat nějak nechápu. Historické drámo? O co že tam zas bude Keira. Nojo...
Ale máš recht, že má zřejmě předplacené role v historických dramatech, ale mě to ani moc nevadí... :-)
Nehraje tragicky, ale odvařenej z jejího hereckýho projevu nejsem, tak bych rád taky viděl nějakou jinou herečku. Že by po Anglii ženský do charakterních rolí neměli?
A ta věta byla myšlená jako vtip ;)
Mě včera večer ještě napadla Penelope Cruz :-) a pak Olivia Wilde.
http://www.colbertnation.com/full-episodes/thu-december-6-2012-peter-jackson
3D 8-) v rychlém pohybu bohužel mazanice. Ale krajiny. U Bilba doma. Na horách a pod horami. Roklinka a travnaté pláně, mno prostě bomba. Hodně se mi líbil prolog a pak scéna s orli. To jsem si málem ucvrnkl 8-O